E-posta :
  Şifre :
    ► Üye olmak istiyorum
    ► Şifremi Unuttum

Adnan Küçük

“ZİBİDİ”LİK İTHAMINI SAHİBİNE AYNEN İADE EDİYORUM!
29 Mart 2024 Cuma

 

Bugün bu yazımızı, kendi şahsımı da hedef alan “ZİBİDİ” ithamı sebebiyle, biraz duygularımı da yansıtarak yazacağım.

En son söyleyeceğim sözü ilk başta söylemek istiyorum.

Kendisini, Kuva-yı Milliye ruhu ile bütünleştiren, bu milletin kurtuluşuna katkı sağladığını söyleyen, kendisini kurtuluş savaşının baş mimarı olarak gören, Cumhuriyetin kurucusu olarak anılan CHP, şimdilerde burada sayılanların tamamını ters yüz eden işlere girişiyor. CHP’nin bu evrilmesi ya da tersyüz olması Türkiye’nin en büyük talihsizliğidir.

Bu vatan için hayatlarını feda edenler, bu milletin gönlünde yerlerini sökülmez şekilde almıştır. Çoğu adı şanı bilinmeyen, makamları Allah katında makbul olan, Cennette her biri Hz. Hamza’ya komşu olan bu şehidlerimizin, bir kısmı Çanakkale’de, bir kısmı kurtuluş savaşında, bir kısmı PKK’ya karşı yürütülen mücadelede yurt içinde ve yurt dışında, bir kısmı 15 Temmuz gecesi bu vatan uğruna hayatlarını feda ettiler. Hepsi nur içinde yatsınlar.

Kurtuluş savaşında şehid olanlarla 15 Temmuzda şehid olanlar, Çanakkale’de şehid olanlarla, PKK’ya karşı yürütülen mücadelede şehid olanlar aynı düzeydedir. Yani bazıları yüz puan üzerinden on numara, bazıları bir numara, bazıları doksan numara şehid ayrımı yapılamaz. Bu ayrımı yapanlar, ya şehidlik makamından habersizler, ya da ayrıştırıcı, karıştırıcı, ülkenin birliğini hedef alan kişilerdir.

Hele ki Ülkemize yönelik bir işgal girişimi olan 15 Temmuz ihanet kalkışmasında şehid olanlar için şehid değil “ZİBİDİ” diyenleri, hiç kusura bakmasınlar, bu milletin mukadderatında ayrıştırıcı rol oynayan, FETÖ ihanet örgütünün militanı olarak nitelerim.

Özel’in Darbe İle Alakalı Çelişkili Açıklamaları

Bu giriş faslından sonra, CHP lideri Özgür Özel’in dört tane, bir kısmı tutarlı bir kısmı birbiri ile çelişkili açıklamalarına yer vereceğim.

Özelin 1919 yılında yaptığı bir açıklama:

“Önlenebilirdi, sonuçlarından yararlanıldı. Ama bu, darbeyi darbe olmaktan çıkarmaz. Bu kanlı bir darbeydi, bazı yerlerde, ‘tiyatroydu’ şeklinde bazı sözler duyuyoruz. Tiyatro miyatro değil, bal gibi kanlı bir darbe girişimiydi, rejime, Meclise, ülkeyi yönetenlere, demokrasiye kast ediyordu ve bu ülkenin rejimini değiştirmeye çalışan bir darbe girişimiydi” (Haber Türk Gzt., 11.07.2019).

Özel’in 2023 yılında CHP Grup toplantısında yaptığı bir açıklama:

“‘Bu darbe girişimi sadece hükümete değil millete karşıdır, Meclis’i açın, yapılacak ilk serbest seçime kadar millet bize muhalefet görevi vermişti, seçilmiş parlamentonun, demokrasinin arkasında, kimden geliyorsa gelsin darbenin karşısındayız’ demiş, Meclis’in açılmasını talep etmiş, açılan Meclis’e koşmuş, bu konuşmayı Meclis kürsüsünde yapmış ve o dönemin Genel Merkez yöneticilerimizle birlikte ‘Vakit, tankların üzerine çıkma vaktidir. Vakit, darbeye direnme vaktidir ve vakit milli iradeye sahip çıkma, Anayasaya sahip çıkma vaktidir’ diyen 15 milletvekilinden bir tanesiyim. Şimdi kürsüde şunu söylüyorum: Bu darbeye kim direnirse arkasında Cumhuriyet Halk Partisi'ni bulacaktır” (08.11.2023).

Bu iki açıklama, tamamen tutarlıdır ve ben her ikisine de yüzde yüz iştirak ediyorum.

Özel’in birbirine çok yakın tarihlerde yaptığı iki açıklama şu şekildedir:

“Dedim ki! ‘amca bak! yarın, yine bu sefer gecenin üçünde telefon çalsın, darbe oluyor desinler, ayağa kalkar, fırlarım, kim yaptığıyla ilgilenmem; ama, derlerse ki, gençler yapıyor, ama dedim bütün partideki gençler, kırk yaşın üzerindeki bütün siyasiler tasfiye olacak, kırk yaşın altındakiler kalsın ben o darbeye teslim olurum’ dedim. AK Parti’si, MHP’si, DEM’i, İyi Parti’si, kırk yaşın üzeri tamamı gitsin, bütün partilerde kırk yaş altı siyasetçiler kalsın, ben bu darbeye razıyım” dedim. (Birgün Gzt., 19.03.2024).

Özel daha yakın bir tarihte, yerel yönetimler seçimlerine yönelik düzenlenen bir mitingde yaptığı bir konuşmada 15 Temmuzla alakalı şu açıklamayı yaptı:

“Tayyip Bey çağırınca oraya dizilen, kot üstüne perdelik kumaştan kefen çeken ‘zibidi’ler değil, dedesi Çanakkale'de kefensiz yatanlar kurtarır bu memleketi” (24.03.2024).

Haydi, üçüncü açıklamadaki, gençlere yönelik vurguyu amaçlayan açıklamayı biraz toleransla karşılayalım. İlk iki açıklama ile son açıklama %100 birbiri ile çelişkilidir.

Bu Açıklamaları Nasıl Değerlendireceğiz

(1) Bu açıklamaların ilk ikisi tutarlı olmakla birlikte, son açıklama farklılık arz ediyor.

(2) Ayrıca, ilk iki açıklama, 15 Temmuz ihanet kalkışması sonrasında, dönemin CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun açıklamaları ile çelişiyor.

(3) Son açıklama, Kemal Kılıçdaroğlu’nun açıklamaları ile birebir uyumludur.

(4) Bu açıklamalarla alakalı bir soru sormak istiyorum:

“Bu açıklamalardan hangisi, Özgür Özel’in gerçek görüşünü yansıtıyor”?

Bu soru önemli. Şimdiye kadar, Özel’den son açıklama ile alakalı bir düzeltme gelmedi. Kanaatimce, ilk iki açıklama, ya Özel’in gerçek kimliğini ele vermiyor, ya da Özel bu konuda görüş değiştirdi. Şayet görüş değiştirdi ise, CHP, Kılıçdaroğlu dönemindeki fabrika ayarlarına geri döndü demektir.

Gelelim “ZİBİDİ” Açıklamasına

Önce 15 Temmuz gecesinde yaşadıklarıma kısaca yer vereceğim.

Ben, iki kızım ve bir de bacanağımın oğlu ile birlikte 15 Temmuz gecesi, saat 23:30’dan sabaha kadar, Kızılay meydanında ve Genelkurmay Başkanlığı önünde darbecilere karşı canımızı ortaya koyarak mücadele ettik. O gece sergilediğim mücadele, hayatımın en şerefli ve gururlu sahneleridir. Hayatımda o en ağır şartlarda, ölümle burun buruna geldiğim o gecede yaşadıklarım, hayatımın en lezzetli anlarıdır. Bu vatan ve millet uğruna, ihanet ve işgal kalkışmacılarına karşı sürdürdüğümüz o mücadelede şehid de olabilirdik. Allah bizlerin yaşamasını uygun görmüş olacak ki, o gece şehid olmadık, bugünlere geldik.

Özel’in “ZİBİDİ” sözüne muhatap olanlardan birisi de ben ve iki kızım, bir de bacanağımın oğludur.

Öncelikle bu sözü, bizlere sarf eden kişiye ayniyle iade ediyorum.

Biz o gece ZİBİDİLİK yapmadık, bu ülkenin işgal girişimine karşı direndik.

Kaldı ki, kendisi de ilk açıklamasında, bu ihanet kalkışmasının “tiyatro” değil, “bal gibi kanlı bir darbe girişimi, rejime, Meclise, ülkeyi yönetenlere, demokrasiye kast eden ve bu ülkenin rejimini değiştirmeye çalışan bir darbe girişimiydi” diyor. İkinci açıklamasında da O gece darbecilere karşı neler yaptığını söylüyor. O zaman, bu ZİBİDİ sözünden, 15 Temmuz gecesinde yaptıklarından dolayı kendisi de nasipleniyor. Yani ben de o gece yaptıklarımla “ZİBİDİLİK” yaptım demeye getiriyor.

Bir ana muhalefet lideri, hem bu kadar çelişkili olmamalı, hem de ülkenin mukadderatı ile alakalı bir hadisede bu kadar ayrıştırıcı olmamalı. Bir kişi Çanakkale’de şehid oldu ise iyidir, 15 Temmuz ihanet kalkışmasında şehid oldu ise ZİBİDİ olarak ölmüştür denmesi, vicdan ve hamiyet sahibi birisinin kabul edebileceği bir tavır değildir.

Bu sebepledir ki, 15 Temmuz gecesi FETÖ ihanet örgütü tarafından Amerika’nın mutlak güdümünde icra edilen darbe ve işgal girişimine karşı direnen ve bu direnç esnasında şehid ve gazi olanları “ZİBİDİ”likle suçlayan Özel’i, vücudumdaki bütün atom zerreleri sayısınca, o gecede şehid ve gazi olan yiğitlerimizin tamamı namına, o gecede yaşanan ihanet kalkışmasına karşı bu vatanı hayatları pahasına savunanların tamamı namına KINIYORUM; lanetliyorum. Tekrardan söylüyorum, bu vatanın korunması için, tarihimizin her evresinde şehid olanlar arasında ayrım yaparak, önce 15 Temmuz için bal gibi darbe deyip, sonra da o gecede şehid ve gaziler için kullanılan ZİBİDİ şeklindeki çirkef sözü sahibine iade ediyorum.

Ben ölünceye kadar, o gecede bu vatan için ortaya koyduklarımla iftihar ederek yaşayacağım. Bu milletin şehid kahramanlarının üzerinde ZİBİDİLİK lekesi kalmaz. Bu lekeyi sürmek isteyenler, aynı leke ile lekelenirler. Bu milletin en kutsal değeri olan vatanı için mücadeleyi, şehidlik ve gaziliği bu kadar lekeleyen liderler bu millet layık değildir. Umarım, bu millet bunların da defterini dürer ve daha pak kişilerle yoluna devam eder.

E-posta   Facebook   Twitter     Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
Bu yazı 16344 defa okunmuştur.
YAZARIN DİĞER YAZILARI
31 MART SEÇİMLERİ DEM’LENEN CHP İÇİN HÜSRANLA SONUÇLANABİLİR
3/21/2024
6 ŞUBAT 2023: UNUTMADIK, UNUTMAYACAĞIZ, UNUTTURMAYACAĞIZ (3)
3/7/2024
6 ŞUBAT 2023: UNUTMADIK, UNUTMAYACAĞIZ, UNUTTURMAYACAĞIZ (2)
2/20/2024
6 ŞUBAT 2023: UNUTMADIK, UNUTMAYACAĞIZ, UNUTTURMAYACAĞIZ (1)
2/6/2024
TERÖR ÖRGÜLERİ İÇİN ÖNEMLİ OLAN İDEOLOJİ DEĞİL KULLANILIR APARAT OLMALARIDIR
1/22/2024
İŞGALE MEŞRU MÜDAFAA, HAKLI DİRENİŞE DE TERÖRİZM DENİYOR
1/10/2024
CUMHURİYET HALK PARTİSİ İSMİNİ KORUMA KANUNU ÇIKARILMALI
12/25/2023
CAN ATALAY VAKASINDA NİHAÎ ÇÖZÜM TBMM’NİN DEVREYE GİRMESİDİR
12/14/2023
GAZZE’DE MÜSTEMLEKE GÜÇLERİN GERÇEK KİMLİĞİ PAZARA SERİLDİ
11/27/2023
EĞİTİMİMİZİN TEMEL SORUNLARI: DİN EĞİTİMİ VE ÖĞRETİMİ (3)
11/13/2023
EĞİTİMİMİZİN TEMEL SORUNLARI: DİN EĞİTİMİ VE ÖĞRETİMİ (2)
10/22/2023
EĞİTİM SİSTEMİMİZLE ALAKALI DEĞERLENDİRMELER: MEB’İN ÜCRETSİZ KİTAP DAĞITMASI (1)
9/22/2023
OTORİTER MİLİTAN LAİKÇİ KİMLİKLE BÜTÜNLEŞTİRİLEN KARMA EĞİTİMİN ÇOĞULCULAŞTIRILMASI
8/8/2023
15 TEMMUZ RUHU GÜCÜNÜ NE ÖLÇÜDE KORUYOR?
7/15/2023
DEPREM BÖLGESİ HATAY’DA BAYRAM VE HÜZÜN BİR ARADA
6/30/2023
CHP İktidar Olabilir mi?
6/20/2023
14 VE 28 MAYIS SEÇİMLERİ: “SAHTE” VE ÇELİŞKİLİ SİYASETİN YENİLGİSİ
6/6/2023
KILIÇDAROĞLU’NUN SEÇİM STRATEJİSİ: “KİMLİKSİZLİK VE OMURGASIZLIK”
5/23/2023
14 MAYIS SEÇİMLERİNDE REHAVETE KAPILAN KAYBEDER
5/9/2023
CHP VE HDP’NİN ÖZERKLİK VAADİ: TÜRKİYE’NİN PARÇALANMASININ ÖN AŞAMASI MI?
4/26/2023
MİLLET İTTİFAKININ PKK GÜDÜMLÜ HDP’YE MAHKÛMİYETİ
4/13/2023
14 MAYIS SEÇİMLERİ: İYİCE PRESLENEN İYİ PARTİ İLE HDP İTTİFAKI
4/1/2023
KAHRAMANMARAŞ DEPREMİ: BİRİNDEN NUR AKAR, BİRİNDEN KİR (3)
3/15/2023
KAHRAMANMARAŞ DEPREMİ: BİRİNDEN NUR AKAR, BİRİNDEN KİR (2)
3/4/2023
KAHRAMANMARAŞ DEPREMİ: BİRİNDEN NUR AKAR, BİRİNDEN KİR (1)
2/21/2023
VAKİT, KİN VE HUSUMET DEĞİL, DUA VE VEFA VAKTİDİR
2/10/2023
BAŞÖRTÜSÜNE ANAYASAL GÜVENCE SAĞLANMASINA GEREK VARMI?
1/27/2023
6’LI MASANIN 6+1 FORMÜLÜ YÖNETİMDE NE KADAR İŞLEVSEL OLABİLİR?
1/12/2023
İMAMOĞLU, MENDERES VE ERDOĞAN’IN MAHKÛMİYETLERİ: HANGİSİ MAĞDUR?
12/25/2022
CHP GAYRI MİLLÎ BİR PARTİ MİDİR?
12/12/2022
SAHİPSİZ KÖPEKLERE BARINAK YAPMAYAN BELEDİYE BAŞKANLARININ GÖREVLERİNE SON VERİLMELİ
11/28/2022
PKK DİYE MÜSTAKİL BİR TERÖR ÖRGÜTÜ YOKTUR: “NOKTA”
11/17/2022
AB ÜYESİ ÜLKELERİN POLİTİKA ÜRETME YETERSİZLİĞİNİN AĞIR BEDELLERİ
11/8/2022
AİLENİN SAPKINLIK VE SALDIRILARA KARŞI KORUNMASI: 30 EKİM YÜRÜYÜŞÜ
10/28/2022
AVRUPA ADALET DİVANI: SEVSİNLER SİZİN ÇOĞULCULUK ANLAYIŞINIZI
10/16/2022
CHP’NİN KİMLİĞİNİ BİLEN VAR MI? (6)
10/5/2022
CHP’NİN KİMLİĞİNİ BİLEN VAR MI? (5)
9/25/2022
CHP’NİN KİMLİĞİNİ BİLEN VAR MI? (4)
9/14/2022
CHP’NİN KİMLİĞİNİ BİLEN VAR MI? (3)
9/4/2022
CHP’NİN KİMLİĞİNİ BİLEN VAR MI? (2)
8/24/2022
CHP’NİN KİMLİĞİNİ BİLEN VAR MI? (1)
8/13/2022
NATO’NUN KURULUŞ AMACI VE TERÖRİZMLE İMTİHANI (5)
8/2/2022
NATO’NUN KURULUŞ AMACI VE TERÖRİZMLE İMTİHANI (4)
7/23/2022
NATO’NUN KURULUŞ AMACI VE TERÖRİZMLE İMTİHANI (3)
7/13/2022
NATO’NUN KURULUŞ AMACI VE TERÖRLE İMTİHANI (2)
7/3/2022
NATO’NUN KURULUŞ AMACI VE TERÖRLE İMTİHANI (1)
6/22/2022
AMERİKADA BİR CİNSEL SAPIK DAHA “VAHŞİCE” İDAM EDİLDİ(!?!?)
6/10/2022
II. ABDÜLHAMİD: MUTLAK İSTİBDADÇI, KIZIL SULTAN MI?
6/2/2022
EVLADLARINI BU VATAN UĞRUNA ŞEHİD VERENLER İÇİN EN ACI OLAN…
5/26/2022
DEMOKRATİK YOLLARLA DEMOKRASİYE GEÇİŞ: 14 MAYIS 1950
5/17/2022
İSTANBUL SÖZLEŞMESİNİN FESHİ KARARININ İPTALİ: YENİ BİR 367 VAKASI OLUR
5/7/2022
VAAAYYY BEEEE OSMAN KAVALA MELEKMİŞ(!?!?)
4/27/2022
PAÇALARI KANLA KİRLİ BİR ÜLKE “TÜRKİYENİN SİCİLİ BOZUK” DEMİŞ
4/20/2022
MANSUR SAVAŞ’IN CUMHURBAŞKANLIĞINA ADAY OLABİLME İHTİMALİ VAR MI?
4/12/2022
PAKİSTAN’DA NELER OLUYOR?
4/5/2022
GÜÇLENDİRİLMİŞ PARLAMENTER SİSTEM: SİSTEMİN “FİŞ”LE CİHAZA BAĞLANMASI
3/27/2022
AYM’NİN MEVCUT HÜKÜMET SİSTEMİNİ KİTLEYEN KARARI
3/19/2022
UKRAYNA: BÜYÜKLER TEPİŞİR, OLAN KÜÇÜKLERE OLUR!
3/11/2022
GÜÇLENDİRİLMİŞ PARLAMENTER SİSTEM AÇIKLAMASI: BOOOOM
3/4/2022
TÜRKİYE’DE MUHALEFET NEDEN İKTİDAR OLAMIYOR?
2/25/2022
HDP AYM TARAFINDAN KAPATILMAZSA NE OLUR?
2/17/2022
İNSAN HAKLARI AVRUPA SINIRLARINDAN İÇERİ GİREMİYOR!!!
2/9/2022
DEMOKRASİ NEREDEN GEÇER; DİYARBAKIRDAN MI YOKSA…?
2/2/2022
İNANANLARIN İNANCINI YARALAYAN SERÇE (!?!?)
1/26/2022
ENES KARA İNTİHAR ETTİ, CEMAAT VE TARİKAT DÜŞMANLIĞI DEPREŞTİ
1/19/2022
TÜRKİYE’DE BAŞKANLIK (CUMHURBAŞKANLIĞI) SİSTEMİ NEDEN YERLEŞEMEDİ?
1/12/2022
CHP, HALA DİNDARLAR İÇİN KORKUTUCU VE ÜRKÜTÜCÜ
1/5/2022
CHP’NİN “FETÖCÜLERLE DE HELALLEŞMEK” POLİTİKASI
12/29/2021
TÜRKİYE’DE İTTİFAKLAR VE MİLLET İTTİFAKI-HDP İLİŞKİSİ
12/22/2021
QUEBEC’DE BAŞÖRTÜSÜ TAHAMMÜLSÜZLÜĞÜ VE İSLAMA YÖNELİK FARKLI UYGULAMALAR
12/15/2021
OKUL ÖNCESİ ÖĞRETİMDE DİN EĞİTİMİ VE LAİKLİK TARTIŞMALARI
12/8/2021
28 ŞUBAT ZİHNİYETİ “CELLADINA ÂŞIK” BAZI MAĞDURLARINDA DEVAM EDİYOR
12/1/2021
CHP’DEN HDP’YE “PKK İLE İLİŞKİLERİNİ MİNİMİZE ETME” ÖNERİSİ
11/24/2021
CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMLERİNDE %50+1 ÇOĞUNLUK DEĞİŞMELİ Mİ?
11/17/2021
İYİ PARTİNİN KİMLİĞİNİ BİLEN VAR MI?
11/10/2021
ANAYASADAKİ DEĞİŞTİRİLMESİ YASAK HÜKÜMLERİN VESAYETÇİ TEMELİ
11/3/2021
İŞKENCE YAPMAK, DEMOKRATİK(!?) ABD İÇİN MEŞRU, TÜRKİYE İÇİN SUÇ!
10/27/2021
ÇAĞDAŞ UYGARLIK KAVRAMININ ANAYASADA NE İŞİ OLABİLİR Kİ?
10/20/2021
“YÜCE DEVLET”TEN GÜÇLÜ DEVLETE
10/13/2021
1982 ANAYASASININ İLK DÖRT MADDESİ DEĞİŞMELİ MİDİR?
10/7/2021
KASETÇİ DÜKKÂNININ ÜSTÜNDEKİ MAHKEMELERDEN YENİ YARGITAY BİNASINA
9/28/2021
YENİ BİR 367 ÖZLEMİ: RECEP TAYYİP ERDOĞAN 2023’DE ADAY OLAMAZ
9/19/2021
YENİ YARGITAY BİNASINDA DUA EDİLDİ, LAİKLİK ELDEN GİTTİ(!!!)
9/10/2021
YÜZDE ON MİLLİ SEÇİM BARAJI NE OLMALI?
9/1/2021
28 ŞUBATIN KUDRETLİ(!) PAŞALARI LAYIK OLDUKLARI YERE MARŞ MARŞ
8/23/2021
FETÖ’NÜN SİYASİ AYAĞI HANGİ PARTİLER ACABA?
8/9/2021
TUNUS’TA CUMHURBAŞKANLIĞI DARBESİ
7/29/2021
ÇANAKKALE’DEN 15 TEMMUZA: KAHRAMAN HALKIMIZIN VATAN SAVUNMASI
7/15/2021
TÜRKİYE’DE YAKIN GELECEKTE ERKEN SEÇİM OLABİLİR Mİ?
7/8/2021
BİZ DE BAŞÖRTÜSÜ HUSUMETİ BİTTİ ZANNEDİYORDUK; MEĞERSE…
6/28/2021
BAŞKANLIK SİSTEMİ ŞAHANE, “TROLLÜK” YAFTALARI GERİ İADE!
6/19/2021
HDP, KAPATILMALI MI; KAPATILABİLİR Mİ?
6/8/2021
KORSAN İSRAİL DEVLETİNİN ZULMÜNE UĞRAYAN MAZLUM FİLİSTİN HALKI
5/23/2021
TÜRKİYE’DE PARTİLİ CUMHURBAŞKANLIĞI: ÇOK KÖTÜ BİR ŞEY Mİ?
5/10/2021
DÜNYANIN EN BÜYÜK KORSAN DEVLETİN BAŞI: ERMENİ SOYKIRIMI DEDİ
4/30/2021
RECEP TAYYİP ERDOĞAN: FİKRÎ İKTİDARIMIZI HÂLÂ TESİS EDEMEDİK
4/21/2021
VESAYETÇİLERLE DEMOKRASİ YANLILARI İÇİN TURNUSOL KÂĞIDI: 104 AMİRALİN E-BİLDİRİSİ
4/11/2021
İSTANBUL SÖZLEŞMESİ’NİN FESHEDİLMESİ KARARI İPTAL EDİLEBİLİR Mİ?
4/2/2021
TÜRKİYE’NİN İSTANBUL SÖZLEŞMESİNDEN ÇEKİLMESİNE NİÇİN BU KADAR SERT TEPKİ VERİLİYOR?
3/24/2021
TAKLİTCİ DEĞİL TÜRKİYE’NİN GERÇEKLERİNE UYGUN BİR ANAYASANIN YAPILMASI
3/15/2021
1000 YIL SÜRECEK DENİLEN 28 ŞUBAT’IN TAHRİBATLARI VE TAMİRATLAR
3/6/2021
YENİ ANAYASA: BAŞKANLIK SİSTEMİ Mİ GÜÇLENDİRİLMİŞ PARLAMENTER SİSTEM Mİ (2)?
2/25/2021
YENİ ANAYASA: BAŞKANLIK SİSTEMİ Mİ GÜÇLENDİRİLMİŞ PARLAMENTER SİSTEM Mİ (1)?
2/16/2021
CUNTA ANAYASASINDAN DEMOKRATİK SİVİL ANAYASAYA: TAŞLI YOLLAR
2/7/2021
YARATILIŞ MODELİ KONGRESİ EVRİMCİLERİ NİÇİN RAHATSIZ ETTİ?
1/29/2021
VESAYETÇİ ZİHNİYETE GÖRE ÖZDE CUMHURBAŞKANI(!?) NASIL SEÇİLİR?
1/20/2021
BAŞÖRTÜLÜ HÂKİMLER Mİ BAŞI AÇIK HÂKİMLER Mİ TARAFSIZ KARAR VERİR?
1/11/2021
1876 KÂNÛN-I ESÂSÎ’DE ÇEVİRİ HATALARI: TBMM BAŞKANINA ÇAĞRIMDIR
1/2/2021
HARF DEVRİMİNİN TÜRK DİLİNDE MEYDANA GETİRDİĞİ SONUÇLAR
12/23/2020
TÜRKİYE’DE BAŞKANLIK SİSTEMİNİN FİKİR BABASI: PROF. DR. BURHAN KUZU
12/14/2020
FRANSA’DA ÇOĞULCULUK VE HOŞGÖRÜ YERİNİ FAŞİZME Mİ BIRAKIYOR?
12/5/2020
CHP, HDP, SP VE İYİ PARTİ ANAYASASI İNKÂR EDİLDİ, İYİ PARTİ’DE NELER OLUYOR?
11/26/2020
HANGİ CUMHURİYET YAŞASIN?
11/17/2020
ABD’DEKİ SEÇİMLER Mİ, YOKSA VENEZUELA’DAKİ SEÇİMLER Mİ DAHA AZ HİLELİ?
11/8/2020
İZMİR DEPREMİ VE HÜKÜMETE BİR ÖNERİ
10/31/2020
Tarikatlar Atatürk’ün 1924 Anayasası’nda teminat altında idi
10/24/2020
ENİS BERBEROĞLU MİLLETVEKİLLİĞİNE GERİ DÖNEBİLİR Mİ?
10/14/2020
CHP’NİN SÖZÜNÜ ETTİĞİ “GÜÇLENDİRİLMİŞ PARLAMENTER SİSTEM” MÜMKÜN MÜDÜR?
10/4/2020
RECEP TAYYİP ERDOĞAN 2023 SEÇİMLERİNDE CUMHURBAŞKANLIĞINA ADAY OLABİLİR Mİ?
9/23/2020
İSTANBUL SÖZLEŞMESİNE GÖRE, DEVLET KADINA YÖNELİK 'ALKOL TEMELLİ ŞİDDETLE' MÜCADELE ETMEMELİ Mİ?
9/13/2020
TÜRK TOPLUMUNUN TEMELİ OLAN AİLEDE “ALARM ZİLLERİ” ÇALIYOR?
8/27/2020
15 YAŞ ALTI KIZLARLA İMAM NİKÂHI İLE EVLİLİK SUÇ MU, DEĞİL Mİ?
8/16/2020
İSTANBUL SÖZLEŞMESİ: “BAL”IN İÇİNE ZEHİR KATILARAK SERVİS EDİLMESİ
8/5/2020
ZİNCİRLERİNİ KIRAN AYASOFYA-İ KEBİR CAMİ-İ ŞERİF’İNDE İLK CUMA NAMAZI
7/25/2020
15 TEMMUZ BENZERİ YENİ BİR İHANET KALKIŞMASI YAŞANABİLİR Mİ?
7/15/2020
27 MAYIS ASKERİ DARBESİNİN YASSIADA CİNAYET MAHKEMESİ İLGA EDİLDİ
7/6/2020
FETH-İ MÜBİN’İN SEMBOLÜ AYASOFYA SAN’AT VE İMAJA FEDA EDİLEMEZ
6/20/2020
AYASOFYA’YA DANIŞTAY KARARIYLA CAMİ STATÜSÜ KAZANDIRILMASI
6/9/2020
TÜRKİYE’DE ASKERÎ DARBELERİN ANASI: 27 MAYIS 1960
5/31/2020
İSTANBUL SÖZLEŞMESİ: AİLE VE KADINLAR KORUNUYOR MU TAHRİP Mİ EDİLİYOR?
5/18/2020
ALİ ERBAŞ’IN ŞAHSINDA HUTBELERE LGBTİ+ AYARI MI ÇEKİLMEK İSTENİYOR?
5/5/2020
CORONA SÜRECİNDE YAŞANAN KÜRESEL EKONOMİK SAVAŞLARIN GALİBİ KİM OLACAK?
4/24/2020
CORONA VİRÜSÜ KÜRESEL OPERASYONA MI DÖNÜŞÜYOR?
4/13/2020
CORONA VİRÜSÜNE KARŞI “DUA İLE MÜCADELE” ÇOK MU SAÇMA?
4/1/2020
CORONA VİRÜSÜNE KARŞI HANGİ ÜLKELER BAŞARILI, HANGİLERİ BAŞARISIZ?
3/21/2020
İDLİB’DE NE İŞİMİZ Mİ VAR? ŞEHİTLİK TEPESİ BOŞ MU KALMALI?
3/10/2020
28 ŞUBAT, RAND CORPORATİON: YENİ BİR DARBE Mİ GELİYOR?
2/29/2020
SORUYORUM: FETÖ İHANET ÖRGÜTÜ’NÜN SİYASİ AYAĞI KİMLER OLABİLİR?
2/18/2020
ANAYASA MAHKEMESİ KADINA YÖNELİK ŞİDDETİN ÖNLENMESİ ÇABALARINI SABOTE Mİ ETTİ?
2/9/2020
ELAZIĞ VE MALATYA DEPREMİ SONRASI SKANDAL MAÇ ERTELEME KARARI
1/28/2020
HAKİKATEN TÜRK ASKERİ’NİN LİBYA’DA NE İŞİ Mİ VAR?
1/18/2020
İNSANCIL(!) BATIDA FAŞİST BİRİNE VERİLEN NOBEL ÖDÜLÜ
1/8/2020
KANAL İSTANBUL KAMPLAŞMASI: YENİ GEZİ EYLEMLERİ HAZIRLIĞI MI YAPILIYOR?
12/30/2019
YENİ PARTİLERİN TOPLUMDA KARŞILIĞI VAR MIDIR?
12/24/2019
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.
Üye girişi yapmadınız. Misafir olarak yorum ekleyebilirsiniz. Üye olmak için tıklayın.
  Yorumcuların dikkatine…

İmlası çok bozuk,
Büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen,

yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.
Davut Doğrucu 7 Nisan 2024 Pazar 22:00

Zibidi yada Zübük kimkimlerdir ben bilemem. Kimseyede bir lafım yok:( Bay Özel yeni yetmeleri ve hatta kadınları aday göstererek bir risk aldı, İstanbul’da ve birçok yerde kazandı bu seçimde. Birileri her ölen kişiyi şehit, öldürülemeyeni gazi diye isimlendiriyor, bunu da 50-70 milyon kişi tasdikliyorsa, kimsenin bir laf etmesine müsade edilmemesi yerinde olur:) Dinlemedi mi; höt denir. Sayın CB 15 Temmuz olayını bertaraf etmekle sadece bir darbe kalkışmayı önlemedi! Daha önemlisi bir tarikat (bir müsibetin) oluşumunun fişini çekti çekebildi!! Bu müdahale başarılı olmasaydı gelecek dönemlerde TR bir Humeyni yada Afganistan kategorisine sokulmaktan kurtulamazdı:( Muhalefet eden parti ve mensuplarına acıyorum kandırıkçılık oynamalarına. hatta etnik yada inanç üzerinden siyaset yapanları da hep Allah ‘a havale ediyorum ben şahsen. Allah ıslah eylesin gözü kulağı bedeni üstünde başı olupta organlarını içli dışlı (lastik gibi) kullanamayanları??.

Yorumu oyla      0      0  
ADNAN METİN 30 Mart 2024 Cumartesi 00:32

BU VE BUNLAR GİBİLER HADLERİNİ ÇOK AŞIYORLAR ALLAHIM BİR GÜN HADLERİNİ BİLDİRSİN YÜREĞİNİZE SAĞLIK SAYIN HOCAM BAŞARILARINIZIN DEVAMINI DİLİYORUZ KOLAY GELSİN CUMANIZ MÜBAREK OLSUN İNŞAALLAH AMİN. SELAMÜNALEYKÜM.

Yorumu oyla      0      0  
SOSYAL MEDYADA TAKİP ET
FACEBOOK'TA TURKTIME
TWITTER'DA TURKTIME
 
KATEGORİLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
ETİKETLER
  •KÜNYE
  •İLETİŞİM
  •REKLAM
 
 
  •Güncel
  •Siyaset
  •Dünya
  •Medya
  •Magazin
  •Spor
  •Kültür
  •Sağlık
  •Ekonomi
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
Southampton
voleybol
yakmak
uefa
hdp
İtalya
Çanakkale Savaşı
Sayıştay
çin