E-posta :
  Şifre :
    ► Üye olmak istiyorum
    ► Şifremi Unuttum

Adnan Küçük

CHP’NİN “FETÖCÜLERLE DE HELALLEŞMEK” POLİTİKASI
29 Aralık 2021 Çarşamba

 

 

13 Kasım 2021 günü, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, geçmişte devletin uygulamaları kapsamında yaşanan mağduriyetlerle alakalı HELALLEŞME Tweet’i paylaştı.

Tweet şu şekilde:

“Ben ömrümde, ülkemizde nefreti ve sevgiyi gördüm. Artık sevgi kazansın istiyorum. Ülkemizin iyileşmeye, ‘HELALLEŞME’ye ihtiyacı var. HELALLEŞMEK, geçmişi değiştirmez ama geleceğimizi kurtarır. Geçmişte partimizin de HATALARI oldu; HELALLEŞME yolculuğuna çıkma kararı aldım”.

Kılıçdaroğlu, bu tweetle alakalı yaptığı açıklamada, konuya biraz daha açıklık getirdi:

 “28 Şubatçıların açtığı yaraları kapatıp, helalleşeceğiz. İkna odalarına sokulan başı kapalı kızlarımızla helalleşeceğiz. …Sivas, Kahramanmaraş mağdurları ile helalleşeceğiz. Diyarbakır hapishanesi mahkûmları ile helalleşeceğiz. Varlık vergileri altında inim inim inlemiş azınlıklar, 6-7 Eylül olaylarının mağdurları ile helalleşeceğiz. Mahkemelerde süründürülen askerlerimiz ve aileleri ile helalleşeceğiz (kimleri kastediyorsa?). …Darbeciler tarafından bir sağdan, bir soldan asılan insanlarımızla helalleşeceğiz…”.

Kılıçdaroğlu’nun, helalleşme açıklamasında müşahhas olarak belirtilmeyen daha başka mağduriyetler de var. Geçmişte “dini siyasete alet etmek” zırvası altında inanç ve manevî değerlerinden dolayı zulmedilen geniş dindar kesimler, şapka giymedikleri için asılanlar, Kur’ân okudukları için hapse atılanlar da helâlleşmeye dâhil mi? bilemiyoruz.

Burada helalleşmeye konu olan mağduriyetlerin bir kısmında CHP’nin iktidar partisi olarak uyguladığı politikalar, bir kısmında da CHP ile dayanışma içinde gerçekleştirilen 28 Şubat uygulamaları etkili olmuştur. Bir kısmında ise CHP’nin doğrudan etkisi olmamıştır.

CHP’nin helalleşme vaadi daha ziyade iktidara gelmek şartına bağlı görülüyor.

Helalleşme Nasıl Olmalı

Kamusal politikalar ve uygulamalarla yaşanan bu mağduriyetlerin giderilmesi, mümkün değilse de, en azından helalleşmenin yapılması elbette ki önemli bir erdemdir.

CHP ve diğer bazı partilerin yoğun desteği ile yaşanan 28 Şubat sürecinde başörtülülere, başta İmam Hatiplerliler olmak üzere dindarlara yönelik yaşatılan cehennem hayatı ve ağır mağduriyetler önemli ve kalıcı travmalara sebep olmuştur. Bu mağdurlarla samimi ve gönülden gelecek şekilde helalleşmek elbette ki önemlidir.

Hatası olanların, bir başkasına yönelik haksızlık ve zulmeden kişilerin, samimi bir şekilde derin pişmanlık göstererek helallik dilemeleri, zalimlerle mağdurlar arasında sulhün sağlanabilmesi açısından önemli bir eşiğin aşılmasıdır.

Hele ki toplumda derin yaraların açılmasına sebep olan haksızlıklardan, zulümlerden pişmanlık duyularak, haksızlık ve zulme uğrayanlara el uzatılması, faillerin onlarla sulh olmak istemesi, onlarla çatışmayı sonlandırmak istemesi, toplumsal sulh açısından önemlidir.

Helallik istemek, hak ihlali yapan kişinin başvurması gereken erdemli bir yoldur.

Ama sadece “HELALLEŞMEK” söyleminin tek başına gerçek bir anlamı yoktur.

Helâlleşmenin olması için, öncelikle CHP’nin, gerek kendisinin geçmişte yaptığı, gerekse diğer kamusal politikalar kapsamında yapılan ve ağır mağduriyetlere sebep olan yanlışların YANLIŞ olduğunu çok net şekilde kabullenmesi; …miş gibi yapmaması gerekir.

İkinci olarak helalleşmek için samimi ve inandırıcı bir PİŞMANLIĞA ihtiyaç vardır.

Yani CHP’lilerin, “ey mağdur vatandaşlarım, geçmişte yaşanan ve bir kısmında benim de katkım olan zulümlerden, hatalardan, yanlışlardan çoook pişmanım; bunların kesinlikle yapılmaması gerekiyordu, ama bir kere yapıldı; bundan sonra da kesinlikle böyle hatalar yapmayacağız, yapılmasını da kesinlikle desteklemeyiz” demeleri gerekiyor.

Helalleşmenin bir diğer gereği, pişmanlığı tamamlayıcı şekilde, mağduriyetlere sebep olan hadiselerin tekrarlanmaması, tekrarlanma yönünde zımnî bir imanın bile olmamasıdır.

“Ey başörtülüler, 28 Şubat askeri vesayet odakları sizlere hayatı cehenneme çevirdiler. 28 Şubat sürecini destekleyerek biz de onlara katkı sağladık. Bu sebeple sizlerden özür diliyor ve helallik istiyoruz” demek bazı şartlara bağlı olarak erdemlilik olabilir.

Sadece bu söylem tek başına yeterli değildir.

Vaad edilecek ve fiilen de gerçekleştirilecek politikalarla, bu mağduriyetlerin bir daha yaşanmayacağı yönünde teminat veriliyorsa, helalleşme ve pişmanlığın bir manası olacaktır.

Bütün bu şartların gerçekleşmesi için, her şeyden önce geniş toplumsal kesimlerin ikna olmaları da gerekiyor. Geniş toplumsal kesimlerin ikna olmaları, GÜVEN vermeye bağlıdır.

Geniş toplumsal kesimlerin ikna olmaları ve bu yönde bir güvenin oluşması, her şeyden önce CHP’li yöneticilerin ikna edici ve inandırıcı, samimi çabalarına bağlıdır.

Peki, bu durum mümkün olabilir mi? Bunu şimdiden kestirebilmek mümkün değildir.

FETÖ’cülerle Helalleşmek

Bazı hadiseler vardır ki, vatana ihanet mahiyetindedir. Vatana ihanet kapsamında yer alan hadiselere katılanların, bunların faillerinin mağduriyet içinde olduklarını ve onlarla da helalleşmek gerektiğini söylemek, onların ihanetini meşru görmek manasına gelir.

Bu temel belirlemeyi yaptıktan sonra, CHP İstanbul Milletvekili Mustafa Sezgin Tanrıkulu’nun, FETÖ’cülerle alakalı yaptığı bir açıklamaya yer vereceğim.

Kılıçdaroğlu’nun KHK’lılarla alakalı “tüm hakları ilk bir ayda iade edilecek, kamuda göreve başlayacak ve özlük hakları iade edilecektir” şeklinde yaptığı açıklamayı da hatırlatan Tanrıkulu, “bu bir maddelik düzenlemedir. Şu anda tüm hazırlıklar yapılmıştır. Olası bir iktidar değişiminde ilk yapacağımız işlerden biri bu yurttaşlarımızdan özür dilemek, onlarla helalleşmek ve haklarını iade etmek olacaktır. Aynı zamanda buna sebebiyet verenlerden hesap soracağız” ifadesini kullandı.

Burada CHP’de en yetkili ağızdan (Kılıçdaroğlu) söylenen bir sözün, bir milletvekili (Tanrıkulu) tarafından da kesin şekilde sahiplenilmesi durumu söz konusudur.

KHK ile atılanların bir kısmı, atılma işlemi haksız olduğu anlaşıldığı için kamudaki görevine geri dönmüştür. Bir kısmı hakkında dava açılmış ve 15 Temmuz ihanet kalkışmasına katkı sağladıkları için haklarında mahkûmiyet kararı verilmiş ve cezaları kesinleşmiştir.

Atılanlardan bir kısmı yurt dışına kaçmış, bir kısmı da ülke içerisinde gizleniyorlar.

Bir kısmı hakkında açılan davalar hala devam etmektedir.

Tanrıkulu, bu açıklamasında KHK ile kamudan ihraç edilenlerle alakalı hiçbir ayrım yapmamıştır. Bu ifadeden anlaşılan mana ve verilmek istenen NET mesaj şudur:

“15 Temmuz ihanet kalkışmasını yapanlar çok doğru bir iş yapmışlardır; bunlar mahkûm da olsalar, ihanete asli maddi ve asli manevi fail olarak katkı da sağlasalar, tamamını görevlerine iade edeceğiz”.

Bu açıklama tashih edilmediği takdirde, daha önceleri CHP’liler tarafından söylenen, “15 Temmuz tiyatrodur, kontrollü darbedir”, “asıl darbe 15 Temmuz değil, 20 Temmuzdur”, “15 Temmuz sonrası OHAL kapsamında yapılan uygulamalardan etkilenen bütün FETÖ’cüler mağdurdur” şeklindeki açıklamalarla bütünlük içerisinde bir değerlendirme yapmak gerekirse, CHP, FETÖ ihanet örgütünün Türkiye’deki MUTLAK siyasi TEMSİLCİSİ ve AYAĞI’dir.

Elbette ki OHAL şartlarında bazı mağduriyetler yaşanmış olabilir. Nitekim yaşanmış olmalı ki, bunlardan bir kısmının mağduriyetleri giderilmiştir.

Elbette ki mağduriyetleri giderilmeyenler de mevcut olabilir.

Hatta bazı kişiler, hakkında takipsizlik verilenlerin kamuya iade edilmemelerini haksızlık olarak değerlendirerek, bunların görevlerine geri iade edilmelerini savunabilir.

Ama CHP, böyle bir ayırım yapmaksızın bütün KHK’lılar mağdur demekle, 15 Temmuz ihanet kalkışmasını alkışlamış ve İSTİSNASIZ olarak desteklemiş olmaktadır.

Bu açıklamayla CHP, “iktidara gelirsek, 15 Temmuz ihanet kalkışmasını yaparak 251 kişi şehit eden, 2196 kişiyi yaralayan FETÖ İhanet örgütü, yaptığı bu kalkışmada haklı olduğu için, hükümet tarafından KHK yoluyla FETÖ’cüler hakkında yapılanlar hiçbir ayrım yapılmaksızın haksızlıktır, biz bu haksızlığı kaldıracağız” demeye getiriyor.

Bir ihanet kalkışmasını bu kadar sahiplenerek, bu kalkışmayı yapanlardan helallik dilemek, onlara haksızlık yapıldığını söylemek, yukarıdaki helallik çabasını “SIFIR”lıyor.

Bu aşamada bence FETÖ’nün siyasi ayağını arama yönündeki çabalar tamamen hedef saptırmaktan başka bir şey değildir. Adres çok net bir şekilde bellidir; O da CHP’dir.

Umarım, CHP, bu kimliği ile iyi bilinir de, 15 Temmuz ihanet kalkışmasına karşı olanlar, bu partiye karşı bu kimliğini bilerek tutum takınırlar.

Ama bazı seçmenler, “aslında CHP’nin FETÖ ihanet örgütlenmesinin siyasi ayağı olduğunu biliyorum, şahsi düşünce olarak da 15 Temmuz ihanet kalkışmasına şiddetle karşıyım, ama buna rağmen CHP’ye oy vermeye devam ederim” derse, sadece bu kişilere tuhaf, tuhaf baka kalırım. “Demek ki körü körüne siyasetçilik böyle bir şey olsa gerek” derim.

Bütün bu yaşananlardan sonra şu soruyu da sormak istiyorum:

“HDP ile ilişkileri kapsamında PKK’ya bir türlü cesaretle ve açık yüreklilikle “TERÖR ÖRGÜTÜ” diyemeyen CHP, onbinlerce askerimizi ve sivil vatandaşlarımızı katlederek elini kana bulayan PKK’lı teröristlerin etkisiz hale getirilmelerini de haksızlık ve mağduriyet olarak değerlendirip, onlarla helalleşmeyi de gündeme getirebilir mi acaba”?

CHP’nin, HDP ile kurduğu sıkı ilişki ve ittifak, bu ihtimalin hiç de uzak olmadığını gösteriyor. Bakalım gelecekte yaşanacaklar neyi gösterecek.

Buradaki söylediklerim, HDP-CHP-FETÖ işbirliğini bile bile bu ittifakta yer alanlara ve destekçilerine de ayrıca “İTHAF” olunur.

E-posta   Facebook   Twitter     Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
Bu yazı 24936 defa okunmuştur.
YAZARIN DİĞER YAZILARI
TÜRKİYE’DE İTTİFAKLAR VE MİLLET İTTİFAKI-HDP İLİŞKİSİ
12/22/2021
QUEBEC’DE BAŞÖRTÜSÜ TAHAMMÜLSÜZLÜĞÜ VE İSLAMA YÖNELİK FARKLI UYGULAMALAR
12/15/2021
OKUL ÖNCESİ ÖĞRETİMDE DİN EĞİTİMİ VE LAİKLİK TARTIŞMALARI
12/8/2021
28 ŞUBAT ZİHNİYETİ “CELLADINA ÂŞIK” BAZI MAĞDURLARINDA DEVAM EDİYOR
12/1/2021
CHP’DEN HDP’YE “PKK İLE İLİŞKİLERİNİ MİNİMİZE ETME” ÖNERİSİ
11/24/2021
CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMLERİNDE %50+1 ÇOĞUNLUK DEĞİŞMELİ Mİ?
11/17/2021
İYİ PARTİNİN KİMLİĞİNİ BİLEN VAR MI?
11/10/2021
ANAYASADAKİ DEĞİŞTİRİLMESİ YASAK HÜKÜMLERİN VESAYETÇİ TEMELİ
11/3/2021
İŞKENCE YAPMAK, DEMOKRATİK(!?) ABD İÇİN MEŞRU, TÜRKİYE İÇİN SUÇ!
10/27/2021
ÇAĞDAŞ UYGARLIK KAVRAMININ ANAYASADA NE İŞİ OLABİLİR Kİ?
10/20/2021
“YÜCE DEVLET”TEN GÜÇLÜ DEVLETE
10/13/2021
1982 ANAYASASININ İLK DÖRT MADDESİ DEĞİŞMELİ MİDİR?
10/7/2021
KASETÇİ DÜKKÂNININ ÜSTÜNDEKİ MAHKEMELERDEN YENİ YARGITAY BİNASINA
9/28/2021
YENİ BİR 367 ÖZLEMİ: RECEP TAYYİP ERDOĞAN 2023’DE ADAY OLAMAZ
9/19/2021
YENİ YARGITAY BİNASINDA DUA EDİLDİ, LAİKLİK ELDEN GİTTİ(!!!)
9/10/2021
YÜZDE ON MİLLİ SEÇİM BARAJI NE OLMALI?
9/1/2021
28 ŞUBATIN KUDRETLİ(!) PAŞALARI LAYIK OLDUKLARI YERE MARŞ MARŞ
8/23/2021
FETÖ’NÜN SİYASİ AYAĞI HANGİ PARTİLER ACABA?
8/9/2021
TUNUS’TA CUMHURBAŞKANLIĞI DARBESİ
7/29/2021
ÇANAKKALE’DEN 15 TEMMUZA: KAHRAMAN HALKIMIZIN VATAN SAVUNMASI
7/15/2021
TÜRKİYE’DE YAKIN GELECEKTE ERKEN SEÇİM OLABİLİR Mİ?
7/8/2021
BİZ DE BAŞÖRTÜSÜ HUSUMETİ BİTTİ ZANNEDİYORDUK; MEĞERSE…
6/28/2021
BAŞKANLIK SİSTEMİ ŞAHANE, “TROLLÜK” YAFTALARI GERİ İADE!
6/19/2021
HDP, KAPATILMALI MI; KAPATILABİLİR Mİ?
6/8/2021
KORSAN İSRAİL DEVLETİNİN ZULMÜNE UĞRAYAN MAZLUM FİLİSTİN HALKI
5/23/2021
TÜRKİYE’DE PARTİLİ CUMHURBAŞKANLIĞI: ÇOK KÖTÜ BİR ŞEY Mİ?
5/10/2021
DÜNYANIN EN BÜYÜK KORSAN DEVLETİN BAŞI: ERMENİ SOYKIRIMI DEDİ
4/30/2021
RECEP TAYYİP ERDOĞAN: FİKRÎ İKTİDARIMIZI HÂLÂ TESİS EDEMEDİK
4/21/2021
VESAYETÇİLERLE DEMOKRASİ YANLILARI İÇİN TURNUSOL KÂĞIDI: 104 AMİRALİN E-BİLDİRİSİ
4/11/2021
İSTANBUL SÖZLEŞMESİ’NİN FESHEDİLMESİ KARARI İPTAL EDİLEBİLİR Mİ?
4/2/2021
TÜRKİYE’NİN İSTANBUL SÖZLEŞMESİNDEN ÇEKİLMESİNE NİÇİN BU KADAR SERT TEPKİ VERİLİYOR?
3/24/2021
TAKLİTCİ DEĞİL TÜRKİYE’NİN GERÇEKLERİNE UYGUN BİR ANAYASANIN YAPILMASI
3/15/2021
1000 YIL SÜRECEK DENİLEN 28 ŞUBAT’IN TAHRİBATLARI VE TAMİRATLAR
3/6/2021
YENİ ANAYASA: BAŞKANLIK SİSTEMİ Mİ GÜÇLENDİRİLMİŞ PARLAMENTER SİSTEM Mİ (2)?
2/25/2021
YENİ ANAYASA: BAŞKANLIK SİSTEMİ Mİ GÜÇLENDİRİLMİŞ PARLAMENTER SİSTEM Mİ (1)?
2/16/2021
CUNTA ANAYASASINDAN DEMOKRATİK SİVİL ANAYASAYA: TAŞLI YOLLAR
2/7/2021
YARATILIŞ MODELİ KONGRESİ EVRİMCİLERİ NİÇİN RAHATSIZ ETTİ?
1/29/2021
VESAYETÇİ ZİHNİYETE GÖRE ÖZDE CUMHURBAŞKANI(!?) NASIL SEÇİLİR?
1/20/2021
BAŞÖRTÜLÜ HÂKİMLER Mİ BAŞI AÇIK HÂKİMLER Mİ TARAFSIZ KARAR VERİR?
1/11/2021
1876 KÂNÛN-I ESÂSÎ’DE ÇEVİRİ HATALARI: TBMM BAŞKANINA ÇAĞRIMDIR
1/2/2021
HARF DEVRİMİNİN TÜRK DİLİNDE MEYDANA GETİRDİĞİ SONUÇLAR
12/23/2020
TÜRKİYE’DE BAŞKANLIK SİSTEMİNİN FİKİR BABASI: PROF. DR. BURHAN KUZU
12/14/2020
FRANSA’DA ÇOĞULCULUK VE HOŞGÖRÜ YERİNİ FAŞİZME Mİ BIRAKIYOR?
12/5/2020
CHP, HDP, SP VE İYİ PARTİ ANAYASASI İNKÂR EDİLDİ, İYİ PARTİ’DE NELER OLUYOR?
11/26/2020
HANGİ CUMHURİYET YAŞASIN?
11/17/2020
ABD’DEKİ SEÇİMLER Mİ, YOKSA VENEZUELA’DAKİ SEÇİMLER Mİ DAHA AZ HİLELİ?
11/8/2020
İZMİR DEPREMİ VE HÜKÜMETE BİR ÖNERİ
10/31/2020
Tarikatlar Atatürk’ün 1924 Anayasası’nda teminat altında idi
10/24/2020
ENİS BERBEROĞLU MİLLETVEKİLLİĞİNE GERİ DÖNEBİLİR Mİ?
10/14/2020
CHP’NİN SÖZÜNÜ ETTİĞİ “GÜÇLENDİRİLMİŞ PARLAMENTER SİSTEM” MÜMKÜN MÜDÜR?
10/4/2020
RECEP TAYYİP ERDOĞAN 2023 SEÇİMLERİNDE CUMHURBAŞKANLIĞINA ADAY OLABİLİR Mİ?
9/23/2020
İSTANBUL SÖZLEŞMESİNE GÖRE, DEVLET KADINA YÖNELİK 'ALKOL TEMELLİ ŞİDDETLE' MÜCADELE ETMEMELİ Mİ?
9/13/2020
TÜRK TOPLUMUNUN TEMELİ OLAN AİLEDE “ALARM ZİLLERİ” ÇALIYOR?
8/27/2020
15 YAŞ ALTI KIZLARLA İMAM NİKÂHI İLE EVLİLİK SUÇ MU, DEĞİL Mİ?
8/16/2020
İSTANBUL SÖZLEŞMESİ: “BAL”IN İÇİNE ZEHİR KATILARAK SERVİS EDİLMESİ
8/5/2020
ZİNCİRLERİNİ KIRAN AYASOFYA-İ KEBİR CAMİ-İ ŞERİF’İNDE İLK CUMA NAMAZI
7/25/2020
15 TEMMUZ BENZERİ YENİ BİR İHANET KALKIŞMASI YAŞANABİLİR Mİ?
7/15/2020
27 MAYIS ASKERİ DARBESİNİN YASSIADA CİNAYET MAHKEMESİ İLGA EDİLDİ
7/6/2020
FETH-İ MÜBİN’İN SEMBOLÜ AYASOFYA SAN’AT VE İMAJA FEDA EDİLEMEZ
6/20/2020
AYASOFYA’YA DANIŞTAY KARARIYLA CAMİ STATÜSÜ KAZANDIRILMASI
6/9/2020
TÜRKİYE’DE ASKERÎ DARBELERİN ANASI: 27 MAYIS 1960
5/31/2020
İSTANBUL SÖZLEŞMESİ: AİLE VE KADINLAR KORUNUYOR MU TAHRİP Mİ EDİLİYOR?
5/18/2020
ALİ ERBAŞ’IN ŞAHSINDA HUTBELERE LGBTİ+ AYARI MI ÇEKİLMEK İSTENİYOR?
5/5/2020
CORONA SÜRECİNDE YAŞANAN KÜRESEL EKONOMİK SAVAŞLARIN GALİBİ KİM OLACAK?
4/24/2020
CORONA VİRÜSÜ KÜRESEL OPERASYONA MI DÖNÜŞÜYOR?
4/13/2020
CORONA VİRÜSÜNE KARŞI “DUA İLE MÜCADELE” ÇOK MU SAÇMA?
4/1/2020
CORONA VİRÜSÜNE KARŞI HANGİ ÜLKELER BAŞARILI, HANGİLERİ BAŞARISIZ?
3/21/2020
İDLİB’DE NE İŞİMİZ Mİ VAR? ŞEHİTLİK TEPESİ BOŞ MU KALMALI?
3/10/2020
28 ŞUBAT, RAND CORPORATİON: YENİ BİR DARBE Mİ GELİYOR?
2/29/2020
SORUYORUM: FETÖ İHANET ÖRGÜTÜ’NÜN SİYASİ AYAĞI KİMLER OLABİLİR?
2/18/2020
ANAYASA MAHKEMESİ KADINA YÖNELİK ŞİDDETİN ÖNLENMESİ ÇABALARINI SABOTE Mİ ETTİ?
2/9/2020
ELAZIĞ VE MALATYA DEPREMİ SONRASI SKANDAL MAÇ ERTELEME KARARI
1/28/2020
HAKİKATEN TÜRK ASKERİ’NİN LİBYA’DA NE İŞİ Mİ VAR?
1/18/2020
İNSANCIL(!) BATIDA FAŞİST BİRİNE VERİLEN NOBEL ÖDÜLÜ
1/8/2020
KANAL İSTANBUL KAMPLAŞMASI: YENİ GEZİ EYLEMLERİ HAZIRLIĞI MI YAPILIYOR?
12/30/2019
YENİ PARTİLERİN TOPLUMDA KARŞILIĞI VAR MIDIR?
12/24/2019
YORUMLAR
Toplam 7 yorum var, 5 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.
Üye girişi yapmadınız. Misafir olarak yorum ekleyebilirsiniz. Üye olmak için tıklayın.
  Yorumcuların dikkatine…

İmlası çok bozuk,
Büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen,

yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.
Semih 1 Ocak 2022 Cumartesi 07:14

Helaleslenmek bir erdemliktir çıkar amaclı kullanmayın

Yorumu oyla      39      39  
Tuğrul 31 Aralık 2021 Cuma 07:15

Helalesmek dinimizin bir erdemidir siyasiler neden çıkar amaclı kullanmak isterler

Yorumu oyla      39      39  
Erdem 30 Aralık 2021 Perşembe 11:20

Kılıçdaroğlu ve CHP nin şimdiki yöneticileri,PKK ve temsilcisi HDP ile işbirliği yaptığı için bu ortaklığa son verip başta Şehit aileleri ve milletimizden özür dilemelidir.Chp seçmeni tercihini ülkemizin ve siyasetin istikrara kavuşması için Lıliçdaroğluna ve mevcut Chp Yönetimine değjil başka adaylara ve partilere oy verip CHP yi PKK nın emrinden kurtarmalıdır.

Yorumu oyla      39      39  
Tarık bey 30 Aralık 2021 Perşembe 07:15

Siyasî yazılarınız harika elinize emeğinize sağlık

Yorumu oyla      39      39  
ADNAN METİN 29 Aralık 2021 Çarşamba 22:57

ÇOK DOĞRU TESPİTLER YÜREĞİNİZE SAĞLIK SAYIN HOCAM BAŞARILARINIZIN DEVAMINI DİLİYORUZ. SELAMÜNALEYKÜM.

Yorumu oyla      39      39  
SOSYAL MEDYADA TAKİP ET
FACEBOOK'TA TURKTIME
TWITTER'DA TURKTIME
 
KATEGORİLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
ETİKETLER
  •KÜNYE
  •İLETİŞİM
  •REKLAM
 
 
  •Güncel
  •Siyaset
  •Dünya
  •Medya
  •Magazin
  •Spor
  •Kültür
  •Sağlık
  •Ekonomi
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
beşiktaş
Recep Tayyip Erdoğan
eyfel kulesi
Jose Mourinho
film
Necmettin Erbakan
mülteci
örgüt
iletişim