E-posta :
  Şifre :
    ► Üye olmak istiyorum
    ► Şifremi Unuttum

Adnan Küçük

TÜRKİYE’DE MUHALEFET NEDEN İKTİDAR OLAMIYOR?
25 Şubat 2022 Cuma

 

 

Türkiye’de 2001 ekonomik krizinden sonra 3 Kasım 2002 günü yapılan TBMM Genel Seçimlerinde, 14 Ağustos 2001 tarihinde Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinden kurulan Adalet ve Kalkınma Partisi hükümeti kurdu.

O gün bu gündür AK Parti iktidarı devam ediyor.

2017 Anayasa değişikliği ile ülkemizde başkanlık sistemine geçildi. Yeni sisteme fiilen de geçişi sağlayan seçimler 24 Haziran 2018 günü yapıldı.

TBMM seçimleri ile Cumhurbaşkanlığı seçimleri birlikte yapıldı 24 Haziran seçimlerinde yine AK Parti’nin içinde yer aldığı Cumhur İttifakı kazandı.

2002 yılından bu güne takriben 20 yıllık süreçte muhalefet partileri hep kaybettiler.

Muhalefet içerisinde en büyük yenilginin CHP hanesine yazılabileceği söylenebilir. Çünkü iktidara en yakın çoğunluğa sahip parti CHP’dir. Bu süreçte sürekli kaybetti.

Bu durumu, 24 Haziran seçimlerinde CHP’den Cumhurbaşkanı adayı olan eski CHP’li ve hâlihazırda Memleket Partisi Genel Başkanı olan Muharrem İnce şu şekilde ifade etmiştir:

“Adam (Erdoğan) %52 almış, neden %55, %57 alamadım diye tartışıyor, sebeplerini araştırıyor. Sen (Kılıçdaroğlu) hezimete uğramışsın, bu hezimeti tartışırsak AKP’nin içindeki tartışmaların üstünü kapatırız diyorsun. İktidar olamamanın sebebi budur. Sen 14 parti bir araya geldik diyorsun, %38 almışsın. Seni; her seçimde yenmiş; çıkmışsın yenmiş, çıkmışsın yenmiş, yenmiş de yenmiş, yenmiş de yenmiş; (Erdoğan) sana meydan okuyor, birinci çıkamazsam istifa ederim, sen edebilir misin? Diyor. BU KAFADA OLAN BİRİSİNİN 250 YILDA İKTİDAR OLMASI MÜMKÜN DEĞİLDİR”.

Kanaatimce İnce’nin en önemli tespiti: “Neden iktidar olamıyoruz?” şeklindeki sorunun temeline inilmemesi, bu sorunun giderilmesine yönelik hiçbir politika değişikliğinin tercih edilmemesidir.

Burada çok çeşitli temel meseleler mevcuttur.

Mesela, CHP’nin belki de en önemli handikaplarından biri, MİLLİ bir parti izlenimi vermekten önemli ölçüde uzaklaşmış olmasıdır. Burada ifade etmek istediğim, bu partinin mutlaka böyle olduğu yönünde kesin bir kişisel kanaati ifade etmek değildir. Burada yapmak istediğim vurgu, toplumun geniş kesimlerinde bu yönde bir algının mevcut olmasıdır.

CHP’nin bu algıyı izale edici bir politika gütmemesi, bu algıyı daha da güçlendiriyor.

Mesela, ABD Başkanı Joe Biden’in Başkan seçilmezden önce söylediği “Bence ona (Erdoğan'a) çok farklı bir yaklaşım uygulamalıyız. Muhalif liderleri desteklediğimizi açıkça göstermemiz lazım. Yani çok endişeliyim. Ama benim yaptığım gibi onlarla doğrudan temasa geçip Erdoğan'ı yenecek duruma gelmeleri için hala var olan Türk liderliği unsurlarından daha fazla verim almalı ve onları güçlendirmeliyiz. Darbe ile değil, seçim süreci ile”.

Bu sözler, bir harici gücün, hem de Türkiye’nin başına PKK illetini musallat eden bir harici gücün, ülkemizdeki muhalefet partileri ile ittifak yaparak, seçimler ve diğer ekonomik yaptırımlar yoluyla mevcut siyasi iktidarı birlikte yıkalım önerisinden başka bir şey değildir.

Mesela, muhalefet partilerinden bu söze yönelik şu açıklama gelebilirdi:

“Eyyyy BİDEN, sen kendi işine bak, biz bu ülkenin geleceğe taşınması, ekonomisinin, refahının çok daha ilerilere taşınması için, milletimizden aldığımız güçlü destekle yolumuza devam ediyoruz, senin harici desteğine, yönlendirmene ihtiyacımız yoktur. Biz müstemleke devletlerinin ülkemizdeki dâhilî uzantıları değiliz, MİLLİ partileriz”.

Ben bu netlikte bir açıklama duymadım. Sanki Biden’in açıklamaları hoşlarına gitti.

Ama bu algının muhalif partilere bir siyasi bedeli olmaktadır.

Türkiye’de muhalefetin iktidara gelememesindeki bir diğer etken, geniş toplumsal kesimlere “GÜVEN VERMEMESİ”dir.

Mesela CHP’li yöneticiler ve temsilciler, vekiller tarafından sürekli FETÖ ihanet örgütüne yönelik kollayıcı açıklamalar yapılıyor.

Vatandaşın aklına şu geliyor: “Yoksa bunlar (CHP ve müttefikleri), FETÖ ile işbirliği halinde iktidara gelerek, FETÖ ihanet örgütünün DARBE yoluyla yapamadığını, seçimler yoluyla birlikte mi yapmak istiyorlar?!”.

Tekrar söylüyorum, bu toplumda mevcut olan bir algı. Ben bunun tespitini yapıyorum.

Diğer yandan, CHP, hala dindarlara yönelik sağlam ve sarsılmaz bir güvence vermiyor. Kılıçdaroğlu’nun yaptığı birkaç açıklama, başörtülülere yönelik jest kabilinden hareket, çok geçmeden başka CHP’liler tarafından yok ediliyor.

Bu ikircikli tutum, toplumun geniş kesimlerinde şu algıya yol açıyor: “Zaten CHP’nin geçmişi, din ve vicdan hürriyetine, ibadetlere, başörtüsüne yönelik zulümlerle simsiyah lekeli vaziyette. Yoksa Kılıçdaroğlu, dindarlara yönelik şirin görünme çabası ile iktidara gelip, dindarların başına balyozu indirmek mi istiyor? Nitekim Kılıçdaroğlu’nun jestlerini yıkıcı yöndeki açıklamalar, bu kanaati ciddi bir şekilde güçlendirmektedir”.

Kılıçdaroğlu, lideri olduğu partide, kendi açıklamalarını ve JESTLERİNİ ÇÖPE atan açıklamalar yapan CHP’liler hakkında hiçbir tashih edici açıklamalar da yapmıyor. Bu belirsizlik, kamuoyundaki biraz bahsini ettiğim algıyı daha da güçlendiriyor.

Muhalif cephenin geleceğe yönelik bir tek projesi konuşuluyor; o da “güçlendirilmiş parlamenter sisteme” dönmek. Bu amaca yönelik toplantı üstüne toplantılar yapıyorlar.

Merak ediyorum, bu proje, toplumun ne kadarını heyecanlandırıyor?

Sadece hükümet sistemi değişikliği projesi ile iktidar olunamaz. Diğer etkenler mevcut olduğu sürece, çok büyük bir olağanüstülük olmadıkça, hiçbir zaman iktidar olunamaz.

CHP’nin en büyük handikapı, PKK’nın siyasi uzantısı olan HDP ile çok sıcak ilişkiler içinde olması, yerel yönetimler ve Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde fiili ittifak yapmasıdır.

Belki, CHP’liler, “Başkanlık seçimlerini kazanabilmek için, HDP’li seçmenlere ihtiyacımız var” diye düşünmüş olabilirler. Fakat bu ittifak, merkez sağ ve muhafazakâr seçmenlerden gelebilecek oyların önünü tıkıyor. Mevcut iktidara kızan bazı seçmenler, hemen gürül gürül muhalefet saflarına geçmiyorlar. “Lanet olsun, CHP’nin içinde yer aldığı ittifaka oy vermekle HDP ve PKK’ya oy vermek arasında hiçbir fark yoktur, ya yine kızsam da AK Partiye oy veririm ya da hiç sandığa gitmem” şeklinde düşünüyor bu kesim.

CHP’nin de içinde bulunduğu Millet İttifakı’nın halkı heyecanlandıracak bir ekonomik politikaları görünmüyor. Kılıçdaroğlu’nun, mevcut ekonomik zeminde canları yananların hoşuna gidecek bazı spekülatif söylem ve hareketlerinden başka bir tutum ortaya koymuyor Millet İttifakındakiler. Bu tür tutumlar, belki belli toplumsal tabanlarda kısmi etkisi olabilir ise de, iktidar olmaya yetecek bir etki, dalgalanma meydana getirmeye yetmiyor, yetmez de.

Mesela, geçenlerde bir yazarın köşe yazısında yer verdiği, Millet İttifakı tarafından yaptırıldığı belirtilen ve sonuçları bir türlü açıklanamayan bir anketten söz ediliyor.

Bu ankette sorulan soru şu şekildedir:

Ülkeyi içine düştüğü bu kötü ekonomik durumdan kim kurtarabilir:

Alınan cevaplar şu şekildedir:

- AK Parti: Yüzde 41;

- CHP: Yüzde 22.1;

- İYİ Parti: Yüzde 4.8;

Bu sonuçlar, burada belirttiklerimi doğrular mahiyettedir.

Ben bir başka kaygıdan daha söz etmek istiyorum. Bu kaygı, bence toplumun geniş kesimlerinde en çok korkutucu olanı.

Mesela, muhalefet partileri, Biden ile ittifak görüntüsü veriyorlar. Biden, Türkiye’nin Akdeniz’deki ve Karadeniz’deki petrol aramalarından çekilmesini istiyor. Millet İttifakı seçilirse, Türkiye buralardan çekilecek mi?

Türkiye’de Batıya karşı girişilen sanayileşme projeleri kapsamında İHA, SİHA vd. büyük ve orta ölçekli silah projelerinden vazgeçecek mi?

PKK ile mücadeleden vaz geçecekler mi?

Kazanması halinde Millet İttifakının kurulacağı hükümette, PKK’nın mutlak siyasi temsilcisi olan HDP’liler yer alacaklar mı? Yer alacaksa İyi Parti ittifak kabinesinin neresinde konuşlanacak? HDP kabinede yer alacaksa, hangi bakanlıklar yer alacak? HDP’nin içinde yer aldığı bir İttifak yönetimi PKK ile mücadeleye devam edebilecek mi? Yoksa onlarla helalleşme adına tüm teröristler serbest mi bırakılacak?

Türkiye Kuzey Irak ve Suriye sınırındaki pozisyonlarını tamamen terk mi edecek? Esad’la ve Biden ile anlaşarak güney sınırlarımız, tamamen PKK’ya mı terk edilecek?

Türkiye Libya’da tamamen çekilecek mi? Libya Yönetimi ile yapılan Kıta sahanlığı sözleşmesi rafa mı kaldırılacak?

Bütün bu sorular, geniş toplumsal kesimlerin zihin dünyalarını tırmalıyor.

Zihni bu kadar tırmalanan, milliyetçi, muhafazakâr, ülke hassasiyetleri olan kişilerin, cumhur ittifakından kaçarak Millet İttifakına yönelmesi oldukça zor görünüyor.

Başta CHP olmak üzere Millet İttifakı bileşenleri, yukarıda bahsini ettiğim hususlarda, toplumun geniş kesimlerine yeterince GÜVEN vermedikleri takdirde, Muharrem İnce’nin bahsini ettiği şekilde iktidar olabilmeleri pek muhtemel görünmüyor. İktidarsızlık süresi İnce’nin dediği gibi 250 yıl sürer mi bilemem ama, bu manzara devam ettiği sürece, iktidar olma şansları, çok büyük olağanüstülüklere bağlıdır.

2023 seçimlerine daha 16 ay var. Türk ekonomisi ne seyir izler; bunu bugünden kestirebilmek mümkün değildir. Ama şu ekonomik acılar içinde bile muhalefete gürül gürül akmayan kararsız seçmenlerin, ekonomik iyileşme olması halinde Millet İttifakına yönelmesi çok zooor görünüyor. Hele ki, hissedilir bir ekonomik ve refah iyileşmesi, Cumhur İttifakını tekrardan güçlü hale getirebilecektir.

Cumhur İttifakının tekrardan büyümesi, onların da çok vahim hata yapmamalarına bağlıdır. Bazı mahfillerde dillendirilen APO ya da bir başka PKK’lı yöneticiye Cumhur İttifakı lehine okutulacak bir mektup, bu İttifakın Çatısını tabandan çökertecektir. Bunu da hatırlatmak isterim.

Bunlar, bugünkü şartlardaki öngörülerim, yarın, öbür gün, 16 ay sonra neler olur, onları da o zaman göreceğiz.

E-posta   Facebook   Twitter     Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
Bu yazı 29029 defa okunmuştur.
YAZARIN DİĞER YAZILARI
HDP AYM TARAFINDAN KAPATILMAZSA NE OLUR?
2/17/2022
İNSAN HAKLARI AVRUPA SINIRLARINDAN İÇERİ GİREMİYOR!!!
2/9/2022
DEMOKRASİ NEREDEN GEÇER; DİYARBAKIRDAN MI YOKSA…?
2/2/2022
İNANANLARIN İNANCINI YARALAYAN SERÇE (!?!?)
1/26/2022
ENES KARA İNTİHAR ETTİ, CEMAAT VE TARİKAT DÜŞMANLIĞI DEPREŞTİ
1/19/2022
TÜRKİYE’DE BAŞKANLIK (CUMHURBAŞKANLIĞI) SİSTEMİ NEDEN YERLEŞEMEDİ?
1/12/2022
CHP, HALA DİNDARLAR İÇİN KORKUTUCU VE ÜRKÜTÜCÜ
1/5/2022
CHP’NİN “FETÖCÜLERLE DE HELALLEŞMEK” POLİTİKASI
12/29/2021
TÜRKİYE’DE İTTİFAKLAR VE MİLLET İTTİFAKI-HDP İLİŞKİSİ
12/22/2021
QUEBEC’DE BAŞÖRTÜSÜ TAHAMMÜLSÜZLÜĞÜ VE İSLAMA YÖNELİK FARKLI UYGULAMALAR
12/15/2021
OKUL ÖNCESİ ÖĞRETİMDE DİN EĞİTİMİ VE LAİKLİK TARTIŞMALARI
12/8/2021
28 ŞUBAT ZİHNİYETİ “CELLADINA ÂŞIK” BAZI MAĞDURLARINDA DEVAM EDİYOR
12/1/2021
CHP’DEN HDP’YE “PKK İLE İLİŞKİLERİNİ MİNİMİZE ETME” ÖNERİSİ
11/24/2021
CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMLERİNDE %50+1 ÇOĞUNLUK DEĞİŞMELİ Mİ?
11/17/2021
İYİ PARTİNİN KİMLİĞİNİ BİLEN VAR MI?
11/10/2021
ANAYASADAKİ DEĞİŞTİRİLMESİ YASAK HÜKÜMLERİN VESAYETÇİ TEMELİ
11/3/2021
İŞKENCE YAPMAK, DEMOKRATİK(!?) ABD İÇİN MEŞRU, TÜRKİYE İÇİN SUÇ!
10/27/2021
ÇAĞDAŞ UYGARLIK KAVRAMININ ANAYASADA NE İŞİ OLABİLİR Kİ?
10/20/2021
“YÜCE DEVLET”TEN GÜÇLÜ DEVLETE
10/13/2021
1982 ANAYASASININ İLK DÖRT MADDESİ DEĞİŞMELİ MİDİR?
10/7/2021
KASETÇİ DÜKKÂNININ ÜSTÜNDEKİ MAHKEMELERDEN YENİ YARGITAY BİNASINA
9/28/2021
YENİ BİR 367 ÖZLEMİ: RECEP TAYYİP ERDOĞAN 2023’DE ADAY OLAMAZ
9/19/2021
YENİ YARGITAY BİNASINDA DUA EDİLDİ, LAİKLİK ELDEN GİTTİ(!!!)
9/10/2021
YÜZDE ON MİLLİ SEÇİM BARAJI NE OLMALI?
9/1/2021
28 ŞUBATIN KUDRETLİ(!) PAŞALARI LAYIK OLDUKLARI YERE MARŞ MARŞ
8/23/2021
FETÖ’NÜN SİYASİ AYAĞI HANGİ PARTİLER ACABA?
8/9/2021
TUNUS’TA CUMHURBAŞKANLIĞI DARBESİ
7/29/2021
ÇANAKKALE’DEN 15 TEMMUZA: KAHRAMAN HALKIMIZIN VATAN SAVUNMASI
7/15/2021
TÜRKİYE’DE YAKIN GELECEKTE ERKEN SEÇİM OLABİLİR Mİ?
7/8/2021
BİZ DE BAŞÖRTÜSÜ HUSUMETİ BİTTİ ZANNEDİYORDUK; MEĞERSE…
6/28/2021
BAŞKANLIK SİSTEMİ ŞAHANE, “TROLLÜK” YAFTALARI GERİ İADE!
6/19/2021
HDP, KAPATILMALI MI; KAPATILABİLİR Mİ?
6/8/2021
KORSAN İSRAİL DEVLETİNİN ZULMÜNE UĞRAYAN MAZLUM FİLİSTİN HALKI
5/23/2021
TÜRKİYE’DE PARTİLİ CUMHURBAŞKANLIĞI: ÇOK KÖTÜ BİR ŞEY Mİ?
5/10/2021
DÜNYANIN EN BÜYÜK KORSAN DEVLETİN BAŞI: ERMENİ SOYKIRIMI DEDİ
4/30/2021
RECEP TAYYİP ERDOĞAN: FİKRÎ İKTİDARIMIZI HÂLÂ TESİS EDEMEDİK
4/21/2021
VESAYETÇİLERLE DEMOKRASİ YANLILARI İÇİN TURNUSOL KÂĞIDI: 104 AMİRALİN E-BİLDİRİSİ
4/11/2021
İSTANBUL SÖZLEŞMESİ’NİN FESHEDİLMESİ KARARI İPTAL EDİLEBİLİR Mİ?
4/2/2021
TÜRKİYE’NİN İSTANBUL SÖZLEŞMESİNDEN ÇEKİLMESİNE NİÇİN BU KADAR SERT TEPKİ VERİLİYOR?
3/24/2021
TAKLİTCİ DEĞİL TÜRKİYE’NİN GERÇEKLERİNE UYGUN BİR ANAYASANIN YAPILMASI
3/15/2021
1000 YIL SÜRECEK DENİLEN 28 ŞUBAT’IN TAHRİBATLARI VE TAMİRATLAR
3/6/2021
YENİ ANAYASA: BAŞKANLIK SİSTEMİ Mİ GÜÇLENDİRİLMİŞ PARLAMENTER SİSTEM Mİ (2)?
2/25/2021
YENİ ANAYASA: BAŞKANLIK SİSTEMİ Mİ GÜÇLENDİRİLMİŞ PARLAMENTER SİSTEM Mİ (1)?
2/16/2021
CUNTA ANAYASASINDAN DEMOKRATİK SİVİL ANAYASAYA: TAŞLI YOLLAR
2/7/2021
YARATILIŞ MODELİ KONGRESİ EVRİMCİLERİ NİÇİN RAHATSIZ ETTİ?
1/29/2021
VESAYETÇİ ZİHNİYETE GÖRE ÖZDE CUMHURBAŞKANI(!?) NASIL SEÇİLİR?
1/20/2021
BAŞÖRTÜLÜ HÂKİMLER Mİ BAŞI AÇIK HÂKİMLER Mİ TARAFSIZ KARAR VERİR?
1/11/2021
1876 KÂNÛN-I ESÂSÎ’DE ÇEVİRİ HATALARI: TBMM BAŞKANINA ÇAĞRIMDIR
1/2/2021
HARF DEVRİMİNİN TÜRK DİLİNDE MEYDANA GETİRDİĞİ SONUÇLAR
12/23/2020
TÜRKİYE’DE BAŞKANLIK SİSTEMİNİN FİKİR BABASI: PROF. DR. BURHAN KUZU
12/14/2020
FRANSA’DA ÇOĞULCULUK VE HOŞGÖRÜ YERİNİ FAŞİZME Mİ BIRAKIYOR?
12/5/2020
CHP, HDP, SP VE İYİ PARTİ ANAYASASI İNKÂR EDİLDİ, İYİ PARTİ’DE NELER OLUYOR?
11/26/2020
HANGİ CUMHURİYET YAŞASIN?
11/17/2020
ABD’DEKİ SEÇİMLER Mİ, YOKSA VENEZUELA’DAKİ SEÇİMLER Mİ DAHA AZ HİLELİ?
11/8/2020
İZMİR DEPREMİ VE HÜKÜMETE BİR ÖNERİ
10/31/2020
Tarikatlar Atatürk’ün 1924 Anayasası’nda teminat altında idi
10/24/2020
ENİS BERBEROĞLU MİLLETVEKİLLİĞİNE GERİ DÖNEBİLİR Mİ?
10/14/2020
CHP’NİN SÖZÜNÜ ETTİĞİ “GÜÇLENDİRİLMİŞ PARLAMENTER SİSTEM” MÜMKÜN MÜDÜR?
10/4/2020
RECEP TAYYİP ERDOĞAN 2023 SEÇİMLERİNDE CUMHURBAŞKANLIĞINA ADAY OLABİLİR Mİ?
9/23/2020
İSTANBUL SÖZLEŞMESİNE GÖRE, DEVLET KADINA YÖNELİK 'ALKOL TEMELLİ ŞİDDETLE' MÜCADELE ETMEMELİ Mİ?
9/13/2020
TÜRK TOPLUMUNUN TEMELİ OLAN AİLEDE “ALARM ZİLLERİ” ÇALIYOR?
8/27/2020
15 YAŞ ALTI KIZLARLA İMAM NİKÂHI İLE EVLİLİK SUÇ MU, DEĞİL Mİ?
8/16/2020
İSTANBUL SÖZLEŞMESİ: “BAL”IN İÇİNE ZEHİR KATILARAK SERVİS EDİLMESİ
8/5/2020
ZİNCİRLERİNİ KIRAN AYASOFYA-İ KEBİR CAMİ-İ ŞERİF’İNDE İLK CUMA NAMAZI
7/25/2020
15 TEMMUZ BENZERİ YENİ BİR İHANET KALKIŞMASI YAŞANABİLİR Mİ?
7/15/2020
27 MAYIS ASKERİ DARBESİNİN YASSIADA CİNAYET MAHKEMESİ İLGA EDİLDİ
7/6/2020
FETH-İ MÜBİN’İN SEMBOLÜ AYASOFYA SAN’AT VE İMAJA FEDA EDİLEMEZ
6/20/2020
AYASOFYA’YA DANIŞTAY KARARIYLA CAMİ STATÜSÜ KAZANDIRILMASI
6/9/2020
TÜRKİYE’DE ASKERÎ DARBELERİN ANASI: 27 MAYIS 1960
5/31/2020
İSTANBUL SÖZLEŞMESİ: AİLE VE KADINLAR KORUNUYOR MU TAHRİP Mİ EDİLİYOR?
5/18/2020
ALİ ERBAŞ’IN ŞAHSINDA HUTBELERE LGBTİ+ AYARI MI ÇEKİLMEK İSTENİYOR?
5/5/2020
CORONA SÜRECİNDE YAŞANAN KÜRESEL EKONOMİK SAVAŞLARIN GALİBİ KİM OLACAK?
4/24/2020
CORONA VİRÜSÜ KÜRESEL OPERASYONA MI DÖNÜŞÜYOR?
4/13/2020
CORONA VİRÜSÜNE KARŞI “DUA İLE MÜCADELE” ÇOK MU SAÇMA?
4/1/2020
CORONA VİRÜSÜNE KARŞI HANGİ ÜLKELER BAŞARILI, HANGİLERİ BAŞARISIZ?
3/21/2020
İDLİB’DE NE İŞİMİZ Mİ VAR? ŞEHİTLİK TEPESİ BOŞ MU KALMALI?
3/10/2020
28 ŞUBAT, RAND CORPORATİON: YENİ BİR DARBE Mİ GELİYOR?
2/29/2020
SORUYORUM: FETÖ İHANET ÖRGÜTÜ’NÜN SİYASİ AYAĞI KİMLER OLABİLİR?
2/18/2020
ANAYASA MAHKEMESİ KADINA YÖNELİK ŞİDDETİN ÖNLENMESİ ÇABALARINI SABOTE Mİ ETTİ?
2/9/2020
ELAZIĞ VE MALATYA DEPREMİ SONRASI SKANDAL MAÇ ERTELEME KARARI
1/28/2020
HAKİKATEN TÜRK ASKERİ’NİN LİBYA’DA NE İŞİ Mİ VAR?
1/18/2020
İNSANCIL(!) BATIDA FAŞİST BİRİNE VERİLEN NOBEL ÖDÜLÜ
1/8/2020
KANAL İSTANBUL KAMPLAŞMASI: YENİ GEZİ EYLEMLERİ HAZIRLIĞI MI YAPILIYOR?
12/30/2019
YENİ PARTİLERİN TOPLUMDA KARŞILIĞI VAR MIDIR?
12/24/2019
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.
Üye girişi yapmadınız. Misafir olarak yorum ekleyebilirsiniz. Üye olmak için tıklayın.
  Yorumcuların dikkatine…

İmlası çok bozuk,
Büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen,

yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.
Misafir 27 Şubat 2022 Pazar 21:31

Montrö Boğazlar sözleşmesinin kaldırılması konusunda ne düşünüyorsunuz Sayın Adnan Küçük? Kanal İstanbul bu sözleşmeyi delmek için mi yapılacak? Muhalefet bu yüzden mi gürültü koparıyor? Sözleşme kalkarsa sonuçları ne olur? Bizleri aydınlatabilecek az sayıda dürüst insandan birisiniz, onun için size danışmayı daha uygun buldum. Saygılar

Yorumu oyla      39      39  
SOSYAL MEDYADA TAKİP ET
FACEBOOK'TA TURKTIME
TWITTER'DA TURKTIME
 
KATEGORİLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
ETİKETLER
  •KÜNYE
  •İLETİŞİM
  •REKLAM
 
 
  •Güncel
  •Siyaset
  •Dünya
  •Medya
  •Magazin
  •Spor
  •Kültür
  •Sağlık
  •Ekonomi
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
Torku Konyaspor
TÜİK
DEAŞ
Jose Mourinho
ütopya
TV8
karadeniz
TBMM
Yeşim Ceren Bozoğlu