E-posta :
  Şifre :
    ► Üye olmak istiyorum
    ► Şifremi Unuttum

Adnan Küçük

ENES KARA İNTİHAR ETTİ, CEMAAT VE TARİKAT DÜŞMANLIĞI DEPREŞTİ
19 Ocak 2022 Çarşamba

 

 

Türkiye’de geçtiğimiz Salı günü Elazığ'da Tıp Fakültesinde okuyan Enes Kara sekiz katlı bir binadan atlayarak intihar etti. 
Esasen okuduğu prestijli fakülte sebebiyle geleceğe umutla bakması gereken bir gencin içine düştüğü ağır psikolojik buhrandan çıkamayarak hayatına kendi elleriyle son vermesi tüm vicdan sahiplerinin yüreğini dağladı. En fazla da ailesi perişan oldu.
Bazı çevreler, bu elim hadiseyi bahane ederek, merhumun kaldığı cemaat evi bahane edilerek cemaat ve tarikat karalamalarına ve suçlamalarına giriştiler. Söz konusu olay, bu çevrelerde, din düşmanlığı ve dini cemaat ve tarikatlara saldırıları meşrulaştırıcı yönde kullanışlı bir veri ve fırsat olarak görüldü.
TÜİK verilerine göre Türkiye'de her gün ortalama sekiz kişi intihar ediyor. Buna göre, ülkemizde yılda 3 bin kişi intihar yoluyla hayatına son veriyor demektir. İçişleri Bakanlığı’nın verilerine göre 2015-2020 yılları arasında, 14 bin 530 kişi intihar etti.
Bazı Sorular.
Bütün bu intiharlar neden meydana geliyor; sebepleri kategorik olarak nelerdir?
Alkolün, madde bağımlılığının intiharlarda etkisi var mıdır; varsa (istatistiklere göre var) ne kadardır; yılda kaç kişi madde ve alkol bağımlılığı sebebiyle intihar etmektedir?
Ateizm ve deizmin intiharlarda etkisi var mıdır; bazı itiraflar var olduğunu gösteriyor; o zaman bunların sayısı ne kadardır; bu etkileri ortadan kaldırmaya yönelik neler yapılabilir?
Çoğu kişiler, maddi refahın ya da makamların zirvesinde oldukları halde intihar ediyorlar. Eurosstat ve TUİK’in verilerine göre 2018 yılında, 100 bin kişide intihar etme oranı Litvanya’da % 28.3; Belçika’da % 17.1; Fransa’da % 13.2; Finlandiya’da % 11.6; Norveç’te % 12.1; Almanya’da % 11.3; İngiltere’de % 7.2; Türkiye’de % 2.6’dır.
Bu verilere göre, refah düzeyi Türkiye’ye göre ileri düzeyde olan Batılı devletlerdeki intihar vakaları Türkiye’dekinden fersah fersah fazladır.
İntihar edenlerden refah düzeyi yüksek bazı ünlüler ve zenginler şunlardır: 
Türkiye’de, bir süre İstanbul valiliği de yapan eski Olağanüstü Hal Bölge Valisi Hayri Kozakçıoğlu, eski Hazine'den Sorumlu Devlet Bakanı Hikmet Uluğbay, Türkiye'nin en büyük armatörlerinden işadamı Murat Kalkavan, Banker Kastelli olarak da bilinen Cevher Özden, İşadamı Jak Kamhi'nin oğlu Hayati Kamhi, eski KKTC Devlet Başkanı Rauf Denktaş’ın torunu Can Denktaş, eski başbakanlardan Adnan Menderes'in oğlu Yüksel Menderes, eski başbakanlardan Mesut Yılmaz’ın oğlu Mehmet Yavuz Yılmaz, eski Ankara valisi Nevzat Tandoğan. 
Yabancılardan intihar eden bazı ünlüler, “intiharı, bireyin öfke ve saldırganlığı bilinçdışı olarak kendine döndürmesi” olarak tanımlayan ve kendisi kokain bağımlısı olan ünlü felsefeci Sigmund Freud, aklı ve insanı yazarlığının merkezine koyan ve hayatı boyunca bağnazlığa karşı bir tutum sergileyen Seneca, Nasyonal Sosyalist Alman İşçi Partisi’nin (NSDAP) ve Alman Nazi (Nasyonal Sosyalist) yönetiminin kurucusu Adolf Hitler, Nazi Almanyası'nın önde gelen isimlerinden Walter Richard Rudolf Hess, NSDAP’ın sözcüsü, Hitler’in özel sekreteri Martin Bormann. 
Şöhretin zirvesinde olarak intihar eden bazı yabancı sanatçılar şunlardır: Cesare Pavese, Primo Levi, Stephan Zweig, Ingeborg Bachmann, Walter Benjamın, Sersey Yesenin, Arthur Koestler, Ernest Hemingway, Vladimir Mayakovskiv, Georg Trakl, Sylvia Plath. 
Bütün bunlar, refahın, makamın, felsefenin ve şöhretin zirvesinde oldukları halde, neden intihar ettiler; bunlardan Müslüman tarikat ve cemaatlere mensup olanlar var mıdır?
İntihar edenler arasında tahkiki iman sahipleri var mıdır; mesela evliya-yı azimeden intihar eden bir kişiyi bilen var mıdır; iman zaafının intiharlar üzerindeki etkisi nedir?
Şimdiye kadar sair (devlet ya da özel) yurtlarda intihar eden kaç kişi oldu; cemaat ve tarikatların evlerinde, yurtlarında kalanlardan intihar edenlerle kıyaslandığında aralarındaki fark ne kadardır; kaç kişi cemaat ve tarikat evlerinde, yurtlarında, kaç kişi de devlet ya da özel yurtlarda, apartlarda kalan kişilerden intihar etti?
Derslerindeki başarısızlıklar sebebiyle intihar edenler var mıdır; varsa kaç kişidir?
Bilgisayar oyunlarının da intiharlar üzerinde etkili olduğu söyleniyor; Rusya’da 6 ayda 130 kişinin bilgisayar oyunları sebebiyle intihar ettiği belirtiliyor; ülkemizde bilgisayar oyunları sebebiyle intihar edenler var mıdır; varsa bunlar kaç kişidir?
İnsanları intihara sevk eden depresyonların sebepleri nelerdir; başka sebeplerden bağımsız olarak cemaat ya da tarikatlara mensubiyet kapsamında sırf dini eğitim aldıkları için depresyona girip intihar eden kişi var mıdır; şayet varsa (ki ben şimdiye kadar hiç duymadım) dini eğitim aldığı için depresyona girip intihar eden kaç kişi vardır?
Mesela Geçen yıl intihar ederek hayatını sonlandıran 3.000 Türk’ün yaklaşık 1.300’ü madde bağımlısı idi. 
Bazı çevreler, 1.300 kişiyi intihara sevk eden madde bağımlılığı konusunu niçin dillendirmezler?
Bu sorular daha da çoğaltılabilir.
Enes’in İfadelerinden İntihar Sebebi
Enes, “zaten tüm gün okuldasınız. Üstüne bunları (namaz, kitap vs) istemeye istemeye yapmak zorunda olunca özgürlüğünüz elinizden alınmış gibi hissediyorsunuz. Dayanılmıyor bir yerden sonra” diyerek, inanmadığı bir dinin emirlerini yapmak zorunda kalarak büyük bir çelişki yaşadığını, bunun da ailesi tarafından bilinmediğini ifade ediyor. 
Enes, “şu yaşa kadar ailemin istediği gibi biri olmaya çalıştım; çalışmamın verdiği tek ödül daha fazla çalışmak oldu; artık bir şeyler başarmak için çalışmak istemiyorum; geleceğe baktıkça işlerin kötü olacağını şimdiden görebiliyorum; gerçekten hayat çok zor; sürekli stres ve gelecek kaygısı, ne yapacağımı bilmiyorum; ailemin beni sevdiğini biliyorum, benim için iyi şeyler yapmaya çalışıyor, ama artık benim için çekilmez bir hal aldı; bu şekilde yaşamak istemiyorum” diyerek geleceğe yönelik ümitsizliğini ve ruhî tükenmişliğini belirtmiş oluyor.
Enes, “aileme bunu söyleyemiyorum, onlara anlatmaktan korkuyorum. Her şeyi yapabilme potansiyeline sahipler ve açıkçası ailem olmadan ne yapacağımı da bilemiyorum” diyerek kendisinin “Müslüman olmadığını” ve ailesinin de bu durumu bilmediğini söylüyor.
Enes, konuşmasında, “birçok kişinin aslında kendisi gibi düşündüğünü, ama onlara, ya İslam inancının ya da arkalarında bıraktıkları insanların buna mani olduğunu” ifade ediyor.
Bütün bunlar, aslında Enesin intiharının dini saiklerle olmadığını ortaya koyuyor.
Kaldı ki, intihar eden Enes Kara’nın babasının açıklamalarına göre, Enes’i manevi boşluğa ve intihara sevk eden, (Nur) cemaat(i) değil, etrafındaki ateist arkadaşlarıdır. 
Cemaat ve Tarikatlara Yönelik Karalama ve Saldırılar
Çeşitli intihar örneklerini ve sebeplerini görmezden gelen bazı çevreler, bir tek vaka sebebiyle derhal harekete geçerek, tüm cemaat ve tarikatlara karşı kampanyalar başlattılar.
Kendileri de seküler pozitivist bir “cemaat” olan otoriter, militan dışlayıcı laikist çevreler ayağa kalkarak şunları bağırıyorlar:
“Gerici kuşatma intihar getirdi”; “Bu bataklık kurutulmalı”; “Tarikat yurdunda baskı intihar getirdi”; “Cemaat ve tarikat evlerinde illegal örgütsel faaliyetler yapılıyor”; “Cemaat ve tarikat evlerinin binlercesi kayıt dışı ve kaçaktır; derhal kapatılmalı”.
Bu çevreler, tek bir merkezden talimat almış gibi hep aynı şeyi söyleyip duruyorlar. 
Bu sözleri işitenler zanneder ki, günde ortalama sekiz kişinin intihar ettiği Türkiye’de, her gün 3-5 kişi cemaat ve tarikat evlerinde ve yurtlarında kaldıkları için intihar ediyorlar. 
Oysa ben şimdiye kadar cemaat evlerinde kalırken intihar eden sadece bir kişiyi duydum; o da Enes Kara’dır. Anlaşılıyor ki, bu radikal militan dışlayıcı laikist cemaatin mensuplarının asıl amacı, İslam Dini. Bunu açıkça ifade edemedikleri için, cemaat ve tarikatlar hedef alınarak bu yapılmaya çalışılıyor.
Cemaat ve tarikatlar sadece Türkiye’de yoktur. Dünyanın her ülkesinde, dini temelli cemaat ve tarikatlar vardır. Hatta Amerika’da sadece Hıristiyanlık temelli Tarikat sayısı 1.500’den fazladır. Bunlar, kamu güvenliğini bozmadıkça, devletin müdahalesi olmaz.
Hele ki bu ülkelerde bir kişi, bir tarikatın, cemaatin, Kilisenin ya da sair bir dini organizasyonun içinde bulunduğu esnada intihar ettiği için, bu yapılar töhmet altına alınmaz. Şayet, bir kişinin intiharında, o kişiyi doğrudan etkileyenler varsa, cezalandırılır. Ama, bir fiilden dolayı, bütün cemaatlerin töhmet altına alınması, karalanması, kapatılsın denmesi, bu ülkelerde hayal bile edilemez.
Bu yöndeki bir talep, suç ve cezada şahsilik ilkesi ile de çelişir. 
Hatta, intihar sebebiyle bütün cemaat ve tarikatları hedef alanlar, azim bir çelişki ve art niyet de taşıyorlar. Şöyle ki;
Bu kesimler, Devlet ya da seküler kurumlarca yönetilen yurt ya da apart evlerde kalan kişiler intihar ettiğinde, bu yapılara kesinlikle söz söylemiyorlar. İntiharı, bireysel bir davranış olarak değerlendiriyorlar ve söz konusu yurtları ve evleri sessiz kalarak aklıyorlar. 
Ama, intihar eden birisi, bir cemaat evinde kalıyorsa, aynı çevreler, derhal iki yüzlülük yaparak, hukukun evrensel ilkelerini de çiğneyerek, intihar eden kişinin intihar sebebine, mahalline bakmaksızın, bütün cemaatleri ve tarikatları bu intihardan sorumlu tutuyorlar. 
Diğer yandan alkol bağımlılığından intihar eden onlarca kişiyi görmezden geliyorlar. Hatta alkol bağımlılığından intihar edilmesi bahane edilerek alkole karşı kampanya yürütülmesi halinde, “bizim hayat tarzımıza, içkimize dokunamazsınız, amacınız şeriatı mı getirmektir” diyerek kızılca kıyamet koparıyorlar. 
Nihaî Değerlendirmeler
Nihaî olarak ifade etmek gerekirse, bu hadisede çıkarılacak çok dersler vardır. 
Önce bu derslerin çıkarılması gerekir.
Başka intihar sebepleri görmezden gelinerek, Dinî temelli olmayan bir intihardan dolayı İslâm’a, bu bağlamda cemaat ve tarikatlara saldırmak, onları düşman ilan etmek, din düşmanlığıdır, İslam Dinine karşı tahammülsüzlüktür; dışlayıcı laikliğin hortlatılmasıdır. 
Türkiye’de eğitim sisteminin, intihar sebepleri iyi ve ayrıntılı olarak analiz edilerek, önleyici yönde manevi donanımı sağlamaya yönelik şekilde yeniden ıslah edilmesi gerekir.
Özellikle internet çağında, aile içinde ebeveynlerle çocuklar ve evlatların kendileri arasındaki ilişkilerin yeniden tanzim edilmesi gerekiyor. Ne elli sene, yüz sene öncesinin çocukları var, ne de o çocukların yetiştikleri ortam var. Yeni dönemde, çocuklar hayatlarını sadece evde ve okulda şekillendirmiyorlar. İnternet, arkadaş ortamı, yaygın ve etkin sosyal medya ağı, kişiliğin şekillenmesinde, aileden ve okullardan çok daha belirleyicidir. Bu sebeplerledir ki, yeni dönemde, aile içi ilişkilerin yeniden tanzim edilmesi gerekiyor. 

E-posta   Facebook   Twitter     Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
Bu yazı 27369 defa okunmuştur.
YAZARIN DİĞER YAZILARI
TÜRKİYE’DE BAŞKANLIK (CUMHURBAŞKANLIĞI) SİSTEMİ NEDEN YERLEŞEMEDİ?
1/12/2022
CHP, HALA DİNDARLAR İÇİN KORKUTUCU VE ÜRKÜTÜCÜ
1/5/2022
CHP’NİN “FETÖCÜLERLE DE HELALLEŞMEK” POLİTİKASI
12/29/2021
TÜRKİYE’DE İTTİFAKLAR VE MİLLET İTTİFAKI-HDP İLİŞKİSİ
12/22/2021
QUEBEC’DE BAŞÖRTÜSÜ TAHAMMÜLSÜZLÜĞÜ VE İSLAMA YÖNELİK FARKLI UYGULAMALAR
12/15/2021
OKUL ÖNCESİ ÖĞRETİMDE DİN EĞİTİMİ VE LAİKLİK TARTIŞMALARI
12/8/2021
28 ŞUBAT ZİHNİYETİ “CELLADINA ÂŞIK” BAZI MAĞDURLARINDA DEVAM EDİYOR
12/1/2021
CHP’DEN HDP’YE “PKK İLE İLİŞKİLERİNİ MİNİMİZE ETME” ÖNERİSİ
11/24/2021
CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMLERİNDE %50+1 ÇOĞUNLUK DEĞİŞMELİ Mİ?
11/17/2021
İYİ PARTİNİN KİMLİĞİNİ BİLEN VAR MI?
11/10/2021
ANAYASADAKİ DEĞİŞTİRİLMESİ YASAK HÜKÜMLERİN VESAYETÇİ TEMELİ
11/3/2021
İŞKENCE YAPMAK, DEMOKRATİK(!?) ABD İÇİN MEŞRU, TÜRKİYE İÇİN SUÇ!
10/27/2021
ÇAĞDAŞ UYGARLIK KAVRAMININ ANAYASADA NE İŞİ OLABİLİR Kİ?
10/20/2021
“YÜCE DEVLET”TEN GÜÇLÜ DEVLETE
10/13/2021
1982 ANAYASASININ İLK DÖRT MADDESİ DEĞİŞMELİ MİDİR?
10/7/2021
KASETÇİ DÜKKÂNININ ÜSTÜNDEKİ MAHKEMELERDEN YENİ YARGITAY BİNASINA
9/28/2021
YENİ BİR 367 ÖZLEMİ: RECEP TAYYİP ERDOĞAN 2023’DE ADAY OLAMAZ
9/19/2021
YENİ YARGITAY BİNASINDA DUA EDİLDİ, LAİKLİK ELDEN GİTTİ(!!!)
9/10/2021
YÜZDE ON MİLLİ SEÇİM BARAJI NE OLMALI?
9/1/2021
28 ŞUBATIN KUDRETLİ(!) PAŞALARI LAYIK OLDUKLARI YERE MARŞ MARŞ
8/23/2021
FETÖ’NÜN SİYASİ AYAĞI HANGİ PARTİLER ACABA?
8/9/2021
TUNUS’TA CUMHURBAŞKANLIĞI DARBESİ
7/29/2021
ÇANAKKALE’DEN 15 TEMMUZA: KAHRAMAN HALKIMIZIN VATAN SAVUNMASI
7/15/2021
TÜRKİYE’DE YAKIN GELECEKTE ERKEN SEÇİM OLABİLİR Mİ?
7/8/2021
BİZ DE BAŞÖRTÜSÜ HUSUMETİ BİTTİ ZANNEDİYORDUK; MEĞERSE…
6/28/2021
BAŞKANLIK SİSTEMİ ŞAHANE, “TROLLÜK” YAFTALARI GERİ İADE!
6/19/2021
HDP, KAPATILMALI MI; KAPATILABİLİR Mİ?
6/8/2021
KORSAN İSRAİL DEVLETİNİN ZULMÜNE UĞRAYAN MAZLUM FİLİSTİN HALKI
5/23/2021
TÜRKİYE’DE PARTİLİ CUMHURBAŞKANLIĞI: ÇOK KÖTÜ BİR ŞEY Mİ?
5/10/2021
DÜNYANIN EN BÜYÜK KORSAN DEVLETİN BAŞI: ERMENİ SOYKIRIMI DEDİ
4/30/2021
RECEP TAYYİP ERDOĞAN: FİKRÎ İKTİDARIMIZI HÂLÂ TESİS EDEMEDİK
4/21/2021
VESAYETÇİLERLE DEMOKRASİ YANLILARI İÇİN TURNUSOL KÂĞIDI: 104 AMİRALİN E-BİLDİRİSİ
4/11/2021
İSTANBUL SÖZLEŞMESİ’NİN FESHEDİLMESİ KARARI İPTAL EDİLEBİLİR Mİ?
4/2/2021
TÜRKİYE’NİN İSTANBUL SÖZLEŞMESİNDEN ÇEKİLMESİNE NİÇİN BU KADAR SERT TEPKİ VERİLİYOR?
3/24/2021
TAKLİTCİ DEĞİL TÜRKİYE’NİN GERÇEKLERİNE UYGUN BİR ANAYASANIN YAPILMASI
3/15/2021
1000 YIL SÜRECEK DENİLEN 28 ŞUBAT’IN TAHRİBATLARI VE TAMİRATLAR
3/6/2021
YENİ ANAYASA: BAŞKANLIK SİSTEMİ Mİ GÜÇLENDİRİLMİŞ PARLAMENTER SİSTEM Mİ (2)?
2/25/2021
YENİ ANAYASA: BAŞKANLIK SİSTEMİ Mİ GÜÇLENDİRİLMİŞ PARLAMENTER SİSTEM Mİ (1)?
2/16/2021
CUNTA ANAYASASINDAN DEMOKRATİK SİVİL ANAYASAYA: TAŞLI YOLLAR
2/7/2021
YARATILIŞ MODELİ KONGRESİ EVRİMCİLERİ NİÇİN RAHATSIZ ETTİ?
1/29/2021
VESAYETÇİ ZİHNİYETE GÖRE ÖZDE CUMHURBAŞKANI(!?) NASIL SEÇİLİR?
1/20/2021
BAŞÖRTÜLÜ HÂKİMLER Mİ BAŞI AÇIK HÂKİMLER Mİ TARAFSIZ KARAR VERİR?
1/11/2021
1876 KÂNÛN-I ESÂSÎ’DE ÇEVİRİ HATALARI: TBMM BAŞKANINA ÇAĞRIMDIR
1/2/2021
HARF DEVRİMİNİN TÜRK DİLİNDE MEYDANA GETİRDİĞİ SONUÇLAR
12/23/2020
TÜRKİYE’DE BAŞKANLIK SİSTEMİNİN FİKİR BABASI: PROF. DR. BURHAN KUZU
12/14/2020
FRANSA’DA ÇOĞULCULUK VE HOŞGÖRÜ YERİNİ FAŞİZME Mİ BIRAKIYOR?
12/5/2020
CHP, HDP, SP VE İYİ PARTİ ANAYASASI İNKÂR EDİLDİ, İYİ PARTİ’DE NELER OLUYOR?
11/26/2020
HANGİ CUMHURİYET YAŞASIN?
11/17/2020
ABD’DEKİ SEÇİMLER Mİ, YOKSA VENEZUELA’DAKİ SEÇİMLER Mİ DAHA AZ HİLELİ?
11/8/2020
İZMİR DEPREMİ VE HÜKÜMETE BİR ÖNERİ
10/31/2020
Tarikatlar Atatürk’ün 1924 Anayasası’nda teminat altında idi
10/24/2020
ENİS BERBEROĞLU MİLLETVEKİLLİĞİNE GERİ DÖNEBİLİR Mİ?
10/14/2020
CHP’NİN SÖZÜNÜ ETTİĞİ “GÜÇLENDİRİLMİŞ PARLAMENTER SİSTEM” MÜMKÜN MÜDÜR?
10/4/2020
RECEP TAYYİP ERDOĞAN 2023 SEÇİMLERİNDE CUMHURBAŞKANLIĞINA ADAY OLABİLİR Mİ?
9/23/2020
İSTANBUL SÖZLEŞMESİNE GÖRE, DEVLET KADINA YÖNELİK 'ALKOL TEMELLİ ŞİDDETLE' MÜCADELE ETMEMELİ Mİ?
9/13/2020
TÜRK TOPLUMUNUN TEMELİ OLAN AİLEDE “ALARM ZİLLERİ” ÇALIYOR?
8/27/2020
15 YAŞ ALTI KIZLARLA İMAM NİKÂHI İLE EVLİLİK SUÇ MU, DEĞİL Mİ?
8/16/2020
İSTANBUL SÖZLEŞMESİ: “BAL”IN İÇİNE ZEHİR KATILARAK SERVİS EDİLMESİ
8/5/2020
ZİNCİRLERİNİ KIRAN AYASOFYA-İ KEBİR CAMİ-İ ŞERİF’İNDE İLK CUMA NAMAZI
7/25/2020
15 TEMMUZ BENZERİ YENİ BİR İHANET KALKIŞMASI YAŞANABİLİR Mİ?
7/15/2020
27 MAYIS ASKERİ DARBESİNİN YASSIADA CİNAYET MAHKEMESİ İLGA EDİLDİ
7/6/2020
FETH-İ MÜBİN’İN SEMBOLÜ AYASOFYA SAN’AT VE İMAJA FEDA EDİLEMEZ
6/20/2020
AYASOFYA’YA DANIŞTAY KARARIYLA CAMİ STATÜSÜ KAZANDIRILMASI
6/9/2020
TÜRKİYE’DE ASKERÎ DARBELERİN ANASI: 27 MAYIS 1960
5/31/2020
İSTANBUL SÖZLEŞMESİ: AİLE VE KADINLAR KORUNUYOR MU TAHRİP Mİ EDİLİYOR?
5/18/2020
ALİ ERBAŞ’IN ŞAHSINDA HUTBELERE LGBTİ+ AYARI MI ÇEKİLMEK İSTENİYOR?
5/5/2020
CORONA SÜRECİNDE YAŞANAN KÜRESEL EKONOMİK SAVAŞLARIN GALİBİ KİM OLACAK?
4/24/2020
CORONA VİRÜSÜ KÜRESEL OPERASYONA MI DÖNÜŞÜYOR?
4/13/2020
CORONA VİRÜSÜNE KARŞI “DUA İLE MÜCADELE” ÇOK MU SAÇMA?
4/1/2020
CORONA VİRÜSÜNE KARŞI HANGİ ÜLKELER BAŞARILI, HANGİLERİ BAŞARISIZ?
3/21/2020
İDLİB’DE NE İŞİMİZ Mİ VAR? ŞEHİTLİK TEPESİ BOŞ MU KALMALI?
3/10/2020
28 ŞUBAT, RAND CORPORATİON: YENİ BİR DARBE Mİ GELİYOR?
2/29/2020
SORUYORUM: FETÖ İHANET ÖRGÜTÜ’NÜN SİYASİ AYAĞI KİMLER OLABİLİR?
2/18/2020
ANAYASA MAHKEMESİ KADINA YÖNELİK ŞİDDETİN ÖNLENMESİ ÇABALARINI SABOTE Mİ ETTİ?
2/9/2020
ELAZIĞ VE MALATYA DEPREMİ SONRASI SKANDAL MAÇ ERTELEME KARARI
1/28/2020
HAKİKATEN TÜRK ASKERİ’NİN LİBYA’DA NE İŞİ Mİ VAR?
1/18/2020
İNSANCIL(!) BATIDA FAŞİST BİRİNE VERİLEN NOBEL ÖDÜLÜ
1/8/2020
KANAL İSTANBUL KAMPLAŞMASI: YENİ GEZİ EYLEMLERİ HAZIRLIĞI MI YAPILIYOR?
12/30/2019
YENİ PARTİLERİN TOPLUMDA KARŞILIĞI VAR MIDIR?
12/24/2019
YORUMLAR
Toplam 4 yorum var, 4 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.
Üye girişi yapmadınız. Misafir olarak yorum ekleyebilirsiniz. Üye olmak için tıklayın.
  Yorumcuların dikkatine…

İmlası çok bozuk,
Büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen,

yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.
Selim Alpdoğan 22 Ocak 2022 Cumartesi 20:23

Adnan Hocam kaleminize, zihin ve dimağınıza sağlık, ömrünüze bereket. Konuyu çok güzel ifade etmişsiniz. Derdi hakikat olmayan fırsatçıları susturacak bir yazı olmuş. Allah razı olsun

Yorumu oyla      39      39  
Misafir 22 Ocak 2022 Cumartesi 08:29

az kaldı az, hesap günü yaklaştı. Allah zalimlerin zulmünü arttırsın ki tez zeval bulalar...

Yorumu oyla      39      39  
Şefika 21 Ocak 2022 Cuma 07:13

Enes kara için çok üzüldük allah gençlerimizi bu zor süreçlerden korusun imtihan gücü versin

Yorumu oyla      40      40  
Gamze 20 Ocak 2022 Perşembe 07:13

Enes kara bu ülkenin kanayan yarası oldu cemaat evleri ve tarikatlar kapatılsın

Yorumu oyla      40      39  
SOSYAL MEDYADA TAKİP ET
FACEBOOK'TA TURKTIME
TWITTER'DA TURKTIME
 
KATEGORİLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
ETİKETLER
  •KÜNYE
  •İLETİŞİM
  •REKLAM
 
 
  •Güncel
  •Siyaset
  •Dünya
  •Medya
  •Magazin
  •Spor
  •Kültür
  •Sağlık
  •Ekonomi
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
Vladimir Putin
Ahmet Kural
Chelsea
ygs 2015
Murat Yıldırım
saldırı
Şota Arveladze
İthalat
örgüt