E-posta :
  Şifre :
    ► Üye olmak istiyorum
    ► Şifremi Unuttum

Adnan Küçük

KORSAN İSRAİL DEVLETİNİN ZULMÜNE UĞRAYAN MAZLUM FİLİSTİN HALKI
23 Mayıs 2021 Pazar

 

 

İsrail meşru bir devlet midir, yoksa korsan devlet midir? Bu sorunun cevabı önemlidir.

En sonra söyleyeceğim sözü, hemen ilk başta söylemek istiyorum. Maksadım, bu sözü söyledikten sonra konuyu izah etmektir.

İsrail bir “korsan devlet”tir. Birkaç hafta önce yazdığım bir yazıda, “korsan devlet” ile alakalı şu izahatı yapmıştım:

Korsan devlet, bir devletin, uluslararası ilişkilerde, uluslararası teamül ya da sair uluslararası hukuki kaideleri bir kenara atarak, kendi menfaatine göre kuralları kendisinin belirlemesi ve ona göre hareket etmesidir. Bu bağlamda, aynı durumda olan iki ülkeden biri (korsan devlet) için hak olan bir davranış, bir başka ülke (korsan olacak kadar mütehakkim olmayan) tarafından yapıldığında, uluslararası hukuka aykırılık olarak değerlendirilir. Mesela, uluslararası hukuk çerçevesinde teröre destek vermek gayrı meşrudur. Bir korsan devletin terör örgütünü desteklemesi onun için bir hak olarak görülürken, sair devletler böyle bir şeyi yaptıklarında, uluslararası hukuk çerçevesinde hukuk dışına çıkmakla suçlanır ve derhal “insanlığa karşı suç işlediği” gerekçesiyle yargılanması yoluna gidilir. Korsan devletin temelini, “yayılmacı ve mütehakkim güç” olması teşkil eder. Bu gücün tek ölçütü, çoğu kereler hukuki kayıtlara tabi olmaksızın kendi menfaatini korumaktır. Tek yanlı menfaat temelli güç siyaseti söz konusudur. Uluslararası hukuk kuralları, korsan devletler için, lehine ise mutlaka uyulmalı, lehine değilse riayet etmemek kendisi için haktır”.

Bu korsan devletin uluslararası ilişkilerle ilişkili boyutu. Bu tür devletler, iç hukukta da benzer uygulamaları sergilerler. Denizlerdeki korsanların yaptıkları ne ise bu devletlerin ülkesi içindeki uygulamaları da benzer mahiyettedir. Ama korsan devletlerin korsanlıkları denizlerdeki korsanlardan yüz kat daha dehşetli ve korkutucudur. Çünkü sahip olduğu tüm askerler, fanatik halk kesimleri, kurumlar, korsan devletin meşru görünümlü icra araçlarıdır.

İsrail devleti için yaptığım bu nitelemenin bir benzerini, Cumhurbaşkanı Sayın Tayyip Erdoğan “kanlı ellerinizle bir tarih yazıyorsunuz”, “terör devleti İsrail” şeklinde yapmıştır.

İsrail’in Korsanlık Uygulamaları

İsrail’in 1947 yılından bu yana yaptıkları işgal ve katliamlara bakıldığında, bu devlete meşru bir hukuk devleti demek mümkün değildir.

Dönem dönem şiddetin yaşanmasını körükleyerek, sapanla atılan taşlara, karşı füzelerle, ağır bombalarla karşılık vererek, silah gücü itibariyle benzetme yapılacak olursa, %5 güce karşı %95 güç kullanarak katliamlar gerçekleştirmiştir. Her bir saldırıda, bir takım haksız kazanımlarını ateşkes adı altında meşrulaştırma çabalarına girişmiştir.

Bütün bunları yaparken de kendini masum göstermek için her türlü hileleri yapmaktan kaçınmamıştır. İsrail, şeytanın melek suretinden görünmek için yaptıklarının aynısını yaptığı gibi, bu rolü gören sözüm ona demokratik devletler de, İsrail’e destek yarışına girişmiştir.

Ben iki hadiseye yer vereceğim, sonra da bu cesareti nereden aldığına temas edeceğim.

2014 Katliamı: İsrail ordusu bir kediyi bile incitmez

Korsan İsrail Devletinin 2014 yılında gerçekleştirdiği ve 26 gün süren katliamlar neticesinde, 1650’den fazla sivil katledildi. Bunların yarıya yakını çocuk ve bebek idi.

2014 yılında bayram sabahı gerçekleştirilen saldırılarda çocuk parkı bombalanıyor, onlarca çocuğun cesedi paramparça oluyor. Gazze’nin el-Şucaiye Mahallesi yerle bir oluyor. Buraları tesadüfen bombalamaları imkânsız. Çünkü, İsrail Gazze’nin sokaklarında dolaşan kişilerin tişörtlerindeki küçük yazıları bile görebilecek teknolojiye sahip ve bu teknolojiyi de kullanıyor. Bu sebeple, çocuk parklarının bombalanması yüzde yüz bilinçli bir tercih.

Bir Türk gazeteci (Mehmet Âkif Ersoy) Gazze’nin kapısından çıkarken İsrailli bir askere Gazze’de katliam yaptıklarını söylüyor.

İsrailli askerin ifadesi: “Çok yanılıyorsun, İsrail ordusu bir kediyi bile incitmez”.

Demek ki, İsrailli askerlere ve devlet erkanına, onları destekleyen Siyonist İsraillilere göre, Filistinli Müslüman masum çocukların, kadınların, silahsız sivillerin hayatının bir kedi kadar değeri yoktur. İsrail’e, demokratik hukuk devleti diyen “güruh”lara ithaf olunur.

İsrailli bir taksicinin çocuklara yönelik katliamlar hakkındaki değerlendirmesi şu şekilde: “Bütün Gazze’yi yıksınlar, orada teröristler var”.

Bir filim çekilmiş. O filimde İsrailli bir anne, Aştok’da mutfakta yemek yapıyor. Dışarıda sirenler çalıyor. Bahçede çocuklar var. Anneler, çığlık çığlığa çocuklarını almak için bahçeye çıkıyor. Bazıları kamerayla emekleyen çocukların ayağını çekiyor. Roket ileriye düşüyor. Annelerin gözünde dehşet var. Bazı çocuklar annelerine sarılıyor. Bunlar sığınaklara götürülüyor orada çekim yapılıyor. Bir ışık, arkasından bir müzik geliyor. Altta bir yazı:

“Gazze’deki teröristler sizleri böyle bir hayata mahkûm etmek istiyorlar; kabul edecek misiniz”.

2014 yılında savaştan çekilirken İsrail halkının savaşa desteği %99, savaş bittiğinde %80’dir. Sebep, Gazze’de çocukların öldürülmesi değil, İsrail halkının kayıp veriyor olması.

İsrail, kamplardaki silahsız, masum mültecileri de, kediyi öldürmeyen duygusallığı(!?) ile katlediyor; ama Batılı müttefikleri için “bu, bir savunma hakkı”dır.

Taş Atanları Arama Bahanesiyle Evlere Gece Baskınları

İsrail, korsan devlet olmanın bir gereği olarak, önce Filistinlileri taciz eden, evlerini boşaltmaya zorlayan hukuksuz, korsanca uygulamalar yapıyor. Sonra, Fanatik Siyonist Yahudileri Filistinlilerin üzerine salarak Kudüs çevresinde, çatışmalara zemin oluşturuyor. Korsan devletin iştahını kabartacak şartlar ve ortamlar oluşturulduktan sonra, iş çatışmaya dönüştürülüyor. Bir tarafta elinde sapanla taş atan gençler, çocuklar, diğer tarafta en modern öldürücü silahlı askerler. Bu çatışmalar devam ederken ya da bittikten sonra, korsan devletin terör unsuru askerleri, Filistinlilerin yaşadıkları evlere gece baskınları düzenliyorlar. Gece saat 01:30’dan sonra yapılan bu baskınlarda, Filistinlilere hayatları zehir ediliyor.

2021 Ramazan Bayramı Döneminde Katliam

İsrail korsan devleri, 10 Mayıs öncesinde, radikal Siyonist Yahudilerin de katılımıyla Filistinlilere yönelik uyguladığı terör ve baskı uygulamaları ile meydana gelen ortamdan istifade ederek tekrardan katliamlara başladı. 10 Mayıs gününden itibaren 11 gün süren katliamın bilanço şu şekilde:

Şehit olan masum çocukların sayısı: 66; Şehit olan silahsız masum kadınların sayısı: 39; şehit olan ve çoğunun elinde sapan taşı bile olmayan erkeklerin sayısı 143. Toplam şehit sayısı: 248. Yaralı sayısı 1948. 1800’den fazla bina yerle bir oldu. 17000 ev hasarlı.

Bu Katliama Tepkiler ve Batı (Me)deniyyetinin İnsanlıkla İmtihanı

Bu saldırılar ve verilen tepkiler, esasen birer turnusol kâğıdı işlevi gördü. Bu tepkilerle alakalı çıkaracağımız çok önemli bazı dersler var. Bunlar şu şekilde sıralanabilir:

(1) İslam devletlerine Yönelik Dersler. Maalesef Türkiye’den başka bu katliamlara üst düzeyde tepki veren İslam Devleti olmadı. Tepki verenler de, “Ey Türkiye, İsrail’e çok iyi tepki verdin, arkandayız, yanındayız, yaşa” kabilinden oldu. Tepki verdiği zaman etkinliği üst düzeyde olacak, Türkiye’nin tepkisi ile birleştiğinde sonuç almaya katkı sağlayacak Suudi Arabistan, Mısır vb. ülkeler sus pus.

Bir İslam Âliminin bir sözü var: “Bizim düşmanımız cehalet, zaruret, ihtilaftır. Bu üç düşmana karşı sanat, marifet, ittifak silahıyla mücadele edeceğiz”.

Maalesef bu üç düşmanın tamamı İslam ülkelerinde mevcut. Bu dağınıklık, ihtilaf, hatta bazı İslam ülkeleri arasındaki çatışmalar, rekabet, kıskançlık, Batılı ülkelerin yönlendirmesi ile icra edilen hasmane tutumlar sebebiyle bir avuç insandan oluşan İsrail Korsan devleti, 1,5-2 milyar civarında nüfusa sahip İslam Toplumlarına karşı meydan okuyor, katliamlar yapıyor.

Öncelikle çuvaldızın İslam ülkelerine batırılması gerekiyor. İsrail, bozuk tıynetinin ve cibilliyetinin gereğini yapıyor. Asıl mes’ul olanlar, dağınık, ihtilaflı, ittifak etmeyen İslam devletleridir. Merhum Milli Şairimiz Mehmet Âkif’in dediği gibi;

Sahipsiz olan vatanın batması haktır; Sen sahip olursan bu vatan batmayacaktır.

Ben de derim ki,

Sahipsiz Kudüs’ün, Filistin’in sürekli işgale uğraması muhakkaktır;

Eğer İslam devletleri sahip çıkarsa, Kudüs, Filistin mutlaka hürriyetine kavuşacaktır.

(2) İsrail’in pervasızlığı. Korsan İsrail devleti, esasen hiçbir ülkenin verdiği tepkiden korkmuyor, çekinmiyor. Buna Birleşmiş Milletler (BM) de dâhil. Bunun sebebi, BM’nin, 5 büyük ülkenin meşrulaştırma kurumuna dönüşmesidir. Başta ABD olmak üzere, veto hakkı olan diğer devletlere rağmen BM’nin karar alması imkânsızdır. Bu sebepledir ki, İsrail Korsan Devleti, BM diye bir uluslararası örgütün etkinliğinden zerre kadar korkmuyor.

Bir Türk büyükelçi anlatmıştı. Bir Türk gazeteci, bir İsrailli komutana şu soruyu sorar:

BM sizin aleyhinize karar alacak, BM’nin bu kararından hiç mi korkmuyorsunuz?

İsrailli komutanın elini kaşının üzerine koyup ufka bakarak verdiği cevap şöyledir:

Ufukta BM diye bir şey görünmüyor; “ben görmediğim hiçbir şeyden korkmam”.

İsrail korsan devleti, dilediği zaman, hiçbir hukuki kural tanımaksızın ya da her türlü keyfiliklerini hukuk kılıfına ve göstermelik yargısal uygulamalara dönüştürerek, Filistinlileri çatışma ortamına çekerek, yapacağı katliamları dilediği zaman yapıyor. Aslında bu yaptıkları, aynı zamanda Bütün İslam Dünyasına meydan okumaktır. Tabii ki anlayana?

(3) İsrail’i pervasızlaştıran Batılı Ülkelerin tepkileri. Bazı gerçeklikler bilinmeksizin, İsrail’in Gazze ve Kudüs’e yönelik politikaları ile bu politikaların Batılı mahfillerde destek bulmasını anlayabilmek mümkün değildir.

Birinci gerçeklik, İsrail Batılı ülkelerin mutlak KUTSAL’ıdır. Bu KUTSAL’lık hata yapmaz manasında değil, genel manada insani, ahlaki, hukuki değerler bağlamında hata yapsa da, bunlar KUTSAL’lık bağlamında hata kabul edilmez. Bu sebeple, İsrail, masum bir milyon çocuğu vahşice katletse de masumdur ve haklıdır. Yine de İsrail’in yanında yer alırlar.

İkincisi, başta Amerika olmak üzere bütün Batılı Ülkeler, İsrail’in mutlak Hamisi konumundadırlar. BM’den İsrail aleyhine karar çıkması mümkün değildir. İsrail Gazze’de yüz bin masum kişiyi öldürse de, bu hami devletlere göre o yüz bin kişinin tamamı teröristtir. Terörist olmanın tek ölçütü, bu kişilerin İsrail karşıtı olduğu düşünülen insanların yaşadığı bir şehirde yaşamalarıdır. Benzer ihtimal Suriye, Lübnan, Türkiye için de geçerlidir.

Sözüm ona medeni(!?!?!?), insancıl(!?!?!?), demokrat(!?!?!?), hürriyetçi(!?!?!?), bütün insani değerlerin sahibi(!?!?!?) görünen Batılı ülkelerin resmi yöneticileri, İsrail’in vahşi, canavarca katliamlarını hiçbir kayıt ve şart olmaksızın, sonuna kadar destekliyorlar. ABD ve Başta Almanya olmak üzere, Avrupa ülkeleri, aynı tutumu sergilemekten imtina etmiyorlar.

Hatta Avusturya’da, Başbakanlık binasına İsrail bayrağı çekildi.

ABD’de, Associated Press Haber Ajansı, İsrail’in Şeyh Cerrah’ta Filistinlilere yönelik uygulamalarını ve medyanın bu süreci ele alma şeklini eleştiren Emily Wilder isimli muhabirinin işine son verdi. Gerekçe: “bu eleştirileri ile antisemitizm yapmak”.

Bu devletlere göre, İsrail, teröristlere karşı ülkesini ve milletini savunuyormuş.

Peki, kim bu teröristler, İsrail Korsan devleti tarafından hanelerini, mabedlerini,  canlarını korumak için sivil direnişe mecbur bırakılan çocuklar, silahsız kadınlar ve erkekler. Hatta bir kısmı parkta oynayan sapanı bile olmayan masum çocuklar, kundaktaki bebeler.

Batılı ülkeler, kusura bakmasınlar, İsrail’in korsanlıklarını mutlak olarak onayladıkları sürece, insan haklarından, demokrasiden, hukuk devletinden, medeniyetten bahsetmesinler. Bunları, İsrail’in terör estirerek döktükleri kanlarla, bu çok değerli kavramları kirletmesinler.

Son Sözüm

Son sözüm İslam Ülkelerine ve vicdan sahibi, dini, dili, ırkı, yaşantısı aynı ya da farklı olan insanlara. Bu korsanlıklar bitmediği sürece, tüm insanlığın geleceği karanlıktır. İslam devletlerinin mevcut yöneticilerinin, bu ihtilaflı ve çatışmacı politikaları sürdürdükleri takdirde, istikrarlı ve sürekli bir geleceklerinin olduğu kanaatinde değilim. 

İslam toplumlarında yükselecek bilinçli tepkilerin bir düzeye gelmesi sonrasında, ya başlarındaki yöneticiler cehennemin dibine kadar yolcu olup defolacaklar ya da bu toplumsal tepkiye olumlu cevap vereceklerdir. Bunun neticesi “ittihad-ı İslâm” ve “ittihad-ı insanlık”tır. O zaman, ya İsrail diye bir korsan devlet kalmayacak ya da hukuk çizgisine gelecektir.

Vicdan sahibi dini, dili, ırkı, yaşantısı farklı insanların, siyasetçilerin tepkileri de ilgili ülkelerdeki toplumsal tabanı ve siyaseti etkilediği ölçüde, İsrail Korsan’ları, bu toplumlar ve yönetimler nezdinde de değişen ölçülerde itibar zayıflaması yaşayacaktır.

Burada, dini, dili, ırkı, yaşantısı farklı da olsa, insan hakları, vicdani tepkiler ve ahlaki değerlerde buluşanlarla, İsrail’i kutsayan, bu bağlamda bu korsan devletin her türlü terörist uygulamalarını ve katliamlarını bütün insani değerleri yerle bir ederek destekleyenler arasındaki mücadele söz konusudur.

Bu mücadelenin seyrine göre, İsrail, ya hizaya gelecek, ya katliamları katlanarak devam edecek, vaadedilen topraklar olarak gördüğü sınırlara ulaşıncaya ve hatta ulaştıktan sonra da korsanlıklarını devam ederek sürdürecek, ya da yok olacaktır. Bunu bizler görebilir miyiz bilmiyorum ama, yakın ya da orta gelecekteki tarih buna şahitlik edecektir. Çünkü, küfür devam eder ama, zulüm ilanihaye devam etmez.

E-posta   Facebook   Twitter     Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
Bu yazı 22069 defa okunmuştur.
YAZARIN DİĞER YAZILARI
TÜRKİYE’DE PARTİLİ CUMHURBAŞKANLIĞI: ÇOK KÖTÜ BİR ŞEY Mİ?
5/10/2021
DÜNYANIN EN BÜYÜK KORSAN DEVLETİN BAŞI: ERMENİ SOYKIRIMI DEDİ
4/30/2021
RECEP TAYYİP ERDOĞAN: FİKRÎ İKTİDARIMIZI HÂLÂ TESİS EDEMEDİK
4/21/2021
VESAYETÇİLERLE DEMOKRASİ YANLILARI İÇİN TURNUSOL KÂĞIDI: 104 AMİRALİN E-BİLDİRİSİ
4/11/2021
İSTANBUL SÖZLEŞMESİ’NİN FESHEDİLMESİ KARARI İPTAL EDİLEBİLİR Mİ?
4/2/2021
TÜRKİYE’NİN İSTANBUL SÖZLEŞMESİNDEN ÇEKİLMESİNE NİÇİN BU KADAR SERT TEPKİ VERİLİYOR?
3/24/2021
TAKLİTCİ DEĞİL TÜRKİYE’NİN GERÇEKLERİNE UYGUN BİR ANAYASANIN YAPILMASI
3/15/2021
1000 YIL SÜRECEK DENİLEN 28 ŞUBAT’IN TAHRİBATLARI VE TAMİRATLAR
3/6/2021
YENİ ANAYASA: BAŞKANLIK SİSTEMİ Mİ GÜÇLENDİRİLMİŞ PARLAMENTER SİSTEM Mİ (2)?
2/25/2021
YENİ ANAYASA: BAŞKANLIK SİSTEMİ Mİ GÜÇLENDİRİLMİŞ PARLAMENTER SİSTEM Mİ (1)?
2/16/2021
CUNTA ANAYASASINDAN DEMOKRATİK SİVİL ANAYASAYA: TAŞLI YOLLAR
2/7/2021
YARATILIŞ MODELİ KONGRESİ EVRİMCİLERİ NİÇİN RAHATSIZ ETTİ?
1/29/2021
VESAYETÇİ ZİHNİYETE GÖRE ÖZDE CUMHURBAŞKANI(!?) NASIL SEÇİLİR?
1/20/2021
BAŞÖRTÜLÜ HÂKİMLER Mİ BAŞI AÇIK HÂKİMLER Mİ TARAFSIZ KARAR VERİR?
1/11/2021
1876 KÂNÛN-I ESÂSÎ’DE ÇEVİRİ HATALARI: TBMM BAŞKANINA ÇAĞRIMDIR
1/2/2021
HARF DEVRİMİNİN TÜRK DİLİNDE MEYDANA GETİRDİĞİ SONUÇLAR
12/23/2020
TÜRKİYE’DE BAŞKANLIK SİSTEMİNİN FİKİR BABASI: PROF. DR. BURHAN KUZU
12/14/2020
FRANSA’DA ÇOĞULCULUK VE HOŞGÖRÜ YERİNİ FAŞİZME Mİ BIRAKIYOR?
12/5/2020
CHP, HDP, SP VE İYİ PARTİ ANAYASASI İNKÂR EDİLDİ, İYİ PARTİ’DE NELER OLUYOR?
11/26/2020
HANGİ CUMHURİYET YAŞASIN?
11/17/2020
ABD’DEKİ SEÇİMLER Mİ, YOKSA VENEZUELA’DAKİ SEÇİMLER Mİ DAHA AZ HİLELİ?
11/8/2020
İZMİR DEPREMİ VE HÜKÜMETE BİR ÖNERİ
10/31/2020
Tarikatlar Atatürk’ün 1924 Anayasası’nda teminat altında idi
10/24/2020
ENİS BERBEROĞLU MİLLETVEKİLLİĞİNE GERİ DÖNEBİLİR Mİ?
10/14/2020
CHP’NİN SÖZÜNÜ ETTİĞİ “GÜÇLENDİRİLMİŞ PARLAMENTER SİSTEM” MÜMKÜN MÜDÜR?
10/4/2020
RECEP TAYYİP ERDOĞAN 2023 SEÇİMLERİNDE CUMHURBAŞKANLIĞINA ADAY OLABİLİR Mİ?
9/23/2020
İSTANBUL SÖZLEŞMESİNE GÖRE, DEVLET KADINA YÖNELİK 'ALKOL TEMELLİ ŞİDDETLE' MÜCADELE ETMEMELİ Mİ?
9/13/2020
TÜRK TOPLUMUNUN TEMELİ OLAN AİLEDE “ALARM ZİLLERİ” ÇALIYOR?
8/27/2020
15 YAŞ ALTI KIZLARLA İMAM NİKÂHI İLE EVLİLİK SUÇ MU, DEĞİL Mİ?
8/16/2020
İSTANBUL SÖZLEŞMESİ: “BAL”IN İÇİNE ZEHİR KATILARAK SERVİS EDİLMESİ
8/5/2020
ZİNCİRLERİNİ KIRAN AYASOFYA-İ KEBİR CAMİ-İ ŞERİF’İNDE İLK CUMA NAMAZI
7/25/2020
15 TEMMUZ BENZERİ YENİ BİR İHANET KALKIŞMASI YAŞANABİLİR Mİ?
7/15/2020
27 MAYIS ASKERİ DARBESİNİN YASSIADA CİNAYET MAHKEMESİ İLGA EDİLDİ
7/6/2020
FETH-İ MÜBİN’İN SEMBOLÜ AYASOFYA SAN’AT VE İMAJA FEDA EDİLEMEZ
6/20/2020
AYASOFYA’YA DANIŞTAY KARARIYLA CAMİ STATÜSÜ KAZANDIRILMASI
6/9/2020
TÜRKİYE’DE ASKERÎ DARBELERİN ANASI: 27 MAYIS 1960
5/31/2020
İSTANBUL SÖZLEŞMESİ: AİLE VE KADINLAR KORUNUYOR MU TAHRİP Mİ EDİLİYOR?
5/18/2020
ALİ ERBAŞ’IN ŞAHSINDA HUTBELERE LGBTİ+ AYARI MI ÇEKİLMEK İSTENİYOR?
5/5/2020
CORONA SÜRECİNDE YAŞANAN KÜRESEL EKONOMİK SAVAŞLARIN GALİBİ KİM OLACAK?
4/24/2020
CORONA VİRÜSÜ KÜRESEL OPERASYONA MI DÖNÜŞÜYOR?
4/13/2020
CORONA VİRÜSÜNE KARŞI “DUA İLE MÜCADELE” ÇOK MU SAÇMA?
4/1/2020
CORONA VİRÜSÜNE KARŞI HANGİ ÜLKELER BAŞARILI, HANGİLERİ BAŞARISIZ?
3/21/2020
İDLİB’DE NE İŞİMİZ Mİ VAR? ŞEHİTLİK TEPESİ BOŞ MU KALMALI?
3/10/2020
28 ŞUBAT, RAND CORPORATİON: YENİ BİR DARBE Mİ GELİYOR?
2/29/2020
SORUYORUM: FETÖ İHANET ÖRGÜTÜ’NÜN SİYASİ AYAĞI KİMLER OLABİLİR?
2/18/2020
ANAYASA MAHKEMESİ KADINA YÖNELİK ŞİDDETİN ÖNLENMESİ ÇABALARINI SABOTE Mİ ETTİ?
2/9/2020
ELAZIĞ VE MALATYA DEPREMİ SONRASI SKANDAL MAÇ ERTELEME KARARI
1/28/2020
HAKİKATEN TÜRK ASKERİ’NİN LİBYA’DA NE İŞİ Mİ VAR?
1/18/2020
İNSANCIL(!) BATIDA FAŞİST BİRİNE VERİLEN NOBEL ÖDÜLÜ
1/8/2020
KANAL İSTANBUL KAMPLAŞMASI: YENİ GEZİ EYLEMLERİ HAZIRLIĞI MI YAPILIYOR?
12/30/2019
YENİ PARTİLERİN TOPLUMDA KARŞILIĞI VAR MIDIR?
12/24/2019
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.
Üye girişi yapmadınız. Misafir olarak yorum ekleyebilirsiniz. Üye olmak için tıklayın.
  Yorumcuların dikkatine…

İmlası çok bozuk,
Büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen,

yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.
Mehmet Yıldız 25 Mayıs 2021 Salı 22:53

İsrail ;siyonist , terörist devleti ve maalesef ülkemiz dışındaki İslami ülkelerin tutumu ancak bu kadar güzel anlatılırdı,dilinize sağlık,kaleminiz güçlü olsun ??

Yorumu oyla      40      40  
Metin Ertem 23 Mayıs 2021 Pazar 17:20

Tebrik ederim Sayın Hocam çok gerçekçi bir değerlendirme yapmışsınız.

Yorumu oyla      40      40  
SOSYAL MEDYADA TAKİP ET
FACEBOOK'TA TURKTIME
TWITTER'DA TURKTIME
 
KATEGORİLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
ETİKETLER
  •KÜNYE
  •İLETİŞİM
  •REKLAM
 
 
  •Güncel
  •Siyaset
  •Dünya
  •Medya
  •Magazin
  •Spor
  •Kültür
  •Sağlık
  •Ekonomi
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
İran
yunanistan
Adana Demirspor
Sosyal Medya
Chelsea
big ben
domates
Risk
güneş tutulması