![]() |
Talat Atilla CHP'li vekillerden Özgür Özel'e: 'Genel başkan kim?' Erdoğan'a zarar verebilecek siyaset! |
![]() |
Adnan Küçük GAZZE’DE MÜSTEMLEKE GÜÇLERİN GERÇEK KİMLİĞİ PAZARA SERİLDİ |
![]() |
Cengiz Altınsoy Fikirtepe'yi bir de benden dinleyin |
![]() |
Tuğrul Sarıtaş Fİ YAPI İŞKENCESİ! |
![]() |
Tekin Öget SÖZÜM İÇİMİZDEKİ YAHUDİ VATANDAŞLARIMIZA |
![]() |
Esra Süntar FEVKALADE YOKSUNLUK |
![]() |
M. Kürşat Türker ' GİZ ' |
![]() |
Yalçın Toker ATATÜRK BEŞİKTAŞLI.. |
![]() |
Haktan Kerem Ural Yeni dünya düzeni ve Türkiye |
![]() |
Sima Güleser Polat İPİN UCU KAÇTI! |
![]() |
Uğur Özteke SAĞLIKTA KANDIRMACA YENİDEN Mİ BAŞLIYOR? |
![]() |
Yiğit Miraç Tokat BATI EMPERYALİZMİNİN KISKACINDAKİ ÜLKE-RUSYA |
FRANSA: Fransızlar, bağımsızlık savaşı veren 2 milyonu aşkın Cezayirliyi tehcir ederken, yüzbinlerce Cezayirli'yi de katletti.
Ruanda'da 1994 yılında yaşanan soykırımda yüzbinlerce Tutsi’li, Hutular tarafından öldürüldü. Ruanda'da görev yapmış emekli Fransız subayı bir söyleşide "1992 yılında Fransız askerlerinin, Ruandalı sivil milislere atış eğitimi verdiğini gördüm" beyanatı belge olarak duruyor.
YAHUDİ SOYKIRIMI TÜM AVRUPA'NIN SUÇU: Dünyanın en büyük soykırımlarından birine maruz kalan Yahudilere uygulanan soykırımın en büyük suçlusu Hitler’di.
Fransızlar, 2. Dünya Savaşı'nda on binlerce Yahudi'yi gaz odalarına göndermek için Nazilere teslim etti. Sadece Fransa'da yaşayan 270 bin Yahudi'nin 75 bini Almanlara teslim edildi ve öldürülmeleri sağlandı.
SIRADA AFRiKALI VARDI!
Avrupalı köle tüccarları, bedava işgücü için, 30 milyona varan Afrikalı'yı gemilerle Avrupa ve Amerika'ya getirerek köle olarak kullandılar. Fransız, İngiliz, İspanyol, Portekiz ve Hollandalı köle tüccarlarının, topraklarından kopardıkları milyonlarca Afrikalı, getirilmek istendikleri ülkelere ulaşmadan kötü şartlar yüzünden öldüler.
DANİMARKA: 2. Dünya Savaşı nedeniyle topraklarından kaçan 200 bini aşkın
Alman, Danimarka'ya sığındı. Çeşitli toplama kamplarında tecrit edilen masum binlerce Alman, tedavi edilmediği için, yakalandıkları hastalık nedeniyle hayatlarını kaybettiler.
İNGiLİZLERiN ABORJİN KATLiAMI: Avustralya'yı yıllarca sömürge olarak kullanan İngiltere, kıtanın yerlileri olan Aborjinlere karşı soykırım ve tehcir uyguladı. İngilizlerin uyguladıkları soykırım yöntemleriyle yüzbinlerce Aborjin yok edildi.
ESKİMO LARIN YURTLARINDAN KOPARILMALARI: Danimarka'nın ABD ile yaptığı anlaşma gereği Grönland'ın Thule bölgesinde yaşayan Eskimolar, yapılacak bir hava üssü nedeniyle topraklarından koparılarak öldürüldüler.
BELÇİKA: Belçika, 19. yüzyılda Kongo'da soykırım yaptı. Kauçuk tarlalarında çalışmayı reddettikleri ve sömürgecilere karşı direndikleri için milyonlarca Kongolu öldürüldü.
İSVEÇ VE NORVEÇ: Norveç'te 16. yüzyılda Asya kökenli Samiler, Hıristiyanlaştırılma operasyonuna karşı ayaklanınca, kanlı bir şekilde bastırıldı. Aynı dönemde Samilere karşı asimilasyon hareketi İsveç'te de gerçekleşti.
Talat Atilla/Güneş
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
Bu yazı 22160 defa okunmuştur. |
Yorumcuların dikkatine… • İmlası çok bozuk, • Büyük harfle yazılan, • Habere değil yorumculara yönelik, • Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan, • Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren, • Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen, yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR. |