E-posta :
  Şifre :
    ► Üye olmak istiyorum
    ► Şifremi Unuttum

Alper Tan

Müslümanların Tahammülü Sonsuza Dek Sürer mi?
13 Şubat 2015 Cuma

Birinci Dünya Savaşı ile Osmanlı Devleti’nin yıkılmasından bu yana Müslüman topluluklar, Türkler de dahil, tam bir sahipsizlik ve esaret durumuna düştüler. Müslümanların yeniden bir araya gelmemeleri için her türlü pis komplolar ve en aşağılık planlar devreye sokuldu. Müslümanlar arasına envai çeşit nifak hareketleri sokuldu ve desteklendi.
Hilafetin ilgasıyla beraber Müslümanları “birliği” dağıtılırken, Kiliselerin teşvikiyle Hristiyan topluluklar kendi aralarındaki ihtilaflarıunutup, çeşitli siyasi ve dini çatılar altında “birlik” ve “bütünlük”içine girdiler. Sonra da bu birlik ve beraberlik içine giren Hristiyan dünyasıMüslüman toplulukları daha fazla baskılamaya ve kitleler halinde imha etmeye,İslam coğrafyasını sömürgeleştirmeye başladı. Müslüman halkları yöneten işbirlikçi kukla yönetimler eliyle, Müslümanlar iğfal edildiler.
Müslüman ülkelerde daha önceki yapılanları bir tarafa bırakıp son çeyrek yüzyıla bakacak olsak bile, korkunç derecede vahim bir tablo görüyoruz. Sadece 1990-2009 yılları arasında İslam dünyasında 34 900 devlet adamı, siyasetçi, bürokrat öldürüldü. 127 bin civarında işadamı, 2 411 Cemaat önderi katledildi. Müslümanlara ait 23 bin büyük şirket kasten batırıldı.
Komünist Moskova yönetiminin emriyle 1979’da Rus Kızıl Ordusu’nun Afganistan’a girmesiyle başlayıp bu güne kadar geçen sürede İslam dünyasında 12 milyon civarında Müslüman öldürüldü, 60 milyondan fazla Müslüman sakat bırakıldı.
Afganistan’da işgalci Sovyetlere karşı birlikte savaştığı Taliban ve El Kaide’ye o dönemde “Mücahit” diyen ABD, Sovyetlerin bertaraf edilmesinden sonra NATO’nun “düşman konseptine”İslam’ı koydu ve bu defa aynı Taliban ve El Kaide’yi “küresel terör örgütü” ilan etti, kurgu 11 Eylül saldırılarını gerekçe göstererek 2001’de onlara savaş başlattı.
Bütün bu olup bitenleri Müslüman topluluklar görüyor, not ediyor ve öfkeleniyor. Müslümanların biriken öfkesi, Batıyı da Batının işbirlikçi kuklalarını da yakacak şekilde korkunç bir patlamaya dönüşmek üzere.
Batıdünyasının bu acımasız siyasetini sadece Müslümanlar görmüyor. Henüz vicdanıölmemiş olan gayrimüslimler de görüyorlar. Geçen ay yapılan araştırmalara göre Fransızların % 54'ü ülkede Müslümanlara ayrımcılık yapıldığını kabul ediyor. Batının acımasız politikalarını yakından bilen Fransa Cumhurbaşkanı Francois Hollande geçen ay yapılan Charlie Hepdo saldırısından sonra açık bir itirafta bulunarak "Terörü biz yarattık. Terörü kendi toplumlarımız yarattı. IŞİD bünyesindeki 35-40 bin savaşçının 10 bini Suriye ve Irak dışından gelenlerden oluşuyor” demekten çekinmedi.
Ama aynı Batı, genel olarak kendilerini “masum ve insancıl” Müslümanları ise “İslamcıterörist” ve “akılsız” görmeye devam ediyor.
Gezi planı sırasında eylemcilere gaz sıkan polis üzerinden Türkiye başbakanını dünyaya “diktatör”olarak gösteren Batı medyası ve içerdeki uzantıları, Gazzeli Müslümanların üstüne bombalar yağdırarak 2500’e yakın insanın öldürülmesini makul ve masum gördüler. İşgalci Yahudileri haklı, masum Filistinlileri “terörist”gösterdiler. Daha birkaç gün önce İsveç polisinin 9 yaşındaki küçücük çocuğun üstüne çullanıp öldürürcesine boğazını sıkmasına “kör” “sağır” ve “dilsiz” kesildiler. İsveç polisinin o iğrenç işkencesi sırasında ölüm korkusuyla şehadet kelimesini tekrarlayan minnacık çocuğun feryadı asla unutulmayacak.
Yine ABD’de komşularıtarafından alçakça bir saldırı ile gencecik yaşta şehit edilen aynı aileden 3 Müslümanın ölümü karşısında, öldürene, suskun destek veren Avrupa ve ABD yönetimleri ile medyaları da içlerinde taşıdıkları İslam düşmanlığınısaklayamaz durumdalar artık. Batıdaki duygu “İlamofobi”olmaktan çıkmış, “İslam nefreti”ne dönüşmüştür.
Peygamberine ve kutsallarına hakaret ederek Müslümanları tahkir ve tahrik eden provokatörleri öldüren iki genci anında terörist ilan eden Avrupa ve ABD siyaseti Kuzey Karolayna’da, durduk yerde 3 Müslüman genci öldüren Amerikalı katili “ruh hastasıydı” savunmasıyla kurtarmaya çalışıyor. Bunların hiç biri unutulmayacak.
İslam’a hakaretleriyle meşhur 12 Fransızın öldürülmesi üzerine 50’den fazla devletin üst yöneticisi Paris’te protesto yürüyüşü yaparken ABD’de hunharca öldürülen 3 masum Müslüman genç için ABD ve Avrupa ülkelerinden basit bir açıklamayla bile kınama gelmemesi unutulabilir mi?
2009’de Davos’ta İsrail cumhurbaşkanına “One minute”den sonra Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın Meksika’dan Washington’a “Nerdesiniz? Siz Müslümanlara sessiz kalırsanız dünya da size sessiz kalır” sözü, ikinci bir “One minute” olarak algılanmalıdır.
Batının bir asırdan beri yaptıkları karşısında İslam dünyasında giderek artan öfkeyi yatıştırmaya çalışmak ve özeleştiri yapmak yerine PEGİDA türünden İslam karşıtıörgütlenmeleri teşvik etmesi ve Müslümanlara yapılan haksızlıklar karşısında sessiz kalması, Avrupa ve ABD’ye çok pahalıya patlayabilir.
Resmi rakamlar çok düşük gösterse de bugün ABD sınırları içinde yaklaşık 24 milyon Müslüman yaşıyor. ABD yönetimlerinin bu umursamazlıkları karşısında ABD’deki 24 milyon, dünyadaki 1.7 milyar Müslümanın sessizliği sonsuza kadar sürebilir mi?
Aynı soruyu bu tarafa da hatırlatmak isteriz. Son derece üzücü bir hadise de Türkiye’nin geldiği noktadan dolayı, son on yıldır her türlü imkanı yakalamış, para, şöhret, makam mevki edinmiş ama dünya hayatına esir düşmüş mütedeyyin Müslümanların bu olup bitenleri görememesi ve Müslümanların her eylemini tıpkı Batılılar gibi “terörist eylem” olarak tanımlaması ve “Müslümana yakıştıramıyorum” demeleri.. Acaba böyle tepki gösteren Müslümanların hangi tavırları İslam’a uygun da başkalarını İslam dışı olmakla suçluyorlar? Dünya hayatına esir düşmüşlerin, dinine, kutsallarına hakaretler karşısında içlerindeki iman nedeniyle, dayanamayıp tepki gösteren Müslümanlarıterörist diye itham etme hakkı yoktur.
 

E-posta   Facebook   Twitter     Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
Bu yazı 21368 defa okunmuştur.
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Muhalefetin Hedefi kazanmak Değil, Kaybettirmek!
2/10/2015
Batı Güvenlik İçin Fişliyor Türkiye Diktatörlük İçin!
1/30/2015
Batının Soykırım Tarihi
1/24/2015
AB'nin Kalbi Belçika'nın Kongo'daki Soykırım Tarihi
1/24/2015
Öfke Patlaması Yaklaşıyor!
1/23/2015
İçimizdeki Fransızlara Batıdan Ders
1/15/2015
Charlie Değilim Kusura Bakmayın!
1/12/2015
Fransa ve Avrupa Niçin Şokta?
1/7/2015
Türkiye İçin Riskler ve Fırsatlar Yılı
1/7/2015
Charles'la Ramazan'ın Hikayesi ve Yılbaşı Kutlaması
12/31/2014
Rusya-Türkiye İttifakı ve Yeni Senaryolar
12/23/2014
Batıya Güvenme Ülkene Güven
12/16/2014
İşgalcinin Dili Zorunlu Osmanlıca Sakıncalı
12/12/2014
Haşim Kılıç Baraj İçin Ne Yapar?
12/4/2014
Hristiyanlar Birleşiyor Müslümanlar Ne Yapıyor?
12/3/2014
Haçlı Terörüne Kim Dur Diyecek?
11/17/2014
İsrail'in İçerideki Sözcüleri
11/12/2014
Atamızın Çiftliğini Nasıl Yağmaladılar?
11/10/2014
Kanlı Hançer
11/3/2014
Kürt Baası İktidar Olursa
10/22/2014
Berkin'i idol yapanlar Yasin, Hasan, Hüseyin için neredesiniz?
10/21/2014
Kürtleri Batı'ya ve İsrail'e Maşa Yapamazsınız!
10/10/2014
Bölgede 100 Milyon Rehinemiz Daha Var!
9/23/2014
Söz Dinleyen Türkiye'den Sözü Dinlenen Türkiye'ye!
9/1/2014
IŞİD Katilse ABD ve İsrail Nedir?
8/26/2014
Bedduamız Tuttu Demek İçin!
8/20/2014
Erdoğan Neden Müslüman Başkentleri Selamlıyor?
8/11/2014
3. Dünya Savaşı Batıyı Perişan Edebilir!
8/5/2014
İçimizdeki ve Dışımızdaki İsrail
7/31/2014
Kader Adalet Eder
7/24/2014
Batı Orada Müslümanlar Nerede?
7/18/2014
Erdoğan son Cumhurbaşkanı ilk Başkan
7/2/2014
Ekmeleddin Bey Kimin İhsanı?
6/19/2014
Dikkat! Yeni Bir Uludere Arıyorlar!
6/10/2014
YORUMLAR
Toplam 18 yorum var, 5 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.
Üye girişi yapmadınız. Misafir olarak yorum ekleyebilirsiniz. Üye olmak için tıklayın.
  Yorumcuların dikkatine…

İmlası çok bozuk,
Büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen,

yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.
Misafir 18 Şubat 2015 Çarşamba 18:32

Yazarımızın tahammül sorusuna cevaptır: Yeni ülke Müslümanlarının!!! önemli bir kısmı çok tahammüllüdür Alper Bey, O kadar tahammüllüdür ki mesela yazar vekil sıradan vatandaş bakan vs biri çıkıp da GÜNEYDEKİ BİR ÜLKEYE 65 milyon doları neden verdi,neden paraya boğdu Yahudi lobilerini bu İsrael düşmanı:-) Hökümat diye soramaz.Tabi ol ve kurtul.Düşünme sorgulama.

Yorumu oyla      57      49  
Misafir 18 Şubat 2015 Çarşamba 18:01

Müslüman nelere ne kadar tahammül eder? Mesela sayın yazar ülkede çıkarılacak yasalardan bihaber Milyonlarca Müslümanın gerçek Müslüman, sorumlu vatandaş tanımlarından nasibi ne kadardır? Bu arada PKKlı DURAN KALKAN: "PKK silah bırakmaz TC bıraksın." Seçim köprüdür geçelim sonra kozları....Süreç zora girince birileri istifa etti.Sürecin nereye gideceğini bilen varsa 3 adım ileri çıksın.Zora girince çapraz paralel meridyen havuzlarda yüzeriz.Yatsı yaklaşınca istifalar artar.

Yorumu oyla      56      50  
Misafir 18 Şubat 2015 Çarşamba 14:58

Havuzun son numarası Kasetlerde CHP kundaklayan paralel.Yerseniz HAVUZ FİLM özenle sunar.Yazıcıoğlu dosyasında yer bulanlar yargılanırken olay yerini kasten bulmayanlar, köylülerin çektiği görüntülere el koyanlar serbest. VESAYET Hurmacılar üzerinden "AK"LADI KENDİNİ.Darbe yasaları hatta beteri çıkınca AYDINLIK Günlere doğru!!!!

Yorumu oyla      54      49  
Misafir 17 Şubat 2015 Salı 06:38

Müslümanlıktan önce, "dürüst insan" olmalı. Beğenmeseniz de yeni haber bu, "Federal Almanya'nın eski Cumhurbaşkanı Wulff, üç yıl önce savcılığın hakkında makamını kötüye kullandığı suçlamasının ardından ve bazı Alman medyasının hakkında linç kampanyası yürütmesi üzerine istifa etmek zorunda kalmıştı.Wulff, hakkındaki tüm suçlamalardan geçen yıl beraat etmiş ve itibarını geri kazanmıştı." bu da haberin linki, sizden,http://www.turktime.com/haber/Eski-Cumhurbaskani-siyasete-donmeye-hazir/325878

Yorumu oyla      55      49  
Misafir 17 Şubat 2015 Salı 06:25

bu haber de sizden,"Başka diyarlarda böyle... İran'ın eski cumhurbaşkanı yardımcısı yolsuzluk sebebiyle hapse atıldı!" ve tabii cevap da hazır(!), "ama onlar şii". mesele, müslümanlığı savunmak "kutucu"lara mı kaldı sorusunun cevabıdır. bu da haberinizin linki, okuyup adam olmamız için, http://www.turktime.com/haber/Baska-diyarlarda-boyle-/325908

Yorumu oyla      54      49  
SOSYAL MEDYADA TAKİP ET
FACEBOOK'TA TURKTIME
TWITTER'DA TURKTIME
 
KATEGORİLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
ETİKETLER
  •KÜNYE
  •İLETİŞİM
  •REKLAM
 
 
  •Güncel
  •Siyaset
  •Dünya
  •Medya
  •Magazin
  •Spor
  •Kültür
  •Sağlık
  •Ekonomi
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
Euroleague
TÜFE
Ahmet Kural
İsveç
Jose Mourinho
uzaktan çalışma
uefa
zatürre
örgüt