E-posta :
  Şifre :
    ► Üye olmak istiyorum
    ► Şifremi Unuttum

Alper Tan

Öfke Patlaması Yaklaşıyor!
23 Ocak 2015 Cuma

Bir asırlık sömürge ve fetret döneminin Müslümanları ne kadar değiştirdiğini son Paris saldırısı ile bir kere daha gördük.

Kendi değerlerini ya hiç bilmeyen, yarım bilen veya aksi yönde bilen Müslümanlar...

Düşünce dünyası İslami kavramlarla değil de Batılı-modernist kavramlarla şekillenmiş mütedeyyinler...

“Demokrasi”yi, “basın özgürlüğü”nü İslamın üstünde tutan “İslam ruhbanları…”

Hal böyle olunca Kur’an’da, “Mü’minleri” “iman”a davet eden ayetler akla geliyor.. Fransa Cumhurbaşkanı Francois Hollande, Fransa bayrağının yakılmasını “cezalandırılması gereken bir olay” olarak görüp İslam peygamberine hakareti “Batı değerleri” kapsamında “basın özgürlüğü” sayarken, Bir mü’min de, Allah’ına, dinine, kitabına, peygamberine hakareti “düşünce veya basın özgürlüğü” kapsamında görebiliyorsa burada ciddi, marazi bir durum var demektir.

Sistem tarafından, Kürtlerin müziğinin, kimliğinin yasaklanması gerekçesiyle, 30 senedir binlerce insan öldürmüş olan PKK’nın siyasi partisi yöneticilerinin, PKK’nın yaptıklarını bir “hak arama” yöntemi olarak kabul ederken Paris’te, “İslam’a ve peygamberine hakaret edenlere” saldırı düzenleyenleri “terörist” olarak saymaları ise olsa olsa patolojik bir durum olabilir. Bu arada çözüm sürecini sabote etmek için 2 sene önce Paris’te 3 PKK’lı kadının öldürülmesi karşısında Fransa yönetimini eleştiremeyen bu siyasi partinin, son Paris saldırıları konusunda neredeyse Ankara’yı suçlama çabasına girmesi ise ibretlik bir durum.

Dün Cumhurbaşkanı Erdoğan, İslam ülkeleri parlamenterlerine yaptığı konuşmada “Müslümanlar birlik olmalı” çağrısı yaptı. Aynı gün ABD Başkanı Obama ise “Müslümanların ‘tektipleştirilmesine’ karşıyız” diyordu. Bu arada Obama’nın mesajını, bu başlıkla Zaman Gazetesi bize taşıdı.

Dünyada Hristiyan veya Yahudi gibi yaşayıp, ahirette Müslüman gibi Cennetlik olmayı hayal eden bir Müslümanlık türü gelişti. “Cihad”ı “terörizm” olarak gören, “şehitlik” mertebesine ulaşmak isteyen ama “ölmek” istemeyen bir anlayış.. Peygamber’e hakareti “ifade özgürlüğü” sayan ama cemaatinin liderine “emekli vaiz” diyeni münkir ve hakaretci sayarak tepki gösteren bir zihniyet..

Avrupa Birliği’ne girmeyi “mukaddes bir hedef” kabul edip dört elle sarılan, kendi hükümetinin beğenmediği icraatlarını Brüksel kurumlarına şikayet eden ama “İslam Birliği” denildiğinde yüz çeviren, burun kıvıran, küçümseyen ve bunu “hayal ötesi” gören bir itikad..

İslam peygamberine aleni hakaretler karşısında Papa kadar bile açık bir tepki veremeyen 1.7 milyar nüfuslu koskoca bir İslam ümmeti..

Görünür durumumuz ne yazık ki böyle.. Ancak bütün bu sessizliğin altında İslam dünyasında, giderek patlama noktasına yaklaşmış, korkunç bir kin ve öfke birikimi var. Batının bir asrı geçen zulüm ve sömürü düzenlerine karşı patlamaya hazır öfkeden söz ediyoruz. Üstelik bu öfkenin her hangi bir devletin sınırlarıyla çevrili hudutları da bulunmuyor. Batının insanlık dışı sömürü ve katliamlarına karşı bilenmiş toplulukların, yer küreyi saran, durdurulması imkansız öfkesinden söz ediyoruz. Başlayacak bir kıvılcım Batı dünyasını bir anda nereden geldiği belli olmayan alevler içinde cehenneme çevirebilir.

Nükleer, Biyolojik ve Kimyasal silahların yenemeyeceği, sofistike savaş silahları ve ölüm kusan vahşi stratejilerin çaresiz kalacağı bir öfkeden söz ediyoruz.

Afganistan’da dehşet saçan uçakların, Irak’ta soykırım yapan bombaların yenemeyeceği, tanımlamaktan aciz kalacağı öfkeden bahsediyoruz. Bu öyle, bir öfke ki Müslüman ülkeleri üstten alttan bombalamaya hiç benzemiyor. Batı, bu öfkeyi yenmek için, ürettiği ve Müslümanlara karşı on yıllardır hiç çekinmeden kullandığı en ağır silahları kendi başkentlerinde kendi ülkelerinde kendi vatandaşlarına karşı da kullanabilecek mi? Yani fabrikasyon ve seri üretim silahların aciz ve işlevsiz kalacağı bir savaş duruyor kapıda. Uydudan koordinatları belirlenemeyen, sofistike radarların bile tanımlayamadığı, cephesi nerede olduğu belirsiz bir öfke savaşı bu..

Kısacası dünyaya yayılan bu sessizliğin altında aslında patlamak üzere olan derin bir öfke var. Bu öfkenin kısa sürede Avrupa’yı da Kuzey Amerika’yı da saracağını ve sarsacağını tahmin etmek zor değil. Avrupalılar bunu anladıkları için askerler şehirlere indiler. Polis ve asker sayıları hızla takviye ediliyor.

Dünya yeni ve büyük bir hesaplaşmaya doğru gidiyor. Ama bu hesaplaşmada kimin kaybedeceği şimdiden belli. Paris’te iki çocuğun saldırısı karşısında şoka giren Batının, daha büyük bir saldırı karşısında galip gelmesi mümkün değil.

Yeni bir dünya kuruluyor. Hesaplar yeni baştan yapılacak. Sadece şimdinin değil, geçmişin defterleri de açılacak. Borçlular borcunu ödeyecekler. Alacaklılar hakkını alacaklar.

Başı secdeye değenlerden “Yeni Türkiye” ve “İslam Birliği”ne inanmayanlara şunu söylemek isteriz.

Dönüp Türkiye’nin 1990’lı ve 2000’li yıllarını düşünün ve bugünlerle kıyaslayın..

Bir de ABD ve AB’ye bakın..

AB ve ABD’nin hedefinde o zaman Afganistan vardı. Bugün 21 ülke AB ve ABD’nin hedef listesinde.

Bütün bunlar Müslümanların adım adım ortak bir noktaya gelmeye başladığını göstermiyor mu?

Daha da anlamayana söyleyecek bir söz yok!.

Alper TAN
22.01.2015

Nisa Suresi 136. Ayet: “Ey inananlar, inanın Allah'a ve Peygamberine ve Peygamberine indirdiği kitaba ve evvelce inen kitaba ve kim Allah'a, meleklerine, kitaplarına, peygamberlerine ve âhiret gününe inanmazsa şüphe yok ki doğru yoldan pek uzak kalmış, tamamıyla sapıtmış gitmiştir.”

E-posta   Facebook   Twitter     Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
Bu yazı 19006 defa okunmuştur.
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İçimizdeki Fransızlara Batıdan Ders
1/15/2015
Charlie Değilim Kusura Bakmayın!
1/12/2015
Fransa ve Avrupa Niçin Şokta?
1/7/2015
Türkiye İçin Riskler ve Fırsatlar Yılı
1/7/2015
Charles'la Ramazan'ın Hikayesi ve Yılbaşı Kutlaması
12/31/2014
Rusya-Türkiye İttifakı ve Yeni Senaryolar
12/23/2014
Batıya Güvenme Ülkene Güven
12/16/2014
İşgalcinin Dili Zorunlu Osmanlıca Sakıncalı
12/12/2014
Haşim Kılıç Baraj İçin Ne Yapar?
12/4/2014
Hristiyanlar Birleşiyor Müslümanlar Ne Yapıyor?
12/3/2014
Haçlı Terörüne Kim Dur Diyecek?
11/17/2014
İsrail'in İçerideki Sözcüleri
11/12/2014
Atamızın Çiftliğini Nasıl Yağmaladılar?
11/10/2014
Kanlı Hançer
11/3/2014
Kürt Baası İktidar Olursa
10/22/2014
Berkin'i idol yapanlar Yasin, Hasan, Hüseyin için neredesiniz?
10/21/2014
Kürtleri Batı'ya ve İsrail'e Maşa Yapamazsınız!
10/10/2014
Bölgede 100 Milyon Rehinemiz Daha Var!
9/23/2014
Söz Dinleyen Türkiye'den Sözü Dinlenen Türkiye'ye!
9/1/2014
IŞİD Katilse ABD ve İsrail Nedir?
8/26/2014
Bedduamız Tuttu Demek İçin!
8/20/2014
Erdoğan Neden Müslüman Başkentleri Selamlıyor?
8/11/2014
3. Dünya Savaşı Batıyı Perişan Edebilir!
8/5/2014
İçimizdeki ve Dışımızdaki İsrail
7/31/2014
Kader Adalet Eder
7/24/2014
Batı Orada Müslümanlar Nerede?
7/18/2014
Erdoğan son Cumhurbaşkanı ilk Başkan
7/2/2014
Ekmeleddin Bey Kimin İhsanı?
6/19/2014
Dikkat! Yeni Bir Uludere Arıyorlar!
6/10/2014
YORUMLAR
Toplam 11 yorum var, 5 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.
Üye girişi yapmadınız. Misafir olarak yorum ekleyebilirsiniz. Üye olmak için tıklayın.
  Yorumcuların dikkatine…

İmlası çok bozuk,
Büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen,

yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.
Misafir 24 Ocak 2015 Cumartesi 17:00

Microsoft sorular mail yoluyla geldi tezini çürüttü ama dün savcı olan düşünce bugün her yol mübah diyor.Allahaşkına kendi vekilini bile düşman gören HAKSIZLIĞı hak BİLEN insanlardan ne beklenir!! İHH yöneticisi B.Yıldırım AKP'yi Suriye MISIR VE M.MARMARA KONUSUNDa bombalamış.N.YALÇINTAŞ D.M MEHMET FIRAT,B.ÖZFATURA.Ü.TANIK.E.YALÇINBAYıR DÜN AKP diyen yüzlerce isim yanılgıyı iki yüzlülüğü görüyor..Allah doğrulardan yanadır.ÇaLIP DA VEKİLİNE BİLE beni akla DE DİYE ŞANTAJ yapanlardan değil...

Yorumu oyla      53      49  
Misafir 24 Ocak 2015 Cumartesi 10:21

AKP 4 bakanı aklamayan vekillerin peşinde.İŞTE MÜSLÜMAN VE ADALTE SAYGI:-) YAZAR da öfke patlamasından bahsetmiş bize akıl lazım öfke değil.

Yorumu oyla      56      50  
Misafir 24 Ocak 2015 Cumartesi 10:15

İslam'a cahil Müslümanların verdiği zararı kimse vermedi veremez.Temsil hali yok hem çal hem dinden bahset teröre alet ol sonra Batıdan şikâyet et.Kukla mısın be kardeşim! Nerede borçlu vefat eden peygamberimiz nerede krallar sultanlar. Nerede 8.13. yüzyılın bilim adamları nerede Yunuslar Mevlanalar....Radikal cahilleri Batı da oynatır Doğu da Kuzey de Güney de.Önce biz gerçek bir Müslüman olalım.

Yorumu oyla      55      50  
Misafir 23 Ocak 2015 Cuma 14:22

KİTABA MAKARA deniyor montaj diyorsunuz yetmedi paklıyorsunuz.Bu ne iştir ya! Çalma seslerini kulağı olanlar duydu ALLAH zaten şah damarından daha yakın kullarına.Alem aldatmaksa aldanan yok NAFİLE...ÖNCE KENDİ VEKİLLERİNE ANLATSIN BİRİLERİ İSLAM'I. HERKES GUMPAS YEDÜK DEYİNCE EVET efendim sepet efendim demiyor.DAHA ADAMLIĞINI satmayanlar varmış.Biraz korkaklar ama neyse.Burası Törkay.Merkel'den tırsılan ülke:-)

Yorumu oyla      57      50  
Misafir 23 Ocak 2015 Cuma 14:17

Yunus dervişlerin Ol Allah korkusuyla saygısıyla, haşyetiyle benizleri sarı olur diyor.Benizleri başka korkularla sararanlar dizçöken hurmacılar savcıyken avukat olan zihniyetten İslam dünyasına akıl...Akılları pazara sürmüşler...KURAN'da böyle bir akıl yok.Makara suresinde ve o zihniyette olabilir.

Yorumu oyla      57      50  
SOSYAL MEDYADA TAKİP ET
FACEBOOK'TA TURKTIME
TWITTER'DA TURKTIME
 
KATEGORİLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
ETİKETLER
  •KÜNYE
  •İLETİŞİM
  •REKLAM
 
 
  •Güncel
  •Siyaset
  •Dünya
  •Medya
  •Magazin
  •Spor
  •Kültür
  •Sağlık
  •Ekonomi
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
Ak Parti
NBA
sınav stresi
Tedavi
Mersin İdmanyurdu
Çankaya Köşkü
Brezilya
ygs soru ve cevapları
Maden Ocakları