E-posta :
  Şifre :
    ► Üye olmak istiyorum
    ► Şifremi Unuttum

Alper Tan

Haşim Kılıç Baraj İçin Ne Yapar?
4 Aralık 2014 Perşembe

Türkiye’nin gündeminde zaten yeterince sıkıntı ve problem yokmuş gibi, nur topu gibi yeni bir tartışma daha başlatıldı. Anayasa Mahkemesi’nin % 10 olan seçim barajını kaldıracağına dair haber tartışılıyor. Her defasında seçim yaklaşırken seçime ve sandığa hazırlanmak yerine kaos ve kargaşaya hazırlanmayı huy edinmiş olanlar, şimdi de buna sarıldılar.

Denildiğine göre, “% 10 barajı, temsilde adalet”i bozuyormuş. Bu % 10 barajını kim koydu? “Yönetimde istikrar, temsilde adalet”i sağlamak gerekçesiyle darbeciler koydular. Yani % 10 barajı 12 Eylül darbesinin ürünü. Peki Anayasa Mahkemesi neyin ürünü? O da 27 Mayıs 1960 darbesinin ürünü. Yani, 1960 darbesinin ürünü olan AYM’nin, 1980 darbesinin ürünü olan % 10 barajını kaldıracağı söyleniyor. Kaldı ki bu konu bu Anayasa Mahkemesi’nin yıllar önce önüne gelmiş ve AYM barajı savunan bir karar vermiş. Barajı savunan bu AYM kararının altında şimdiki Başkan Haşim Kılıç’ın da imzası var.

Baraj kaldırılarak tehdit edilmeye çalışılan hedef kim? İktidardaki Ak Parti. Peki hükümet partisi baraj konusunda ne düşünüyor? Ak Parti, 2013’ün Eylül ayında bu konuda açık bir teklif ortaya koydu ve diğer partilere çağrı yaptı. “İsterseniz barajı tamamen kaldıralım, isterseniz barajı düşürelim veya istiyorsanız da aynen kalsın” dedi. Mecliste grubu bulunan partiler bu konuda hiç üzerlerine alınmadılar. Konuyla hiç ilgilenmediler. Ama şimdi anamuhalefet CHP, sanki AYM, barajı kaldırarak demokrasi getirecekmiş gibi bir havaya girdi. Hükümeti sıkıştırmak için bunu kullanmaya yelteniyor. CHP barajın kaldırılması için ne yaptı? Bilen var mı?

Şimdi gelelim işin diğer boyutuna. AYM tarafından, bilhassa AYM Başkanı Haşim Kılıç tarafından seçim barajının düşürülmeye çalışılması ve ülkenin koalisyonlara teslim edilmek istenmesi, dünyada ve bölgemizde korkunç savaşlar ve kaoslar yaşanırken ne işe yarar? Kaosu ve istikrarsızlığı ülkemize AYM eliyle davet etmek anlamına gelen böyle bir karar herkes de biliyor ki bu ülkeye, bu halka yarmaz. Sadece bu ülkenin düşmanlarına ve rakiplerine hizmet etmeye yarar.

Suriye, Irak, İran, Ermenistan, Kırım, Ukrayna ve Balkanlar'daki kaos adım adım kapımızı çalmaya başlamışken, 6-7-8 ekimde ayaklanma provaları yapan dış bağlantılı iç uzantılar, her an çözüm sürecini berhava etmeye çalışırlarken, ülkemizde meydana gelecek siyasi ve idari istikrarsızlık sizce başka kime yarar..! böyle bir siyasi istikrarsızlık otomatik olarak ekonomik istikrarsızlığı da tetikleyecektir. Böyle bir krizin faturasını kim ödeyebilir? Gezi provokasyonunun ve 17 Aralık darbe girişiminin ekonomiye indirdiği darbe daha yeni yeni atlatılıyorken yeni bir istikrarsızlık çabası nasıl izah edilebilir?

Dünyada ekonomik krizler yayılmakta iken bizde insanlar bir parçada olsa evine ekmek, aş götürüp huzur bulmuş iken, ülke ekonomisinin batması demek olan bu karar sizce kime yarar..!

Bütün bunları AYM Başkanı Haşim Kılıç’ın görmemesi mümkün değil. İnanıyorum ki en az bizim kadar Haşim Kılıç da bunları görüyordur. O nedenle tanıdığımız, bildiğimiz, sevdiğimiz ve yıllarca bu ülkede mütedeyyin insanlara hizmeti görev edinen, kimseden korkmadan çekinmeden üstün hizmetler yapan, rahmetli cumhurbaşkanımız cennetmekan Turgut Özal’ın bu ülkeye mirası olarak kabul ettiğimiz Haşim Kılıç’ın yanlış bir karara sebebiyet vereceğine ihtimal bile vermiyorum..

Yıllarca kendisine değer vermemiş, hukukçuluğunu bile kabul etmemiş, özellikle 28 Şubat dönemi başta olmak üzere eşine, ailesine çocuklarına onlarca saldırı yapıp, kendisinin ve ailesinin dindarlığına, AYM kararlarında Haşim beyin koyduğu şerhlere, attığı imzalara savaş açmış, onun inançlarına ve yaşam tarzına her türlü küfür, hakaret ve aşağılamayı yapmış mahut kesimleri mutlu edeceğine inanmıyorum, inanmak istemiyorum.

Haşim beyin son derece temiz ve parlak bir kariyerden sonra bu kariyere leke düşürecek kötü bir finale imza atacağına ihtimal vermiyorum.

Görelim Mevla neyler, neylerse güzel eyler.
 

E-posta   Facebook   Twitter     Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
Bu yazı 11836 defa okunmuştur.
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Hristiyanlar Birleşiyor Müslümanlar Ne Yapıyor?
12/3/2014
Haçlı Terörüne Kim Dur Diyecek?
11/17/2014
İsrail'in İçerideki Sözcüleri
11/12/2014
Atamızın Çiftliğini Nasıl Yağmaladılar?
11/10/2014
Kanlı Hançer
11/3/2014
Kürt Baası İktidar Olursa
10/22/2014
Berkin'i idol yapanlar Yasin, Hasan, Hüseyin için neredesiniz?
10/21/2014
Kürtleri Batı'ya ve İsrail'e Maşa Yapamazsınız!
10/10/2014
Bölgede 100 Milyon Rehinemiz Daha Var!
9/23/2014
Söz Dinleyen Türkiye'den Sözü Dinlenen Türkiye'ye!
9/1/2014
IŞİD Katilse ABD ve İsrail Nedir?
8/26/2014
Bedduamız Tuttu Demek İçin!
8/20/2014
Erdoğan Neden Müslüman Başkentleri Selamlıyor?
8/11/2014
3. Dünya Savaşı Batıyı Perişan Edebilir!
8/5/2014
İçimizdeki ve Dışımızdaki İsrail
7/31/2014
Kader Adalet Eder
7/24/2014
Batı Orada Müslümanlar Nerede?
7/18/2014
Erdoğan son Cumhurbaşkanı ilk Başkan
7/2/2014
Ekmeleddin Bey Kimin İhsanı?
6/19/2014
Dikkat! Yeni Bir Uludere Arıyorlar!
6/10/2014
YORUMLAR
Toplam 9 yorum var, 5 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.
Üye girişi yapmadınız. Misafir olarak yorum ekleyebilirsiniz. Üye olmak için tıklayın.
  Yorumcuların dikkatine…

İmlası çok bozuk,
Büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen,

yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.
Misafir 12 Aralık 2014 Cuma 16:49

NE YAPSAK DA ŞU 17 -25 YEME VE ÇAY SAATİNİ UNUTTURSAK???? DİNK CİNAYETİ MERİDYEN Mİ DiSeK? DEDİK dimeye emmeee AGOS ceridesü YALANLADI KARNIMIZ tok dedi.NETCEZ LAAAAAA Hiç unutulmeyo YIL dönümü de GELEYO kimi tutuklatsak Troller va mııı bi fikriniz?

Yorumu oyla      54      49  
Misafir 12 Aralık 2014 Cuma 16:44

Yayın yasağı getirilen yolsuzluk olayları, tutuklanmak istenen yüzlerce muhalif medya mensubu.9 milyarlık klozetler ve saunaların olduğu saraylar ve ölen madencinin babasının 11 TL'lik cizlavetleri İŞTE YENİ TÜRKİYE...AKP kapatmasına belge yazıp destek olan SİLİVRİ mücahidi MAOCU ATATÜRKÇÜ, MİKSER VE KUTUCU DAR OLİGARK ittifaklı YEPİSYENİ TÖRKİ- YE...YE YE TORBAYA AT:-)İTİRAZ EDEN YAĞDAN olmayan olursa tutuklat.

Yorumu oyla      53      49  
TOTEM 11 Aralık 2014 Perşembe 18:08

Sayın yazar köşenize yorum yazıyorum ama en masum yorumlarım bile bazı sorumsuz editörlerin komplekslerine kurban gidiyor. Baraj insin eğer bu samimi ve demokratik bir istek olsa bende destekleyeyim ama değil işte değil ikiyüzlülük diz boyu,Çözüm sürecine saldır Hükumeti Bdp ile pazarlık yapmak ile suçla sonrada Barajı zorlayan ve barajın düşmesinin sadece ve sadece BDP nin işine geleceği bir öneriyi dillendir. Bu ne ikiyüzlü bir tavırdır? Biri bana söylesin,Baraj % 5 e inerse barajı kimler-

Yorumu oyla      53      49  
Misafir 10 Aralık 2014 Çarşamba 12:45

Asıl soru AKP 17:25'İ UNUTTURMAK İÇİN NE YAPMAZ olmalıydı, neler yapmaz ki? Bir hafta kaldı, bu yorum çıkarsa Alper Tan bunu okunmaz kılmak için yeni bir yazı bile döşenir.

Yorumu oyla      57      50  
Misafir 7 Aralık 2014 Pazar 15:22

Hırsıza baraj lazım.

Yorumu oyla      59      49  
SOSYAL MEDYADA TAKİP ET
FACEBOOK'TA TURKTIME
TWITTER'DA TURKTIME
 
KATEGORİLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
ETİKETLER
  •KÜNYE
  •İLETİŞİM
  •REKLAM
 
 
  •Güncel
  •Siyaset
  •Dünya
  •Medya
  •Magazin
  •Spor
  •Kültür
  •Sağlık
  •Ekonomi
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
bist
Ak Parti
Tehdit
İsveç
burçin terzioğlu
Ayşe Ersöz
A) Milli Futbol Takımı
Necmettin Erbakan
Çanakkale Savaşı