E-posta :
  Şifre :
    ► Üye olmak istiyorum
    ► Şifremi Unuttum

Alper Tan

3. Dünya Savaşı Batıyı Perişan Edebilir!
5 Ağustos 2014 Salı

Suriye’de üç yılı aşan iç savaş hala sürerken, diğer komşumuz Irak, bölgenin yeni ve gayri resmi aktörü IŞİD saldırıları ile sarsılıp Irak Kürtleri ayrılık açıklamaları yaparlarken, İran fırtına öncesi sessizlik yaşarken, Libya’da Batı destekli darbe girişimleri olurken, Mısır’da geçen yıl darbeyle yönetimi ele geçiren Sisi zulmü varken, Ukrayna’nın fiilen ikiye bölündüğü sırada ve Gazze’de Siyonist İsrail’in soykırım savaşı devam ederken, Türkiye 12. cumhurbaşkanını seçmeye hazırlanıyor.
Türkiye her cumhurbaşkanı seçimi sürecinde sıkıntılar ve sancılar yaşayan bir ülke. Ancak belki de tarihinde ilk defa içerde sakin bir havada cumhurbaşkanı seçimine gidiliyor. Adaylar kendilerini halka anlatıyorlar. Paralel örgütün etkisiz numaralarını bir yana bırakacak olursak ilk defa siyaset dışı aktörler gayrimeşru saldırılar yapmıyorlar veya yapamıyorlar. Seçim çalışmaları tabii seyrinde ilerliyor. Ancak bunu bozma gayretleri var. Özellikle paralel yapının ve PKK içindeki çözüm karşıtı kesimin seçim öncesi sabotaj ve provokasyon hazırlıkları içinde olduğu da biliniyor. İki kesimin de özellikle Kürt seçmenin Tayyip Erdoğan’a oy vermesini önleme çabası içinde oldukları sır değil.
İçerde bunlar olurken, yukarda da belirttiğimiz gibi çevremiz tam bir ateş çemberi. Savaşlar, iç çatışmalar, kaos, kargaşa, belirsizlik ve istikrarsızlık..
Bölgemizdeki farklı ülkelerde yaşanan bu savaşlar ve çatışmalar, farklı farklı sebeplere dayanıyormuş gibi görünseler de aslında birbirlerinden bağımsız gelişmeler değiller. Olayların arka planda bir noktada birbirleri ile güçlü ilişkileri var. Bu yaşananlar, aslında yeni bir dünya savaşının görüntüleri ve yansımalarıdır. Büyük bir dünya savaşı başladı bile. Bu büyük savaşta görünmeyen arka planda aslında iki blok çatışıyor. Bu büyük savaşın cepheleri, bölgemizde çok geniş bir coğrafyaya yayılmış durumda. Sudan’da olanlarla Suriye’de olanlar, Nijerya’da olanlarla Afganistan’da olanlar, Ukrayna’da olanlarla Irak’ta olanlar, Mısır’da olanlarla Türkiye’de olanlar, Gazze’de olanlarla Libya’da olanlar birbirleriyle bağlantılı.
Peki savaşın arka planındaki iki blokta kimler var?
Yeni dünya savaşında Müslümanlarla, Müslüman olmayanlar savaşıyorlar. Müslümanlar 20. yüzyılın başında kendi topraklarını işgal ederek buralarda kukla yönetimler kuran Batı’ya karşı isyan etmeye başladılar. 2010’dan sonra Tunus’ta, Mısır’da, Libya’da, Yemen’de ve Suriye’de başlayan ayaklanmalar bunun içindi. Batı ise bu bölgedeki varlığını her şeye rağmen terk etmek istemiyor. Eskisi gibi devam etmek istiyor. İşte bu iki zıt talep adı konulmamış büyük bir dünya savaşını başlattı bile.
Bunun için her ülkede zahirde ayrı ayrı sebeplere dayanıyor gibi görünen hadiseler, arka planda tamamen birbirleri ile ilişkili. Batı bu ülkelere kendi ordularını göndererek açık bir savaş ilanı yapmıyor. O ülkelerde kontrolünü elinde tuttuğu kesimler üzerinden bir vekalet savaşı yürütüyor. Türkiye’ye karşı yapılmakta olan savaşın vekaletini Pensilvanya örgütü taşeron olarak seleflerinden devralmış durumda.
Tıpkı Türkiye’de olduğu gibi, Suriye, Mısır ve Libya gibi ülkelerde de yerli taşeronlar mevcut ve Batı adına bu ülkelerdeki savaşları yürütüyorlar. Ama elbette her ülkede yaşanan iç çatışmalar veya savaşların arka planını görmemizi zorlaştıran dahili sebepler ve gerekçeler de mevcut. Batı bu ülkelerin içindeki belli grupları belli aktörleri kullanarak dolaylı bir savaş yürütüyor. Batılı devletler dış politikalarını, Türkiye dahil olmak üzere Müslüman ülkelerde normal kanallardan çok, psikolojik harekatlarla yürütüyorlar. Bunu devlet altı gruplar ve devlet dışı aktörlerle kurdukları ilişkilerle sağlıyorlar. Türkiye’deki paralel yapılanma böyle bir realitedir. Bu savaş, kendi cemaat alt yapısına da büyük zarar verdiği (ve vereceği kesin olduğu) halde, zahiren savunduğu değerlere, katiyyen aykırı emelleri olan müvekkilinin çıkarları uğruna intihar saldırısı yapıyor.
Büyük savaşta Batıyı çok zor günler bekliyor!
Ülkelerin içinde vekaleten çarpışan gruplar ve aktörler gerideki gerçeği görmemizi zorlaştırıyor. Fakat farklı ülkelerdeki bu savaşların arka plandaki esas aktörleri giderek deşifre olmaya başladılar. Bu tezahürler, Batıyı ve destekçilerini, tehlikeli bir sürece ve kendileri açısından çok vahim gelişmelere hızlı bir şekilde yaklaştırıyor.
Bu gün Avrupa’da 21 milyon, Rusya’da 27 milyon, ABD’de 29 milyon, Çin’de 130 milyon, Hindistan’da 180 milyon civarı Müslüman yaşıyor. İletişimin bu denli geliştiği günümüzde dünyanın bir ucunda meydana gelen gelişmeler, yer kürenin öbür ucunda anında duyuluyor. Batının haber ajansları ve medya üzerinden gündemi zehirleyerek tek başına gündem belirleme ve haberleri çarpıtma konusundaki mahareti de eskisi kadar güçlü değil artık. Haberleşmenin çeşitliliği ve alternatiflerin mevcudiyeti gayrimüslim dünyanın kuvvetini ve etkisini her geçen gün azaltıyor. Şu sıralar Müslüman dünyasındaki her türlü olumsuz görüntülere rağmen arka planda muhteşem İslami bir uyanış yaşanıyor.
ABD’de Avrupa’da Rusya’da, Çin’de ve Hindistan’da yaşamakta olan Müslümanlar, Afganistan’da, Pakistan’da, Sudan’da Somali’de Mısır’da Suriye’de, Libya’da yapılanları yakinen takip ediyorlar. Bu durum hızlı bir bilinçlenmeye ve kuvvetli bir dayanışmaya doğru evriliyor.
Müslüman ülkelerde başlayan savaşlar, Batıya ve doğuya yayılabilir’
Bu gelişme, yakın gelecekte Batı ve İslam karşıtı yönetimlerin başını en fazla ağrıtacak bir sonucu doğurabilir. O ülkeler bunun farkında oldukları için kendilerince muhtemel gelişmeleri engellemek için çeşitli tedbirler almaya çalışıyorlar. İsrail’in son Gazze saldırılarının gizli amaçlarından biri de budur. Fakat devletlerin politikaları ve Müslümanlara bakışları olumlu yönde değişmedikçe bu tehlikeyi ortadan kaldırmak mümkün görünmüyor. Bu durum, çeşitli cepheleri açılmış olan yeni dünya savaşının, Ortadoğu ile sınırlı kalmayıp, Avrupa, ABD, Rusya, Çin ve Hindistan dahil dünyanın her yerine yayılması anlamına geliyor. Muhtemelen önümüzdeki üç beş sene bu hadiseleri en sıcak haliyle yaşayacağız.
Batının bir asırdır uyguladığı savaş yöntemleri tersine dönebilir!
Batı, ilişkili olduğu kesimler eliyle İslam dünyasının içini karıştırıp, Müslüman halkları birbirine düşürürken, acaba kendi içindeki bu kadar çok Müslümanın artık dayanılmaz bir noktaya geldiğinde ayağa kalkmayacağını mı zannediyor? Batının bu güne kadar Müslümanlara yaptıklarının hesabının sorulmayacağını mı düşünüyor? Kendi oynadığı oyunların ve sofistike savaş yöntemlerinin bir gün kendi içine de döneceğini ve Batı ülkelerini cehenneme çevireceğini hiç hesap etmiyor mu? Vahşi Batı açısından bu tehlike hızla büyüyor.!
Ölüm ve zulüm arasına sıkışmış Müslümanların daha fazla kaybedeceği bir şey kalmadıysa kendi onuru için elindeki son sermayeyi de kullanmaktan başka yolu da kalmıyor. İşte intihar saldırıları denen olgu buradan kaynaklanıyor. Ölümü göze almış bir insanın atom bombası kadar tehlikeli olabileceğini unutmamak gerekir. Hem İslam dünyasında hem de Batıda yaşayan Müslümanlarda basınç çok yükselmiş vaziyette. Eğer bu basınç daha da artarsa meydana gelecek patlama yer küreyi perişan eder. İslam karşıtı gayrimüslim devletler ve Müslümanları yöneten vurdumduymaz liderler şimdiki halleri ile devam ederlerse olacakların altından asla kalkamazlar.
Bu gün Ortadoğu’da “Gazze sorunu”ndan söz eden Batı, bunun aslında bir “İsrail sorunu” olduğunu “görmek” zorunda kalacaklar. Bu gün Gazze’yi yerle bir eden İsrail de önümüzdeki yıllarda Gazze’nin durumuna düşerse kimse şaşırmasın.
Yeni cumhurbaşkanı ne yapacak?
Dünya açısından böyle büyük hadiselerin çok büyük bir ihtimal dahilinde olduğu şu süreçte Türkiye’de cumhurun başı ve ordunun başkomutanı olacak kişinin bu döneme liderlik edebilecek nitelikte ve kabiliyette olması gerekir. Sadece bürokratik işlemleri takip edecek ve rutin protokol toplantılarına katılacak cumhurbaşkanı profili, Yeni Türkiye’yi taşıyamaz.
10 Ağustos’ta halkımız, sadece Türkiye’nin cumhurbaşkanını seçmeyecek. Türkiye’yi ve İslam dünyasını, başlayan ve büyüyecek olan bugünkü savaşta sevk ve idare edecek, orduya başkomutanlık yapacak kudretli bir lider seçmiş olacak.

E-posta   Facebook   Twitter     Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
Bu yazı 24285 defa okunmuştur.
YAZARIN DİĞER YAZILARI
YORUMLAR
Toplam 15 yorum var, 5 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.
Üye girişi yapmadınız. Misafir olarak yorum ekleyebilirsiniz. Üye olmak için tıklayın.
  Yorumcuların dikkatine…

İmlası çok bozuk,
Büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen,

yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.
Misafir 9 Ağustos 2014 Cumartesi 10:54

Alper Bey, Çankaya'ya çıkınca kendisini gözü kapalı savunacak Havuzda çok yüzmüş bakanları hazır.A.Davutoğlu SElami İç işleri Kendisini bir zamanlar yerden yere vuran YİĞİT adam da Babacanın yerine....EVET İFENNDİİİİM SEPET İFENDİİİM...HAVUZA girelimmm IŞİD cici.Polis kaka....BENİM BAKANIM BENİM emanetçiiiim ...BİR SÜRE İZLEYELİM...

Yorumu oyla      56      50  
Misafir 9 Ağustos 2014 Cumartesi 00:56

Müfid Yüksel IŞİD bir Piyondur diyor.Kanal A aklıyor paklıyor.Vicdanlı kanal canım kendi vatandaşına da çoooh vicdanlı Haksızlığa kesinlikle REZASI yoooh kanalımızın.

Yorumu oyla      59      50  
Misafir 8 Ağustos 2014 Cuma 23:44

Alper Tan :IŞidli o gencin o küçük kızla evlenmesi sosyal medyada ve havuzda çok rastlanan YALANLARDAN BİRİ.Işidi anlamak ve aklamak için gösterdiğin çıkışın gayretin SEVGİNİN kırkta birini ülkenin Polisine HAKİMİNE DE GÖSTEREBİLSEN KEŞKE...PARALEL DE GEÇ YENİ KONSEPT....IŞİD'İ KANAL A 'da iyi AKLADINIZ..ZAPLARKEN ŞİMDİ GÖRDÜM....IŞİDE NEZAKET REZAYI BULANA HAKARET...

Yorumu oyla      65      49  
Misafir 8 Ağustos 2014 Cuma 22:23

Alper Bey, Yeni ANgarayı anlamak için bugünlerde CUmhuriyet okuyorum.HAvuzun hangi ihaleler karşılığında hangi küfürlü bağışlarla oluştuğunu anlatıyor...cengizler çeçenler...helal helal...HAVUZ TEMİZ KADER ADALET KUTULAR GUDRETLİ BAşkan....savulun Battal Gazi geliyor...

Yorumu oyla      55      49  
Misafir 8 Ağustos 2014 Cuma 21:56

Enis Berberoğlu, BAYKAL'LA YAPTIĞI RÖPORTAJI YARIN YAYIMLAYACAKTI.BASKILARA dayanamadı ve Y.Akdoğan'ın talimatlarıyla GÖREVDEN ALINDI...İŞTE ALPER TAN senin yeni HÜR FİKRİYATLI ÖZGÜR İNSANLARIN TÜRKİYEn....TWİTTERDEN FUATLARA TELEFONLARDAN FATİHLERE ENİSLERE DİZ ÇÖKTÜREN KUDRETLİ PADİŞAHIMIZ...ÖVÜNÜN HAVUZA GİRMEYENİ ÇAMURA YOKLUĞA BATIRIN.MUHALİF SES KALMASIN...AKP ÜLKENİN BAASI OLACAK ...NEREYE KADAR....ÖVÜNÜN HAVUZ GENİŞLİYOR...RIZASIYLA DEĞİL BASKIYLA AMA BASKININ GÜCÜ REZALARDAN...ÖVÜNÜN..

Yorumu oyla      56      49  
SOSYAL MEDYADA TAKİP ET
FACEBOOK'TA TURKTIME
TWITTER'DA TURKTIME
 
KATEGORİLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
ETİKETLER
  •KÜNYE
  •İLETİŞİM
  •REKLAM
 
 
  •Güncel
  •Siyaset
  •Dünya
  •Medya
  •Magazin
  •Spor
  •Kültür
  •Sağlık
  •Ekonomi
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
Haber
MHP
moskova
uefa
Gürcistan
Arabistan
Alkol
terör örgütü
Kırıkkale