E-posta :
  Şifre :
    ► Üye olmak istiyorum
    ► Şifremi Unuttum

Alper Tan

Bölgede 100 Milyon Rehinemiz Daha Var!
23 Eylül 2014 Salı

Türkiye, Afganistan, Irak, Pakistan, Bosna, Kosova gibi birçok ülkede açıktan, ellinin üzerinde ülkede de istihbarat veya değişik amaçlı asker veya istihbaratçılar bulunduruyor.. Bunların geneli ise İslam ülkeleri.. Ama bu ülkelerdeki yoğun çatışma veya terör olaylarına rağmen Türkiye’nin askerlerine veya diğer görevlilerine çok şükür önemli bir zarar gelmedi.. İstisnai bazı durumlar ise örgütsel olmaktan ziyade lokal sebeplerden kaynaklanıyordu.. Üstelik bu ülkelerdeki halklar Türk askerleri ve görevlilerine güvenip inandılar.. Terör örgütü denilen gruplar bile Türkiye’nin oradaki varlığını genelde saygıyla karşıladılar.. Her yerde el üstünde tutuldular..

Çünkü İslam ülkelerinde Türkiye’ye karşı çok büyük bir umut ve güven var.. Türkiye’den yüksek beklentiler mevcut. Türkiye, İslam dünyasının lideri olarak görülüyor.. IŞİD’i de rehineleri iadeye zorlayan, Irak'ın Sünni yerel aşiretleridir.. Çünkü onların da güvenecekleri umut bağladıkları tek ülke, sadece Türkiye kalmıştır.. Türkiye IŞİD’e karşı koalisyona tam manasıyla katılarak İslam dünyasının güvenini boşa çıkaramaz ve boşa çıkarmamalıdır..

1 Mart 2003’te Irak tezkeresini reddettiği gibi bu organizasyonu, Haçlı koalisyonu teklifini de reddetmelidir.. Dört yıldır Suriye’de Esad'a, Irak'da Maliki’ye karşı kılını kıpırdatmayanlar, IŞİD bahanesiyle bölgede katil Esad’a ve terörist İsrail’e soluk aldırmak istiyorlar.. Türkiye buna geçit ve fırsat vermemelidir. Halklar bazında var olan güveni heba etmemelidir.

Balkanlar'da Bosna'da NATO üyesi Türkiye’ye rağmen Haçlı ittifakı, binlerce Müslümanın canına kıydılar. O zaman Türkiye’nin sözünü dinlemediler. Ankara’yı adam yerine koymadılar.. Afganistan’daki ISAF’a operasyona katılmamak kaydıyla asker gönderdik.. Yıllarca ABD hatta Karzai bile bizi dinlemedi.. Irak'da da keza öyle oldu.. Suriye’de 150-200 bin Müslüman öldürüldü. Esad hala iktidarda.. Türkiye’nin bas bas bağırmasına rağmen bunca Müslüman öldü ve beş milyondan fazla insan göç etti.. Tüm bunlara rağmen İslam coğrafyasındaki aktif insani çalışmalarımız ve Türkiye’deki değişimden kaynaklı çok büyük bir teveccüh var.. Türkiye bunu heba edemez etmemelidir.

Türkiye, IŞİD’e karşı oluşturulan koalisyona katılmamalıdır. Çünkü 49 rehine geldi; ancak 49 rehine kurtuldu diye elimiz tamamen rahatlamadı. Bakınız burada çok önemli bir noktayı hatırlatmak isteriz. Bizim bu coğrafyada zulüm ve baskı altında yaşayan en az yüz milyon rehinemiz daha var. Mısır’da Sisi firavununun elinde, Suriye’de Esad katilinin elinde, Filistin’de terörist İsrail’in elinde, Irak’ta terör gruplarının elinde on milyonlarca rehinemiz var. Onların da kurtuluşunu sağlamadan Batıyla ortak savaş koalisyonu kuramayız. O rehinelerin de kurtuluşunu, durumunu düşünmek ve gözetmek zorundayız..

Dışarı için bunları söyledikten sonra içeriye de bakmamız lazım. Yıllardır hak ve hukuklarını her zaman savunduğumuz bazı BDP-HDP’li siyasetçiler ve radikal gruplara da bir çift sözümüz var. Esad zulmü ve IŞİD korkusundan can havliyle Türkiye’ye sığınan Suriyeli Kürt kardeşlerimiz sınırdan girerlerken ve bunların girişleri için hükümet her türlü kolaylığı gösterirken, bölgede terör estiren bizim BDP’li siyasetçilerimiz ve onlarla beraber anarşi çıkaran radikallerin yaptıklarını çok yadırgıyor ve anlamakta zorlanıyoruz. Şunu açıkça ifade edelim. Anarşi çıkaran bu siyasetçiler, eğer Türkiye’de bizler gibi yasakçı statükoya karşı mücadele eden, haksızlıklara karşı direnen insanları ve kurumları, kendilerine karşı tavır almaya zorlarlarsa öyle zannediyoruz bu, onlar için hiç de faydalı olmaz.

BDP’li-HDP’li siyasetçilere bazı şeyleri hatırlatmakta fayda var. Hani Irak Kürdistan’ı devlet olmuştu? Hani Rojava’da 3 defa devlet kurduğunuzu açıklamıştınız! Sizin de elinizde PKK gibi bir terör örgütünüz vardı! Ne oldu IŞİD’i neden bertaraf edemediniz? Bu nasıl bir devlet iddiasıdır? Demek ki kafaya poşi geçirip, şalvar giyip mekaplarla dağda dolaşıp karakol basıp, okul yakarak, iş makinalarını ateşe vererek, Kürtlere hava basarak devlet olunamıyormuş. Varile bayrak dikmek devlet için yeterli değilmiş.

Vahşi batıyı Kürtler de Araplar da Türkler de artık daha iyi tanıyacaklar. Batı, Müslümanlara hep acı çektirdi, zulmetti. Siyonizmle ittifak eden Batıyı sürekli uyardık. Uyarıyoruz. Batı İslam ülkelerinden elini ayağını çekmedikçe, her şeye burnunu sokmaktan vaz geçmedikçe, Filistin’de, Afganistan’da, Irak’ta, Suriye’de Mısır’da zulüm ve acılar bitmedikçe Batının imtihanı da bitmeyecektir.

El Kaide bitmeden, Nusra çıkıyor, Nusra bitmeden IŞİD çıkıyor, IŞİD bitmeden Horasan Cephesi çıkıyor. Artık cin şişeden çıkmış görünüyor. Hani Haçlı koalisyonu IŞİD’i imha edecekti. Dün ABD Dışişleri ve Pentagon açıkladı. “IŞİD’den çok daha tehlikeli Horasan Cephesi geliyor” diye alarm verdiler. Yarın neler çıkacak bilinmez.!

En az 15 bin militanı olan IŞİD bir anda nasıl doğdu? Nasıl oldu da birkaç günde Musul’u aldı, Erbil’e ve Türkiye sınırına kadar ilerledi? Üstelik bütün bunlar Iraktaki Maliki ve dünyanın süper gücü ABD’ye ve dünyaya hiç hissettirilmeden olmuş. Hani ABD’nin istihbaratı çok güçlüydü? Hani bizim rehineleri bile onlar alıp bize vermişlerdi!

Bu ABD şimdi, CHP ve MHP üzerinden hükümeti sıkıştırarak Ankara’yı Haçlı koalisyonuna dahil etmek için zorluyor. Bu baskılara hükümetin boyun eğeceğine ihtimal vermiyoruz. Ancak CHP ve MHP Batının bu taleplerine aracılık ederlerse kaybederler. İşte o zaman BOP’a taşeron olmak gibi bir duruma düşerler. Umarız böyle olmazlar.

Unutmayalım; Ortadoğu’da 100 milyon rehinemiz var; sadece 49’u kurtuldu. Yani daha işimiz bitmedi.. Bu bölgeden, terörü de yabancı güçleri de Türkler, Kürtler ve Araplar olarak birlikte temizleyeceğiz. CHP, MHP, çürümüş statüko ve paralel tarafın sözcülerine duyurulur.

E-posta   Facebook   Twitter     Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
Bu yazı 18455 defa okunmuştur.
YAZARIN DİĞER YAZILARI
YORUMLAR
Toplam 28 yorum var, 5 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.
Üye girişi yapmadınız. Misafir olarak yorum ekleyebilirsiniz. Üye olmak için tıklayın.
  Yorumcuların dikkatine…

İmlası çok bozuk,
Büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen,

yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.
Misafir 9 Ekim 2014 Perşembe 20:01

Yapılan açıklamalarla olaylar geliyorum diyordu ama "yeni" İhaleciler AVMciler cenneti ülkede İSTİHBARAT çok uyanık çok sistemli olduğundan Birkaç saatte 25 vatandaş öldü...DEVLET BÖYLE İDARE edilir...Kupon arazilere devam...Adile Abla rahat uyu...Tüm oyunları bozduk ama DAVUL ÇALA ÇALA GELEN olayları DUYACAK KULAK GÖRECEK GÖZ YOK ANCAK DOLAR DOLU KUTU görür bunlar...ÜLKE 1984'e geri döndü MASALCI DA BARIŞ SÜRECİ GÜÇLÜ ÜLKE DİYOR...EN AZ REYTİNG VE EN ÇOK REKLAM İŞTE GÜÇ,İşte YENİLİK...BMCciler

Yorumu oyla      53      49  
Misafir 9 Ekim 2014 Perşembe 19:53

Ülkede gündem belirleyici tek güç şu an APO.Memlekette neredeyse bir saatte 25 insan öldü memleket yangın yeri ama A.Tan havuz mikrofonlarına İsrail'in oyunlarını bozduk Barzani'yi yanımıza çektik aslanız kaplanız masalları anlatıyor...Adile Naşit rahat uyu...Bu arada eski metotlarla Hizbullahla ve Hüdaparla Kürtleri birbirine kırdırmak hiç akıl kârı değil.Acziyet tavan yaptı...Hırsızlardan huzur gelmez.Havuz çark etti suç KCK ve PKK'da değil Lobilerde meridyen masalları...Ne zamana kadar?

Yorumu oyla      54      49  
Misafir 9 Ekim 2014 Perşembe 19:46

"“Türkiye'nin yakın tarihi, kötü iktidarlar gördü ama burnunun ucunu görebilmek konusunda böylesine aciz ve yeteneksiz bir siyasi kadroyu iş başında pek görmedi” dedi. Çandar, sokağa çıkma yasağını eleştirerek, “Bir iktidarın sıkıyönetim ilân etmesi ya da sokağa çıkma yasağı koyması, ülkeyi normal biçimde yönetme yeteneğini kaybettiğinin işaretidir. ‘Ben, askersiz ve sert güvenlik önlemlerine başvurmadan bu ülkeyi yönetemiyorum, yönetemeyeceğim’ itirafının bir biçimidir” ifadelerini kullandı."

Yorumu oyla      53      49  
Misafir 8 Ekim 2014 Çarşamba 21:19

Havuzun küçük damlasında bir yazarcık Mantıktan Sokrat mantığından bahsetmiş Sivil Düşünce adlı Havuz yağdanı siteye de yazı diye koymuş yazdıklarını...EEEE YAŞANILANLAR 21 vatandaşın ölümü süreç YALANIYLA uyuşmuyor...DEĞİŞTİR çevir ŞİŞ... EN BÜYÜK MAHARETLERİ HAVUZ BEKÇİLERİNİN...Olayların müsebbibi Meridyen diye A kanallara ÇIKARILAN "TECAN"LILARI DA KOMEDYENİN müfterinin havuzun DİBİ....

Yorumu oyla      58      49  
Misafir 8 Ekim 2014 Çarşamba 20:16

34 Yıl sonra Diyarbakır'da yeniden sokağa çıkma yasağı,Yeni Türkiye için bu da yeni...İstemeden bir gerçeği söyleyelim manzara ve gidişat hiç iyi değil...Rüşvete bağış diyen Soma'yı göz göre göre yaşatan vicdan ve ahlak fukarası ilkesizlerden gelecek istikbal...

Yorumu oyla      56      50  
SOSYAL MEDYADA TAKİP ET
FACEBOOK'TA TURKTIME
TWITTER'DA TURKTIME
 
KATEGORİLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
ETİKETLER
  •KÜNYE
  •İLETİŞİM
  •REKLAM
 
 
  •Güncel
  •Siyaset
  •Dünya
  •Medya
  •Magazin
  •Spor
  •Kültür
  •Sağlık
  •Ekonomi
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
döviz
ygs
MERSİN
Ezgi Mola
survivor all star
bodrum
Alba Berlin
GAZİANTEP
Güney Osetya