E-posta :
  Şifre :
    ► Üye olmak istiyorum
    ► Şifremi Unuttum

Alper Tan

Dikkat! Yeni Bir Uludere Arıyorlar!
10 Haziran 2014 Salı

Yeni Ankara’nın PKK terörünün bitmesine dair 2009’da başlattığı ilk çözüm girişimi nasıl berhava edilmişti hatırlayalım. Abdullah Öcalan’ın çağrısı üzerine 19 Ekim 2009’da Habur Sınır Kapısı’ndan Türkiye’ye giriş yapan 30 PKK’lının, DTP’liler tarafından miting şeklinde karşılanmaları muhalefet tarafından tam bir provokasyona dönüştürülmüş, süreç başlar başlamaz tıkanmış ve artık ilerlememişti. Dağdan inenler de medyaya çıkıp kışkırtıcı açıklamalar yapmışlar ve elbirliği ile terör ateşine odun taşımışlardı. Halbuki o tarihte başlayan süreç ilerlese idi 2009’dan 2013’e kadar teröre kurban giden binlerce PKK’lı ve onlarca şehit bugün hayatta olacaklardı. Olmadı.

Çoban zannetmiştik!
19 Haziran 2010 tarihinde Şemdinli Tekeli Sınır Hudut Tabur Komutanlığı'na bağlı Gediktepe üs bölgesine düzenlenen PKK saldırısında 11 asker şehit olmuş, 16 asker de yaralanmıştı.
O bölgenin komutanı, Tümgeneral Gürbüz Kaya; medyada 300 civarında olduğu yazılmış olan ama kendisinin 57 olduğunu ifade ettiği, sınırdan giren “PKK’lıları” "çoban" zannettiklerini söylemişti. Bir düşünün aynı anda hepsi bir arada 57 çoban..! Terör devam etti..

Terörist zannettik!
28 Haziran 2010 tarihinde ise bu defa askerimiz, Hatay’da, kırda kekik toplayan ihtiyarları öldürmüşlerdi.“Neden böyle yaptınız” diye sorulunca da “Terörist zannettik” demişlerdi. Bu olayların olduğu sıralarda kamuoyuna açıklanmamış olarak Oslo süreci devam ediyordu.

Uludere provokasyonu!
2010 yılında başlayan Oslo süreci, çözüm yönünde ikinci girişimdi. 13 Eylül 2011’de Oslo görüşmelerinin ses kayıtları, çarpıtılarak-montajlanarak yayınlandı ve Oslo süreci de heba edildi. İnsanlarımız ölmeye devam ettiler. Ama o sürecin tıkanmasına yol açan en bariz olay “Uludere olayı” oldu. “Roboski katliamı” veya “Uludere operasyonu” olarak tarihe geçen hadise 28 Aralık 2011 akşamı gerçekleşmişti. Türk Hava Kuvvetleri’nin, Şırnak'ın Uludere ilçesi yakınlarındaki Irak toprakları tarafında F-16 savaş uçaklarıyla yaptığı bombardıman sonucu o sırada mazot ve sigara kaçakçılığı yapmakta olan 35 Kürt vatandaşımız hayatını kaybetmişti. Operasyonda hayatını kaybeden köylüler, PKK'nın da kullandığı yolu kullanıyorlardı.
Bu kaçakçı kafilesinin, terör yapmak için Türkiye sınırından girmeye çalışan PKK’lılar olduğu zannedilerek vurulduğu açıklanmıştı. Ama olayla ilgili araştırmalar, TSK içindeki Yeni Türkiye karşıtı grubun, çözüm sürecini sabote etme amaçlı bir operasyonu olduğu ihtimalini güçlü bir şüphe olarak ortaya koyuyordu. Bu olayla birlikte Oslo süreci bitti. Uludere bir muamma olarak hala ortada duruyor.

Paris katliamı!
2012’de PKK terörü zirve yaptı. Hakkari, Şemdinli gibi yerleri kurtarılmış bölge oluşturmaya çalıştılar. Şemdinli’yi basan 300 civarında PKK’lı, daha öncesinde Suriye topraklarında MOSSAD tarafından eğitilmişti. Şemdinli’de 2012 Temmuz’unda yaklaşık 3 hafta süren şiddetli çatışmalarda yüzlerce PKK’lı öldürüldü. Ölenlerden 23’ü“İsrail vatandaşı PKK’lılardı.”

2012’nin Aralık ayında “Çözüm süreci” yeniden başladı. Ve kamuoyuna açıklandı. Bu sefer 9 Ocak 2013 günü PKK yöneticisi 3 Kadın Paris’in göbeğinde öldürüldü. Bu katliam son Çözüm sürecine yönelik ilk saldırı idi. Arkasında Paris-Tahran ve Şam vardı. Türkiye içinden de paralel destekçileri duruyordu. Ama sürece zarar veremediler. Geçen yıl Gezi provokasyonuna Kürtleri de dahil etmek istediler. Tutmadı. Türküyle Kürdüyle halk Çözüm sürecini benimsedi.

Son numaralar!
Şimdi adam kaçırma, çocuk kandırma, yol kesme, iş makinesi yakma, sokak anarşisi ve bayrak indirme yöntemleri ile süreç ısrarla zehirlenmeye çalışılıyor. Çözüm sürecinin PKK tarafındaki muhatabı olan Abdullah Öcalan devre dışı edilmeye ve inisiyatifi onun elinden çıkarmaya çalışıyorlar.

BDP tabanı Ak Parti adayından soğutulmak isteniyor!
Cumhurbaşkanı seçimi arafesinde yine kritik bir kışkırtma sürecinden geçiyoruz. Ağustos seçimlerinde Ak Parti’nin adayını destekleme ihtimali bulunan BDP seçmeninin bu tercihten soğuması yönünde gayretler var. BDP’nin muhalefetin adayına destek vermese bile en azından 2010 referandumundaki gibi sandığı boykot etmesi, böylece Ak Parti adayının sandıkta zayıflatılması öngörülüyor.
Diyarbakır’da kışlada bayrak indirilmesine mani olmadığı için Başbakan ilgili komutana kızdı. “Çözüm süreci bozulmasın” diye komutanın dokunmadığı yorumları yapılıyor. Gerçek niyet bu mu bilinmez. Ama muhalefet, güvenlik güçlerinin eylemcilere “yumuşak davranmasını” hükümetin zafiyetine bağlıyor ve bunun üzerinden Başbakan Erdoğan’a yükleniyor.
Önümüzdeki süreçte daha hafif bir eylem yapan kişileri, polis veya asker vurursa bu defa “Güvenlik güçlerini başbakan kışkırttı” diye BDP-PKK tarafına olumsuz propaganda fırsatı çıkmış olacak. Çözüm sürecini ısrarla zehirlemek isteyenler ise tam da bunu istiyor.
1 Haziran’da PKK’nın kapattığı Diyarbakır- Bingöl karayolunda güvenliği sağlayan jandarmaya ateş açılması sonucu 3 askerin yaralandığı saldırıda büyük faciadan dönüldüğü unutulmamalı. Bölgede şantiye basıp, 12 işçiyi ellerini bağlayarak çadıra kapatan PKK’lı grup, çadırın çevresinden askerlere ateş açmıştı. Askerlerin de ateş açıp çadırdaki işçileri vurmasını planlamışlardı. Bu adi provokasyon bir işçinin kaçıp güvenlik güçlerine haber vermesi üzerine son anda önlendi. Önlenmeseydi taptaze bir “Uludere”miz daha olacaktı.
Kısacası ulusalcısı, paralelcisi, statükocusu, vesayetçisi elbirliği ile yeni bir Uludere çıkarıp çözüm sürecini sonlandırmak istiyorlar. Böylece eski Türkiye’yi getirmek, ülkeyi tekrar içe kapatmak istiyorlar. Türkiye’nin bu oyunu görmesi, bu oyunu bozması gerekiyor. Bu oyun bozulacak..

E-posta   Facebook   Twitter     Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
Bu yazı 33896 defa okunmuştur.
YAZARIN DİĞER YAZILARI
YORUMLAR
Toplam 63 yorum var, 5 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.
Üye girişi yapmadınız. Misafir olarak yorum ekleyebilirsiniz. Üye olmak için tıklayın.
  Yorumcuların dikkatine…

İmlası çok bozuk,
Büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen,

yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.
Misafir 18 Haziran 2014 Çarşamba 22:57

sonun da burayı da sirke çevirdiler hadi hayırlısı. 20 58 sen neden gidip yerde şaklabanlık yapmıyorssun? Burası seni aşıyor, burada fikir kabızlarının yeri yok.(FRONTAL)

Yorumu oyla      53      52  
Misafir 18 Haziran 2014 Çarşamba 20:58

Eskiden topçuydu sonra BOPÇU oldu.KUZEY KIBRISIN HARİTADA ALTTA MI ÜSTTE Mİ OLDUĞUNU SORARDI.DÜNYA LİDERİ OLDU SAVCIYDI AVUKAT OLDU...zengin oldu yumruk attı...yüzde 43'e kilitledi işini....Millet sıktı dişini...HAYREYLESİN YARADAN ZAVALLI HALKIN İŞİNİ...BİR TEKME BİR TOKAT...SİZE SU BİLE YOK. IŞİD TERÖR ÖRGÜTÜ DEĞİL DÜN ÜLKE TV'DE DE ZEKÂ ÖRNEKLERİ BÖYLE DİYORLARDI...MASUMDUR KUTUCULAR KUMPAS VE DIŞ GÜÇLER... YENİ BASKI MASALLAR...MASALCI geldi masalcı.ALMANLAR BİZİ KISKANIYOR JAPONLARSA:-)

Yorumu oyla      58      49  
Misafir 18 Haziran 2014 Çarşamba 20:35

BALYOZ YENİDEN YARGILANACAK RTE SES KAYITLARIM MONTAJ DİYORSA BALYOZ DA MASUM OLMALI İTTİFAK BUNU GEREKTİRİR....iki yaşlıya göstermelik hapis yeni darbecilere selaaaaammm...HAY .BONZAİ TÜNAYDIN. GÜNAYDIN GÜNAYDIN...

Yorumu oyla      55      51  
Misafir 18 Haziran 2014 Çarşamba 15:19

SN.Tan -SİNCAN hadisesini düzenleyip katıl-a- mayan Mavi Marmara'yı düzenleyip bir türlü gemiye bin-e- meyen PAK DİLLİ ZAT için ne düşünürsünüz.BOP'çu da Önce 17 Aralık'ta uyandık kandırılmışız dedi sonra 2010'danberi bu adamlarla uğraşıyorum dedi....Sizce TÜRKİYE'DE gerçek yüzüyle kim kimdir?? Ahtapotun kollarında sağ sol dindar görünümlü Görevli elemanların bir farkı var mıdır???LİBYA'DA ÇADIR'da nutuk dinle bedeviden IŞİDE SELAM HAŞHAŞİ MASALINA DEVAM.%60 la kavga et kakarayla yönet ülkeyi.

Yorumu oyla      56      49  
Misafir 18 Haziran 2014 Çarşamba 13:10

EL EZHER yazmasını bilmeyenler PARLATMA VE CİLALAMA İŞLERİNDE UZMAN:-) Hamdolsun BAKARA FITRAT ALO FATİH SIFIRLA İŞTE TARİHE GEÇECEK ÇOK ANLAMLI SÖZLER IŞİD İNGİLİZ İŞİYSE-OLABİLİR- ONLARA TERÖRİST DİYEMEYEN HATAY'DA TEDAVİ ETTİREN NE İŞİ..BOP İŞİ Mİ....GÜCÜN ÜLKENDE PARALEL MASALLALRI KUMPAS MASALLALRINA YETER..TÜRKMENLERİ KURTARsane pek gudretlüüüü HALÜÜÜÜFEMÜÜÜÜZ...Dakmeyoler müüüü?

Yorumu oyla      55      49  
SOSYAL MEDYADA TAKİP ET
FACEBOOK'TA TURKTIME
TWITTER'DA TURKTIME
 
KATEGORİLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
ETİKETLER
  •KÜNYE
  •İLETİŞİM
  •REKLAM
 
 
  •Güncel
  •Siyaset
  •Dünya
  •Medya
  •Magazin
  •Spor
  •Kültür
  •Sağlık
  •Ekonomi
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
rusya
AB
barcelona
DEAŞ
Southampton
Brezilya
haberler
Emre Belözoğlu
Duygun Yarsuvat