E-posta :
  Şifre :
    ► Üye olmak istiyorum
    ► Şifremi Unuttum

Alper Tan

İçimizdeki Fransızlara Batıdan Ders
15 Ocak 2015 Perşembe

Paris saldırıları sonrası suçluluk kompleksine girerek “Biz cici Müslümanlarız, onlar kötü Müslüman” kisvesine bürünenlere başından beri çağrıda bulunuyoruz. “Kendinize gelin. Bu bizim suçumuz değil. Paris tablosunu, Batılılar kendileri organize etmediler. Ama o saldırı onların işledikleri şenaatlerin sonucudur.” Bu muhasebeyi onlar yapmalılar. “Esas suçlu batılılardır” diye haykırıyoruz.
Duyan var duymayan var. Kıbleleri Batı olduğu için bir şeyi sadece Batıdan duyduğunda ancak itibar edenler için örnekler sunacağız. Aklı başında batılılar bu Paris olayını nasıl görüyorlar? Şimdi bakalım..
11 Eylül 2001 saldırılarının mucidi ABD’nin, Afganistan ve Irak’ı işgal eden Cumhuriyetçi Parti’sinin 2008’deki başkan adayı John McCain ne diyor görün. 2008’de Barack Obama’nın rakibi olan John McCain’den söz ediyoruz.
McCain Paris saldırısından sadece birkaç gün sonra müthiş bir itirafta bulundu. ABD’nin içine düştüğü çukuru anlattı. McCain ABD’nin IŞİD’e karşı mücadele yöntemini sert bir şekilde eleştiriyor ve şöyle diyor. “Bu stratejiyle IŞİD kazanıyor! Silahlarını bırakıp kaçan Irak askerleri yetersiz kaldı. Örgütü Kobani’den bile kovamadık!” John McCain konuşmasının devamında Paris eylemini Irak’taki duruma bağlıyor! “Charlie Hebdo saldırısının, IŞiD’e katılan yabancı savaşçıların profesyonel operasyon yürütme kabiliyetlerini gösterdiğine” dikkat çekiyor... Sonra da noktayı koyuyor. “Irak’taki başarısız politikamız yüzünden, işte bu tür sonuçlar ortaya çıktı” diyor. Yani bizdeki, pısırık, korkak ve ürkek, ruhunu kaybetmiş kompleksli kesimlerin yaptığı gibi Müslümanları suçlamıyor.
ABD'nin eski başkanlarından Carter da konuştu bu konuda ve şöyle dedi. "Paris saldırısının sebeplerinden biri Filistin'in işgal altında olmasıdır. Bu Batı Şeria ve Gazze'de yaşayan insanlarla bir şekilde bağı olan insanları etkiliyor. Onlar şimdi ne yapıyorlar ve onlara şimdiye kadar neler yapıldı? Bence sebeplerden biri de bu."
Gelelim Fransa’ya.. Fransa'nın eski Başbakanı Dominique De Villepin de, Paris olaylarını yorumlarken batılı ülkelerin IŞİD ve Ortadoğu politikasını sert ifadelerle yerden yere vurdu. IŞİD'i tanımlarken o da Müslümanları suçlamadı. Eski Fransa Başbakanı Dominique De Villepin "IŞİD küstah ve kibirli Batı politikasının biçimsiz çocuğudur" dedi.
 
De Villepin, “Batının dış politikasının, 'terör' noktalarını çoğaltmaktan başka bir işe yaramadığını” söyledi. Fransız siyasetçi, ABD Başkanı Barack Obama'nın başını çektiği ve birçok ülkenin katılımıyla oluşturulan IŞİD'e karşı koalisyonun, “komik ve tehlikeli olduğunu” kaydetti.
 
Fransa'nın eski Başbakanı De Villepin, “Batının geçmiş tecrübelerden ders almadığını” dile getirdi. "Şimdi ABD'nin ve Avrupa'nın Afganistan savaşındaki tecrübelerden ders almasının zamanıdır. 2001 yılında sadece bir 'terör' noktası vardı. Afganistan'a girildi, 13 yıl geride kaldı ve bizim tutarsız politikalarımız yüzünden şimdi Irak, Libya, Afganistan, Mali ve diğerleriyle birlikte 15 'terör' noktası var" dedi..
 
Fransa eski Başbakanı De Villepin, "2003 yılında pervasızca başlatılan Irak savaşından sonra, Irak'ın eski Başbakanı Nuri el Maliki ABD tarafından desteklendi. Maliki'nin Şiiler ve Sünniler arasında oynadığı mezhepçilik oyunu ise, IŞİD'in büyümesine neden oldu." dedi.
 
ABD ve Fransa’dan gelen bu sesleri her ne kadar bizim Fransız Kemaller duymasalar da gerçek böyle.. John Mc Cain, Dominique De Villepin ve Jimmy Carter böyle diyor, bizdeki Kemal Murdoch’lar da tıpkı Rupert Murdoch gibi “Müslümanların çoğunluğu barışsever olabilir. Ama içlerinde büyüyen cihatçı kanserin farkına varıp ortadan kaldırana dek onlar da sorumludur” demeye çalışıyorlar.
Kemalist bir yazarın kitabından alıntı yapılarak Mustafa Kemal’in hafiften eleştirilmesine tahammül edemeyip RTÜK’ü basarak Kanal A’nın yayın lisansının iptali için mücadele eden ve Kanal A’yı susturmaya çalışan CHP zihniyeti İslam peygamberine hakarete destek veren Cumhuriyet Gazetesi’ne kol-kanat geriyor ve bize “Basın özgürlüğü” masalı anlatıyor.
Siz hangi ülkede hangi halk adına siyaset yapıyorsunuz? CHP, İspanyol aktör Willy Toledo’nun binde biri kadar saygı göstermedi Müslümanlara.. Ne diyordu İspanyol aktör Willy Toledo  Charlie Hebdo saldırısı konusunda? "Siz hiç gürültü çıkartmadan milyonlarca kişiyi öldürüyorsunuz, onların bu olaylar karşısında sessiz mi kalacağını düşündünüz. Bu olaylara karşı eleştirilerimi dile getireceğim, amacım sadece sizin de hafızanızı tazelemektir. Adamın biri Avustralya’da bara giriyor, içerdekileri rehin alıyor, hiçbir zarar yok, ardından polis baskın düzenliyor 3 ölü. Sonuç! Dünyada İslam'a karşı alarma geçelim sesleri yükseliyor" demişti.
Fransız Kemallere duyurulur..

E-posta   Facebook   Twitter     Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
Bu yazı 29770 defa okunmuştur.
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Charlie Değilim Kusura Bakmayın!
1/12/2015
Fransa ve Avrupa Niçin Şokta?
1/7/2015
Türkiye İçin Riskler ve Fırsatlar Yılı
1/7/2015
Charles'la Ramazan'ın Hikayesi ve Yılbaşı Kutlaması
12/31/2014
Rusya-Türkiye İttifakı ve Yeni Senaryolar
12/23/2014
Batıya Güvenme Ülkene Güven
12/16/2014
İşgalcinin Dili Zorunlu Osmanlıca Sakıncalı
12/12/2014
Haşim Kılıç Baraj İçin Ne Yapar?
12/4/2014
Hristiyanlar Birleşiyor Müslümanlar Ne Yapıyor?
12/3/2014
Haçlı Terörüne Kim Dur Diyecek?
11/17/2014
İsrail'in İçerideki Sözcüleri
11/12/2014
Atamızın Çiftliğini Nasıl Yağmaladılar?
11/10/2014
Kanlı Hançer
11/3/2014
Kürt Baası İktidar Olursa
10/22/2014
Berkin'i idol yapanlar Yasin, Hasan, Hüseyin için neredesiniz?
10/21/2014
Kürtleri Batı'ya ve İsrail'e Maşa Yapamazsınız!
10/10/2014
Bölgede 100 Milyon Rehinemiz Daha Var!
9/23/2014
Söz Dinleyen Türkiye'den Sözü Dinlenen Türkiye'ye!
9/1/2014
IŞİD Katilse ABD ve İsrail Nedir?
8/26/2014
Bedduamız Tuttu Demek İçin!
8/20/2014
Erdoğan Neden Müslüman Başkentleri Selamlıyor?
8/11/2014
3. Dünya Savaşı Batıyı Perişan Edebilir!
8/5/2014
İçimizdeki ve Dışımızdaki İsrail
7/31/2014
Kader Adalet Eder
7/24/2014
Batı Orada Müslümanlar Nerede?
7/18/2014
Erdoğan son Cumhurbaşkanı ilk Başkan
7/2/2014
Ekmeleddin Bey Kimin İhsanı?
6/19/2014
Dikkat! Yeni Bir Uludere Arıyorlar!
6/10/2014
YORUMLAR
Toplam 9 yorum var, 5 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.
Üye girişi yapmadınız. Misafir olarak yorum ekleyebilirsiniz. Üye olmak için tıklayın.
  Yorumcuların dikkatine…

İmlası çok bozuk,
Büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen,

yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.
Misafir 22 Ocak 2015 Perşembe 12:50

İP aslılı E.Ü.Tarhandan CHP ve HDP'lilere bazı derin MHPlilere ve sanatçı Sabahat Akkiraz'a derin ittifak işte FRANSA meselesinden önemli YENİ Türkiye birliği...AKP de bazı adamlar varmış gumpaasss yedüke inanmayan omurgalı kuyumcu önüne yatmaz.Saray kulu olmayan.Duşakabinoğulları:-)

Yorumu oyla      54      49  
Misafir 22 Ocak 2015 Perşembe 11:12

İçimizdeki FRANSIZLAR FİRECİ 50 sağlam irade:-) sağlam saat düşmanı villa düşmanı vekil mi? HZ.Ömer'e itiraz eden Müslümanlıktan ÇALIYORLAR AMA ...DEMEYE nasıl geldik.Fransızdan çok bize bu zihniyet darbe vurdu. Vuruyor.

Yorumu oyla      54      49  
Misafir 21 Ocak 2015 Çarşamba 23:55

Sayın yazar, Mecliste fire sebebi ikna olmaz darbe yalanı yutmaz 50 vekil de sağlam irade düşmanı ve vatan haini midir?

Yorumu oyla      55      49  
Misafir 17 Ocak 2015 Cumartesi 21:49

Bırakalım Fransızlar kendi sorunlarını kendileri çözsün. "Ak Parti’nin hasımları, muhalifleri, aynı zamanda Türkiye’nin hasımlarıdır, Türkiye’nin muhalifleridir. Hiç şaşmaz. Ak Parti’yi destekleyenler, Ak Parti’den memnun olanlar da Türkiye sevdalıları, Türkiye’yi sevenler, Türkiye’yi destekleyenlerdir" diyor AKP Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şentop. Kendi ülkesinin insanlarını bile birbirine karşı kışkırtan zihniyetten alınacak ders ne olabilir?

Yorumu oyla      54      49  
Misafir 17 Ocak 2015 Cumartesi 13:53

eski canciğer ortağınızla aynı safta görünmemek uğruna, sizinkilerin oniki yıldır ensemizde boza pişirirken rüşvet dümeniyle götürdüklerini GÖRMEME LÜKSÜm yok, kusuruma bakmayın sayın yazar. AKP oniki yıldır dümeni bozuk gemi gibi... Fransa'da olup bitenler hepimizin yüreğini kanattı. Orada olanlara gösterdiğiniz duyarlığın yüzde birini kendi ülkemizde muhaliflere uygulanan zulüm için göstermeye niyetlendiğiniz gün ben de sizi desteklemeye söz veriyorum.

Yorumu oyla      57      49  
SOSYAL MEDYADA TAKİP ET
FACEBOOK'TA TURKTIME
TWITTER'DA TURKTIME
 
KATEGORİLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
ETİKETLER
  •KÜNYE
  •İLETİŞİM
  •REKLAM
 
 
  •Güncel
  •Siyaset
  •Dünya
  •Medya
  •Magazin
  •Spor
  •Kültür
  •Sağlık
  •Ekonomi
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
Güney Kore
TÜİK
eyfel kulesi
Murat Yıldırım
mülteci
Numan Kurtulmuş
harç
ismail kartal
Anayasa