E-posta :
  Şifre :
    ► Üye olmak istiyorum
    ► Şifremi Unuttum

İLK ERMENİCE BÖLÜMÜ AÇILIYOR 

Türk üniversitelerinde bir ilk gerçekleşiyor. Nevşehir Üniversitesi'nde Fen Edebiyat Fakültesi'ne bağlı Ermeni ve İbranice bölümleri açılacak.

26.01.2008 - 12:00
İLK ERMENİCE BÖLÜMÜ AÇILIYOR

Türk üniversitelerinde bir ilk gerçekleşiyor. Nevşehir Üniversitesi'nde Fen Edebiyat Fakültesi'ne bağlı Ermeni ve İbranice bölümleri açılacak.
Yeni kurulan üniversitelerden Nevşehir Üniversitesi, Fen Edebiyat Fakültesi bünyesinde Ermenice, İbranice ve Yunanca bölümlerinin açılması için YÖK'e başvuruda bulundu. Üniversite şimdi YÖK'ten gelecek cevabı bekliyor.
Türkiye 'de Ermenice, Yunanca ve İbranice'yi bilen uzman sayısının çok az olmasından yola çıkarak bu bölümleri açmak istediklerini söyleyen Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Metin Hülagu, oysa diyalog için bu dilleri bilen uzmanlara ihtiyaç olduğunu vurguladı:
"Ermenistan, İsrail ve Yunanistan ile ilişkilerimiz var. Problemlerimiz, ortak meselelerimiz veya anlaşmazlıklarımız olabilir. Bu konularda her iki tarafın da iyi bir diyalog kurabilmesi için bu ülkelerin dilini kullanan uzmanlara ihtiyaç duyulmakta. Ancak ülkemizde bu ülkelerin dilini kullanan uzman sayısı yok denecek kadar az. İlk etapta bu ihtiyacın giderilmesi, ardından da bu ülkelerle dostane ilişkilerin geliştirilmesi ve ortak bilimsel çalışmalar yapılabilmesine zemin hazırlanması için bu bölümleri açmak istiyoruz. Ermeni arşivlerini okuyacak uzman sayısı sanıldığından az. Ermenistan ile son yıllarda tartışılan sözde soykırım konusunda 'Taşnak' arşivlerinin açılması gündemde. Ancak bu arşivleri okuyacak kaç tane uzmanımız var? Sayıları çok sınırlı. İsrail, bölgede önemli bir ülke. Yunanistan'a bakarsanız, komşumuz ve uzun yıllar boyu pek sıcak ilişki kuramadığımız ülkelerden biri. Bu bölümler sayesinde bu ülkelerle önce bilimsel, ardından da kültürel işbirliğimiz artarak devam edecektir."
Üniversitenin girişimleri dil bilen uzman yetiştirmekle sınırlı kalmayacak. Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Metin Hülagu, mayıs ayında da Erciyes Üniversitesi'yle ortak 'Türk Ermeni İlişkileri Sempozyumu düzenleyeceklerini açıkladı. Hülagu, yeni kurulan üniversitede öğrenci alımları konusunda da "Bu sene en az 10 bölümümüze öğrenci alacağız. Dünyanın yakından tanıyıp bildiği Kapadokya bölgesinde artık bilimsel yayınlarımız ve etkinliklerimiz de konuşulacak" diye konuştu.

Radikal

YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.
Üye girişi yapmadınız. Misafir olarak yorum ekleyebilirsiniz. Üye olmak için tıklayın.
  Yorumcuların dikkatine…

İmlası çok bozuk,
Büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen,

yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.

Bu haber henüz yorumlanmamış...

KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Türköne Konuşuyor: Eşimle Aram Kötü Olursa, Ak Parti'ye Muhalefet Ediyorum… MİT İşe Yaramaz, İlhan Selçuk Faşist, Çatlı Arkadaşımdı... Türkeş Bana Komünist Derdi…
Zaman’dan başka gazetede yazmam… Çok yakında medya savaşı çıkacak… Milliyetçilik ...
Cem Uzan Turktime'a Konuştu: Beni Kesebilirsin, Öldüerbilirsin ama Bana İnananlara İhanet Ettiremezsin!!!
Genç Parti Genel Başkanı Cem Uzan Türk Basınında evinin kapılarını ilk ...
MENDERES TURKTİME'A KONUŞTU! : “AĞAR, DEMOKRASİNİN YANINDAN BİLE GEÇMEMİŞTİR!”
Sağ siyasetin patent sahibi ve DP’nin biyolojik ve siyasi varisi Aydın ...
 
BAŞÖRTÜSÜ ÖZ DEĞİL, SEMBOLDÜR!
(TURKTİME-ERSİN TOKGÖZ) 5 bini aşkın üyesi ile Türkiye’nin ...
Emin Çölaşan Turktime'a Konuştu
(ÖZEL-TURKTİME) Türk basının usta kalemi, Hürriyet Gazetesi yazarı Emin ...
MUMCU'NUN KÂTİLLERİYLE YÜZLEŞMEYE HAZIR MISINIZ?
Şaşıracağınızı umduğum bir soruyla söyleyeceklerimi dinlemeye sizi hazırlayayım: ...
 
ASKER SORUŞTURMA İZNİ VERMEDİ
Vatansever Çetesi davasında adı geçen askerlerle ilgili savcılığa gönderilen ...
TAM TEŞEKKÜLLÜ TERÖR ÖRGÜTÜ
Türkiye’yi kaosa sokup askeri darbeye zemin hazırlamaya çalışan Ergenekon’un ...
BM, İSRAİL'İ KINAMAKTA HÂLÂ KARARSIZ!
İsrail'in Gazze Şeridindeki insanlık dışı ambargo uygulaması günlerdir ...
 
SOSYAL MEDYADA TAKİP ET
FACEBOOK'TA TURKTIME
TWITTER'DA TURKTIME
 
KATEGORİLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
ETİKETLER
  •KÜNYE
  •İLETİŞİM
  •REKLAM
 
 
  •Güncel
  •Siyaset
  •Dünya
  •Medya
  •Magazin
  •Spor
  •Kültür
  •Sağlık
  •Ekonomi
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
twitter
dolar
Serdar Ortaç
NBA
Joachim Löw
Ayşe Ersöz
Yükseköğretime Geçiş Sınavı
Dilma Rousseff
Maden Ocakları