E-posta :
  Şifre :
    ► Üye olmak istiyorum
    ► Şifremi Unuttum

M. Kürşat Türker

Anarşi Ateşi!
14 Şubat 2014 Cuma

ZAMAN : Yakınlarda bir tarih. Gece yarısından birkaç saat sonra..

 
KONUM : Cüzi miktar bedel karşılığında, komunist ülkeden kiralanmış arazide konuşlandırılmış yüksek güvenlikli askeri alan . Çelik ve beton ile çevrelenmiş bölge . Okyanus manzaralı büyükçe bir salon. Gözleri bağlı şahıs ( Anarşist ) , dikdörtgen şeklindeki büyükçe masanın başında, koltuğunda oturmuş beklemekte . Masanın diğer tarafında karşılıklı oturan iki kişi. Oda ışığı aciz ancak güneş gözlüğü ısrarı bariz..,
Masanın anarşiste göre sağında oturan ajan ( RA ) göz bağını çözer.., sakince yerine oturur. Sol tarafta oturan ajan ( LA ) önündeki dosyayı açar ve yavaş hamlelerle kağıtları gözden geçirip kenara yığmaya başlar..,

LA : Buraya getirilme nedeniniz hakkında oluşabilecek ön fikirlerinizi destekleyecek bazı delillere geçelim.., çeşitli zaman dilimlerinde yaptığınız telefon görüşmeleri , internet yazışmaları , sosyal paylaşımlar ve alan dinlemeleri neticesinde elde edilen bilgiler bizi, hazırlandığınız eylemin niteliği hakkında tahmini bir kanaate ulaştırmış bulunmakta. Ve söylemem gerekir ki , eylem birlikteliğinde olan diğer arkadaşlarınız da bulundukları ülkelerde gözaltında olup şu saatlerde sorgulanmaktalar.., yani işin özeti bildiğimiz şeyleri bize kendi cümlelerinizle aktarmanız bir işbirliği çabası olarak algılanacaktır..

A : Tahmini kanaatiniz nedeniyle burada isem ilk soru sorma hakkı bendedir sanırım..? ( Bu sırada cebinden sigara paketini çıkarır.., bir sigara çeker )

RA : Bu odada sigara içmek yasaktır..,

LA : Şimdi .., size okuyacağım cümleleri dikkatle takip etmenizi isterim ..; " Gecenin ilerleyen saatlerinde .., dünyanın yeniden doğuşunu müjdelercesine , tüm ülkelerin borsa binaları , banka ve finans kurumları aynı anda havaya uçtuğunda , içimize doğacak saadeti hayal edebiliyorum.., tüm insanlık oltadan kıyıya düşen balığın şaşkınlığı ile bir müddet çırpınacak belki .., ancak denize döndüğünde bir daha hiçbir oltaya yakalanmamayı öğrenebilecek tecrübeye de sahip olacak .., Kuşkusuz bunun için tüm ülkelerin anarşistlerinin tek bir beden ve hatta uzuv gibi çalışması şart " .., Bu cümleler siz ait ..?

A : Farklı zamanlar ve durumlardaki söylemlerden hoş bir derleme yapmışsınız .., devam edin lütfen . ( Bu esnada RA masadan kalkıp odaya köşelerden ışık veren aydınlatmanın düğmesine basar .., Oda aydınlanır )

LA : " Bu türden çoğul katılımlı bir şölenin icrasında yaşanabilecek en büyük sıkıntı senkronizasyon probleminden ziyade güvenlik zaaflarının doğru tespitidir.., En büyük zaaf alanı ; güvenlik mensuplarının , elektrik yokluğunda , şehir kameraları çalışmazken ve baz istasyonlar işlevsizleşmiş iken suçla mücadeleyi nasıl yaptığını hatırlamakta zorlanacak olmasıdır.." ( LA ayağa kalkar , gözünü anarşistten ayırmadan bir süre beklemeyi tercih eder )

A : Kayıtlarınız şimdi söyleyeceklerimi kapsamıyor olabilir .., Söylemek istediğim ; modern çağ insanlarının iletişimde bilgisayar ve telefonu aracı kılarken , bizzat sadece cihazların birbiri ile iletişimini sağlayıp , duygusal bir paylaşım yaşamamasıdır..Sohbet sitelerinde yazışanlar, bir masada göz göze bakarak konuşmayı dahi unutmuş vaziyetteler.., esasen hazin bir göç hikayedir bu .., ve yolculuğun başlangıç yeri insanlıktır.. ( LA'nın gözlüğüne bakmaktadır )

RA : ( Masadaki yerine oturur ) Burada bulunma sebebimiz ontolojik bir tartışma değil .., tabii diğer yandan yapılan aramalarda bomba ya da yapımında kullanılan kimyasallara rastlamamış olabiliriz .., ancak eylem şeklini anlayabildiğimiz bu küresel isyan girişiminin zamanı en önemli sorunumuz durumunda..?

LA : Arkadaşımın anlattığı gibi , sofistike bir tartışmadan çok eylem planının itirafı bizim için önemlidir ..

A : Çocukluğun en huzur verici yaşantısı olan hayal kurma meziyetini, alışveriş merkezlerinin zemin katlarına hapseden .., gri binalar arasında müze kalıntıları gibi duran çocuk parklarında çocukluğu salıncak ipiyle demirlere asan bir geleneğin beni yargılaması .., belki de benim açımdan bir talihsizlik ..

LA : ( Yavaşça koltuğuna otururken ) Bence asıl talihsizlik ..; gizleme çabası güttüğünüz organizasyon bilgilerine ulaşmak için vücudunuzda uygulayabileceğimiz girişimleri kaldırabilecek fiziki yapıya sahip olmamanız gerçekliğidir ..,

RA : Oysa basit bir şekilde , elimizdeki bilgileri bir şemaya oturtmanız birçok sorunun baştan önlenmesi anlamına gelecektir ..
 
A : ( Saatine bakar ) Burada hiçbir suç delili bulunmamış olmasına rağmen , bir hayal gücü üzerinden operasyonel güce baş vuran bir erk'in memurları ile beraber olduğumu anlıyorum .., Peki hiç şöyle düşündünüz mü ? Havai fişek gösterisi ile kapitalizmin toprağa gömülüşünden dem vuran bu insanlar sadece karnaval saatini beklemekte iken yakalanmışlarsa ..?
 
LA : Yani patlayıcılar çoktan yerleştirildi itirafı mı bu söylem ..?
 
( Tam bu esnada ..., elektronik cihazların nefes verişini andıran bir uğultu ile elektrik kesilir .., RA jeneratörün 2 saniye içinde devreye gireceğini söyler .., karanlıktaki sessiz bekleyiş yarım dakikayı bulduğunda LA cebinden bir çakmak çıkarır ve masanın üzerine yaklaştırır .., Bu esnada anarşist ağzına taktığı sigarasıyla masaya eğilir ..)
 
A : Teşekkür ederim...,

E-posta   Facebook   Twitter     Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
Bu yazı 12059 defa okunmuştur.
YAZARIN DİĞER YAZILARI
AYN-ÜL YA'KİN'
2/5/2014
ALACAKARANLIK
1/22/2014
KORSAN, KAHİN VE FARE!
1/9/2014
ZULÜM PANAYIRI
1/3/2014
NECASETTEN TAHARET
12/26/2013
ŞEYTAN-DEC​CAL CORPORATIO​N
12/16/2013
TEPENİN SÖZLERİ...
12/3/2013
APOPTOZİS
11/23/2013
İBN-İ SİNA , İBN-İ RÜŞD VE RUH
11/15/2013
Neo Azadi!
11/1/2013
İstihbarat Talanları!
10/21/2013
Kukla Atölyesinde İsyan...
10/13/2013
Bidatlar Geçidi!
10/6/2013
Pestenkerani Tedrisat
10/1/2013
KURULU DÜZEN İLLÜZYONU !
9/25/2013
Evrim'de Tekamül!
9/16/2013
Kral ve Sinsi Vezir!
9/11/2013
Rabbani Nefes
9/5/2013
Siyahi Başkan Sendromu ve Zalimler!
9/2/2013
Hancı ve Yolcu
8/28/2013
Karanlıkta Islık Çalanlar!
8/24/2013
BOP'a Batmış Yankeeler!
8/16/2013
Cumhuriyet Masalı, Sahne!
8/8/2013
Suikast Güncesi!
8/4/2013
İbni Haldun ve Köylü Diktatoryası
7/30/2013
Psikoloji İlmi ve Uhrevi İlham
7/18/2013
İbn Arabi'den Yavuz Selim'e, Fatih'ten Machiavelli'ye
7/15/2013
Tefecilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu (TDDK)
7/8/2013
Soytarılar Sendikası!
7/2/2013
Havatır
6/27/2013
Psikoterapi Hikayesi
6/19/2013
Meta-Morfoz, Kanser
6/11/2013
Vandettalizim-Vandalizm
6/7/2013
Sağ-Sol, İki Raket!
5/29/2013
Merkezi Ah Alma Teşkilatı (MAT)
5/24/2013
Cehl-i Mürekkep Asrı
5/14/2013
Islah Edilmemiş Demokrasi
5/8/2013
Kıyamet Manifestosu
4/29/2013
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.
Üye girişi yapmadınız. Misafir olarak yorum ekleyebilirsiniz. Üye olmak için tıklayın.
  Yorumcuların dikkatine…

İmlası çok bozuk,
Büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen,

yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.

Bu haber henüz yorumlanmamış...

SOSYAL MEDYADA TAKİP ET
FACEBOOK'TA TURKTIME
TWITTER'DA TURKTIME
 
KATEGORİLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
ETİKETLER
  •KÜNYE
  •İLETİŞİM
  •REKLAM
 
 
  •Güncel
  •Siyaset
  •Dünya
  •Medya
  •Magazin
  •Spor
  •Kültür
  •Sağlık
  •Ekonomi
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
ÖSYM
Ukrayna
ihracat
Adana Demirspor
İsveç
Mesut Bakkal
Vedat İnceefe
emrah yılmaz
Maden Ocakları