E-posta :
  Şifre :
    ► Üye olmak istiyorum
    ► Şifremi Unuttum

M. Kürşat Türker

APOPTOZİS
23 Kasım 2013 Cumartesi

Yunanca lügat karşılığı ayrılarak düşmek şeklindedir ( Apo : Ayrı / - den , Ptosis : Düşmek ). Modern tababet ise olguyu programlanmış hücre ölümü şeklinde tanımlar. Kainatı yöneten yaratıcı aklın insan hücrelerindeki sanatsal dokunuşlarından en gizemlisidir Apoptozis.., Gizemlidir çünkü henüz programlı hücre ölümünün yazılımı bilim çevrelerince ele geçirilememiştir.., Modern çağda ölüm nedenlerinde başı çeken kanser illetinin tedavisinde Apoptozis yazılımını elde etmek fazlasıyla önemlidir..
Embriyoloji ilmine göre Apoptozis olmasaydı ana rahminde organların oluşum ve şekillenmeleri sanata uygun şekilde gerçekleşemezdi.., Parmakların arasındaki bağ dokusu , Apoptozis mekanizması ile şekillendirilemeseydi insanlar eldiven şeklinde ellere sahip olacak ve parmaklar yapışık kalacaktı.., Göz oluşacak ancak göz kapakları yapışık kalacaktı.., Bunun gibi birçok fırça darbesinin usulüne uygun süregelmesi, Apoptozis yazılımı yüklenmiş hücrelerin kendisini feda etmekten çekince duymamasına bağlıdır. Ayrıca bu yazılımı yüklenmiş savunma hücreleri , DNA' sı bozulmuş ve prekanserojen hücreleri saptayıp , bir kiralık katil gibi yok etme görevini de ifa ederler.., Apoptozis, ölünceye dek kritik hücresel görevlerini sanata ve tabiata uygun şekilde devam ettirmekle mükelleftir.., Vücuttaki yeminli görev adamlarının yemin metnini bulmak kanser araştırmalarının da önemli ayağıdır. Apoptozis gerektiği gibi çalışmadığında ,kanser hücreleri dokularda ya da dolaşımda yaşama ve sirayet etme şansına sahip olacaklardır.., Genetik ilmi , kendi bağlamında yazılımın yüklü olduğu gen bölgelerini tespit etmiş , ancak şifreyi henüz çözememiştir..
Hücresel düzeyde mahiyetini anlatmaya çalıştığım bu mekanizma türü , toplumlar için de önemlidir.., Dini , namusu ve geleceği uğruna ölüme giden, şehadet mertebesine yükselme gayretindeki insanlar da esasında benzer şekilde ilahi bir yazılım yüklenmişlerdir.., Bu yazılım türü Allah katından bir emir şeklinde insanlara bildirilmiştir.., Mesela ; sosyopolitik düzlemde bir apoptozis yazılımına sahip olsaydık şayet , bugün toplumlara sızmış kanser hücreleri türevleri olan kapitalist dimağlar , topluma zarar vermeden elimine edilebilecekti.., Toplum bireylerinin hakkına çöreklenmiş maskeli politikacılar , kul hakkı dışındaki besinlere karşı gıda allerjisi geliştirmiş devlet adamları, mühlet verilmeksizin yok edilebilecekti.., İnsanı hücreden ayıran yeti olan akletme yetisi sayesinde yaratıcı , toplumların savunma mekanizmalarını kendilerinin şekillendirmesine en büyük desteği vermiş ve bahanelerin ardına gizlenmek gayretindeki herkesi de kutsal kitaplarından haberdar etmiştir.., ana karnındaki bireyi sanatsal şekillendirmeye tabii tutan mekanizma bir ilahi yazılım olarak bize kendi gerçekliğini anlatırken , ana rahmindeki bireyi şekillendirmeye soyunan insan aklı ise düpedüz isyandadır..!

ZAMANSIZ : NİSA Suresi 118-119. Ayet ; Allah , o şeytana lanet etti .., Ve o da ; " Elbette senin kullarından belirli bir pay alacağım , onları mutlaka saptıracağım , onları boş kuruntulara sokacağım ve onlara emredeceğim de hayvanların kulaklarını yaracaklar.., onlara emredeceğim de Allah'ın yaratışını değiştirecekler" dedi.., Kim Allah'ı bırakıp da şeytanı dost edinirse, şüphesiz ki o, apaçık bir ziyana uğramış olur..
Bahse konu olan ayet , zamanında birçok tefsircinin açıklamak yolunda batıni düşün alanına hapsolmasına vesile olmuştur.., Bahse konu hayvanları kurbanla ilişkilendirmişlerdir..,Ancak kuşku yok ki zamansız alemden gelen kitap, kıyamete kadar hüküm verecektir.., Ayet, esasında klonlama dediğimiz genetik çalışmalardan bahis açar.., laboratuvar ortamında klonlama yoluyla organ , doku ve hatta hayvan yaratabileceğine hükmeden alimler, ilk doku çalışmalarını kulak kıkırdak hücrelerinde gerçekleştirmiştir.., İlginç kısım ise başlıkta geçen Apoptozis yazılımına sahip olmadan gerçekleştirilen deneylerde görülmüştür ki ; doku hücreleri çoğaltılmakta ancak organın şeklinin verilmesinde yaşanan yazılım problemi halledilememektedir.., Rahmete kavuşmuş klon hayvan Doli'nin de erken yaşta vücudunu saran kanserden öldüğü bilinmektedir.., Laboratuvar ortamında dokular oluşturulmakta ancak son şeklin verilmesinde problem yaşanmaktadır.., Ne yazık ki kapitalizmin kucağında oturan ilim , hüsrandan reklam kotarma gayretine düşmüş ve Şeytanın dostluğunda payelerle avunur olmuştur..!

E-posta   Facebook   Twitter     Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
Bu yazı 18757 defa okunmuştur.
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İBN-İ SİNA , İBN-İ RÜŞD VE RUH
11/15/2013
Neo Azadi!
11/1/2013
İstihbarat Talanları!
10/21/2013
Kukla Atölyesinde İsyan...
10/13/2013
Bidatlar Geçidi!
10/6/2013
Pestenkerani Tedrisat
10/1/2013
KURULU DÜZEN İLLÜZYONU !
9/25/2013
Evrim'de Tekamül!
9/16/2013
Kral ve Sinsi Vezir!
9/11/2013
Rabbani Nefes
9/5/2013
Siyahi Başkan Sendromu ve Zalimler!
9/2/2013
Hancı ve Yolcu
8/28/2013
Karanlıkta Islık Çalanlar!
8/24/2013
BOP'a Batmış Yankeeler!
8/16/2013
Cumhuriyet Masalı, Sahne!
8/8/2013
Suikast Güncesi!
8/4/2013
İbni Haldun ve Köylü Diktatoryası
7/30/2013
Psikoloji İlmi ve Uhrevi İlham
7/18/2013
İbn Arabi'den Yavuz Selim'e, Fatih'ten Machiavelli'ye
7/15/2013
Tefecilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu (TDDK)
7/8/2013
Soytarılar Sendikası!
7/2/2013
Havatır
6/27/2013
Psikoterapi Hikayesi
6/19/2013
Meta-Morfoz, Kanser
6/11/2013
Vandettalizim-Vandalizm
6/7/2013
Sağ-Sol, İki Raket!
5/29/2013
Merkezi Ah Alma Teşkilatı (MAT)
5/24/2013
Cehl-i Mürekkep Asrı
5/14/2013
Islah Edilmemiş Demokrasi
5/8/2013
Kıyamet Manifestosu
4/29/2013
YORUMLAR
Toplam 4 yorum var, 4 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.
Üye girişi yapmadınız. Misafir olarak yorum ekleyebilirsiniz. Üye olmak için tıklayın.
  Yorumcuların dikkatine…

İmlası çok bozuk,
Büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen,

yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.
hulya 25 Kasım 2013 Pazartesi 13:25

Herşeye gücü yeten yaradan,herşeye gücü yetmeyenlerle çekişmez.Bilim'in araştırmalarını yaradan'ın sırlarını çözmek sanıyorsanız büyük bir günah içindesiniz demektir.

Yorumu oyla      66      61  
hulya 25 Kasım 2013 Pazartesi 13:16

Sn.yazar Nisa Suresindeki yorumunuzda sadece sizi bağlar.Benim yorumumda beni bağlar.Bana görede bahse konu hayvanlar ALLAH'a kurban edilen hayvanlardır.Yani Hz.Musa'dan sonra Yaradana hep kusursuz ve eksiksiz kurban bağışlanmıştır.Şeytan,hayvanların kulaklarını yararak kusurlu yapacağını böylece Allah'a kurban edilemiyeceğini ve kendi payını alacağını belirtiyor.

Yorumu oyla      55      49  
hulya 25 Kasım 2013 Pazartesi 13:08

Yaradanı övmek için bilimi kötülemek ne derece doğrudur? Herşeye gücü yeten yaradanın, herşeye gücü yetmeyenlere böbürleneceğinimi düşünmektesiniz? Doğa kendisine zarar verecek ölçüde sırlarının çözülmesine asla müsade etmiyecektir.Bulutlarla oynadılar tsunamiler oldu bırakmak zorunda kaldılar, atmosferde kara delikler yaklaşanı yuttuğundan bırakın sırlarını öğrenmeyi yanına bile yaklaşılmamaktadır.

Yorumu oyla      55      50  
Misafir 24 Kasım 2013 Pazar 11:45

Yazarı tebrik ediyorum kalemine sağlık...Mükemmel yapının birkaç örneğiyle göz kapağı gibi..Alim ve Hakim olan Yaratıcının sanatına ve insanın hürriyetine işaret etmiş...bu konuda şu söz de güzel olur."İnsanlar hür oldular ;fakat yine abdullahtırlar..." Tekrar can-ı gönülden tebrikler...

Yorumu oyla      55      49  
SOSYAL MEDYADA TAKİP ET
FACEBOOK'TA TURKTIME
TWITTER'DA TURKTIME
 
KATEGORİLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
ETİKETLER
  •KÜNYE
  •İLETİŞİM
  •REKLAM
 
 
  •Güncel
  •Siyaset
  •Dünya
  •Medya
  •Magazin
  •Spor
  •Kültür
  •Sağlık
  •Ekonomi
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
abd
japonya
TÜİK
ygs
sanayi
Joachim Löw
Ahmet Kural
Vedat İnceefe
Barack Obama