Üniversiteye girmek isteyen yaklaşık 1 milyon 530 bin gencin ter döktüğü ÖSS sona erdi. Sınav saat 09.30'da başlarken, gençler 195 dakikada 90 sayısal, 90 sözel olmak üzere 180 soru çözdü.
ÖSS, 81 il ve bazı ilçeler olmak üzere 151 merkezde ve KKTC'nin başkenti Lefkoşa'da toplam 5 bin 200 binada, 81 bin 138 salonda yapıldı. Yaklaşık 1 milyon 530 bin adayın katıldığı ÖSS'de 239 bin 191 kişi görev aldı. Ayrıca, emniyet ve jandarma ekipleri de güvenlik önlemleri aldı.
|
|||||||||||||||
PUANINIZI HESAPLAMAK İÇİN TIKLAYIN
Adayların, yanlarında cep telefonu gibi haberleşme araçlarının yanı sıra saat fonksiyonu dışında fonksiyonu bulunan saat, sözlük işlevi olan elektronik aygıt, müsvedde kağıdı, defter ve kitap gibi araçlarla sınava girmesine izin verilmedi. Ayrıca sınava başları açık olmayan veya kılık kıyafetleri yürürlükteki mevzuata uygun bulunmayan adaylar da alınmadı.
Sınavda adaylara, sözel ve sayısal bölümlerden sorular yöneltildi. Sözel bölümde adaylara tarih, coğrafya ve felsefe alanında 90, sayısal bölümde ise fizik, kimya ve biyoloji alanlarında da 90 olmak üzere toplam 180 soru soruldu.
LİSANS TERCİHİ İÇİN 185 PUAN ALMAK GEREKİYOR-
Üniversitelerin ön lisans ve açıköğretim programlarını tercih edebilmeleri için adayların en az 160, lisans programlarını tercih edebilmek için de en az 185 puan almaları gerekiyor. ÖSS sonuçları Temmuz ayında açıklanacak.
Yorumcuların dikkatine… • İmlası çok bozuk, • Büyük harfle yazılan, • Habere değil yorumculara yönelik, • Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan, • Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren, • Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen, yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR. |
Bunlar da ilginizi çekebilir...