E-posta :
  Şifre :
    ► Üye olmak istiyorum
    ► Şifremi Unuttum

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Gündemlerinde sadece koltuk kavgası var 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP'ye yönelik çıkan mutlak butlan kararının ardından partinin ikiye bölünmesine değinerek, "Gündemlerinde sadece koltuk kavgası var. Dün kahraman ilan ettiklerine bugün hain damgası vurmak var" dedi.

3.06.2026 - 16:13
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Gündemlerinde sadece koltuk kavgası var

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2025 Yılı Yenilenebilir Enerji Yatırımları Toplu Açılış Töreni'nde konuştu.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'IN AÇIKLAMALARI ŞÖYLE:

"Türkiye'nin bilhassa güncel gelişmeler ışığında, enerji alanında bölgesinin sıklet merkezi olduğu çok net biçimde görülüyor.

28 Şubat'ta başlayan ve henüz çözülemeyen İran merkezli kriz, Türkiye'nin küresel enerji tedarikindeki kritik rolünü perçinlemiştir.

"TARİHİN EN BÜYÜK ARZ KRİZİ"

İran Savaşı'nın ilk günlerinden itibaren neler yaşandığını hep beraber takip ettik. Hürmüz Boğazı'nın fiilen kapanmasıyla göre tarihin en büyük petrol arz kesintisi yaşandı. Küresel petrolün yaklaşık 25'inin, sıvılaştırılmış doğal gaz ticaretinin yüzde 20'sinin devre dışı kalmasına yol açtı. Petrol varil fiyatları iki katına çıktı. Bu fiyat artışı gübre, LNG gibi petrol ürünlerinde de karşılaştık. Bazı ülkeler çeşitli kısıtlamaları devreye aldı. Okullar tatil edildi. Uçak seferlerinde ciddi iptaller oldu.

Petrol istasyonlarında kuyruklar oluştu. Dünyada enflasyonlar artmaya başladı. Birkaç ay öncesine kadar küresel alanda toparlanma beklenirken bugün pek çok ülke kendini resesyona hazırlıyor. 

Rusya-Ukrayna savaşıyla, Hürmüz'ün kapanması şunu öğretmiştir, enerji arz güvenliği sadece kalkınma meselesi değil, egemenlik ve milli güvenlik meselesidir.

Sanayileşme, şehirleşme, nüfus ve teknoloji kullanımı arttıkça enerjiye olan ihtiyaç yükseliyor.

Türkiye ekonomisi bu yılın ilk çeyreğinde yüzde 2,5 oranında büyüdü. Ekonomimiz karşılaştığı şoklara rağmen 23 çeyrektir büyüdü.

Milli enerji ve maden politikamız ile daha çok yerli ve yenilebilir stratejimizin hedefi enerjide dışa bağımlığımızı sıfırlamaktır.

"DÜN KAHRAMAN İLAN ETTİKLERİNE BUGÜN HAİN DAMGASI VURUYORLAR"

2025 yılında 78 ilimizde irili ufaklı toplam 7110 elektrik santrali hizmete girmiştir. Bu elektriği yenilebilir enerji yerine doğalgazdan karşılasaydık 3 milyon metreküp doğalgaz alacaktık. Karşılığında da 1 milyar dolar ödemiş olacaktık. Bu gelişmeler ana muhalefetin hiç gündeminde değil. Gündemlerinde sadece koltuk kavgası var. Dün kahraman ilan ettiklerine bugün hain damgası vurmak var. Aynı muameleyi eski cumhurbaşkanları adayına da yaptılar.

O sırasını savdı şimdi yerini başkasına bıraktı. Ana muhalefetin bu ruh hali değişmedikçe anlaşılan o ki herkes bir gün hedef tahtası olacak. Siyaseti kazanç kapısı olarak görenlerin çarpık zihniyeti değişmedikçe bu utanç sahnelerine yarın yenileri eklenecek.

Yaşananlar elbette ana muhalefet partisinin iç meseledir. Bizi ilgilendirmez. Biz Türk siyasetine yakıştıramadığımız tüm tartışmaları  güvenli takip mesafesinden izlemekle yetiniyoruz. 

"MUHATAP ALMIYORUZ"

Biz Türk siyasetine yakıştıramadığımız tüm bu tartışmaları güvenli takip mesafesinden izlemekle yetiniyoruz. Çirkin ithamlara rağmen serin kanlı tavrımızı koruyoruz. Elinden pamuk şekeri alınmış misali hırçınlaşan karikatür tipleri muhatap almıyoruz.

ETİKETLER:
recep tayyip erdoğan ,
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.
Üye girişi yapmadınız. Misafir olarak yorum ekleyebilirsiniz. Üye olmak için tıklayın.
  Yorumcuların dikkatine…

İmlası çok bozuk,
Büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen,

yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.

Bu haber henüz yorumlanmamış...

KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bakan Gürlek açıkladı: Gülcan Yazıcı cinayeti 20 yıl sonra çözüldü
Adalet Bakanı Akın Gürlek, Samsun'un Bafra ilçesinde 2006 yılında bulunan ...
Arınç'tan 'butlan ve Yargıtay' açıklaması
Eski AK Parti Milletvekili Bülent Arınç, CHP'deki butlan gündemi ve Yargıtay'dan ...
AK Parti'de görev değişikliği
AK Parti Teşkilat Başkanlığı, Adana, Diyarbakır, Giresun ve Siirt il başkanlıklarında ...
 
Özel: Yeni partide sorun yok
CHP'de mutlak butlan kararının ardından tartışmalar devam ediyor. Özgür ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan Paşinyan ile görüştü
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan ...
Özkan Yalım'dan CHP kurultayı için delege itirafı: "1 milyon lira verdim"
Kurultay soruşturmasında ifade veren tutuklu Uşak Belediye Başkanı Özkan ...
 
Özgür Özel ve 5 vekil için fezleke
Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı, Antalya Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı ...
CHP Basın Sözcüsü Müslim Sarı: "Kurultay yapmamız mümkün değil"
Mahkemenin mutlak butlan kararıyla yeniden CHP Genel Başkanı olan Kemal ...
Çiftçi ve Gürlek'ten Bahçeli'ye ziyaret
Adalet Bakanı Akın Gürlek ve İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi, Milliyetçi ...
 
SOSYAL MEDYADA TAKİP ET
FACEBOOK'TA TURKTIME
TWITTER'DA TURKTIME
 
KATEGORİLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
ETİKETLER
  •KÜNYE
  •İLETİŞİM
  •REKLAM
 
 
  •Güncel
  •Siyaset
  •Dünya
  •Medya
  •Magazin
  •Spor
  •Kültür
  •Sağlık
  •Ekonomi
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
japonya
ihracat
Euro
Southampton
Yükseköğretime Geçiş Sınavı
GİB
bugün
Carlos Arroyo
Emporio Armani