İstanbul Valiliği, 26 Mart 2022'de gerçekleştirilen Galatasaray Mali Genel Kurulu'nda usülsüzlük tespiti iddiasıyla dava açtı.
İstanbul Valiliği'nin Sarı-kırmızılı kulübe 3 konuda iptal talebinde bulunulduğu öğrenilirken, 30 Nisan'daki seçimin iptal edilebileceği belirtildi.
Galatasaray’da 30 Nisan Cumartesi günü gerçekleşecek olağanüstü seçimli genel kurul toplantısı gerçekleştirilecekti. Seçim için Eşref Hamamcıoğlu ve Metin Öztürk aday olmuştu.
SULSÜZLÜK TESPİTİ
İstanbul Valiliği, 26 Mart 2022'de gerçekleştirilen mali genel kurulunda usülsüzlük tespit etti. Valilik, dernek ve ilgili kişilerin ileride uğrayacağı zararların önüne geçmek için konuyu asliye hukuk mahkemesine taşıdı.

Fotomaç'ın aktardığına göre ise; Galatasaray Kulübü Başkanı Burak Elmas bu gelişme üzerine görüş alışverişinde bulunmak için Divan Kurulu başkanı Aykutalp Derkan, Divan Başkanı Metin Sinan Aslan, adaylar Metin Öztürk ve Eşraf Hamamcıoğlu ile camianın önde gelen hukukçularının kulübe davet etti. Mahkeme sürecinin başlamasıyla birlikte Burak Elmas'ın aday olma ihtimali ortaya çıktı.
İSTANBUL VALİLİĞİ'NİN TALEPLERİ
1- Olağan Genel Kurul iptali
2- Olağan Genel Kurul sonucunda alınan seçim kararının iptali
3- Kulüp tüzüğünün idari ibrasızlıkla ilgili tüm maddelerinin iptali
|
Yorumcuların dikkatine… • İmlası çok bozuk, • Büyük harfle yazılan, • Habere değil yorumculara yönelik, • Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan, • Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren, • Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen, yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR. |
Bunlar da ilginizi çekebilir...