Trabzonspor Teknik Direktörü Ersun Yanal, İtalyan muhabir Galatasaray'ın iki yıldızını sorunca öyle bir yanıt verdi ki...
UEFA Avrupa Ligi 2. tur ilk maçında sahasında Napoli'yi konuk edecek Trabzonspor'un teknik direktörü Ersun Yanal, gol yemeden kazanmanın en büyük stratejileri olacağını söyledi.
Yanal, maçın oynanacağı Hüseyin Avni Aker Stadı'nda, orta saha oyuncusu Soner Aydoğdu ile basın toplantısı düzenleyerek maça ilişkin değerlendirmelerde bulundu.
İtalya'dan gelen misafirlere "hoş geldin" diyen Yanal, "Onları burada iyi ağırlamak ve iyi uğurlamak istiyoruz. Futbolu çok seven bir ile geldiler, mutlaka biliyorlardır. İyi bir seyirci karşısında güzel bir oyunla turu geçen biz olmak istiyoruz" dedi.
Yanal, rakiplerinin gücünü bildiklerini ifade ederek, "Elbette güçlü bir takım, deneyimli bir takım ama futbolun en güzel tarafı, her zaman her şeyin mümkün olması. Biz de bu iki aşamadan ilkini kendi evimizde oynayıp, iyi bir sonuçla rakibimize misafir olmaya gideceğiz. Umarım turu biz geçeriz" diye konuştu.
Bu tür maçların çok karışık stratejilerinin olmadığını söyleyen Yanal, "Statü belli, evinizde yediğiniz bir gol sizin için dezavantaj. Rakip sahada attığınız goller de sizin için avantaj. Gol yemeden kazanmak en büyük stratejimiz olacak" ifadesini kullandı.
Ersun Yanal, takımda eksik oyuncularının fazla olduğunu belirterek, "Takımda bulunan 11 oyuncunun yarınki maç kadrosunda olmayacağı gerçeği var. Bunun içinde sakatlar, cezalılar, listeye yazamadıklarımız var. Bunu tartışmanın yeri değil. Oynayacak oyuncuların saha içindeki motivasyonuna, yapacaklarına kilitlenmek gerekiyor" dedi.
sabah
Yorumcuların dikkatine… • İmlası çok bozuk, • Büyük harfle yazılan, • Habere değil yorumculara yönelik, • Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan, • Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren, • Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen, yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR. |