Çankaya Ahlatlıbel Mahallesi Muhtarı Nizam Yılmaz, yeşil alan için ayrılan arsanın, CHP Kahramanmaraş Milletvekili Durdu Özpolat'a peşkeş çekilmesine karşı çıkınca canını zor kurtardı.
Özpolat özel okul yapmak için oyların yüzde 60'ının CHP'ye çıktığı Ankara'nın Çankaya ilçesi Ahlatlıbel Mahallesi'ndeki yeşil alan için ayrılmış arsayı gözüne kestirdi. Muhtar Yılmaz, arsasını genişletmek isteyen vekile bu alanın tahsis edilmesine karşı çıktığı için Çankaya Belediyesi ekipleri ve Belediye Başkan Yardımcısı Nuri Telek'in saldırısına uğradı. Mahallelinin gözleri önünde CHP'lilerden dayak yiyen Yılmaz, jandarmaya giderek şikayetçi oldu.
Belediye ekipleri mahalleliye de saldırdı. Belediye'nin Milletvekili Özpolat'a rant sağlamak için yeşil alanı yokedeceğini söyleyen mahalle sakinleri ise 'Biz yeşil alanımızı istiyoruz' diyerek CHP'ye tepki gösterdi.
'TELEK, GÖMLEĞİMİ YIRTTI'
Ahlatlıbel Mahalle Muhtarı Yılmaz, Çankaya Belediyesi'nin mahalle içindeki yeşil alanın özel okul yaptırmak üzere Kahramanmaraş Milletvekili Durdu Özpolat'a peşkeş edildiğini belirterek, bu tahsise karşı çıktıkları için sürekli belediye tarafından taciz edildiklerini söyledi. Muhtar Yılmaz, "Zabıta ekipleri bana fiili saldırıda bulundu. Gömleğim yırtıldı. Gömleğimi yırtan Başkan Yardımcısı Telek'tir. Bana sahip çıkmaya çalışan mahalleliye de saldırıda bulunuldu. Okula tahsis edilecek parkların mahalleli tarafından sahiplenmesi yüzünden bu olaylar oldu" dedi.
Mahalle sakinleri ise yaşananlara tepki göstererek, "Çankaya Belediyesi mahalle üzerinde baskı kuruyor. Belediye zabıtaları mahallede bulunan marketin önünde muhtara saldırmıştır. Bizi yıldırmak için taciz ediliyoruz" diye konuştu.
CHP'li vekil Özpolat'ın operasyonu
Muhtar Yılmaz, Başkan Yardımcısı Telek ve Çankaya Belediyesi'nden davacı olacaklarını dile getirerek, "Çankaya Belediyesi'nin bugüne kadar buraya diktiği bir tane bile fidan yoktur. Bu mahalleye bir metre asfalt yapmadı. Yıllardır buraya hizmet gelmiyor. Bu kolej belediye ile işbirliği içinde çalışıyor. Bu operasyonu yönlendiren CHP Kahramanmaraş Milletvekili Durdu Özpolat'tır" dedi.
KEÇİÖREN'DEKİ A TAKIMI REZALETİ İÇİN TIKLAYIN...
Yeni Şafak