E-posta :
  Şifre :
    ► Üye olmak istiyorum
    ► Şifremi Unuttum

Belçika'dan Türban Karı: yasak Ayrımcılık Değil, Eşitlik Sağlıyor!

Belçika Danıştay’ı, okullarda türban yasağının "ayrımcılık" olmadığını ve meşru olduğunu belirtti.

8.04.2009 - 06:39
Belçika dan Türban Karı:

Belçika’daki "Irkçılık ve Yabancı Düşmanlığıyla Mücadele Hareketi"nin (MRAX) başvurusunu değerlendiren Danıştay, dini kıyafetle okula gitmenin yasaklanabileceğini, bu yasakların ayrımcı değil, tam tersi "eşitlik ve kardeşlik" ilkesine uygun olduğunu kaydetti.

Belçika’nın güneyindeki Fransız bölgesini oluşturan okulların hemen hemen tamamında türban ile okula girme yasağı bulunuyor. Bu yasaklar, tarafsızlık, misyonerliğin önlenmesi ve güvenlik ilkeleri nedeniyle getiriliyor.
Danıştay kararını yorumlayan Eğitim Bakanı Christian Dupont, bir mahkeme kararı hakkında fikir yürütmeyeceğini, ancak eğitim sisteminin ülkede sorunsuz yürütülmesi konusunda kurumların aldığı kararlara güven duyulması gerektiğini söyledi.

MRAX’ın davayı Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne götüreceği açıklandı. (hürriyet)

YORUMLAR
Toplam 10 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.
Üye girişi yapmadınız. Misafir olarak yorum ekleyebilirsiniz. Üye olmak için tıklayın.
  Yorumcuların dikkatine…

İmlası çok bozuk,
Büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen,

yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.
Bildiğini Bilen 1 Nisan 2009 Çarşamba 20:10

Şu günlerde değil damadının şürekası,felek babası bile damarına hafiften dokunsa fırçayı yer Başbakan Erdoğandan..

Yorumu oyla      18      10  
şenol aga 1 Nisan 2009 Çarşamba 16:19

hüseyin üzmez içinde gazetesi içinde düşüncelerim bellidir.önceki yorumlarımda bunlar vardır.sen okumadıysan ben ne yapayım.

Yorumu oyla      18      10  
TOTEM 1 Nisan 2009 Çarşamba 15:59

Bu haber yalan ve artık muhalefet yalan ve ifitra üzerine kuruldu bu ülkede.gerçekten çok çirkin.

Yorumu oyla      18      10  
hulya 1 Nisan 2009 Çarşamba 15:59

Hüseyin Üzmezle aynı gazetede yazanlarmı rehberim olacaktı...Yukarıda yazdığın insanların beni rahatsız eden hiç bir yanı yoktur.Bu düşüncelere sahip olmak içinde bir rehbere ihtiyacım yok ayrıca.10 yaşımda ne isem şimdi de aynıyım.Yanar döner değilim.

Yorumu oyla      18      10  
şenol aga 1 Nisan 2009 Çarşamba 15:15

hülya hanım saçmalamaya devam ediyorsun .çok iyi biliyorsunki o nitelemeleri ne için kullandığımı.en iyisi ben seni doğan medyadaki rehberlerinle başbaşa bırakayım ve işime bakayım.ayrıca o rehberlerinle (ruhat mengi,uğur dündar,yılmaz özdil,bekir coşkun)hem dünyada hemde ahirette bir ve beraber etsin seni yüce allah.

Yorumu oyla      18      10  
Gözlemci 1 Nisan 2009 Çarşamba 14:36

Bu secimde kaybeden Bakanlar degil Başbakan olmuşdur. Mitingler yerel secim mitingi olmasına ragmen, yönetici adaylarına kendilerini ifade etme şansı bırakmadı. Esas sorgulaması gereken Başbakan kendisidir. Milletin vergileri ile Beyaz eşya dagıtırmısınız. Secime Devletin tüm olanakları ile girdiniz ancak %38 oy alabildiniz. Eger dengeli adaletli bir secim olsaydı belki %30 unda altına enebilirlerdi.Şimdi CHP nin kendisini sorgulama zamanıdır. Yeni atılımlar gercekleştirmelidir. Gençleşmelidir.

Yorumu oyla      18      10  
hulya 1 Nisan 2009 Çarşamba 13:27

Şenol Agabey kızma; göbeğini kaşıyan adam, sorgulamayan,kaderine razı olan admamım diye ilan ediyorsun, empati kurmakta niye zorlanıyorsun?

Yorumu oyla      18      10  
şenol aga 1 Nisan 2009 Çarşamba 13:11

sen ne saçmalıyorsunbe kardeşim.benim dediğimle ne alakası var senin yazdğının.

Yorumu oyla      18      10  
hulya 1 Nisan 2009 Çarşamba 11:53

Şenol agabey, bir an için İHA muhabiri İsmail Güneş olduğunu düşün,dağda'sın ve -18 derece soğukta yardım bekliyorsun, bu beğenmediğin köşe yazarlarının yazdıklarımı sana daha insancıl geliyor? Yoksa senin savunduklarınmı daha insancıl geliyor? Kader diyorsan eğer,artı veya eksi hiçbir siyasetçiyi eleştirmeyeceksin, yapılan herşey kader deyip geçeceksin.

Yorumu oyla      18      10  
şenol aga 1 Nisan 2009 Çarşamba 10:59

sayın başbakan eğer doğan medya konusundaki tavrınızdan geri adım atarsanız.onlara hak etmedikleri indirimleri yaparsanız(daha önce yaptınız)esas o zaman bitersiniz.sen kimsin dersen eğer.ben bidon kafalıyım.ben göbeğini kaşıyan adamım.ben köydeki çobanım.belki bunları unutabilirdim.bu sözlerin sahiplerinden bi özür,bi pişmanlık belirtisi gelseydi.ama yok.hatta dahada azma var.velhasıl durum bu sakın bu konuda geri adım atmayın.sizden bunu istiyorum.

Yorumu oyla      18      10  
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
KADDAFİ'DEN OBAMA'YA DESTEK: EMPERYALİST KARANLIĞININ ORTASINDA BİR IŞIK, AMA…
Libya lideri Muammer Kaddafi, ABD Başkanı Barack Obama'yı "emperyalist ...
"ARTIK DESTEKLEMİYORUM!" TÜRKİYE FRANSA’DAKİ SON MÜTTEFİKİNİ DE YİTİRDİ!
Fransa Dışişleri Bakanı Kouchner: Erdoğan'ın Rasmussen inadı beni şok ...
İtalya'daki Depremde Ağır Bilanço:
İtalya Başbakanı Silvio Berlusconi, dün ülkenin orta kesimlerinde meydana ...
 
Chavez'den Obama'ya Destek
Venezuela Devlet Başkanı Hugo Chavez, ABD Başkanı Barack Obama'nın "nükleer ...
Rasmussen ve NATO'daki Rolümüz
Türkiye'nin gündemi aşırı yüklendi. Obama'nın ziyareti, Rasmussen'in adaylığı,derken, ...
Berlusconi'den Deprem Açıklaması:
İtalya Başbakanı Berlusconi, ülkesinde dün meydana gelen depremle ilgili ...
 
Obama Burada Keyif Turunda ama...
ABD Başkanı Barack Obama Türkiye’yi ziyaret ederken, doğduğu ABD’nin Hawaii ...
Obama Ziyaretine Dünyanın Bakışı
Obama'nın Türkiye ziyareti Çin'den İngiltere'ye, Yunanistan'dan Fransa'ya ...
SINIR KAPISI RESTİ
Azerbaycan Güvenlik Konseyi'ni toplayan Cumhurbaşkan Aliyev, Türkiye-Ermenistan ...
 
SOSYAL MEDYADA TAKİP ET
FACEBOOK'TA TURKTIME
TWITTER'DA TURKTIME
 
KATEGORİLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
ETİKETLER
  •KÜNYE
  •İLETİŞİM
  •REKLAM
 
 
  •Güncel
  •Siyaset
  •Dünya
  •Medya
  •Magazin
  •Spor
  •Kültür
  •Sağlık
  •Ekonomi
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
fenerbahçe
konya
Joachim Löw
Sosyal Medya
big ben
Kırgızistan
Ferit Şahenk
voleybol
Ersun Yanal