ABD Başkanı Donald Trump ile Suriye Cumhurbaşkanı Ahmed Şara düzenledikleri ortak basın toplantısında Suriye'nin terör listesinden çıkarılacağını, bölgesel gelişmeleri ve küresel ekonomi politikalarını değerlendirdi.
SURİYE TERÖR LİSTESİNDEN ÇIKIYOR
ABD Başkanı Donald Trump ve Suriye Cumhurbaşkanı Ahmed Şara ortak bir basın toplantısı düzenledi. Toplantıda Suriye'nin terör listesinden çıkarılacağını belirten Trump, Şara'ya yönelik saygıyı ve ülkedeki istikrar durumunu vurguladı. Trump konuya dair, "Suriye terör listesinden çıkacak. Şara'ya herkes saygı duyuyor. Suriye artık daha istikrarlı." açıklamasını yaptı.
LÜBNAN'DAN ÇEKİLME VE İRAN'IN NÜKLEER PROGRAMI
İsrail'in Lübnan'a yönelik askeri operasyonları ve çekilme takvimi hakkında değerlendirmelerde bulunan Trump, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile görüştüğünü ve askerlerin çekileceğini öngördüğünü aktardı. Trump, Lübnan'daki duruma ilişkin, "Bibi ile konuştum, bunu yapacaklarını düşünüyorum. İsrail askerleri Lübnan'ın güneyinden çekilecek." dedi. İran'ın nükleer programına dair de konuşan Trump, "İran kesinlikle nükleer silaha sahip olamayacak." şeklinde görüş belirtti. Trump ayrıca nükleer materyallerin dağların derinliklerinde yer aldığını ve bunun ancak ABD'de bulunan makinelerle çıkarılabileceğini ifade etti.
ENERJİ ÜRETİMİ VE KÜRESEL EKONOMİ POLİTİKALARI
Petrol üretimi ve fiyatlandırma politikalarına değinen Trump, ABD'nin petrol üretim kapasitesinin Suudi Arabistan ve Rusya'nın toplamından fazla olduğunu dile getirdi. Petrol fiyatlarındaki düşüşün genel fiyatları azalttığını söyleyen Trump, "Petrol fiyatlarının daha da artacağını düşünmüyorum. Muazzam miktarda petrolümüz var, bu benim dönemimde oldu. Suudi Arabistan ve Rusya'nın toplamından daha fazla, neredeyse 2 katı petrol üretiyoruz. Petrol fiyatları düştüğünde her şeyin fiyatı azalıyor." dedi. Küresel ekonomideki duruma ilişkin ise "Dünyanın gördüğü en büyük ekonomiyi kurmuş vaziyetteyiz. 3 trilyon dolarlık bir rekor vardı." açıklamasında bulundu. Avrupa Birliği ile ilişkilere de değinen Trump, birliğin ABD'den faydalandığını belirterek, "AB ile ilgili olarak ne olacağını göreceğiz. Bize kötü davrandılar, bizden faydalandılar. AB'deki ülkelere çok yakınız ancak ABD üzerinden yıllarca faydalandılar." ifadelerini kullandı.
|
Yorumcuların dikkatine… • İmlası çok bozuk, • Büyük harfle yazılan, • Habere değil yorumculara yönelik, • Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan, • Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren, • Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen, yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR. |