Berlusconi, depremden zarar gören L'Aquila'da bugün incelemelerdebulundu. Depremin bilançosuna ilişkin bilgi de veren Berlusconi, "Şu anitibariyle ölü sayısı 207.
Bunlardan 17'si henüz teşhis edilemedi. Enkaz kaldırmaçalışmaları sürüyor" dedi.Depremin pazartesi TSİ 03.30'da meydana geldiğine işaret eden Berlusconi,"Zaman geçtikçe umutlar da tükeniyor. Ama kurtarma çalışmaları mükemmel birşekilde sürdürülmektedir" diye konuştu. Başbakan bir bölümü yıkılan öğrenci yurdunda da enkaz kaldırma işleminin devam ettiğine değinerek, "Dört çocuğu kurtarmayı amaçlayan bu işleme büyük önem veriyoruz. Kurtarma ekipleri orada da görev başında" dedi.
Berlusconi, kendilerinden haber alınamayan kişi sayısını ise 15 olarak açıkladı. Başbakan Berlusconi, depremde yaklaşık 1000 kişinin yaralandığını, bunlardan 100'ünün durumunun ağır olduğunu da kaydetti. Berlusconi'nin verdiği bilgiye göre deprem neticesinde L'Aquila'da 10 bin, civar beldelerde ise 7120 kişi evsiz kaldı. Bu arada bugün meydana gelen artçı sarsıntılar da bölge halkı arasında paniğe yol açtı. TSİ 12.28'de Richter ölçeğiyle 4.4 büyüklüğündeki artçı deprem,iki binanın yıkılmasına neden oldu.
Yorumcuların dikkatine… • İmlası çok bozuk, • Büyük harfle yazılan, • Habere değil yorumculara yönelik, • Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan, • Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren, • Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen, yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR. |
Bunlar da ilginizi çekebilir...