E-posta :
  Şifre :
    ► Üye olmak istiyorum
    ► Şifremi Unuttum

Ahmet Davutoğlu: Uyuşturucu ile mücadele merkezi kuracağız 

Gelecek Partisi lideri Davutoğlu, partisinin uyuşturucu ile topyekün mücadele eylem planını 5 maddede açıkladı. "Davutoğlu, 5 aşamada bir süzgeç stratejisi uygulayacağız. Birincisi kaynağı önleme. Çok özel bir teşkilat kuracağız. Uyuşturucu bir nevi pandemiye, bir yönüyle de teröre benziyor" dedi.

17.11.2022 - 13:30
Ahmet Davutoğlu:  Uyuşturucu ile mücadele merkezi kuracağız

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, partisinin 6 aydır üzerinde çalıştığı “Uyuşturucu ile Mücadele Eylem Planı”açıkladı. Gelecek Partisi İçişleri Politikaları Başkanı İzzettin Küçük de, uyuşturucuyla mücadele için yeni yapılar, yeni organizasyonlar kuracaklarını belirtti.

Küçük, ''Her ilde Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'na bağlı uyuşturucuyu önleyici sağlık merkezleri kuracağız. Özendirici medya ve sosyal medya içerikleri ile etkin mücadele yapılacak. Her aile sağlık merkezinde psikolog, sosyal hizmet uzmanı görevlendirilecek.'' dedi.

Davutoğlu'nun açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

''Bu ülke adına utanç duyduğum bir olayı anlatmak istiyorum: Rahmetli Özal ilk defa Cumhurbaşkanları kullansın diye bir uçak almıştı. Üzerinde ay yıldız olan Türkiye'yi temsil eden bir uçak, ben de kullandım bu uçağı.

Bu uçak bir şirkete 1,5 milyar dolara satılmış ve bu uçak Brezilya'da içinde kokain yakalanarak el konuluyor. Üzerinde ay yıldız olan uçak kokainle yakalandı. Eğer bu uçak bu şekilde yakalandıktan sonra İçişleri bakanı o koltukta oturuyorsa ve cumhurbaşkanının sesi çıkmıyorsa kimse milli haysiyetten bahsedemez. Şimdi nerede bu uçak ne oldu o dava biliyor muyuz? Basını kontrol ederseniz, yayın yasağı getirirseniz bir süre bu olayı göz ardı edebilirsiniz ama bu millet bunu unutmaz.

"UYUŞTURUCU TERÖRE BENZİYOR"
Temel stratejimiz: Birincisi koruyucu tedbirler, ikicisi önleyici tedbirler ve üçüncüsü rehabilitasyon. Uyuşturucu, tam saha markajı olmadan engellenemez. Önleyici tedbirler bağlamında Türkiye öncü ülke olarak görülüyordu. 5 aşamada bir süzgeç stratejisi uygulayacağız. Birincisi kaynağı önleme. Çok özel bir teşkilat kuracağız. Uyuşturucu bir nevi pandemiye, bir yönüyle de teröre benziyor. Hızla yayılıyor.

Limanlar, karayolu geçişleri o süzgeçe takılacak. TC limanları, karayolları geçişleri uyuşturucu trafiği yerleri olmaktan çıkacak. Kıbrıs'ta bu iddiaların odağındaki isimi kim neden öldürdü? Limanlardan sonra Türkiye içindeki tüm uyuşturucu dağıtım yerleri yerle bir edilecek. Uyuşturucu ile mücadeleyi tek bir merkezden yöneteceğiz. Uyuşturucu ile mücadele merkezi kuracağız.

"YOLSUZLUK UYUŞTURUCU MESELESİDİR"
Öyle engeller koyacağız ki, torbacılar kullanıcılara bu zehirleri taşıyamayacak. Tutuklu hükümlülerinin 110 bini torbacılardan oluşuyor. Torbacılar, bu ülkenin kanını emen kaynaklarını tüketen bir zümre olarak rahatça dolaşabiliyorlar. Önleyici tedbirlerle süzgeç stratejisiyle bu bataklıkları kurutacağız. SBK'yı kimler yurt dışına kaçırdıysa bir gün ortaya çıkacak. Yolsuzluk çarklarının en önemli dişlilerinden birisi uyuşturucu meselesidir.

Türkiye'de 2016'da yolsuzlukla mücadele isteyen bir kadro tasfiye edildi. Sadece kendimden bahsetmiyorum İçişleri bakanlığı da tasfiye edildi. Baronlar, karanlık isimler devreye sokuldu. Bu ülede iki önemli kurum var Varlık fonu ve Varlık barışı. Varlık fonuna alınan devletin bütün kurumları zarara girdi. Varlık fonu üzerinden kirli paralarla kur dengesi korunmaya çalışılarak kirli bir kaynak devlete sokuldu.

Gençlerimiz için cehennem, baronlar için cennet olan bir ülke Varlık Barışını sürdüremez. Kimdir SBK, hangi paralar girdi ülkeye, kimleri ağırladı otelinde? Devlete sahip çıkacaksanız önce uyuşturucu baronlarının yakasına yapışın. Düşünce yasak ama uyuşturucu baronlarının dolaşması serbest.

"GENÇLERİMİZİ ZEHİRLEMEK İSTEYENLERİN KOLLARINI KESECEĞİZ"

Türkiye, uluslararası alanda gri listeye alındı. Yani diyor ki Türkiye'ye 'ben senin para akışlarının temiz olduğuna inanmıyorum'. Biz bu gençlere gelecek bu ülkeye itibar kazandıracağız. Gayri meşru hiçbir alt yapının çalışmadığı bir devlet oluşturacağız. İktidarı beklemeyeceğiz iktidar bize gelecek ve bu projeyi uygulayacağız ve göreceksiniz bu istatistikler nasıl düşecek. Gençlerimizi zehirlemek isteyenlerin kollarını keseceğiz.

Selçuk Özdağ'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

Arkadaşlarımın çoğunluğu Türkiye'de mafya baron babaları oldular. Ama ben onlara benzememeye çalıştım. Gençlik yıllarımda hapishanelere düştüm, içeride onlara benzer kişilerle kaldım. Bu uyuşturucular hapishanelere de giriyordu. Uyuşturucu insan kaynaklarımızı kurutuyor, Türkiye zengin bir ülke değil zenginleşmeye çalışan bir ülke.

Süleyman Soylu'ya göre haftada 20 bin torbacı yakalanıyor. Mafyanın, baronların arkasında bir siyasi güç olmadan bunu yapamayacağını biliyoruz. Türkiye bugün pazardır ve 5 milyon kişi uyuşturucu kullanmaktadır. Devlet, Sedat Peker'in Venezuela iddialarının ardından gereğini yapması gerekiyordu ancak iktidar ne yaptı; savcıların elinden resen soruşturma hakkını aldı.

İzzettin Küçük'ün açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

Türkiye, uyuşturucuda özellikle 2016-2017 yıllarından itibaren artık güzergah ülkesi değil hedef ülkesi oldu. Uyuşturucu Yunanca'da uyma anlamına geliyor. Keyif verici, iyileştirici özelliği olan bir madde olarak adlandırıyor, 3500 yıllık geçmişi var.

Türkiye'de en çok kullanılan ve ölümlerin yüzde 50'sini oluşturan uyuşturucu Metamfetamin. Çünkü çok ucuz, sert bir şekilde bağımlılık yapıyor ve doz aşımında öldürüyor. Türkiye'ye Belçika, Hollanda ve Kolombiya'dan geliyor. Uluslararası raporlara göre 2016'da kötü olaylarda kötü işlerde şahlanmış. Dünya'yı görmeden Türkiye'yi anlatmak mümkün değil.

Metamfetamin yakalama miktarı 2021'de 5 bin kg iken, 2022'de 8 bin kg çıkmış durumda. Madde kullanımının yaygın olduğu illere göre dağılımı ise; İstanbul, Ankara, İzmir, Kayseri, Konya, Karadeniz'de Samsun Diyarbakır, Gaziantep...

Uyuşturucu ile mücadele kapsamında iktidara geldiğimizde, birimlerin yapısını değiştireceğiz. Narkotik Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı ve Uyuşturucu ile Mücadele Şube Müdürlüğü'nü Daire Başkanlığı'na yükselteceğiz. Bölge ofisleri ve irtibat büroları olacak. Amerikan ve İngiliz sistemi genellikle böyle, Türkiye'de bu sistem yok. Yola çıkmış uyuşturucu, rota ülkeleriyle bilgi paylaşımı arttırılarak rotasında yakalanacak.

Uyuşturucu ile mücadelede başarısızlığın en önemli nedeni hepsi parça parça. Bu uyuşturucu öyle bir şey ki sonuna kadar götürmediğinizde yeniden geri geliyor. Rehabilitasyon merkezine hemen gitmesi gerekiyor. Rehabilitasyondan sonra sosyal ortam oluşturmanız lazım. Entegre bir çalışa lazım. Bu işten sorumlu 10 kurum var. Uyuşturucuya yakalanmış kişi ile tek bir müessese bakmalı.

Her ilde Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'na bağlı uyuşturucuyu önleyici sağlık merkezleri kuracağız. Özendirici medya ve sosyal medya içerikleri ile etkin mücadele yapılacak. Her aile sağlık merkezinde psikolog, sosyal hizmet uzmanı görevlendirilecek.

İŞTE İSMAİL SAYMAZ'IN GERÇEK YÜZÜ

YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.
Üye girişi yapmadınız. Misafir olarak yorum ekleyebilirsiniz. Üye olmak için tıklayın.
  Yorumcuların dikkatine…

İmlası çok bozuk,
Büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen,

yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.

Bu haber henüz yorumlanmamış...

KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
MHP’den TTB için kanun teklifi
MHP'li Ali Muhittin Taşdoğan, 6023 sayılı Türk Tabipleri Birliği kanununda ...
Kılıçdaroğlu'ndan dikkat çeken çıkış: İlk işimiz Suriye yönetimiyle görüşmek
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Kilis Ticaret Odası'nda konuştu. ...
Hayati Yazıcı'dan erken seçim açıklaması
AK Parti'li Hayati Yazıcı, başörtüsü teklifi ve erken seçim tartışmalarıyla ...
 
Akşener'den Erdoğan'a tepki: Herkes aklını başına alsın
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin TBMM’deki grup toplantısında ...
Erdoğan'dan Kıbrıs yanıtı: Gereken cevabı veririz
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, G20 Liderler Zirvesi'nin ardından ...
Altılı Masa'da büyük kriz! Ali Babacan Meral Akşener'e
Muhalefetin oluşturduğu 'Altılı Masa'da ortak cumhurbaşkanı adayı krizi ...
 
AK Parti il siyasi ve hukuki işler başkanları Ankara'da buluşacak
AK Parti Siyasi ve Hukuki İşlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Hayati ...
Mustafa Sarıgül'den liderlere çağrı
Türkiye Değişim Partisi (TDP) Genel Başkanı Mustafa Sarıgül, 6 kişinin ...
Kılıçdaroğlu'ndan dikkat çeken çıkış: Bay Kemal çözecek
Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin haftalık ...
 
SOSYAL MEDYADA TAKİP ET
FACEBOOK'TA TURKTIME
TWITTER'DA TURKTIME
 
KATEGORİLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
ETİKETLER
  •KÜNYE
  •İLETİŞİM
  •REKLAM
 
 
  •Güncel
  •Siyaset
  •Dünya
  •Medya
  •Magazin
  •Spor
  •Kültür
  •Sağlık
  •Ekonomi
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
fransa
döviz
Kuzey Kore
1. Lig
ölüm haberi
konuk oyuncu
zonguldak maden
madenci
Emre Belözoğlu