E-posta :
  Şifre :
    ► Üye olmak istiyorum
    ► Şifremi Unuttum

2.kez en genç milyarder seçildi! 

Amerikan Forbes dergisi tarafından geçen yıl, yani 21 yaşındayken servetini kendi yapan en genç milyarder (Self-Made Billionaire) olduğu ilan edilen Kylie Jenner, bu yıl da unvanını korudu. Forbes, reality show yıldızının Alexandra Andresen ve Evan Spiegel gibi isimleri geride bırakarak yine zirvede

9.04.2020 - 14:34
2.kez en genç milyarder seçildi!

ANNESİNİN ADINI TAŞIYOR

Kylie'nin gerçek ismi, tıpkı annesi gibi Kristen. Tam ismiyle Kylie Kristen Jenner, 10 Ağustos 1997 yılında Los Angeles’te dünyaya geldi. Bruce Jenner ve Kris Jenner'ın kızı olan 21 yaşındaki yıldız; Kendall Jenner'ın küçük kardeşi, Kourtney, Kim, Khloe ve Rob Kardashian'ın ise üvey kardeşi. Kylie'nin ayrıca baba tarafından 4 üvey kardeşi daha var.

Diğer kardeşleri de başka aile bireylerinin adını taşıyor. Mesela Kourtney'in ikinci adı Mary, aynı zamanda annesinin de ikinci adı. Abileri Rob ise, baba Robert Kardashian'ın adını taşıyor.


EVDE EĞİTİM GÖRDÜ

Kylie ilk eğitimine Sierra Canyon Okulu'nda başladı. Okuldayken amigo takımının yıldızlarından biriydi, ponpon kız görevi yapıyordu. 2012 yılında eğitimine Laurel Springs Okulunda devam eden Kylie 2015 yılında lise diploması ile mezun oldu. Kardeşlerinin aksine Kylie lise son sınıfta okula gitmedi, evde eğitim gördü. Günde 3-4 saat evine özel öğretmen geliyordu.


YARA İZİ VAR

Çocukluğundan beri bacağında taşıdığı yara izi var. Yaşadığı kazayı “5 yaşlarımdayken kardeşimle saklambaç oynuyorduk. Yüksek bir yere saklanmıştım. Bir süre sonra kardeşim beni bulamayınca, direğin tepesine tırmanmak zorunda kaldım. Direkten havuza atlayınca da bacağımın üzerine düştüm. Havuzdan çıkmaya çalışırken tüm bacağım iyice yırtıldı" diyerek anlatıyor. 


10 YAŞINDA KAMERALAR ÖNÜNDE

Keeping Up with the Kardashians adlı reality şov sayesinde bütün dünya Kylie Jenner'ın varlığından haberdar oldu. Bu tv programında Kardashian ve Jenner ailelerinin özel yaşamlarına tanık oluyordu izleyici. Program başladığında Kylie henüz 10 yaşında bir çocuktu. Yani hayatının yarısını canlı yayında geçirdi.


14'ÜNDE MODELLİK KARİYERİNE BAŞLADI

Kylie ilk olarak kız kardeşi Kendall ile Paper Magazine'in Güzel İnsanlar başlığı altında yer aldı. 14 yaşında Jenner Your Style Crush Sears ile modellik kariyerine başladı ve kuzeni Natashanın giyim firması için modellik yaptı. OK! dergisi ile fotoğraf çekimleri yaptı. 2011 yılında kız kardeşi Kendall ile birlikte Seventeen dergisi tarafından Stil Elçileri olarak seçildi.


KARDEŞİYLE ORTAKLIK

2011 yılında New York Moda Haftası da şarkıcı Avril Lavigne tarafından oluşturulan giyim hattı Abbey Dawnın gösterisini yaptı. 2013 yılında kardeşi Kendall & Kylie giyim koleksiyonu yarattılar. Şubat 2014 yılında kardeşi Kendall ile birlikte Steve Madden Madden Girl hattı için bir ayakkabı ve çanta tasarımına başladı.


KENDİ MARKASINI KURDU

2015 yılında Jaden Smith, Drake ve Tyganın müzik videolarında yer aldı.  2015 yılında doğal dudaklarıyla ilgili özgüveni olmadığı için dolgu kullandığını kabul eden Jenner, Kylie Kozmetik adındaki markasını kasım ayında piyasaya sürdü. 

İçerisinde bir ruj ve dudak kalemi bulunan 29 dolarlık kit şaşırtıcı bir şekilde diğer geleneksel kozmetik markalarının aksine online olarak büyük rağbet gördü. O kadar meşhur oldular ki ürünler hemen tükendi. Kısa süre sonra Kylie Cosmetics göz farı, kapatıcı, allık ve daha birçok ürünle iyice genişledi.


BÖLÜM BAŞI 500 BİN DOLAR

Kylie ayrıca birçok Kardashian temalı spinoff'larda da yer aldı. 2017'den beri Life of Kylie şovunu yapıyor ve burada sadece kendi hayatına odaklanıyor. 2017 yılında E! TV'de yayınlanan programın ilk sezonu 8 bölümden oluşuyordu. Life of Kylie'den ne kadar kazandığı bilinmiyor ama Kylie ve arkadaşlarının  bölüm başına yaklaşık 500 bin dolar kazandığı dedikodular arasında.


SOSYAL MEDYA DAHİSİ

Kardashian Ailesi'nin en genç üyesi olan Kylie Jenner, kendi kozmetik ürünlerini daha 4 yıl önce satmaya başladı. Ancak en çok üne sahip olan ablası Kim Kardashian West ise kariyerine 10 yıl önce başlamasına rağmen daha az bir kişisel servete sahip: 350 milyon dolar. Bunda  Kylie Jenner'ın sosyal medya dahisi olmasının etkisi büyük. 

INSTAGRAM'IN KRALİÇESİ

18-34 yaş arası 128 milyondan fazla Instagram takipçisi, şirketinin hedef kitlesini oluşturuyor. Kızı Stormi’nin fotoğrafıyla 18 milyon beğeni alarak Instagram’da beğeni rekoru kıran Kylie Jenner, tahtını kısa süre önce bir yumurtaya kaptırsa da Instagram'ın kraliçesi olarak anılıyor.

 


BİR PAYLAŞIMI 1 MİLYON DOLAR

ABD'de bulunan bir sosyal medya analizi şirketinin yayımladığı rapor, ABD’li reality show yıldızı Kylie Jenner’ın sosyal medyanın en güçlü ve etkili kişisi olduğunu ve her bir paylaşımının değerinin 1 milyon doların üzerinde olduğunu ortaya koydu.


SNAPCHAT'E DEĞER KAYBETTİRDİ

Reality show yıldızı sosyal medyada o kadar etkili ki  mesajlaşma uygulaması Snapchat’i artık kullanmadığını açıklamasının ardından, şirketinin hisse senetleri 1.3 milyar dolarlık kayba uğradı.

 


ANNE DESTEĞİ

Kris Jenner, hem bir anne hem de olağanüstü bir menajer olarak kızının finansal faaliyetlerini yürütüyor, böylece ailesinin milyon dolarlık bir imparatorluk haline dönüşmesini sağlıyor. Bunun karşılığında yüzde 10 menajerlik ücreti alan Kris Jenner, finanstan halkla ilişkilere kadar çocuklarının çoğu işini yürütüyor. Kylie Jenner'ın piyasaya sürdüğü rujun anında tükenmesi annesinin bu alanda bir iş fırsatı olduğunu görmesini sağladı.

 

FORBES ETKİSİ

Shopify adlı platformu kullanan Kris Jenner, Kylie Kozmetik'in daha büyük bir alanda satış yapmasını sağladı. Kylie zengin doğdu. Forbes dergisinin, daha önce Kylie Jenner'ın kendi kendine en genç yaşta milyarderliğe ulaşan kişi olabileceğini açıklaması sosyal medyada dalga unsuru oldu.


MASRAFI AZ

Forbes daha önce yaptığı kapak haberinde aynı zamanda Jenner'ın şirketinin gelirine kıyasla az bir masrafı olduğunu kaleme aldı. Kozmetik şirketinde 7'si tam zamanlı olmak üzere sadece 12 kişi çalışıyor. Operasyon ve prodüksiyonun kalanı dışarıdan insanlar aracılığıyla hallediliyor. Jenner bu kadar büyük bir sosyal medya fenomeniyken pazarlama masrafları ise neredeyse yok denecek kadar az.



ZATEN ZENGİN ELEŞTİRİSİ

Çok sayıda sosyal medya kullanıcısı, geçen yıl kendi servetini yapan kadınlar arasında zirveye oturan Jenner'ı, zaten zengin olmakla eleştirdi.  Bu unvana karşı çıkanlara göre, Kylie Jenner'ın ünlü olan ailesi 10 yıldır popüler kültürün ışıkları altında, özellikle de Keeping up with the Kardashians adlı reality şov televizyonda gösterilmeye başlandığından beri. Kozmetikten giyim sektörüne kadar Kardashian ve Jenner aileleri, çok sayıda iş kolunda faaliyet gösteriyor.


'SADECE TAVSİYE ALIYOR'

Kim Kardashian ise eleştirilere karşı kardeşini, anne ve babalarından 'tavsiye' dışında bir şey almadıklarını söyleyerek savunuyor. İşbirliklerini de unutmayın. Kylie Jenner'ın aynı zamanda ayakkabı markası Puma ve kardeşi Kendal Jenner'ın giyim markası ile işbirlikleri de var. Bunlar bile tek başına 60 milyon dolar değerinde.


'SIRADAN HAYAT ÖZLEMİ'

10 yaşından beri spot ışıklarının altında olan genç milyarder seçme şansı olsa sıradan bir hayatı tercih edeceğini söylüyor: "Bütün bu şan-şöhret işleri beni inanılmaz strese sokuyor. Zaman zaman kaçıp gitmek istiyorum."


GÜÇLÜ KARDEŞLER-KADINLAR ŞANS

Kylie Jenner,  Teen Vogue röportajında, “Kız kardeşlerimin olması şahane bir şey. Hepsiyle farklı iletişim kuruyorum. Moda tavsiyeleri almak için Kim'e, ilişkiler ve aile konularında konuşmak için Khloé'ye gidiyorum. Kourtney ise ikinci annem gibidir" dedi. 22 yaşındaki yıldız etrafında bu kadar güçlü kadınların bulunmasını da bir şans olarak nitelendiriyor.


HER YORUMU OKUYOR

Kylie, fotoğraflarının altına yapılan her yorumu satır satır okuduğunu söylüyor. Hatta negatif yorumlar çoğunluktaysa fotoğrafı sildiğini de itiraf ediyor.


İLK EVİNİ 17 YAŞINDA ALDI

Calabasas'taki ilk evini 17 milyon dolara, 17 yaşındayken satın aldı. 5 bin 100 metrekarelik Toscana tarzı ev, 6 yatak odası ve 6 banyodan oluşuyor. Ayrıca, Hidden Hills'te üç evi var. Biri, 6 yatak odası, 7 banyodan oluşuyor. Fiyatı, yaklaşık 6 milyon dolar. Bu ev, annesi Kris Jenner ile aynı mahallede bulunuyor. Daha sonra bu evin yanındaki bir başka malikaneyi, kişisel ofisi olarak kullanmak için satın aldı. 5 bin metrekarelik, 4 yatak odalı, 4 banyolu köşk, şu an Kylie Kozmetik merkezi olarak hizmet veriyor. Aynı bölgede bir malikanesi daha var. 13 bin metrekarelik, 8 yatak odası, 11 banyolu mega-malikane, 12 milyon dolara alındı.

OTOMOBİL TUTKUSU

Garajında ise 8 lüks araba var: Range Rover Autobiography, Ferrari 488 Spider, Ferrari 458 Italia Spider, Mercedes Maybach, Mercedes G Wagon, Rolls Royce Ghost ve bir çift Ferrari.



HAYATININ AŞKI TRAVIS SCOTT

Kylie Jenner 2017'nin nisan ayında Travis Scott ile aşk yaşamaya başladı. Aşk dedikoduları NBA maçıyla başlayan ünlü çiftin Stormi adında bir kızları dünyaya geldi. Hamileliği boyunca kameralardan saklanan Kylie, Stormi’nin doğumuyla sessizliğini bozdu ve Kylie bugünlerde spot ışıklarının yeni yıldızı. Travis Scott ise Kylie için artık sadece kızının babası. Kylie-Travis ikilisi ayrılmış olsalar da kızları için sık sık bir arya geliyorlar.


Forbes dergisi, kendi servetini kendi yapan en genç milyarderler listesini açıkladı. 2020'de zirvedeki isim, geçen yıl olduğu gibi yine reality show yıldızı olarak ünlenen, kurduğu kozmetik şirketiyle servet kazanan Kylie Jenner oldu.

YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.
Üye girişi yapmadınız. Misafir olarak yorum ekleyebilirsiniz. Üye olmak için tıklayın.
  Yorumcuların dikkatine…

İmlası çok bozuk,
Büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen,

yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.

Bu haber henüz yorumlanmamış...

KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Yaşar İpek televizyoncu Can Tanrıyar'ı neden tehdit etti?
Yaşar İpek, eski eşi Seren Serengil hakkında yayın yapan Can Tanrıyar'a ...
Sonunda barıştılar!
Dört yıldır süren boşanma davaları resmi olarak sonuçlanmasa da Angelina ...
Ünlü sunucu Seda Akgül hastanelik oldu
Ünlü sunucu Seda Akgül, sosyal medya hesabı üzerinden hastane yatağında ...
 
Kerimcan Durmaz'dan bir skandal daha
Kerimcan Durmaz, korona virüs nedeniyle sokağa çıkma yasağı bulunan yaşlılara ...
Hande Erçel'e beğeni yağmuru
Hande Erçel, yeğeni ile çekilen fotoğraflarını Instagram hesabından paylaştı. ...
Tatlıtuğ'a ne teşhis kondu?
Geçen hafta koronavirüs şüphesiyle hastaneye yatan Kıvanç Tatlıtuğ sabaha ...
 
İrem Derici'den olay yorum!
aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
Demet Akalın Şeyma'ya ateş püskürdü
Sosyal medyada ortaya çıkan, yastık meydan okuması herkesi etkisi altına ...
Naomi Watts takipçilerinden tepki aldı!
Ünlü oyuncu Naomi Watts, 'elektrikli süpürgesi, bulaşık makinesi ve yazıcısı ...
 
SOSYAL MEDYADA TAKİP ET
FACEBOOK'TA TURKTIME
TWITTER'DA TURKTIME
 
KATEGORİLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
ETİKETLER
  •KÜNYE
  •İLETİŞİM
  •REKLAM
 
 
  •Güncel
  •Siyaset
  •Dünya
  •Medya
  •Magazin
  •Spor
  •Kültür
  •Sağlık
  •Ekonomi
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
Euroleague
Çankaya Köşkü
Bütçe
ütopya
Ankara
Maden Ocakları
karadeniz
benzin
balyoz