Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, partisinin Ordu 3’üncü Olağan İl Kongresi’nde hem iktidarın ekonomi politikalarını hem de dış politikadaki tutumunu sert sözlerle eleştirerek erken seçim çağrısında bulundu.
“SİYONİST KATİLLERE KARŞI FİİLİ ADIM ATILMALI”
Orta Doğu’da süren İran-İsrail gerilimine de değinen Erbakan, İsrail’in İran’a yönelik saldırılarını “alçak bir siyonist tecavüz” olarak tanımlayarak, sadece sözle tepki vermenin yetersiz olduğunu savundu. “Artık kınamanın zamanı geçmiştir” diyen Erbakan, hükümete çağrıda bulunarak şu ifadeleri kullandı:
“Sayın Cumhurbaşkanı’na çağrıda bulunuyoruz; BOP’un (Büyük Orta Doğu Projesi) eş başkanlığını bıraktığınızı artık açıklayın. Bu vahşi teröristlerin daha ne yapmasını bekliyorsunuz? Bir an evvel devlet olarak BOP’tan çıkıldığını ilan etmeliyiz. Kürecik Üssü ve İncirlik Üssü kapatılmalı, D-8 ülkeleri İstanbul’da bir araya gelmeli. Askeri müdahale dahil tüm seçenekler masaya yatırılmalı.”
“BU EKONOMİYLE ARTIK DEVAM EDEMEZSİNİZ”
Konuşmasının devamında hükümetin ekonomi politikalarını da hedef alan Erbakan, emekliden çiftçiye, işçiden memura kadar herkesin yoksullukla mücadele ettiğini dile getirdi. Erbakan, derinleşen ekonomik kriz karşısında iktidarın çözüm üretemediğini belirterek şöyle konuştu:
“Emekli perişan, asgari ücretli perişan, çiftçi zirai donla boğuşuyor. 13 milyon işsiz var, bu sayı Avrupa’daki birçok ülkenin nüfusunu geçti. Sayın Cumhurbaşkanı 2025'in 2024’ten, 2026’nın 2025’ten iyi olacağını söylüyor ama rakamlar bunun aksini gösteriyor. Siz artık hiçbir şeyi düzeltemezsiniz. Bu milletin sabrı da metaneti de tükendi. 2026 yılının ilkbaharında sandığı milletin önüne getirin. Bu millet yeniden refahı, milli görüşü seçecek ve Türkiye'yi borç ve faiz kıskacından kurtaracaktır. Yaşanabilir bir Türkiye için biz hazırız.”
Yorumcuların dikkatine… • İmlası çok bozuk, • Büyük harfle yazılan, • Habere değil yorumculara yönelik, • Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan, • Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren, • Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen, yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR. |
Bunlar da ilginizi çekebilir...