İsrail ile İran arasındaki savaş endişeyle takip ediliyor. ABD ve Türkiye arasında konuyla ilgili dikkat çeken bir diplomasi trafiği vardı. ABD merkezli haber sitesi Axios, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ABD Başkanı Donald Trump ve İran arasında İstanbul'da gizli bir diplomatik temas için yoğun çaba yürütüldüğü belirtti.
ZİRVENİN ADRESİ TÜRKİYE
Habere göre Cumhurbaşkanı Erdoğan, geçtiğimiz hafta düzenlenen G7 Zirvesi sırasında Başkan Trump'ı arayarak İran ve ABD'li temsilcileri bir araya getirmek amacıyla İstanbul'da toplantı önerdi. Teklife sıcak yaklaşan Trump, eğer bir diplomatik açılım ihtimali doğarsa Başkan Yardımcısı James David Vance ile Orta Doğu Özel Temsilcisi Steve Witkoff'u Türkiye'ye gönderebileceğini ve hatta gerekirse kendisinin de İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan ile görüşmeye hazır olduğunu belirtti.
Yorumcuların dikkatine… • İmlası çok bozuk, • Büyük harfle yazılan, • Habere değil yorumculara yönelik, • Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan, • Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren, • Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen, yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR. |
Bunlar da ilginizi çekebilir...