E-posta :
  Şifre :
    ► Üye olmak istiyorum
    ► Şifremi Unuttum

Yağmurlu hava hayatını kurtardı 

Hatay’da bir köftecinin, deprem gecesi yoğun yağış sebebiyle dükkanını erken kapatması, hayatını kurtardı.

30.03.2023 - 13:31
Yağmurlu hava hayatını kurtardı

Hatay’ın Antakya ilçesi Atatürk Caddesi üzerinde bulunan 6 katlı Neşe Apartmanı, depremde ağır hasar gördü. 6 katlı apartmanın ilk iki katı çökerken, binada yaşayan iki vatandaşın da hayatını kaybettiği öğrenildi. Binanın zeminindeki iş yerlerinde normal şartlarda sabaha kadar hizmet veren bir köftecinin deprem gecesi yoğun yağış sebebiyle dükkanını erken kapatması, kendisini enkaz altında kalmaktan kurtardı.

Yoğun yağış nedeniyle kuryelerinin çalışamadığını ve gece 03.00 sıralarında iş yerini kapattığını söyleyen işletme sahibi Ömer Önal, “Yıkılan binada benim işletmem vardı. Yaklaşık 8 yıldır bu binadayım. Biz normalde sabah 5’e kadar açığız. O gün de inanılmaz bir yağmur vardı. Şans eseri de o gün 03.00 gibi işletmemizi kapattık. Çok yağmur vardı ve elemanlar için de zor oluyordu. O gün erken kapattıktan sonra depreme evde yakalandım. Eve yeni geçmiştim. 5 dakika falan olmamıştı. Depremde yan binamız ağır hasar gördü. Kızım duvarın altında kaldı. Şu an Ankara’da tedavi görüyor. Durumu iyi. Kuzenim vefat etti. Burada çalışan 2 elemanım da evlerinde vefat etti. Dükkan da zaten çok sürmemiş, hemen yıkılmış. Yukarıdaki komşuların da söylediğine göre anında çökmüş. Burası normalde 6 katlı bir binaydı. Altında da benim işletmem vardı. İleride yeni bir işletme açmıştım. 3-5 gün olmamıştı. Orayı da çalıştırmak nasip olmadı” dedi.

ÜÇÜNCÜ KAT ZEMİNE İNDİ

İlk iki katı çöken 6 katlı binanın üçüncü katında yaşayan vatandaşlar, zemine inen katlarından yürüyerek çıkmayı başardı. Üçüncü katı zemine inen binadan yürüyerek çıktıklarını söyleyen Emine Yeşim Neşe, “Çocukluğumuz, dedem, onun da babası, hepsi burada yaşadı, burada geçti bütün ömürleri. Hepsi şu an yerle bir. Ne kadar yıkmaya çalışsalar da yıkılamayan bir bina. Buradaki yeni yapılan binaların hepsi bir vuruşta yıkıldı. O kadar çabaya rağmen gitmiyor. Depremde son anda uyandım. Babamın yanına koştuktan sonra, ‘Bekle, sakin ol. Geçecek’ dememle birlikte ev başımıza yıkıldı. Çok şükür Allah fırsat verdi, küçücük bir alan yarattı ve oradan çıkabildik. Üçüncü katta oturuyorduk. Üçüncü kat zemine indi, biz de zeminden çıktık” şeklinde konuştu.

ETİKETLER:
HATAY , DEPREM
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.
Üye girişi yapmadınız. Misafir olarak yorum ekleyebilirsiniz. Üye olmak için tıklayın.
  Yorumcuların dikkatine…

İmlası çok bozuk,
Büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen,

yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.

Bu haber henüz yorumlanmamış...

KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kolombiya Eski Devlet Başkanı Turktime'a anlattı: Escobar'la göz göze geldim öldürün talimatı verdi!
Kolombiya'da yaptığı uyuşturucu ticaretiyle 1980'li yıllarda dünyanın ...
BIDEN'IN BAŞKANININ KANKASI SARIKAYA: İYİ OLACAK!
Aylan Bebek ve İslamafobia filmlerinin ünlü yönetmeni ve Türk Lobisi yöneticisi ...
DP lideri Uysal'dan Bakan Soylu hakkında çok konuşulacak sözler
Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, Turktime'ın sorularını yanıtladı.
 
“İktidar da, CHP’de değişecek!”
DSP’den Ankara adayı olan Haydar Yılmaz, adaylığı karşısında çıkar sağladığı ...
Erbakan, Oktar'ın karşısında durdu!
Film gibi bir hayatın, sıra dışı kahramanı Emin Şirin. Daha yakından tanımak için buyurun…
Bahçeli, TURKTIME'a konuştu
a
 
28 Şubat Darbesi'nin Perde Arkası
1977-80 Dönemi Adalet Partisi ve 28 Şubat Dönemi’nde Refah Partisi Kastamonu ...
"CHP sokakçıdır, öbürleri meydancı"
1977-80 Dönemi Adalet Partisi ve 28 Şubat Dönemi’nde Refah Partisi Kastamonu ...
YSK Başkanı Ali EM Turktime'a Konuştu
28 Ocak 2010 tarihinde Yüksek Seçim Kurulu Başkanı (YSK) olan Ali Em geçen ...
 
SOSYAL MEDYADA TAKİP ET
FACEBOOK'TA TURKTIME
TWITTER'DA TURKTIME
 
KATEGORİLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
ETİKETLER
  •KÜNYE
  •İLETİŞİM
  •REKLAM
 
 
  •Güncel
  •Siyaset
  •Dünya
  •Medya
  •Magazin
  •Spor
  •Kültür
  •Sağlık
  •Ekonomi
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
Gaziantepspor
Endonezya
Beycan ÜÇKARDEŞ
İlker İnanoğlu
Manchester City
Microsoft
Tatbikat
ceza
sigara