E-posta :
  Şifre :
    ► Üye olmak istiyorum
    ► Şifremi Unuttum

Bakan Kurum: 500 bin sosyal konutumuz bitecek 

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, ‘Ev Sahibi Türkiye’ Kura Çekim Töreni’nde konuştu. Bakan Kurum, "500 bin yeni yuvamız için çalışacağız, başaracağız. Allah’ın izniyle; tüm sosyal konutlarımız bitecek, hayaller ertelenmeyecek" dedi.

3.03.2026 - 16:21
Bakan Kurum: 500 bin sosyal konutumuz bitecek

Türkiye genelinde 500 bin sosyal konutun inşa edileceği ‘Yüzyılın Konut Projesi’ kapsamında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla Ankara’da Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde ‘Ev Sahibi Türkiye’ Kura Çekim Töreni düzenlendi. Noter huzurunda 31 bin 73 konutun hak sahiplerinin belirlendiği törene Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, diğer kabine üyeleri, milletvekilleri ve vatandaşlar katıldı.

“CUMHURİYET TARİHİNİN EN KAPSAMLI ŞEHİRCİLİK HAMLESİ”
Törende konuşan Bakan Kurum, “Bugün, milletin evinde, milletin yuvaları için bir aradayız. Cumhuriyet tarihinin en kapsamlı şehircilik hamlesinin, en kıymetli adımlarından birini atıyoruz” dedi. 6 Şubat depremlerinin ardından 455 bin konutun inşa edilmesiyle tamamlanan Asrın İnşa Seferberliği’nin, 500 bin sosyal konutun inşa edileceği ‘Yüzyılın Konut Projesi’ne örnek teşkil ettiğine işaret eden  Bakan Kurum, “Yüzyılın Konut Projesi, 6 Şubat sonrası başlattığımız asrın inşasının 81 ildeki yansımasıdır. Herkesin kabulüdür ki, bu süreçte devletimiz asrın inşasıyla; tüm dünyaya örnek olacak bir dirayeti ortaya koydu. Deprem bölgesiyle bağımızı bir an olsun koparmadan, adeta bir şefkat koridoru oluşturduk. Ve hamdolsun, yaralarımızı sarmayı da yeniden dimdik ayağa kalkmayı da milletimizle birlikte başardık. 11 ilde, 4 bin 333 köyde, 3 bin 481 şantiyede gece gündüz çalıştık. 200 bin mimar, mühendis ve işçi kardeşimizle beraber, emsalsiz bir yeniden inşa seferberliğine imza attık. Türkiye Cumhuriyeti’nin gücü, Türk milletinin dualarıyla; dile kolay, tam 455 bin konutumuzu alnımızın akıyla tamamladık” ifadelerini kullandı.

“MİLLETİMİZ İFTİRALARIN VE YALANLARIN HİÇBİRİNE İTİBAR ETMEDİ”

Bakan Kurum, muhalefetin deprem bölgesinde yürütülen çalışmalara karşı tutumunu da eleştirerek, “Biz vatandaşlarımız bir saniye evine erken girsin diye dur durak bilmeden çalışırken, bir yandan da milletimizi aldatan, moralini bozan iddialarla karşı karşıya kaldık. Bizim nasıl çalışmalarımız durmadıysa, onların da yalanları tek bir gün bile durmadı. Milletimiz bizi biliyor. İftiraların ve yalanların hiçbirine itibar etmedi, etmiyor. Çünkü şundan eminiz, hakikat güneş gibidir ve güneş balçıkla sıvanmaz. Bizim duruşumuz nettir ve bizim siyaset anlayışımızın esası; eser ve hizmet siyasetidir. Cumhurbaşkanımızdan öğrendiğimiz eser ve hizmet siyasetiyle milletimize koştuğumuz, dar gününde yanında olduğumuz bir anlayışla işlerimizi yürütüyoruz” diye konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan liderliğindeki Türkiye’nin gücüne vurgu yapan Bakan Kurum, “Türkiye’nin sözü tüm dünyada dikkate alınıyorsa, bütün küresel belirsizliklere rağmen Türkiye halen en güvenli limansa, deprem bölgesinde 2 yılda 455 bin konutu bitiriyor ve hemen sonrasında da 81 ilde 500 bin konut üretecek Yüzyılın Konut Projesi’ni başlatıyorsa, bu Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın güçlü liderliği sayesindedir” dedi.

“SOSYAL KONUTLARIMIZ BİTECEK, HAYALLER ERTELENMEYECEK”

Deprem konutlarının teslimi için gösterilen iradenin 500 bin sosyal konutun tamamlanması için de ortaya konulacağını belirten Bakan Kurum, “Dün deprem bölgesindeki 455 bin konuta inandık, çalıştık, başardık. Bugün de 500 bin yeni yuvamız için çalışacağız, başaracağız. Allah’ın izniyle; tüm sosyal konutlarımız bitecek, hayaller ertelenmeyecek, gelecek bekletilmeyecek, milletimiz kazanacak, Türkiye kazanacak” şeklinde konuştu.

ANKARA'DA 31 BİN 73 KONUTUN KURASI ÇEKİLDİ

Törende; Etimesgut, Gölbaşı, Mamak, Pursaklar ve Sincan’da toplam 21 bin 780, Sincan Temelli’de 4 bin, Polatlı’da bin 500, Beypazarı’nda 750, Çubuk ve Elmadağ’da toplam 1000, Kahramankazan’da 300, Nallıhan’da 200, Çayırhan’da 100, Şereflikoçhisar ve Çamlıdere’de toplam 400, Güdül’de 142, Bala’da 110, Evren’de 41, Akyurt, Ayaş, Haymana, Kalecik ve Kızılcahamam'da ise toplam 750 olmak üzere, Ankara genelinde toplam 31 bin 73 konutun hak sahipleri noter huzurunda belirlendi.

YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.
Üye girişi yapmadınız. Misafir olarak yorum ekleyebilirsiniz. Üye olmak için tıklayın.
  Yorumcuların dikkatine…

İmlası çok bozuk,
Büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen,

yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.

Bu haber henüz yorumlanmamış...

KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Avrupa'da gaz fiyatları yüzde 100 arttı
LNG üretimi için kritik önemi bulunan Katar'daki tesisteki üretimin durmasının ...
Bakan Şimşek: Yükseliş geçici
Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Şubat 2026 enflasyon verilerine ...
Bakan duyurdu: İkinci Şubat rekoru
Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Şubat ayı ihracat verilerini açıkladı. Bakan ...
 
Made in Europe Türkiye için ne ifade ediyor? Ela Aydoğan Keskineğe'den Turktime'a özel açıklama
Solena Grup Kurucusu Ela Aydoğan Keskineğe Turktime'a yaptığı özel açıklamada ...
Kira zam oranları belli oldu
Mart ayında yenilenecek konut ve iş yeri kira sözleşmeleri için uygulanabilecek ...
TÜİK kritik veriyi açıkladı: Enflasyon rakamları belli oldu
Türkiye İstatistik Kurumu tarafından (TÜİK) şubat ayı enflasyon verileri ...
 
Emekliye kötü haber: Bu yıl zam yok
Milyonlarca emeklinin Ramazan Bayramı öncesinde beklediği ikramiye artışı ...
AK Parti duyurdu: Bedelli askerliğe yüzde 25 zam
AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, bedelli askerlik ücretinin 417 bin ...
Sigortacılardan Basra Körfezi kararı
Bazı denizcilik sigorta şirketleri, ABD ve İsrail'in İran'a ortak saldırıları ...
 
SOSYAL MEDYADA TAKİP ET
FACEBOOK'TA TURKTIME
TWITTER'DA TURKTIME
 
KATEGORİLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
ETİKETLER
  •KÜNYE
  •İLETİŞİM
  •REKLAM
 
 
  •Güncel
  •Siyaset
  •Dünya
  •Medya
  •Magazin
  •Spor
  •Kültür
  •Sağlık
  •Ekonomi
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
fransa
MHP
premier lig
İlker İnanoğlu
konuk oyuncu
film
yakmak
Endonezya
Emre Belözoğlu