Soylu, beraberinde parti üyeleriyle patlamaların olduğu caddede esnaf ve yetkililerle görüşerek, olay hakkında bilgi aldı. İncelemenin ardından gazetecilere açıklama yapan Soylu, tüm Türkiye'ye geçmiş olsun dileğinde bulundu.
Yaklaşık 1 saat olay yerinde incelemelerde bulunduğunu, esnafla, olayı yaşayanlarla görüştüğünü dile getiren Soylu, bunun oluş şeklinin insan sevgisinden uzak, canice olduğunu kaydetti.
Olayın meydana geldiği bölgenin, ailelerin birlikte dolaştıkları bir bölge konumunda bulunduğunu kaydeden Soylu, insanların daha rahat nefes aldıkları bu caddelerde güvenlik yoğunluğunun artırılması ve güvenlik kameralarının tehlikeli bölgelerde bulundurulması, özellikle bir şey saklamaya müsait olan çöp kutuları gibi şeylerin olmaması gerektiğini söyledi.
Son 1 ayda İstanbul'da üst üste meydana gelen üzücü olayların Türkiye'nin birliğini ve beraberliğini bozmaya yönelik eylemler olduğunun apaçık ortaya çıktığını belirten Soylu, tüm ülkeyi sağduyuya çağırdı.
Soylu, şöyle devam etti:
''Türkiye'nin bugün içinde bulunduğu gerginlikten fayda ummaya çalışanlar, buradan Türkiye'nin birliğini, kardeşliğini bozmaya çalışanlar, hesap ettikleri sonuca ulaşamayacaklar. Millet olarak bu zor günlerde ortak bir iradeyi ortaya koymamız gerekiyor. Hepimiz bu olaylardan ders çıkarmalıyız. Özellikle şehirlerin güvenlik konseptinin yeniden ele alınması gerekiyor. İnsanların rahat şekilde yaşayabileceği, aileleriyle rahat dolaşabilecekleri ortamların yaratılması gerekiyor. Devletin esas yapması gereken budur.''
Soylu, el birliğiyle her türlü acıya ve her türlü saldırıya karşı morallerin en üst seviyede tutulması gerektiğini de dile getirdi.
Yorumcuların dikkatine… • İmlası çok bozuk, • Büyük harfle yazılan, • Habere değil yorumculara yönelik, • Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan, • Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren, • Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen, yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR. |
Bunlar da ilginizi çekebilir...