E-posta :
  Şifre :
    ► Üye olmak istiyorum
    ► Şifremi Unuttum

Reddedilrse AİHM'e Gidecek 

DTP, mahkeme üyelerinin görevi kötüye kullandığı ve Meclis iradesinin gasp edildiği gerekçesiyle Anayasa Mahkemesi için Yüce Divan isteyecek. Talep reddedilirse, AİHM'ye şikâyet edecek..

13.06.2008 - 11:17
Reddedilrse AİHM e Gidecek

Anayasa Mahkemesi'nin türban düzenlemesini iptal kararının ardından DTP, "Meclis iradesinin gasp edildiği" gerekçesiyle Anayasa Mahkemesi için Yüce Divan istemeye hazırlanıyor. Talep reddedilirse, Anayasa Mahkemesi'ni AİHM'ye şikâyet edecek. Yüksek mahkeme üyelerinin "görevi kötüye kullandığı" iddiasıyla Anayasa Mahkemesi İçtüzüğü ve Anayasa Mahkemesi'nin Kuruluş ve Yargılama Usulleri Hakkında Kanun'a dayanarak Yüce Divan'a sevk edilmeleri için hazırlık yapan DTP, Anayasa Mahkemesi üyelerinin, "Anayasa Mahkemesi, bir kanun veya kanun hükmünde kararnamenin tamamını veya bir hükmünü iptal ederken, kanun koyucu gibi hareketle, yeni bir uygulamaya yol açacak biçimde hüküm tesis edemez" hükmünü ihlal ettiği savunuyor.

YETKİSİNİ AŞTI

Suç duyurusunda bulunmadan önce türbanla ilgili gerekçeli kararı bekleyeceklerini belirten DTP'nin hukukçu milletvekili Bengi Yıldız, "Gerekçeli kararda bunu nasıl bağdaştırdıklarına bakacağız. Meclis'in iradesi gasp eden Anayasa Mahkemesi yetkisini aşmıştır. Bunun için denetim mekanizması gerekiyor. İç hukuk yolları tükenirse AİHM'ye götüreceğiz" dedi.

sabah

YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.
Üye girişi yapmadınız. Misafir olarak yorum ekleyebilirsiniz. Üye olmak için tıklayın.
  Yorumcuların dikkatine…

İmlası çok bozuk,
Büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen,

yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.
VATANDAŞ 6 Haziran 2008 Cuma 

YENİ KEHANET BAŞLIĞINI ATANLAR,BU İŞİN EKMEĞİNİ YİYECEK GİBİ GÖZÜKÜYORLAR.ORTALIĞI GERMEK İÇİN SN.YORUMCULAR YAZILAN YAZILARI İÇERİĞİNİ İYİ OKUMALIDIRLAR.

Yorumu oyla      18      10  
süleyman karaca 6 Haziran 2008 Cuma 

Dikkat 9’a 2’nin Hukuku 411’e 113’ün hukuku olarak tecelli ediyorsa, bunda bir gariplik yok mu? Anayasa Mahkemesi eliyle(oyuyla), Yüce Mahkemenin demokratik meşruiyeti tartışmalı hale getiriliyorsa, artık “Egemenlik kayıtsız şartsız Yargınındır” sözleri toplum vicdanında kendine yer bulabiliyorsa, sadece siyasetçilerin değil, Yargı Erki’ni kullanan Yargıçların da birey olarak tek tek şapkasını önüne koyup düşünmesi zamanı gelmiş demektir. Aydınların ısrarla dikkat çektikleri bir konu, “Anayasa Mahkemesi, Meclisin kapatılmasına karar verse ne olacak” sorusu, bir bakıma güvensizliğin, belirsizliğin, tarafsızlığın sorgulanmasının açık açık dillendirilmesi değil midir? Belki planlı değil ama, 27 Nisan 2007’den beri oluşturulan yapay dalgaların toplumsal fırtınalara bir tsunami yıkıcılığında dönüşmesinin potansiyel hareketliliğini, tahrikçiliğini yapması ihtimali gözden kaçırılmamalıdır. Birlikte yaşama/sevinme/yerinme azmine vurulmuş darbeden sonra otellerde, parklarda, toplu taşıma araçlarında bile, dünün kol kola yan yana olan insanları birbirini ötekileştirmeye, birbirinden ayrışmaya başlıyorsa, bu dalga dalga üstümüze gelebilecek felaketlerin öncüleri olmasın. Meclis iradesine tecavüz diye nitelendirilen veya daha yumuşak bir ifade ile “egemenlik hakkının gaspı” nitelemesiyle dillendirilen duygu ve düşüncelerin toplum katmanlarına yayılması, içselleştirilmesi mutlak surette psiko-sosyal açıdan değerlendirilmeye değer görülmelidir. Çok yalın bir örnek; iki gündür hukukçular, Anayasa Mahkemesi'nin yürütmeyi durdurma şeklinde bir yetkisinin de bulunmadığını, Anayasa Mahkemesi'nin yasada olmayan bir yetkiyi ürettiğini de belirtmektedirler.” Tüm bunlar, konunun “ben yaptım, oldu” mantığından öte, derinlemesine düşünülmesi gereğini ortaya çıkarmaktadır.

Yorumu oyla      18      10  
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
DP Genel Başkanı Süleyman Soylu Turktime Genel Merkezi’nde Konuştu: İsmim Emanetçiliğe Sığacak Kadar Küçük Değil!
Turktime Genel Merkezi ziyaret eden Demokrat Parti Genel Başkanı Süleyman ...
TURKTIME'ı Ziyaret Eden Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok İmalı Konuştu!
14 yıldır Keçiören Belediye Başkanlığı görevini yürüten Turgut Altınok ...
MHP'li Ekici : DTP’lilerin Elini Sıktık da Elimize PKK’mı Bulaştı?
MHP kimsenin kurşun askeri değildir… Kimse üzerimizden evcilik oynamasın… ...
 
Turktime'a Konuşan Kutan Bombaladı: Bahçeli'ye Başbakanlık Teklif Ettik ama Kabul Etmedi
Genç Parti Genel Başkanı Cem Uzan, DP Genel Başkanı Mehmet Ağar ve DSP ...
Ağar Turktime'a Konuştu: Ne Geçmişimi İnkar Ettim, Ne de Değiştim... Düz Ovada Siyaset Söylemi En Milliyetçi Söylemdir
Genç Parti Genel Başkanı Cem Uzan’dan sonra DP Genel Başkanı Mehmet Ağar’da ...
Şirin Turktime'a Konuştu: Halk İsterse İdam Gelir
(TURKTİME-ERSİN TOKGÖZ) Genç Parti idamı geri getirecek ...
 
KAPATILSA DA YENİDEN ERDOĞAN! İŞTE AK PARTİ'NİN MATRUŞKA PLANI!
Anayasa Mahkemesi’nin kararına kilitlenen AK Parti’de “kapatma olasılığına” ...
AK Parti'den 2.5 Parti Çıkar
Başbakan Erdoğan’ı, “Kasımpaşa kültürüyle hareket etmemeli” diyerek uyardıktan ...
Meclis'te Kamer Genç Problemi
Parti grup başkanvekilleri ile görüşen Meclis Başkanı Toptan, Genel Kurul'daki ...
 
SOSYAL MEDYADA TAKİP ET
FACEBOOK'TA TURKTIME
TWITTER'DA TURKTIME
 
KATEGORİLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
ETİKETLER
  •KÜNYE
  •İLETİŞİM
  •REKLAM
 
 
  •Güncel
  •Siyaset
  •Dünya
  •Medya
  •Magazin
  •Spor
  •Kültür
  •Sağlık
  •Ekonomi
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
Sağlık
Serdar Ortaç
IŞİD
sanayi
mülteci
tekne
Milwaukee Bucks
GAZİANTEP
Boşanma