E-posta :
  Şifre :
    ► Üye olmak istiyorum
    ► Şifremi Unuttum

Karamollaoğlu'ndan dikkat çeken 'Sisi' göndermesi 

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Mısır Devlet Başkanı Abdülfettah Sisi ile tokalaşması konusunda "Artık ‘U dönüşü’ demek yetersiz kalıyor. 'Erdoğan dönüşü’ tabiri siyasi literatüre girdi bile" dedi.

23.11.2022 - 21:51
Karamollaoğlu ndan dikkat çeken  Sisi  göndermesi

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, haftalık basın toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Karamollaoğlu'nun konuşmasından satır başlıkları şöyle;

"Bugün 23 Kasım Çarşamba. Dün çok kıymetli bir kardeşimizi kaybettik. Prof.Dr. Raşit Küçük Bey. Çok sevdiğimiz, yıllardır tanıdığım, hakikaten ilmiyle amil olan bir kardeşimizdi. Ailesine, yakınlarına, sevenlerine ve milletimize başsağlığı diliyorum.

Geçtiğimiz hafta sonu arkadaşlarımızla birlikte Almanya'daydık. Avrupa'da bulunan teşkilatlarımızı ziyaret ettik. Onlarla bir araya geldik. Tüm gurbetçilerimize selam gönderiyorum. Avrupa'daki ve diğer ülkelerdeki vatandaşlarımıza sadece oy ve döviz odaklı bakanlar ile bizim gurbetçilerimizi nasıl gördüğümüzü anlayamazlar. Biz, gurbetçilerimizin problemlerinin tamamıyla ilgileniyoruz ve çözeceğimizi vadediyoruz.

"ASKERLERİMİZE BAŞARILAR DİLİYORUM"

Ülkemizde ise son günlerde terör olayları yaşanmaktadır. Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza rahmet diliyorum. Başımız sağolsun. Terörle mücadele askerlerimize başarılar diliyorum. Bir kez daha altını çizerek ifade ediyorum; terör ve siyasi kazanç asla bir araya gelemeyecek iki mefhumdur. Terörün ve terörle mücadelenin ırkı, dini, mezhebi ve siyasi parti farklılığı olmaz, olamaz!

Nasıl ki terör hepimizi hedef alıyorsa, terörle mücadele de hepimizin ortak mücadelesidir. Terörle mücadele de hepimiz ortak kararlılık göstermeliyiz. Hiç kimse Mehmetçiğimizin mücadelesi üzerinden siyasi hesap yapmasın. Devlet devlettir, hükümet hükümettir, terör ise terördür. Devlet hepimizin devletidir.

Irak'ta, ABD savaş uçaklarının yaptığı binlerce sorti, Afganistan'da dökülen kanlar ve Suriye'nin tarumar edilmesi; bugünkü terörle mücadelemizden bağımsız konular değildir! Birileri anlamak istemese de, dilimizde tüy bitene kadar anlatacağız; Büyük Ortadoğu Projesi'nin amaç ve hedeflerini, ortaklarını, politikalarını ve buna çanak tutanları anlamadan, bugünkü gelişmeleri sağlıklı okumak mümkün değildir!

Erdoğan'la birlikte dün ve bugün arasındaki makas siyasette öylesine açıldı ki, hangi tarihi milat kabul edeceğiz; insan doğrusu şaşırıyor. Adeta "bir saat önce bir saat öncedir, şimdi şimdidir." cümlesiyle siyaset yapar hale geldiler.

"U DÖNÜŞÜ DEMEK YETERSİZ KALIYOR"

Artık "U dönüşü" demek yetersiz kalıyor, "Erdoğan dönüşü" tabiri lûgatlesiyasi literatüre girdi bile. Daha vahim olan ise; tüm bunları "devlet yönetiyoruz" kılıfıyla aklamaya çalışıyorlar.

Bugün devlet yönetiyorsunuz madem, peki o zaman dün ne yapıyordunuz? Değdi mi bunca acıya? Değdi mi milyonlarca Müslamanın katledilmesine? Değdi mi milyonlarca insanın evini, barkını terk etmek zorunda kalışına? Değdi mi biz sizi ta o zaman uyarırken, sarf ettiğiniz o çirkin hakaretlere? Biz Muhammed Mursi'yi ve şehit Esma kızımızı unutmadık, unutmayacağız.

Biz haklı çıkmaktan yorulduk, siz yanılmaktan ve yanıltmaktan yorulmadınız
Rabia selamınızı, "Sisi mi Binali Yıldırım mı" cümlelerinizi ne yapacağız, nasıl değerlendireceğiz şimdi, hadi buyurun siz söyleyin. Elbette normalleşmek, dış politikada diyalog zeminini kaybetmemek doğru olandır, biz hep bunu söyledik.

Biz bunları söyleyince, biz "bölge ülkeleri ve İslam ülkeleri kendi aralarında meselelerini çözmeli, Moskova ve Washington'a bırakmamalı" dedikçe; en ağır ithamlarda bulunanlar siz değil miydiniz? İnanın; "biz demiştik, biz yine haklı çıktık" cümlelerini kurmak istemiyoruz, haklı çıkmaktan biz yorulduk; fakat yanılmaktan, yanıltmaktan siz yorulmadınız! "Görüşüyorum, alkışlayın!", "Asla görüşmem, alkışlayın." aymazlığınızdan, şımarıklığınızdan hem içeride hem dışarıda sergilediğiniz bu "iki yüzlü siyaset"ten ise bıktık, usandık artık!

Bir devlet böyle yönetilmez, Türkiye gibi büyük ve önemli bir ülke böylesine hoyratça idare edilmez! Nasıl vereceksiniz bunca masumun, bunca yanlışın hesabını?

Millet İttifakı'nda sistem değişsin diye dahil olduk. Biz parti olarak tek bir kişinin lafına bakılan sisteme karşıyız. Bu sistemi değiştirmek içinde gereken mücadeleyi sürdüreceğiz. Biz bugün eğer seçime hazırlanırken bir ittifak içindeysek bilinsin ki sadece bu sistem değişsin diye girdik. Siyasi partilerin birbirlerinden çok farklı yaklaşımları var Türkiye'nin problemlerine ilişkin. Ekonomide, sağlıkta, eğitimde, dış politikada ama bizi bir araya getiren unsur ney, “Bu sistem değişmeli” Tek kişi kararı verecek, herkes uyacak, alkışlayacak uymak bir tarafa! Ülke böyle yönetilmez, böyle idare edilmez.

"MİLLETİMİZ GEREKEN DERSLERİ VERECEKTİR"

İktidarın attığı her adım bizleri endişelendiriyor. Dün söylediklerini bugün de 180 derece dönerek farklı bir şey söylüyorlar. Bu iktidar sorunları çözmekte sınıfta kalmıştır. Umarım milletimiz bunlara gereken dersleri verecektir. Ekonomi çok iyi dediler, bakın bugün ekonomi de duvara tosladık. 'Bana güvenin, ben ekonomistim' dedi sayın Cumhurbaşkanı, ama geldiğimiz hal ortada.

Eğitimi, sağlığı bir keşmekeşin içine soktular. Ahlaki ve manevi değerlerimiz hiç bir zaman bu kadar yozlaştırılmamıştı. Değerlerimiz bir kaç oy uğruna tarumar edildi. Seçim atmosferine girerken, bir algı meydana getirilmeye çalışılıyor. Ama artık kimse onlara inanmıyor. Biz bu algıları vatandaşlarımızın vicdanına havale ediyoruz. Ama milletimiz sandık başında bunların tümünün hesabını soracak. Hesap gününde cenab-ı hak önünde hesabı sizden sorulacak. Cenab-ı hakkı yanıltamazsınız. Biz kendimizi cenab-ı hak önünde hesap veren insanlar olarak görüyoruz. Onun için de hakikati savunmaya devam edeceğiz.

FETÖ gerekçesi ile ihraç edilen KHK'lılara ilişkin," Artık adaletin bir hükmü kalmadı bu ülkede. Onlar FETÖ ile geçmişte kucak kucağa oturdular. Ama gariban insanları ihraç ettiler. Günden güne seçim satı mahalline girdik. Kimsenin artık tahammülü kalmadı. İktidar ne kadar göz ardı etse de, görmezden gelse de, biz bu sorunları göz ardı etmiyoruz. İktidarımızda bu sorunları kökten çözeceğiz.

Öğretmenlerin gününü kutluyorum. Terör tarafından aramızdan koparılan öğretmenlerimizin öğretmenler gününü kutluyorum. Özellikle KHK'lı öğretmenlerin gününü kutluyorum. Öğretmenler açlık sınırında çalışıyor. Hangi öğretmen bu maaşla, aldığı parayla öğrencilerine umut vaat edebilir ki? Son şehit olan öğretmenimiz de ücretli öğretmendi. Hiç bir öğretmen artık bu ekonomik krizde büyükşehirler de çalışmak istemiyor. Bir ülkenin gençlerine verdiği değer, öğretmenlerine verdiği değer ile anlaşılır. Öğretmenlik meslek kanuni ile öğretmenler mesleklerine küstürüldü."

YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.
Üye girişi yapmadınız. Misafir olarak yorum ekleyebilirsiniz. Üye olmak için tıklayın.
  Yorumcuların dikkatine…

İmlası çok bozuk,
Büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen,

yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.

Bu haber henüz yorumlanmamış...

KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
DP lideri Uysal'dan Akşener'e ziyaret
Demokrat Parti Lideri Gültekin Uysal, 28 Kasım'da yapılacak toplantının ...
Erdoğan'dan Esed sorusuna yanıt: Adımlarımızı atarız
Partisinin grup toplantısının ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan ...
İYİ Parti'li Başkan AK Parti'ye katıldı
İYİ Parti'den istifa eden Aydın Nazilli Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan, AK Parti'ye geçti.
 
Erdoğan duyurdu: Kara harekatı başlayacak
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin grup toplantısında açıklamalarda ...
Akşener'den Erdoğan'a yanıt: İYİ Parti'nin kumar masasında yeri yok
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin grup toplantısında açıklamalarda ...
İyi Parti'li başkan AK Parti'ye geçiyor
Aydın’ın İyi Parti'li Nazilli Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan’ın partisinden ...
 
İyi Parti'li başkan AK Parti'ye geçiyor
Aydın’ın İyi Parti'li Nazilli Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan’ın partisinden ...
Bakan Akar çileden çıktı! 'N...h alırsın böyle oy'
TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda, Milli Savunma Bakanlığı'nın, bütçe görüşmeleri ...
Emine Erdoğan: İklim değişikliğiyle mücadelede küresel bir aktörüz
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, "Türkiye olarak, ...
 
SOSYAL MEDYADA TAKİP ET
FACEBOOK'TA TURKTIME
TWITTER'DA TURKTIME
 
KATEGORİLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
ETİKETLER
  •KÜNYE
  •İLETİŞİM
  •REKLAM
 
 
  •Güncel
  •Siyaset
  •Dünya
  •Medya
  •Magazin
  •Spor
  •Kültür
  •Sağlık
  •Ekonomi
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
fransa
NBA
Belçika
Eczacıbaşı
ygs puan hesaplama
Abdullah Ercan
survivor
PSG
istanbul 10