E-posta :
  Şifre :
    ► Üye olmak istiyorum
    ► Şifremi Unuttum

İŞTE PKK'YA MALİ DESTEK VEREN ÜLKELER! 

Münih Güvenlik Politikası Konferansı'nın açılışında konuşan Başbakan Erdoğan'ın, AB'nin PKK'yı terör örgütü ilan etmesine karşın birçok ülkede maddi kaynak bulmasını eleştirmesi, gözleri örgütün Avrupa'daki para kaynaklarına çevirdi.

10.02.2008 - 12:51
İŞTE PKK YA MALİ DESTEK VEREN ÜLKELER!

Münih Güvenlik Politikası Konferansı'nın açılışında konuşan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, AB'nin PKK'yı terör örgütü ilan etmesine karşın birçok ülkede maddi kaynak bulmasını eleştirmesi, gözleri örgütün Avrupa'daki para kaynaklarına çevirdi.

Almanya'dan Hollanda'ya, Rusya'dan İsviçre'ye, Danimarka'dan Fransa'ya kadar birçok ülke terör örgütüne finansman yönünden destek çıkıyor.

Terör örgütünün en önemli finans desteğinin uyuşturucu ve insan kaçakçılığı olduğunu dile getiren Başbakan Erdoğan, örgüte ve onun Avrupa'daki örgütlenmelerine karşı duyarsız kalan bazı ülkelerin tutumlarının kendi toplumlarına ciddi zarar verdiğini kaydetti. Erdoğan'ın eleştirileri, dikkatleri terör örgütüne destek çıkan ülkelere çevirdi.

Terör örgütünün beş farklı ülkede banka hesabı olduğu biliniyor. Örgütün para trafiğini ise ERNK (Kürt Demokratik Halk Birlikleri) düzenliyor. Bu birime bağlı Diplomasi ve Kurumsal Siyasi Çalışmalar Kurulu'nun altında, KNK-KUK isimli Kürt Ulusal Kongresi ve KON-KÜRD (Avrupa Kürt Dernekleri Konfederasyonu) var. Bu iki kuruluş da örgüte gelir sağlayıcı çalışmalar yapıyor.

KON-KURD, 9 federasyonu kontrol ediyor. Örgütün yurt dışı yapılanması ise şöyle: İskandinavya Kürt Barış Konseyi, Fransa Kürt Halkı ile Dayanışma Kurulu, Belçika Kürt Halkına Yürütülen Savaşa Hayır Kurulu, İngiltere Londra Kürt İlişkiler Grubu, İngiltere Kürdistan İnsan Hakları Projesi, ABD'de Kürt Enformasyon Agi.

Almanya'da yaşayan Türk nüfusun yoğunluğu teror örgütünün Avrupa alanındaki faaliyetlerinin organizesinde bu ülkeyi önemli bir merkez haline getirdi. 1993 yılında PKK terör örgütünün Almanya'da resmen yasaklanmasına rağmen faaliyetler, paravan isimlerle kurulan 33 dernekle yürütülüyor. Terör örgütünün cephe faaliyetlerini yürütmek üzere bu ülkede kurulan ERNK ile bu paraleldeki diğer dernek ve kuruluşlarca Türk işcileri arasında PKK'ya eleman kazandırmak amacıyla propaganda faaliyetleri sürdürülüyor.

Terör örgütünün son zamanlarda içine düştüğü eleman sıkıntısı nedeniyle bu ülkedeki sempatizan konumundaki kişileri legal görünümlü organizasyonlar bünyesinde seminer ve toplantılarla siyasi eğitime tabi tutularak önce Ortadoğu'ya sonra da Türkiye'ye gönderiliyor. Ayrıca, yine aynı amaca yönelik olarak örgüt, mülteci ve kaçak statüsünde bulunan oturma izni olmayan kişileri bu ülkede aktif örgütsel faaliyetlerde bulunmaya zorluyor.

Çeşitli vesilerlerle organize edilen geceler, açılan yardım kampanyaları, yayınlanan gazete ve dergilerin zorla satılması ile örgüt adına zorla para toplama faaliyetlerinden elde edilen gelirler terör örgütünün finans kaynaklarını oluşturuyor. Bu yollarla elde edilen gelirin yıllık 150 milyon Euro civarında olduğu tahmin ediliyor.

İsveç hükümeti ise, PKK'yı terör örgütü olarak kabul etmekle birlikte Avrupa'daki pek çok ülke gibi Kürt dernekleri federasyonu şemsiyesi altında faaliyet gösteren paravan kuruluşlara müsamaha gösteriyor. Terör örgütünün doğrultusunda İsveç'te faaliyet gösteren yaklaşık 42 dernek, İsveç Kürt dernekleri federasyonu adı altında çalışma yürütüyor.

Yunanistan da, Türkiye'de işlemiş oldukları terör suçları nedeniyle adli takip ve soruşturmadan kaçarak ülkelerine sığınan teröristlere siyasi sığınma, kamp ortamı sağlama, silahlı eğitim, sağlık hizmeti verme ve barınma imkanı gibi kolaylıklar sunuyor. Terör örgütü, Yunanistan ve Güney Kıbrıs Rum Kesimi'nde rahatça faaliyet gösteriyor.

Yakalanan teröristlerin ifadelerinden; özellikle 1994 yılından itibaren Türkiye ve Avrupa'dan çeşitli yollarla Yunanistan'a gönderilen PKK militanlarının bu ülkede örgüte ait mevcut kamplarda patlayıcı madde eğitimine tabi tutuldukları ve bu eğitimi tamamlayan militanların gorevlendirildikleri metropol iller ve turistik bölgelerde bombalı saldırılar yapmak üzere Türkiye'ye giriş yaptıkları anlaşılıyor.

 
bugün

YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.
Üye girişi yapmadınız. Misafir olarak yorum ekleyebilirsiniz. Üye olmak için tıklayın.
  Yorumcuların dikkatine…

İmlası çok bozuk,
Büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen,

yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.

Bu haber henüz yorumlanmamış...

KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Türköne Konuşuyor: Eşimle Aram Kötü Olursa, Ak Parti'ye Muhalefet Ediyorum… MİT İşe Yaramaz, İlhan Selçuk Faşist, Çatlı Arkadaşımdı... Türkeş Bana Komünist Derdi…
Zaman’dan başka gazetede yazmam… Çok yakında medya savaşı çıkacak… Milliyetçilik ...
Cem Uzan Turktime'a Konuştu: Beni Kesebilirsin, Öldüerbilirsin ama Bana İnananlara İhanet Ettiremezsin!!!
Genç Parti Genel Başkanı Cem Uzan Türk Basınında evinin kapılarını ilk ...
MENDERES TURKTİME'A KONUŞTU! : “AĞAR, DEMOKRASİNİN YANINDAN BİLE GEÇMEMİŞTİR!”
Sağ siyasetin patent sahibi ve DP’nin biyolojik ve siyasi varisi Aydın ...
 
BAŞÖRTÜSÜ ÖZ DEĞİL, SEMBOLDÜR!
(TURKTİME-ERSİN TOKGÖZ) 5 bini aşkın üyesi ile Türkiye’nin ...
Emin Çölaşan Turktime'a Konuştu
(ÖZEL-TURKTİME) Türk basının usta kalemi, Hürriyet Gazetesi yazarı Emin ...
ERDOĞAN, ERMENİ BAKANI MAT ETTİ
Başbakan Erdoğan, Münih’teki güvenlik zirvesinde Ermenistan Dışişleri ...
 
EDEBİYATÇILARA 'ÇANKAYA BASKISI'
Çankaya Köşkü'ndeki 'edebi' davetin konuklarından Rasim Özdenören, yemeği, ...
HALKINA BENZİNİNİ BEDAVA VEREN ÜLKE
Dünyada akaryakıtın en ucuz satıldığı ülke olan Türkmenistan'da, araç ...
ERDOĞAN ALMAN GAZETESİNDE YAZDI
Başbakan Erdoğan, Alman ''Süddeutsche Zeitung'' gazetesine yazdığı makalede, ...
 
SOSYAL MEDYADA TAKİP ET
FACEBOOK'TA TURKTIME
TWITTER'DA TURKTIME
 
KATEGORİLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
ETİKETLER
  •KÜNYE
  •İLETİŞİM
  •REKLAM
 
 
  •Güncel
  •Siyaset
  •Dünya
  •Medya
  •Magazin
  •Spor
  •Kültür
  •Sağlık
  •Ekonomi
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
Almanya
ölüm haberi
Yeni Zelanda
Fernandao
meb
Şafak Sezer
adliye
özgecanın katilleri
Ölüm