İNGİLİZ The Guardian gazetesinin görüştüğü doktorlar felaketi şu sözlerle anlattı: 2 başlı ve tümörlü bebek doğumlarında büyük artış var. Anomali doğumlarda patlama yaşanıyor. Özellikle Felluce’de kanser vakaları 15 kat arttı.
İşgalle gelen felaket!..
Irak’ta işgal güçlerinin kullandığı kimyasal silahlar nedeniyle yüzbinlerce çocuk sakat dünyaya geliyor. Söz konusu doğum kusurları arasında iki başlı ve vücutlarında tümör olan bebekler olduğu belirtildi
Irak’ı işgal ederek kadın çocuk demeden milyonlarca insanı katleden Amerika’nın yol açtığı vahşetin yeni bir boyutu ortaya çıktı. İngiliz The Guardian gazetesinin görüştüğü Iraklı doktorlar, işgalle gelen felaketin yaptığı tahribatı ortaya koydu. Verilen bilgilere göre, Irak’ta işgal güçlerinin kullandığı kimyasal silahlar nedeniyle yüzbinlerce çocuk sakat doğuyor. Ve doğumlarda çok yüksek oranda tümör ve fiziksel bozukluklar yaşanıyor. Özellikle işgalin vurduğu kent Felluce’de sakat doğum oranında büyük patlama var.
Akıl almaz artış
Iraklı doktorlar, defalarca ağır silahlarla vurularak yok edilme noktasına getirilen Felluce’de bebek ve çocuklardaki kronik fiziksel şekil bozukluklarının ve kanser vakalarının 15 kat arttığını söyledi. Doğum kusurlarındaki akıl almaz artış uzmanların geçtiğimiz aylarda Felluce’de doğan bütün bebeklerle ilgili verileri toplaması sonucu ortaya çıktı. Nörologlar ve jinekologlar bahsi geçen doğum kusurları arasında iki kafalı ve vücutlarında pek çok tümör olan bebekler olduğunu ve çocukların pek çok sinir sistemi problemi yaşadığını belirtti. Benzer vakalar Afganistan’da da yaşanıyor.
Yok olan ülke...
İşgalle birlikte Irak her alanda paramparça oldu. 2003 yılından bu yana 5 milyon çocuğun yetim, yaklaşık 2 milyon kadının dul kaldığı ülkeyle ilgili geçtiğimiz günlerde bir dram daha olduğu ortaya çıkmıştı. İşgalde kocaları öldürülen binlerce kadının çocuklarını geçindirmek için hayat kadınlığı yapmak zorunda kaldığı belirtilmişti. Bu kadınlardan biri olan Vedade Betrad adlı kadın, kocasının ölümünden sonra, üç kızına bakmak ve evin ihtiyaçlarını karşılamak için bir çok iş başvurusu yaptığını söylemişti. Betrad, “Ailelerimiz geçindirmek için ölümü göze alarak bu işi yapıyoruz” demişti.(yeniçağ)
Yorumcuların dikkatine… • İmlası çok bozuk, • Büyük harfle yazılan, • Habere değil yorumculara yönelik, • Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan, • Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren, • Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen, yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR. |
Bunlar da ilginizi çekebilir...