Herşey göründüğü kadar basit değildir, futbol ve takım olmak da…
Algı yönetimi, ihtiyacının ne olduğunu bilmeyen insanlara yönelik yapılır ve manipülasyon bunun temelindedir. Ayrıca ilgilendikleri konuda yeterli bilgisi olmayan kişiler de algı yönetimine ihtiyaç duyarlar. Bu yüzden kendilerine bir takım lakaplar takarlar, imparator, büyük adam gibi…
Başarı yalnızca ve yalnızca sürdürülebilir bilgi ile sağlanır ve yine ancak bu şekilde herhangi bir başarı da sürdürülebilir. Galatasaray’ın aldığı şampiyonluklar beraberinde birçok borcu getirmeseydi, bu büyük bir başarı olarak sayılabilirdi.
Milli Takım’ı takım yapabilen bir Terim ortada olmasa da hala iyi algı yönetimi yapabildiği bir gerçek. Caner ve Arda gibi güçlü oyuncular olmasına karşın takım sürdürülebilir bir başarı elde edemiyor.
“Tehlikenin nasıl ve nerede yer aldığını biliyorduk. Türk Milli Takımı hücumda genellikle 5 kişi kalırken çok denemeyecek şekilde tehlike oluşturdular. Biz daha fazla şans yakaladık. Türkiye gibi güçlü bir takım karşısında bizim şans bulmamız ender görülen şeylerdendir.” Bu sözler İzlanda teknik direktörüne ait.
Ayrıca Fatih Terim’in planını nasıl öngörebildiklerini ve nasıl başardıklarını da anlattı; “Maça başlarken oyun alışkınlıklarını değiştirdik ve daha sonra bir B planı yapmadıklarını gördük. Bizim için absürt denebilecek kadar kolay bir maçtı.”
Fatih Terim’in güç ve para adamı olduğunu söylerler. Hırsının başarısının önüne geçtiğini de. Belki de bu yüzden Galatasaray’ın UEFA başarısı sürdürülebilir olmadı. Bir marka olarak Galatasaray, başarısını ortaya koysa da geriye kalan borçlar oldu. Ancak tüm bunlar Terim’in algı yönetimini iyi bir şekilde yaptığını ortaya koymaktadır. Futboldan çok siyaset adamı olsa da kendisine “imparator” dedirtmeyi başarmıştır.
Takım olmak her zaman aile olmakla sınırlı kalmaz ve daha fazlasını gerektirir. Terim’in belki de başaramadığı nokta budur. Bilgiyi sürdürebilseydi kariyeri boyunca hep başarıyı yakalabilirdi. Ancak algı yönetimi sadece kişisel başarısını katlarken, aynı zamanda takımı zarara uğratabiliyor. Terim bundan sonra neler yapacak, takımı yönetirken algı yönetimini tabana yayabilecek mi, yoksa yine bir B planı olmadan mı devam edecek? Bunun gibi haberleri YouWinAnaliz’den takip etmenizi tavsiye ederim.
Yorumcuların dikkatine… • İmlası çok bozuk, • Büyük harfle yazılan, • Habere değil yorumculara yönelik, • Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan, • Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren, • Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen, yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR. |
Bunlar da ilginizi çekebilir...