Fransa’nın Toulouse kentinden kalkışını yapan A350 XWB, Atatürk Havalimanı’na inmeden önce ilk denemesinde pisti pas geçti. Bu geçiş sırasında kanatlarını sağa ve sola doğru hafifçe yatıran Airbus'un son gözdesi, bu hareketiyle havacılık dilinde kendisini bekleyenleri selamlamış oldu. Selamlamadan sonra yeniden 35L pistine dönüş yapan A350 XWB uçağı, inişini gerçekleştirerek İstanbul ile ilk kez tanıştı.
Airbus'ın 200-500 yolcu kapasiteli geniş gövdeli uçak aileleri, kendi pazar segmentinin en gelişmiş uçaklarından oluşuyor. Bu uçaklar Türkiye gibi hava trafiğinin dünya ortalamasından daha hızlı büyüdüğü pazarlarda havayollarına, özellikle orta ve uzun menzilli destinasyonlarda genişleme planları için en zeki ve en verimli yolu sunuyor.
cihan
Yorumcuların dikkatine… • İmlası çok bozuk, • Büyük harfle yazılan, • Habere değil yorumculara yönelik, • Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan, • Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren, • Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen, yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR. |