Suriye resmi haber ajansı SANA'nın haberinde, ordunun, başkent Şam'ın 57 kilometre kuzeyindeki Yebrud bölgesinde silahlı muhalifler ile günlerdir devam eden şiddetli çatışmalar sonunda bölgeyi kontrol altına aldığı kaydedildi.
Rejim kuvvetlerinin, bölgenin kuzey ve doğu kesimlerindeki girişleri tamamen kapattığı belirtilen haberde, çatışmalarda kayıp veren silahlı grupların çoğunun Rankus bölgesine kaçtığı bildirildi.
Muhaliflere ait Kalamun Medya Merkezinin açıklamasında ise muhaliflerin, Lübnan sınırındaki Yebrud bölgesinde rejim güçlerine ait 2 tank ile çok sayıda askeri aracı imha ettiği öne sürüldü.
Hizbullah destekli Esed güçlerinin savaş uçakları ile tanklarla Yebrud'u bombaladığını, helikopterlerle ''varil bombası'' attığı kaydedilen açıklamada, Esed güçlerinin Yebrud bölgesinin tamamını eline geçirmediği, bazı bölgeleri kontrolü altına aldığı ifade edildi.
Rejim güçlerinin, bölgedeki Hoş Arab, Esal Al-Vard, Hererah, Zabadani, Madaya, Rankus ile Efreh'i hedef aldığı saldırıların halen devam ettiği bildiriliyor.
Yaklaşık 7 aydır muhaliflerin kontrolünde olan Yebrud, Lübnan sınırında bulunması nedeniyle muhalifler için önemli bir hat.
Bu arada, Suriye Yerel Koordinasyon Komitesi'nden (LCC) yapılan açıklamada, Suriye ordusuna bağlı savaş uçaklarının başkent Şam'ın güneyindeki Yermuk bölgesine "vakum bombasıyla" saldırdığı kaydedildi.
aa
Yorumcuların dikkatine… • İmlası çok bozuk, • Büyük harfle yazılan, • Habere değil yorumculara yönelik, • Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan, • Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren, • Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen, yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR. |