E-posta :
  Şifre :
    ► Üye olmak istiyorum
    ► Şifremi Unuttum

Vietnam Hava Kuvvetleri Açıkladı: Malezya Havayollarına Ait Olabileceği Düşünülen Yağ Tabakaları Saptandı!

Vietnam Hava Kuvvetleri Malezya Havayollarına ait olabileceği düşünülen Güney Çin Denizi üzerinde yağ tabakaları saptadı.

8.03.2014 - 23:43
Vietnam Hava Kuvvetleri Açıkladı:

Malezya Havayollarına ait MH 370 sefer sayılı yolcu uçağının hava trafik kontrol ekranlarından kaybolmasından 17 saat sonra uçağı arama çalışmaları sürüyor.

Pekin’e gitmek üzere Kuala Lumpur’dan kalkan ve Vietnam hava sahasına girdikten sonra iletişimin kesildiği uçağın izine, Malezya ve Vietnam arasında denizde yapılan aramalarda hala rastlanmazken, bu kadar süre havada kalacak yakıta sahip olmadığına dikkat çekiliyor.

Malezya Havayolları Üst Yöneticisi Ahmet Cuhari Yahya, kalkıştan yaklaşık bir saat sonra radardan kaybolan Boeing 777 tipi uçağın pilotlarının tehlike sinyali göndermediklerini, bu nedenle her ne yaşanmışsa bunun çok hızlı gelişmiş olabileceğini söyledi.

Yahya, uçağın radardan çıktığı bölgede o sırada hava koşullarının iyi olduğunu sözlerine ekledi.

Malezya Sivil Havacılık Dairesi Başkanı Azaharuddin Abdülrahman da uçağın, son olarak radarda TSİ 20:30’da, Güney Çin Denizi’nin Tayland Körfezi ile birleştiği noktada görüldüğünü belirtirken, Vietnam Sivil Havacılık Dairesi Başkanı Lai Xuan Thanh, ülkedeki hava trafik kontrol memurlarının uçakla hiç temas kurmadığını söyledi.

Mülkiyet iddiaları nedeniyle bölge ülkeleri arasında gerilime neden olan Güney Çin Denizi’nde arama çalışmaları, Çin ve Filipinler dahil olmak üzere tüm bölge ülkelerini seferber etti.

Arama çalışmalarına Çin 2 kurtarma gemisi, Filipinler, hava kuvvetlerine ait 3 uçak ve 3 donanma devriye gemisiyle katılıyor. 11 bin 200 kilometrekarelik alandaki çalışmaları, Malezya, Singapur ve Vietnamlı yetkililer koordine ediyor.

Bölgedeki Vietnamlı balıkçılardan da kayıp uçağın izine rastlamaları halinde yetkililere bilgi vermeleri istendi.

Malezya Ulaştırma Bakanı Hişammuddin Hüseyin, uçağın kaybolmasında terör ihtimalinin olup olmadığı yönündeki sorulara, ‘’tüm olasılıklar üzerinde durdukları’’ yanıtını verdi.

Uçakta 2’si bebek 227 yolcu ve 12 kişilik mürettebat bulunuyordu.

Yolculardan 152’si Çin, 38’i Malezya, 7'si Endonezya, 6'sı Avustralya, 5'i Hindistan, 3'ü ABD vatandaşıydı. Diğer yolcuların da Fransa, Yeni Zelanda, Kanada, Ukrayna, Rusya, İtalya, Tayvan, Hollanda ve Avusturya vatandaşları oldukları belirtiliyor.

Deniz üzerinde kaybolan uçakları bulmanın çok zor olabileceği ve enkaz tespitinin birkaç gün sürebileceği biliniyor.

Vietnam hava kuvvetleri uçakları, Güney Çin Denizi üzerinde yağ tabakaları saptadı

Vietnam hava kuvvetleri uçaklarının, Güney Çin Denizi üzerinde, kaybolan Malezya uçağının izi olabileceği düşünülen büyük yağ tabakaları saptadığı bildirildi.

Vietnam hükümetinden yapılan açıklamada, iki büyük yağ tabakasının Vietnam’ın güney ucunda fark edildiği, her birinin 10-15 kilometre uzunluğunda olduğu belirtildi. Açıklamada, yağ tabakalarının, düşen bir uçaktan sızan yakıtla uyumlu olduğu kaydedildi.

Pekin’e gitmek üzere Kuala Lumpur’dan kalkan Malezya Havayollarına ait MH 370 sefer sayılı yolcu uçağıyla iletişim, Vietnam hava sahasına girdikten sonra kesilmişti. Uçakta 227 yolcu ve 12 mürettebat olmak üzere 239 kişi bulunduğu açıklanmıştı.

aa

YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.
Üye girişi yapmadınız. Misafir olarak yorum ekleyebilirsiniz. Üye olmak için tıklayın.
  Yorumcuların dikkatine…

İmlası çok bozuk,
Büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen,

yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.

Bu haber henüz yorumlanmamış...

KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Ukrayna Savunma Bakanı Tenyukh: Kırım'da 18 Bin Civarında Asker Var!
Ukrayna Savunma Bakanı Tenyukh, Kırım'da 18 bin civarında Rus askeri bulunduğunu söyledi.
Hizbullah Milisleri Köy Bastı: 20 Ölü!
Suriye'de rejime bağlı güçlerin destek verdiği Hizbullah milislerinin, ...
Kerry Lavrov İle Görüştü!
ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, Ukrayna'daki gelişmelere ilişkin telefonda ...
 
Obama'dan Yoğun Telefon Mesaisi!
ABD Başkanı Barack Obama, Ukrayna konusunda İngiltere, Fransa, İtalya ...
Ukrayna Dışişleri Bakanı Deşitsa:
Ukrayna Dışişleri Bakanı Deşitsa, Kırım'ın Ukrayna'nın ayrılmaz bir parçası olduğunu belirtti.
Belle Knox, okumak için yıldızı olmuş
Okul harcı olan 47 bin doları ödemek için film çekmeye başlayan Belle ...
 
Shakira:
Dünyaca ünlü şarkıcı Shakira, sevgilisi Pique hakkında birbirinden çarpıcı açıklamalarda bulundu.
Belle Knox, okumak için yıldızı olmuş
Okul harcı olan 47 bin doları ödemek için film çekmeye başlayan Belle ...
Lea Michele:
Glee dizisiyle tanıdığımız genç oyuncu Lea Michele, Seventeen dergisinin ...
 
SOSYAL MEDYADA TAKİP ET
FACEBOOK'TA TURKTIME
TWITTER'DA TURKTIME
 
KATEGORİLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
ETİKETLER
  •KÜNYE
  •İLETİŞİM
  •REKLAM
 
 
  •Güncel
  •Siyaset
  •Dünya
  •Medya
  •Magazin
  •Spor
  •Kültür
  •Sağlık
  •Ekonomi
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
Sağlık
eyfel kulesi
Kobani
Mersin İdmanyurdu
film
Mehmet Şimşek
İthalat
karadeniz
Sayıştay