E-posta :
  Şifre :
    ► Üye olmak istiyorum
    ► Şifremi Unuttum

Bakan Gürlek'ten 81 ile talimat 

Adalet Bakanlığı, terör suçlarına ilişkin soruşturmaların daha etkin, hızlı ve koordineli yürütülmesi amacıyla 81 ildeki 175 ağır ceza cumhuriyet başsavcılığına yazı göndererek müstakil Terör Suçları Soruşturma Büroları kurulmasını kararlaştırdı.

20.07.2026 - 22:05
Bakan Gürlek ten 81 ile talimat

Adalet Bakanlığı, terör suçlarına ilişkin soruşturmaların daha etkin, hızlı ve koordineli yürütülmesi amacıyla 81 ildeki 175 ağır ceza cumhuriyet başsavcılığına yazı göndererek müstakil Terör Suçları Soruşturma Büroları kurulmasını kararlaştırdı.

İLLERDE MÜSTAKİL BÜROLAR KURULACAK

Adalet Bakanı Akın Gürlek’in talimatıyla hazırlanan ve Bakan Yardımcısı Can Tuncay’ın imzasıyla 81 ildeki 175 ağır ceza cumhuriyet başsavcılığına gönderilen yazıda, terör örgütleriyle mücadelede ülke genelinde uygulama birliğinin sağlanması hedeflendi. Alınan karar doğrultusunda, il cumhuriyet başsavcılıkları bünyesinde yalnızca terör suçlarına ilişkin soruşturmaları yürütmek üzere müstakil "Terör Suçları Soruşturma Büroları" oluşturulacak. Bürolarda görevli cumhuriyet savcılarına, dosyalara yoğunlaşmalarını sağlamak amacıyla nöbet, duruşma savcılığı veya başka görev verilmeyecek. Bütün terör soruşturmaları bu uzmanlaşmış birimler nezdinde yürütülürken, gecikmesinde sakınca bulunan durumlarda ilçe başsavcılıkları talimat üzerine zorunlu işlemleri tamamlayarak evrakı hızla ilgili il başsavcılığına aktaracak.

EMNİYET VE JANDARMAYLA HER AY DÜZENLİ KOORDİNASYON TOPLANTISI YAPILACAK

Yeni uygulamayla adli makamlar ile kolluk birimleri arasındaki koordinasyonun güçlendirilmesi amaçlandı. Ceza İşleri Genel Müdürlüğü Terör Suçları Daire Başkanlığının koordinasyonunda her ayın ilk haftasında değerlendirme toplantıları düzenlenecek. Toplantılara Emniyet Genel Müdürlüğü Terörle Mücadele Daire Başkanlığı ile Jandarma Genel Komutanlığı Terörle Mücadele Daire Başkanlığının temsilcileri katılacak. Bu görüşmelerde terör örgütlerinin güncel yapılanmaları, faaliyetleri, ülke genelindeki soruşturma süreçleri ve mücadele yöntemleri değerlendirilerek elde edilen tespitler il cumhuriyet başsavcılıklarıyla paylaşılacak.

AYLIK İSTATİSTİKLER DERLENEREK ULUSAL DÜZEYDE UYGULAMA BİRLİĞİ SAĞLANACAK

Ceza İşleri Genel Müdürlüğü Terör Suçları Daire Başkanlığı, Türkiye genelinde yürütülen terör soruşturmalarına ilişkin aylık istatistikleri düzenli olarak derleyecek. Hazırlanan veriler, her ay gerçekleştirilecek koordinasyon toplantıları öncesinde Emniyet ve Jandarma birimleriyle paylaşılacak. Adli makamlar ile güvenlik güçleri arasındaki bu düzenli bilgi akışı sayesinde terör örgütlerinin hareketlerinin bütüncül olarak takip edilmesi, soruşturmalarda aksama yaşanmaması ve ülke genelinde ortak bir standart oluşturulması hedefleniyor. (İHA)

YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.
Üye girişi yapmadınız. Misafir olarak yorum ekleyebilirsiniz. Üye olmak için tıklayın.
  Yorumcuların dikkatine…

İmlası çok bozuk,
Büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen,

yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.

Bu haber henüz yorumlanmamış...

KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kurtulmuş Kılıçdaroğlu ile görüşecek
TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, "Terörsüz Türkiye" süreci ve Meclis tatile ...
CHP'li başkanvekili istifa etti
Yolsuzluk soruşturması kapsamında tutuklanan ve görevinden uzaklaştırılan ...
PKK'dan mesaj: Sürecin sabote edilmesi anlamına gelir
PKK kanadından konuya dair yazılı bir açıklama yayımlandı. Açıklamada, ...
 
Muharrem İnce'den eleştirilere yanıt
Muharrem İnce'nin, Olcay Baykal'ın cenazesinde Kılıçdaroğlu'nun yanında ...
Bakan Fidan'dan Kıbrıs mesajı
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Kıbrıs Barış Harekatı’nın 52’nci yıl dönümü ...
Mevlüt Karakaya: Kıbrıs Türk milletinin milli davasıdır
MHP Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Karakaya, Kıbrıs Barış Harekatı'nın ...
 
Erdoğan'dan Kıbrıs mesajı: Aslan yalnız bırakmayacağız
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kıbrıs Barış Harekâtı’nın yıl dönümüne ...
Özgür Özel parti için bina tuttu
Yarın grup toplantısında konuşmaya hazırlanan Özgür Özel'in veda edeceği ...
DEM Parti heyeti Öcalan'la görüşecek
DEM Parti İmralı Heyeti'nde bulunan Pervin Buldan ve Mithat Sancar, Abdullah ...
 
SOSYAL MEDYADA TAKİP ET
FACEBOOK'TA TURKTIME
TWITTER'DA TURKTIME
 
KATEGORİLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
ETİKETLER
  •KÜNYE
  •İLETİŞİM
  •REKLAM
 
 
  •Güncel
  •Siyaset
  •Dünya
  •Medya
  •Magazin
  •Spor
  •Kültür
  •Sağlık
  •Ekonomi
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
Suudi Arabistan
ygs sonuçları
DEAŞ
Ezgi Mola
işte benim stilim
Ahmet Kaya
iett
Anadolu Efes
Anadolu