E-posta :
  Şifre :
    ► Üye olmak istiyorum
    ► Şifremi Unuttum

Obama'dan Yoğun Telefon Mesaisi! Liderlerle Ukrayna Konusunu Görüştü ve Onlardan Şunu İstedi...

ABD Başkanı Barack Obama, Ukrayna konusunda İngiltere, Fransa, İtalya ve Baltık ülkelerinin liderleriyle telefon görüşmeleri yaptı.

8.03.2014 - 22:34
Obama dan Yoğun Telefon Mesaisi!

ABD Başkanı Barack Obama, Ukrayna konusunda İngiltere, Fransa, İtalya ve Baltık ülkelerinin liderleriyle telefon görüşmeleri yaptı.

Beyaz Saray'ın açıklamasına göre, Obama, İngiltere Başbakanı David Cameron, Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande ve İtalya Başbakanı Matteo Renzi ile görüşmesinde, 6 Mart'taki AB Konseyi zirvesi sonuçları dahil olmak üzere, Rusya'nın Ukrayna'ya askeri müdahalesi hakkında ABD ve AB'nin güçlü ve müşterek duruşundan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Açıklamada, liderlerin, Rusya'nın uluslararası hukuku açık ihlaline dair ciddi kaygılarını yinelediği ve Ukrayna'nın egemenliği ve toprak bütünlüğüne desteklerini yeniden teyit ettikleri belirtildi.

Obama'nın, Letonya Cumhurbaşkanı Andris Berzins, Litvanya Cumhurbaşkanı Dalia Grybauskaite ve Estonya Cumhurbaşkanı Toomas Hendrik Ilves ile de telekonferans yoluyla görüştüğü belirtilen açıklamaya göre, Başkan Obama bu görüşmelerde de ABD'nin, NATO altındaki müşterek savunma taahhütlerine olan sarsılmaz bağlılığını ve Baltık müttefiklerinin güvenliği ve demokrasisine kalıcı bağlılığını tekrar vurguladı.

Beyaz Saray açıklamasında, tüm liderlerin, Rusya'nın askeri güçlerini üslerine geri çekmesi, uluslararası gözlemciler ve insan hakları gözlemcilerinin Kırım Yarımadası'na konuşlandırılmasına izin vermesi ve gerginliği azaltmak, Ukrayna'nın egemenliği ve toprak bütünlüğünü yeniden tesis etmek için Ukrayna ile Rusya arasında doğrudan diyaloğu sağlayabilecek bir temas grubunun oluşturulmasını bir an önce kabul etmesi gerektiği noktasında mutabık kaldığı aktarıldı.

Açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Liderler, Kırım'da referandum teklifini Ukrayna anayasasının ihlali olduğu gerekçesiyle reddettiler ve Ukrayna'nın geleceğine dair tüm kararların Kiev'deki hükümeti içine alması gerektiğinin altını çizdiler. Liderler, Rusya'nın uluslararası hukuku ihlal etmeyi sürdürmesinin, kendisini uluslararası toplumdan izole edeceğini net biçimde ortaya koydular. Ayrıca uluslararası toplumun, ekonomisini istikrara sokmaya çalışan ve mayıstaki seçimlere hazırlanan Ukrayna hükümetine güçlü destek vermesi gerektiği üzerinde konuştular. Uygun uluslararası kuruluşlar yoluyla dahil olmak üzere aralarındaki yakın koordinasyonu devam ettirmeyi kararlaştırdılar."

aa

YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.
Üye girişi yapmadınız. Misafir olarak yorum ekleyebilirsiniz. Üye olmak için tıklayın.
  Yorumcuların dikkatine…

İmlası çok bozuk,
Büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen,

yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.

Bu haber henüz yorumlanmamış...

KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Ukrayna Dışişleri Bakanı Deşitsa:
Ukrayna Dışişleri Bakanı Deşitsa, Kırım'ın Ukrayna'nın ayrılmaz bir parçası olduğunu belirtti.
Belle Knox, okumak için yıldızı olmuş
Okul harcı olan 47 bin doları ödemek için film çekmeye başlayan Belle ...
Shakira:
Dünyaca ünlü şarkıcı Shakira, sevgilisi Pique hakkında birbirinden çarpıcı açıklamalarda bulundu.
 
Belle Knox, okumak için yıldızı olmuş
Okul harcı olan 47 bin doları ödemek için film çekmeye başlayan Belle ...
Lea Michele:
Glee dizisiyle tanıdığımız genç oyuncu Lea Michele, Seventeen dergisinin ...
Miley Cyrus Bu Sefer de Brooke Candy'i Öptü!
Geçtiğimiz günlerde konser turnesi sırasında kendisini dinlemeye gelen ...
 
Charlotte Springer isyanlarda!
İngiliz basınında bir süredir genç yıldız ve güzel modelin aşk yaşadığı iddia ediliyordu.
Moritanya'dan İhvan'a izin
Moritanya makamlarının, dün düzenlenen baskınla kapatılan İhvan'a bağlı ...
İsrail'den Batı Şeria'da geri adım
İsrail Başbakanı Netanyahu, Filistin tarafı ile barış sağlanması için ...
 
SOSYAL MEDYADA TAKİP ET
FACEBOOK'TA TURKTIME
TWITTER'DA TURKTIME
 
KATEGORİLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
ETİKETLER
  •KÜNYE
  •İLETİŞİM
  •REKLAM
 
 
  •Güncel
  •Siyaset
  •Dünya
  •Medya
  •Magazin
  •Spor
  •Kültür
  •Sağlık
  •Ekonomi
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
Serdar Ortaç
Kırgızistan
Ankara
Manchester City
zonguldak maden
Numan Kurtulmuş
harç
Çanakkale Savaşları
Güney Osetya