Fenerbahçe'nin 2010-2011 sezonu Süper Lig şampiyonluğunda şike yaptığını savunan bir grupTrabzonspor taraftarı, İsviçre'nin Nyon kentinde bulunan UEFA Genel Merkezi önünde gösteri yaptı.
Bordo-mavili taraftarlar, Trabzonspor Kulübü'nün Fenerbahçe ve Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) hakkında UEFA Temyiz Kurulu'na yaptığı şikayet başvurusuna destek amacıyla,UEFA Genel Merkeziönünde izinli bir protesto gösterisi düzenledi.
UEFA Genel Merkezi önünde toplanan taraftarlar, ellerinde, "2010-2011 sezonu şampiyonu Trabzonspor" ve "UEFA, Fenerbahçe'yi şikeden dolayı 2 yıl Avrupa kupalarından men etti, Türkiye Futbol Federasyonu Fenerbahçe'ye ceza vermedi" yazan pankartlar taşıdı.
Protesto gösterisini düzenleyen İbrahim Ertürk, yaptığı açıklamada, UEFA Başkanı Michel Platini'ye seslenerek, "Sayın Platini, Türk futbolu bir suç örgütünün hakimiyeti altındadır. Türk futbolunda şikeyapana ödül veriliyor. Şike yapan kişiler Türk futbol kulüplerinde başkanlık ve yöneticilik yapıyor. Bu durumu neden destekliyorsunuz" ifadelerini kullandı.
Trabzonspor, 27 Mayıs'ta UEFA Kontrol, Etik ve Disiplin Kurulu'na, Fenerbahçe ile TFF hakkında yaptığı şikayet başvurusunun reddiyle ilgili gerekçeli kararın kulübe ulaşmasının ardından, bu kez UEFA Temyiz Kurulu'na başvurmuştu.
UEFA Temyiz Kurulu'nun, konuya ilişkin kararını bu hafta açıklaması bekleniyor.
aa
Yorumcuların dikkatine… • İmlası çok bozuk, • Büyük harfle yazılan, • Habere değil yorumculara yönelik, • Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan, • Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren, • Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen, yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR. |
Bunlar da ilginizi çekebilir...