E-posta :
  Şifre :
    ► Üye olmak istiyorum
    ► Şifremi Unuttum

TBMM 101 yaşında 

Meclis Başkanı Mustafa Şentop ve beraberindeki devlet erkanı TBMM'nin açılışının 101. yılı dolayısıyla düzenlenen tören kapsamında 1. Meclis'te...

23.04.2021 - 09:21
TBMM 101 yaşında

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı töreni için TBMM Başkanı Mustafa Şentop ve beraberinde devlet erkanı Anıtkabir'i ziyaret etti. Heyette, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, bakanlar yer aldı. Heyet buradaki törenin ardından 1. Meclis'e geçerek, 101 yıl önce, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılışında en yaşlı üye sıfatıyla Sinop Mebusu Şerif Bey’in yaptığı konuşma seslendirilecek. Özel defter imzalanacak.

Heyet, Aslanlı Yol'da yürüyerek Atatürk'ün mozolesine geldi, TBMM Başkanı Şentop, burada mozoleye çelenk bıraktı. Meclis Başkanı Şentop, daha sonra Anıtkabir Özel Defteri'ni imzaladı, yazdığı mesajı okudu:

"TBMM'mizin 101. yıl dönümünde ilk Cumhurbaşkanımızın manevi huzurundayız. TBMM'nin taşıdığı büyük mananın idrakindeyiz. TBMM olarak ülkemizin kalkınması için gayretlerimiz engel tanımayan bir ısrar ve inançla sürmektedir, sürecektir."


İLK TÖREN 1. MECLİS'TE GERÇEKLEŞTİ
Sonrasında devlet erkanı, Anıtkabir'de biraraya geldi.Mustafa Şentop başkanlığındaki heyet, sabah 9.15 'de Anıtkabir'i ziyaret etti.

Meclis Başkanı Şentop, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.

Şentop, mesajında şunları kaydetti;

"Dün olduğu gibi bugün de aziz milletimiz, büyük ve güçlü Türkiye idealine sahip çıkmıştır"

Bir asrı geçen yaşıyla büyük zorluklarla kurulan Türkiye Büyük Millet Meclisi, canları pahasına hürriyetini teslim etmeyen kahraman milletimizin bizlere armağanıdır.

Tarihimizin makus zamanları olarak andığımız terör saldırıları, darbe ve vesayet girişimleri ile demokrasimize darbe vurulmak istense de, dün olduğu gibi bugün de aziz milletimiz bir vücudun azaları gibi kenetlenerek, “Ya İstiklal Ya Ölüm” düsturuyla, büyük ve güçlü Türkiye idealine sahip çıkmıştır.

"Zorluklarla mücadele azmini bugün de aynı inanç ile korumaktayız"

101 yıl önce aziz milletimizin vatanın birliği ve milletimizin dirliğini temin için var gücüyle çalışma kararlılığını ve zorluklarla mücadele azmini bugün de aynı inanç ile korumaktayız. Meclisimizin açıldığı 23 Nisan gününün Ulusal Egemenliğin yanı sıra Çocuk Bayramı olarak kutlanması, tarihimizden aldığımız gücün istikbalimizin mimarlarına aktarılmasının tezahürüdür. Çocuklarımıza yaşanabilir güzel bir dünya bırakmak ve onların çağın gereklerine uygun donatılmasına gayret etmek en asli vazifemizdir. Sorumluluğumuzun bilincinde olduğumuzun bir kez daha altını çizmek isterim.

Bu vesileyle, Cumhuriyetimizin banisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk ile mesai ve silah arkadaşlarını, ilk Meclisimizden itibaren Gazi Meclisimizin çatısı altında görev yapmış bütün milletvekillerimizi, İstiklal Marşı’nın kabulünün 100. yılı olması dolayısıyla hassaten milli şairimiz Mehmet Akif’i, İstiklal Harbi’nde canlarını feda eden aziz şühedayı hayırla, rahmetle ve minnetle yad ediyorum. 

YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.
Üye girişi yapmadınız. Misafir olarak yorum ekleyebilirsiniz. Üye olmak için tıklayın.
  Yorumcuların dikkatine…

İmlası çok bozuk,
Büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen,

yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.

Bu haber henüz yorumlanmamış...

KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
BIDEN'IN BAŞKANININ KANKASI SARIKAYA: İYİ OLACAK!
Aylan Bebek ve İslamafobia filmlerinin ünlü yönetmeni ve Türk Lobisi yöneticisi ...
DP lideri Uysal'dan Bakan Soylu hakkında çok konuşulacak sözler
Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, Turktime'ın sorularını yanıtladı.
“İktidar da, CHP’de değişecek!”
DSP’den Ankara adayı olan Haydar Yılmaz, adaylığı karşısında çıkar sağladığı ...
 
Erbakan, Oktar'ın karşısında durdu!
Film gibi bir hayatın, sıra dışı kahramanı Emin Şirin. Daha yakından tanımak için buyurun…
Bahçeli, TURKTIME'a konuştu
a
28 Şubat Darbesi'nin Perde Arkası
1977-80 Dönemi Adalet Partisi ve 28 Şubat Dönemi’nde Refah Partisi Kastamonu ...
 
"CHP sokakçıdır, öbürleri meydancı"
1977-80 Dönemi Adalet Partisi ve 28 Şubat Dönemi’nde Refah Partisi Kastamonu ...
YSK Başkanı Ali EM Turktime'a Konuştu
28 Ocak 2010 tarihinde Yüksek Seçim Kurulu Başkanı (YSK) olan Ali Em geçen ...
A.Ü. Z.F. Dekanı Çolak Turktime'a Konuştu TV'lerdeki Bal Reklamları Hayvansız Mandıralarda Kaşar Üretmeye Benziyor!
Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Çolak Turktime’ı ...
 
SOSYAL MEDYADA TAKİP ET
FACEBOOK'TA TURKTIME
TWITTER'DA TURKTIME
 
KATEGORİLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
ETİKETLER
  •KÜNYE
  •İLETİŞİM
  •REKLAM
 
 
  •Güncel
  •Siyaset
  •Dünya
  •Medya
  •Magazin
  •Spor
  •Kültür
  •Sağlık
  •Ekonomi
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
Acun Ilıcalı
İran
Kobani
Brezilya
Ersun Yanal
anap
Rıza Çalımbay
hapis
ilber ortaylı