Finlandiya'nın başkenti Helsinki yakınlarındaki Vantaa'daki Trio Areena'da düzenlenen şampiyonanın sabah seansında erkekler serbest stil 125 kiloda mindere çıkan son iki Avrupa şampiyonu Akgül, ilk maçında Ermeni Andranik Galstyan'ı 11-0, çeyrek finalde Belarus rakibi Shvedau Vadzim'i 10-0 ve yarı finalde de Ukraynalı Oleksandr Khotsianivskyı'yı 10-0 yenerek hiç puan vermeden finale yükseldi.
Finalde Rus güreşçi Alan Anatolevitch Khugaev ile mindere çıkan Akgül, rakibine fırsat vermeden kısa bir sürede maçı 10-0 sonuçla bitirerek altın madalyanın sahibi oldu. Bu sonuçla Akgül, art arda üçüncü kez Avrupa şampiyonu olarak büyük bir başarıya imza attı.
İzleyicilerden yoğun alkış alan Taha Akgül, Türk bayrağını alarak minderde tur attı. Daha sonra yere bayrağı seren Akgül, eğilerek bayrağı öptü.
star
Öte yandan soyunma odasına giden Akgül'ü, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek arayarak tebrik etti.
Yorumcuların dikkatine… • İmlası çok bozuk, • Büyük harfle yazılan, • Habere değil yorumculara yönelik, • Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan, • Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren, • Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen, yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR. |