Gölcük Tersane Komutanlığında "Yeni Tip Denizaltı Projesi" çalışmalarına yönelik düzenlenen tanıtım toplantısında konuşan Tuğamiral Eken, denizaltı gemisinin kısıtlı bir alanda, çok fazla teknoloji ürünü alt sistemini bir arada barındıran karmaşık sistem olduğunu söyledi.
HATA KALDIRMAYAN PROJE
Su üstü gemisi inşasından farklı olarak denizaltı yapımında hata toleranslarının çok az olması gerektiğine işaret eden Eken, "Onlarca metre uzunluğundaki boyutlarda milimetre boyutunda toleranslarla çalışmak gerekir. Bu da çok sert bir çalışma disiplinini, çok doğru bir bilgi paylaşımını ve çok iyi planlanmış ve yönetilmiş bir nitelik denetim süreçlerini lüzumlu kılar" dedi.
İMALATI FARKLI YAPILIYOR
Eken, Yeni Tip Denizaltı Projesi kapsamında inşa ettikleri denizaltıların daha evvel GölcükTersanesinde yapılan gemilerden farklı olarak otomatik kaynak sistemlerinin kullanılmasına olanak veren ve dikine inşa yöntemiyle yapıldığı belirterek, şöyle devam etti:
PROJE ÇOK ÖNEMLİ
"Tersanedeki istasyonlar ulusal sanayinin katkılarıyla vatan içinde yapıldı. Daha sonra GölcükTersanesi ve ulusal sanayinin katkılarıyla entegrasyonu yapılarak mukavim tekne hattı oluşturuldu. Gölcük Tersanesi Komutanlığı, Türk Deniz Kuvvetleri unsurlarının materyal ve teknik yönden harbe hazırlık seviyelerini en üst düzeyde tutmakta ve bu kapsamda yeni gemiler inşa etmekte, mevcut olan gemileri onarmanın yanı sıra modernizasyonlarını yapmaktır.Bu kapsamda var Yeni Tip Denizaltı Projesi kapsamında edindiğimiz denizaltı tasarım ve inşa bilgi ve kabiliyetlerini ileride vazife verilmesi durumunda ulusal imkanlarla dizayn ve inşa edilecek denizaltıları için kullanmak en mühim hedeflerimizden birisidir. Yeni Tip Denizaltı Projesi ilk gemisi Pirireis Denizaltı Gemisi'nin ilk kaynak merasimi 8 Ekim 2015 tarihinde yapılmış olup, 62 ay sonra donanmaya teslimi planlanmaktadır. Akabinde 12 ay faz farkıyla başka gemilerin inşasına başlanarak projenin 2025 yılında tamamlanması öngörülmektedir."
Eken, denizaltı için en mühim silah olan sessizlik prensibine nihai derece sadık kalan yeni kuşak denizaltıların Türk Deniz Kuvvetlerinin gücüne kuvvet katacağını dile getirdi.
"GİZLİLİK VE SÜRPRİZ OLMA ÖZELLİĞİ 5 KAT İYİLEŞTİRİLMİŞTİR"
Gemi İnşa Başmühendisi Albay Ali Bahadır Barıtçı da Yeni Tip Denizaltı Projesi sürecinin 2 Temmuz 2009 tarihinde Savunma Sanayii Müsteşarlığı ile HDW-MFI ortak girişim grubu arasındaki sözleşemeye istinaden başladığını anımsattı.
Alman HDW Tersanesi 214 sınıfı denizaltılarının, Türk Deniz Kuvvetlerinin hareket isterleri doğrultusunda geliştirildiğini ve bu süreç içerisinde Türk dizayn ekibinin ortak rol aldığını vurgulayan Barıtçı, denizaltıya hususi altyapı çalışmalarının devam ettiğini anlattı.
DİĞER DENİZALTILARA GÖRE AVANTAJLARI VAR
Havadan müstakil tahrik sistemli denizaltının diğerlerine göre bir takım avantajlar ve üstünlükler taşıdığını aktaran Barıtçı, şöyle dedi:
"Tam boy 67,6 metreye, yüksekliği 13,1 metreye çıkmış, satıhtaki deplasmanı bin 655 ton, dalmış durumda ise 2 bin 42 tona ulaşmıştır. Hareket sahası ve dalma derinliği itibarıyla daha önceki sınıf denizaltılarına üstünlük sağlamaktadır. Bunun yanı sıra havadan müstakil tahrip sistemi kullanıldığı için denizaltıların gizlilik ve sürpriz silah olma sıfatı 5 kat iyileşmiştir. Havadan müstakil tahrip sistemi denizaltının bünyesinde taşıdığı sıvı haldeki oksijen ve hidrojenin tepkimesiyle elde edilen enerjiyi kullanan bir sistemdir. Bu kimyasal tepkimenin artık ürünü saf su olduğu için çevreye de duyarlı herhangi bir ziyan vermeyen bir işletimdir. Bu sayede denizaltında kalma süresi Pereveze ve Gür sınıflarına nazaran 5 kat yükselmiştir."
"DENİZALTI BATARYALARI YERLİ OLARAK ÜRETİLİYOR"
Denizaltı Batarya Fabrikası Müdürü Yarbay Bülent Çift de fabrikanın 65 dönüm arazi üzerine kurulan, Gölcük Tersanesi Komutanlığına bağlı bir tesis olduğunu anlattı.
Denizaltıların en mühim özelliğinin gizlilik olduğunu vurgulayan Çift, "Bunun için gürültü seviyesi minimum, dalmış durumda seyir süresi ve sürati yüksek olmalıdır. Bunun için denizaltıların sessiz ve kuvvetli bir enerji kaynağına ihtiyacı vardır. Bunu sağlayacak enerji ise elektrik enerjisidir. Denizin altında elektrik enerjisini pillerden ve pillerin bir araya gelerek oluşturduğu bataryalardan temin ediyoruz" diye konuştu.
Kaynak: haber7
Yorumcuların dikkatine… • İmlası çok bozuk, • Büyük harfle yazılan, • Habere değil yorumculara yönelik, • Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan, • Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren, • Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen, yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR. |
Bunlar da ilginizi çekebilir...