ERGENEKON dava dosyalarında yer alan görüşme tutanaklarında, 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal, eski MİT Müsteşarı Hiram Abas ve Bahriye Üçok suikastlarının perde arkasına ilişkin yeni iddialar da gündeme geldi. Ergenekon dava dosyasının 295. klasöründe yer alan İşçi Partili sanık Adnan Akfırat’a ait dökümanların arasında bulunan konuşma kayıtlarında, Ahmet adlı bir kişi Doğu Perinçek’e suikastlere ilişkin şu bilgileri veriyor:
ABDİ İPEKÇİ’Yİ VURDURANLAR YAPTI
‘ÖZAL yaramazlık yaptı. Hiram’a görev vermesi o grubu huzursuz etti. (Suikastin nedeni sorulunca verdiği cevap). Listede başkalarıda var. Kamran İnan, Recep Ergun, Mahir Kaynak, Atilla Aytek, Türkan Akyol, İhsan Doğramacı. İkinci kademe hedefler de Necmettin Erbakan, Esat Coşan, Abdurrahman Dilipak, İsmail Nacar, Fehmi Koru, Mustafa Kalaycıoğlu. Bunu yapacaklar da Abdi İpekçi’yi vurduranlar. Oral Çelik’in işi bitti. O kullanıldı, tasviye edildi. Oral Çelik’in üstündeki adam ordudan atılmıştı. Gösteriş için ordudan attılar.
ÜÇOK BOMBAYI YİNE KİTAP SANDI
ADNAN Akfırat’a ait dökümanlardaki 1980 tarihli görüşme kayıtlarında Hiram Abas ve Doç. Dr. Bahriye Üçok cinayetine ilişkin konuşmalarda şu ifadeler dikkat çekti: Bahriye Üçok’a hazırladığı bir rapor için ilahiyatla bağları olan birileri daha önce elden kitap vermişti. Üçok, ‘bu gelen kitapları da onlar göndermiştir’ diye güvendi açtı. Bu adamlar (yani bombalı paketi götürenler) bunu biliyorlardı. Bu kişiler Ecevit ve Türkeş’in evlerinin bulunduğu yerde geziyorlar. Turan Dursun’u da bunlar vurdu.
Star
Yorumcuların dikkatine… • İmlası çok bozuk, • Büyük harfle yazılan, • Habere değil yorumculara yönelik, • Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan, • Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren, • Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen, yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR. |