Norveç Parlementosu, ülke bayrağı yakmayı ifade özgürlüğü kapsamında değerlendirip suç olmaktan çıkararak son zamanların en ilginç ve en çok tartışılacak kararlarından birine imza attı.
Kendi bayraklarının yakılmasının yasal olduğu Norveç'te, bundan sonra diğer ülkelerin bayraklarının yakılmasına da izin verilecek.
Norveç'in en tutucu partisi olan Gelişim Partisi milletvekili ve Meclis Adalet Komisyonu Başkanı Jan Arild Ellingsen, "Bizim için ifade özgürlüğü en önemli şeydir." demesine rağmen birçok Norveçli için hala bayrak yakmanın kabul edilemez olduğunu vurguladı.
CHA
Yorumcuların dikkatine… • İmlası çok bozuk, • Büyük harfle yazılan, • Habere değil yorumculara yönelik, • Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan, • Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren, • Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen, yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR. |
Bunlar da ilginizi çekebilir...