E-posta :
  Şifre :
    ► Üye olmak istiyorum
    ► Şifremi Unuttum

Meclis'te Kürt Coğrafyası Tartışması 

Görüşmeler sırasında MHP Grup Başkanvekili Mehmet Şandır söz alarak, Sakık'ın konuşmasında "Kürt coğrafyası" ifadesini kullandığını, başkanvekilinin ise bu sözler karşısında uyarıda bulunmadığını bildirdi.

19.12.2008 - 22:54
Meclis te Kürt Coğrafyası Tartışması

Genel Kurul'da, Dış Ticaret Müsteşarlığı, İhracatı Geliştirme Etüd Merkezi, Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü, Devlet Personel Başkanlığı, Tütün ve Alkol Piyasası Düzenleme Kurumu, Türk İşbirliği ve Kalkınma İdaresi Başkanlığı (TİKA) ve Diyanet İşleri Başkanlığının 2009 yılı bütçelerinin görüşülmesine devam ediliyor.

Görüşmeler sırasında MHP Grup Başkanvekili Mehmet Şandır söz alarak, Sakık'ın konuşmasında "Kürt coğrafyası" ifadesini kullandığını, başkanvekilinin ise bu sözler karşısında uyarıda bulunmadığını bildirdi.

Başkanvekilinin, "Bu doğru bir ifade değil. Türkiye'de herkes her yerde yaşıyor" demesine Sakık, "Ben bunun için bedel ödedim, ödüyorum, ödemeye de talibim" diye karşılık verdi.

Şandır'ın "TBMM'de böyle bir ifadenin kullanılamayacağını" söylemesi üzerine Pakdil, kendisinin bu konudaki görüşlerinin belli olduğunu, kimsenin ifadesine ihtiyacı olmadığını kaydetti.

"Milli kimlik siyaseti konusundaki hassasiyetimizin tartışmaya açılmasına ihtiyacımız yoktur" diyen Pakdil'e Sakık tepki gösterdi.

"ATATÜRK, 'KÜRDİSTAN VEKİLİ' DEMİŞTİ"
Sakık, "Mustafa Kemal Atatürk, o dönemde Meclis'teki Kürt milletvekillerine "Kürdistan vekili", Laz milletvekillerine ise "Lazistan vekili" ifadesini kullanmış, Ermenileri katledenler için ise 'alçak' demiştir" dedi.

Pakdil, "O gün yapılmış olan; karşılıklı çatışmalar içerisinde her coğrafyada yapılmıştır. Milletimizin tarihiyle ilgili böyle bir ifade kullanılamaz. Milletimize yapılan haksızlığa karşı çıkıyoruz" diye konuştu.

Tartışmaların sürerken MHP'li Şandır'ın, "Buna müsaade edilmemeli" demesine Pakdil, "Tamam ben de aynı şeyi söyledim" dedi. Sakık'ın "ülkenin tüm coğrafyası bizim anayurdumuzdur" demesine Pakdil, "Eyvallah... Bizim de buna itirazımız yok" karşılığını verdi.

"MİLLİYETÇİLİK SLOGANLA OLMUYOR"
Tartışmanın ardından görüşmelere devam edildi. AK Parti Antalya Milletvekili Mevlüt Çavuşoğlu, TİKA bütçesi üzerinde görüşlerini dile getirirken, iktidarları döneminde TİKA'nın ülkenin yüzakı olduğunu, en yoğun teknik ve yardım kuruluşu haline geldiğini, hatta uluslararası kuruluş ve bankanın yatırımlarını da yönlendirir hale geldiğini söyledi.

TİKA'nın eğitim, sağlık, yol, su, kanalizasyon ve ortak tarih mirasının korunması konusunda yardım yaptığını anlatan Çavuşoğlu, "Sadece kendi coğrafyamızda değil, yurtdışında yaşayan soydaş ve kardeşlerimize de el uzatıyoruz. Milliyetçilik lafla, sloganla ve statükoyu korumakla olmuyor" dedi.

YORUMLAR
Toplam 6 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.
Üye girişi yapmadınız. Misafir olarak yorum ekleyebilirsiniz. Üye olmak için tıklayın.
  Yorumcuların dikkatine…

İmlası çok bozuk,
Büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen,

yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.
bekiraşvili 12 Aralık 2008 Cuma 22:15

yine coştu bu ya ,seçimden öncede coşup kendi döneminde yakalanıp ,kendi oyları ile yasalaşan kanunla idam yasasını kaldıran bahçeli meydanlarda as diye AKP. ip atmıştı sonra o iple ne zaman başı sıkışsa AKP.yi kurtarmıştır. yalandan deliliğe vuruyor bakmayın siz ona gürlemesine aldanmayın çok yüfka yüreklidir tek kusuru bazen dozu kaçırıyor

Yorumu oyla      18      10  
Kürşat Yerlikaya 12 Aralık 2008 Cuma 22:02

Bahçeli'ye bağırmadan ve önündeki kağıttan okumadan konuşmayı öğretecek kişi MHP'ye en büyük hizmeti yapacaktır.Çünkü;bağırmayan bir Bahçeli daha az korkutucu ve daha çok anlaşılır ve inandırıcı olacaktır.Bu haliyle sinirden kabarmış damarlarını seyretmekten söylediklerini kimse dinlemiyor.

Yorumu oyla      18      10  
Tuğkan 12 Aralık 2008 Cuma 18:10

Cenk'e Türbanlı mı geleceksiniz, geceleri karanlığı bekleyen kurtlarınızla mı? Yoksa ABDullah'ı Çankaya çıkardığınız İP le mi? Bilelim de ! Artık arkanızda OUR BOYS larda yok ona göre. Rant yolları da kesik. Kala kala beyaz çoraplı yumurta topuklu pazarcılarla, kokareçcilere kaldınız.

Yorumu oyla      18      10  
M.EMİN AVCIOĞLU 12 Aralık 2008 Cuma 14:02

türkücülüğe terfi edenliderin tayfası ülkücü olamaz! ılımlı islam die chp ye çatacaksın,birde ülkücülerin lideri olduğunu söyleyeceksin !! kurt kocayınca kuzunun maskarası olurmuus!

Yorumu oyla      18      10  
cevdet 12 Aralık 2008 Cuma 11:18

Şu bahçelinin söylemlerine bakın, kazara iktidar falan olsalar 3.dünya savaşı çıkartırlar.Hem Bahçeli 2002de partisi barajı aşamayınca istifa etmemişmiyd?şimdi siyasette ne işi var?seçimden önce ip attı,yüce divandan bahsetti,şimdi AKP ye payanda oluyor,böyle iki yüzlü,çift karakterli bir insanın nesine güveneceksin?

Yorumu oyla      18      10  
Ata Türkeri 12 Aralık 2008 Cuma 10:12

YAHU BIRAK BU UCUZ LAFLARI SN.BAHÇELİ.SEN GİT HOCALIKMI YAPACAKSIN NE YAPACAKSAN ONU YAP.SADECE SİYASET YAPMA.BU İŞİ YAPAMIYORSUN,BİLMİYORSUN ARKADAŞ.KENDİNİ DAHA FAZLA MADARA ,PARTİYİDE DAHA FAZLA REZİL ETME VE KÜÇÜLTME.MHP GEÇMİŞİ OLAN,VİZYONU OLAN BİR PARTİYDİ.SAN GELDİN NE GEÇMİŞ BIRAKTIN NEDE VİZYON.YAP BİR İYİLİK VE ÇEK GİT.AKP DE SİYASET YAP.

Yorumu oyla      18      10  
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
DP Genel Başkanı Süleyman Soylu Turktime Genel Merkezi’nde Konuştu: İsmim Emanetçiliğe Sığacak Kadar Küçük Değil!
Turktime Genel Merkezi ziyaret eden Demokrat Parti Genel Başkanı Süleyman ...
TURKTIME'ı Ziyaret Eden Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok İmalı Konuştu!
14 yıldır Keçiören Belediye Başkanlığı görevini yürüten Turgut Altınok ...
MHP'li Ekici : DTP’lilerin Elini Sıktık da Elimize PKK’mı Bulaştı?
MHP kimsenin kurşun askeri değildir… Kimse üzerimizden evcilik oynamasın… ...
 
Turktime'a Konuşan Kutan Bombaladı: Bahçeli'ye Başbakanlık Teklif Ettik ama Kabul Etmedi
Genç Parti Genel Başkanı Cem Uzan, DP Genel Başkanı Mehmet Ağar ve DSP ...
Ağar Turktime'a Konuştu: Ne Geçmişimi İnkar Ettim, Ne de Değiştim... Düz Ovada Siyaset Söylemi En Milliyetçi Söylemdir
Genç Parti Genel Başkanı Cem Uzan’dan sonra DP Genel Başkanı Mehmet Ağar’da ...
Şirin Turktime'a Konuştu: Halk İsterse İdam Gelir
(TURKTİME-ERSİN TOKGÖZ) Genç Parti idamı geri getirecek ...
 
Erdoğan'a Zana Mektubu
Avrupa Parlamentosu’nun 48 Üyesi, Başbakan Erdoğan ve Adalet Bakanı Şahin’e ...
YÜZLEŞME BİTTİ, KAVGA DEVAM! GÖKÇEK-KILIÇDAROĞLU DÜELLOSUNDA YENİ İDDİALAR
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ile CHP Grup Başkan Vekili ...
BAYKAL'DAN BAHÇELİ'YE CENK YANITI: MHP MUHATABIMIZ DEĞİL, ARAYA GİRMESİN!
Baykal, Bahçeli'nin eleştirilerine ilişkin olarak, "Devletin başına türban ...
 
SOSYAL MEDYADA TAKİP ET
FACEBOOK'TA TURKTIME
TWITTER'DA TURKTIME
 
KATEGORİLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
ETİKETLER
  •KÜNYE
  •İLETİŞİM
  •REKLAM
 
 
  •Güncel
  •Siyaset
  •Dünya
  •Medya
  •Magazin
  •Spor
  •Kültür
  •Sağlık
  •Ekonomi
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
ÖSYM
Haber
Recep Tayyip Erdoğan
Belçika
Adana Demirspor
Zlatan Ibrahimoviç
Ahmet Kaya
saldırı
Numan Kurtulmuş