Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Recai Kutan, İslam dünyasındaki işgal ve saldırıların bayramlardaki sevinci hüzne dönüştürdüğüne dikkat çekti.
Kutan, Ramazan Bayramı münasebetiyle yayınladığı mesajda, "Gücün değil, hakkın hakim olduğu bir dünya" diledi.
Kutan, mesajında şunları kaydetti: "Başı rahmet, ortası mağfiret, sonu kurtuluş olan Ramazan ayını idrak etmiş olmanın bir kez bahtiyarlığını yaşıyoruz. Cenab-ı Hakk bizleri bir kez daha Ramazan bayramına ulaştırdığı için ne kadar şükretsek azdır. Bayramlar birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularının en yoğun yaşandığı dönemlerdir. Ramazan ayında oruç tuttuk. Yokluğa sabretmenin, nimete şükretmenin hikmetini anlamaya çalıştık. Bayramı kutlamaya hazırlandığımız bugünlerde yine tebessümlerimizde acı, sevinçlerimizde burukluk var. İçimizde Gazzeli çocukların, İranlı çocukların hüznü var. Yiyecek ekmek bulamadığı için açlıktan ölme tehlikesi yaşayan Afrikalı çocukların endişesi var. Zalim ve alçak bir işgalin sonucu hayatını kaybetmiş yüz binlerce masum Müslümanın acısı var. Oysa daha güzel bir dünya mümkün. Sömürü değil adalet, savaş değil barış üzerine kurulu bir dünya mümkün. Bayramların bayram gibi yaşandığı bir dünya. Cenab-ı Hak'tan bizlere; gücün değil hakkın hakim olduğu yeni bir dünyanın kurulması için şuurlanma ve çalışma gücü vermesini diliyorum. Bu bayramın İslam aleminin kurtuluşuna vesile olmasını Cenab-ı Hak'tan niyaz ediyorum. Bu vesileyle aziz milletimizin mübarek Ramazan Bayramı'nı bir kez daha en içten dileklerimle kutluyorum."
Yorumcuların dikkatine… • İmlası çok bozuk, • Büyük harfle yazılan, • Habere değil yorumculara yönelik, • Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan, • Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren, • Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen, yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR. |