E-posta :
  Şifre :
    ► Üye olmak istiyorum
    ► Şifremi Unuttum

AK Partili Yayman: Suriye'de silahlar değil halklar konuşacak 

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Yayman, AK Parti Daraltılmış İl Danışma Meclisi Toplantısı'nın ardından değerlendirmelerde bulundu. Yayman, "Suriye'de silahların değil, halkların konuşmasını istiyoruz." dedi.

31.01.2026 - 09:54
AK Partili Yayman: Suriye de silahlar değil halklar konuşacak

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Yayman, Suriye'nin toprak bütünlüğünü savunmaya devam edeceklerini belirterek, "Suriye'de silahların değil, halkların konuşmasını istiyoruz. Bölgemizde bir terör oluşumuna asla izin vermedik. Biz Terörsüz Türkiye, terörsüz bölge ve terörsüz Suriye tezlerimizi savunmaya devam ediyoruz." dedi.

Yayman, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar'ın da katıldığı partisinin il binasında düzenlenen AK Parti Daraltılmış İl Danışma Meclisi Toplantısı'nın ardından, Hatay'ın ayağa kalkması, küllerinden yeniden doğması için gece gündüz çalışmaya devam edeceklerini söyledi.

"MESAJ YERİNE ULAŞTI"

Son depremzede evine girene kadar Cumhur İttifakı'nın gece gündüz çalışacağını vurgulayan Yayman, "Hatay küllerinden yeniden doğarken, taş üstüne taş koymayıp laf üstüne laf koyanlar var. Ben artık bu CHP Genel Başkanı Sayın Özgür Özel hakkında konuşmak istemiyorum. Mesaj yerine ulaştı. Bir genel başkanın, bir milletvekili, bir genel başkan yardımcısı hakkında, hem de çok çiğ sözlerle konuşmasını ben Hataylıların ferasetine, hikmetine, aklına ve vicdanına havale ediyorum." diye konuştu.

"MÜSAADE ETMEYECEĞİZ"

Yayman, 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in "Mazot vardı da biz mi içtik?" sözünü anımsatarak, şunları dile getirdi:
"Siz ev, kreş yaptınız da biz mi 'Yok' dedik? Siz bir okul yaptınız da biz mi 'Yapmadınız' dedik? Siz bu şehirde taş üstüne taş koydunuz da biz mi itiraz ettik? Dolayısıyla ben artık bu bahiste konuşmuyorum çünkü söylenmesi gereken her şey söylendi. Hatay'ın birliğine, beraberliğine, kardeşliğine kimseye söz ettirmeyiz arkadaşlar. Habib-i Neccar Cami de Ulu Cami de Vakıflı da Hz. Hızır Türbesi de bizimdir. Hıdır Bey'in ağacı da Bayezid-i Bestami Hazretleri de bizimdir. Kimlikler üzerinden insanlarımızın değerlerini istismar etmelerine asla ama asla müsaade etmeyeceğiz."

"TÜRKİYE, DÜNYANIN KÜRESEL BİR GÜCÜ HALİNE GELECEK"

Yayman, AK Parti'nin "sessiz devrimler" gerçekleştirdiğini anlatarak, şöyle devam etti:

"AK Parti, milletimizin hayallerini gerçekleştiren bir partidir. AK Parti, milletimize ufuk çizgisi koyan bir partidir. Biz 2001'de daha henüz kurulmuşken 2023 hedefimizden bahsettiğimizde 'Bunlar hayal görüyorlar' dediler. 2001'den 2026'ya tam çeyrek asır geçti ve AK Parti Türkiye'yi değiştirdi, bölgeyi değiştirdi. Allah'ın izniyle yeni dönemde de 2053 hedeflerimizle Türkiye dünyanın küresel bir gücü haline gelecek inşallah. Türkiye'nin çağ atladığını, gerçekleştirdiği devrimleri görmeyenler konuşmaya, polemik üretmeye devam ediyorlar. Eğer CHP'lilerin söylediği gibi olsaydı biz zaten 2023 seçimlerini de kaybetmiştik. AK Parti anketlere bakan, anket değerlendiren bir partidir ama asıl AK Parti milletin anketini önemseyen bir partidir."

"SURİYE, SURİYELİLERİNDİR"

Hatay'ın Suriye meselesinin hafızası olduğuna dikkati çeken Yayman, şunları kaydetti:

"2011'de meseleler başladığında Hataylılar, Suriyeli kardeşlerimize kucak açtılar, evlerini paylaştılar, ekmeklerini paylaştılar. Dün Cumhurbaşkanı'mızı bundan dolayı tenkit ettiler, hükümetimize iftiralar attılar. AK Parti, Suriye meselesinde de tarihin doğru tarafında durdu ve durmaya da devam edecek inşallah. Suriye, Suriyelilerindir. Suriye'nin toprak bütünlüğünü savunuyoruz ve sonuna kadar savunmaya devam edeceğiz. Suriye'de silahların değil, halkların konuşmasını istiyoruz. Bölgemizde bir terör oluşumuna asla izin vermedik. Biz Terörsüz Türkiye, terörsüz bölge ve terörsüz Suriye tezlerimizi savunmaya devam ediyoruz."

Yayman, Cumhur İttifakı ile beraber Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın çizdiği hedef doğrultusunda yollarına devam edeceklerini sözlerine ekledi.

Büyük coşkuyla gerçekleştiren Hatay AK Parti İl danışma meclisi toplantısına Enerji ve Tabi kaynakları Bakan Alparslan Bayraktar, İl Başkanı Mustafa Erdoğan, Hatay vekilleri Adem Yeşildal, Abdülkadir özel, Kemal Karahan ve Hatay Büyükşehir belediye başkanı Mehmet Öntürk katıldı.

ETİKETLER:
Hüseyin Yayman ,
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.
Üye girişi yapmadınız. Misafir olarak yorum ekleyebilirsiniz. Üye olmak için tıklayın.
  Yorumcuların dikkatine…

İmlası çok bozuk,
Büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen,

yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.

Bu haber henüz yorumlanmamış...

KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Oktay Saral'dan "Kadıköy'e cami" açıklaması: "Mesele şehircilik değil tahammülsüzlük"
Kadıköy Rıhtım Meydanı’nda yapılması planlanan cami projesine mahkeme ...
Mansur Yavaş yeni ücretsiz ulaşım uygulamasını duyurdu
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, sosyal destek alan vatandaşlar ...
CHP emekli maaşlarını AYM'ye taşıdı
CHP, 20 bin liralık en düşük emekli aylığını kapsayan düzenlemenin iptali ...
 
Mustafa Destici'den idam çağrısı: Sandığı milletin önüne koyalım
Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici, "Sandığı milletin ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan İranlı mevkidaşı ile görüştü
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İranlı mevkidaşı Mesud Pezeşkiyan ile telefonla görüştü.
Erdoğan'dan 2026 mesajı: Reformların yılı olacak
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kaleme aldığı makalede Türkiye'nin ...
 
DEM Parti'den MHP'ye çağrı: Yaptırım gücünü kullanmalı
DEM Parti Eş Genel Başkanı Hatimoğulları, gündeme ilişkin değerlendirmelerde ...
Hakan Fidan: "Avrupa'nın büyük ülkeleri olarak kendi güvenliğimizi sağlamalıyız"
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Avrupa’nın güvenlik mimarisine ilişkin yaptığı ...
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay: "Ak Parti'ye geçersem karım beni boşar"
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, Tunç Soyer ile yaşadığı ...
 
SOSYAL MEDYADA TAKİP ET
FACEBOOK'TA TURKTIME
TWITTER'DA TURKTIME
 
KATEGORİLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
ETİKETLER
  •KÜNYE
  •İLETİŞİM
  •REKLAM
 
 
  •Güncel
  •Siyaset
  •Dünya
  •Medya
  •Magazin
  •Spor
  •Kültür
  •Sağlık
  •Ekonomi
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
beşiktaş
Suudi Arabistan
1. Lig
passolig
İsveç
İlker İnanoğlu
Şota Arveladze
Faruk Bal
özgecan cinayeti